Християндемократите на Меркел издигат мюсюлманка за депутат

За първи път Християндемократическата партия на Ангела Меркел издига като кандидат-депутат за Бундестага представител, изповядващ исляма.

Обратно в новината

Коментари - Християндемократите на Меркел издигат мюсюлманка за депутат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турците са големи пичове. Живков сбърка,че ги изгони. Какво лошо има половината от населението на Германия да бъде турско? Турците са готини хора и това го пиша въпреки,че съм българин и християнин. Турците са най-големите европейци от всички народи населяващи другите континенти. Вижте само каква икономика изградиха. Могат да бъдат пример за подражание за нас. Не разбирам какво имате против турците? Те са най-близо до нас българите като традиции,бит и култура

НЕ ИМ МИСЛЕТЕ ЗА ГЕРМАНЦИТЕ!! ТО ТЕХНИЯ РЕД ДА СЛОЖАТ ФЕРЕДЖЕТАТА Е СЛЕД НАШИЯ! НИЕ СМЕ ПО НАПРЕД ОТ ТЯХ В ТАЗИ ОБЛАСТ. ВЕЧЕ СМЕ ПОСТРОИЛИ 5000 ДЖАМИИ. ПОДГОТВИЛИ СМЕ БЕЖАНСКИТЕ ЛАГЕРИ ЗА МЮСУЛМАНИТЕ. И СЛЕД НОВА ГОДИНА СУАДИТСКА АРАБИЯ ШЕ ИМ КУПУВА ЗЕМЯ И МАШИНИ В БЪЛГАРИЯ. ВРЕМЕ Е ДА СТАВАМЕ ДПС-АРИ. ИДВА ГОЛЕМИЯ КЕЛЕПИР!!!!!!! ЕЕЕЕЕ ИМА МАЛКО НЕУДОБСТВО! ЩЕ ТРЯ БВА ДА ХОДИМ В ДЖАМИЯТА ЧЕСТО. АМА ЗА МЪЖЕТЕ ИСЛЯМА НЕ Е ЛОШ!! ЕЕЕХ ,КАКЪВ КЕЛЕПИР ИДВА БРАТЯ БЪЛГАРИ. !!!

Аз лично предпочитам Българи-мюсулмани от колкото цигани-турци мюсулмани. Не случайно в мюсулмански Татарстан голяма част от населението се определя за Българи, но Русия систематично потиска националното им чувство и отваря широко врати пред турски емисари. Утвърждаването на Българи-мюсулмани ще премахне завинаги опасността от турската асимилаторска доктрина и зависимостта ни от Русия, която уж ни закриляла.

.

и аз те поздравявам. много поздрави и на маика ти..

"Сега вече никой никого не пита каква религия изповядва, а какви ценности отстоява и какво върши за избирателите си по регионите. " Е, то явно за тея християн-демократи, религията не е ценност.

Абеее.Вие сте по -прости и от талибаните бре.Значи християнин е човек ,който изповядва християнските морални устои.За неразбралите--те са като тези на исляма.Талибаните искат шериат--тоест закон според исляма.Прочетете Библията и вижте дали Германия е християнска държава.Това ,че се казваш Иван ,не те прави християнин,ако не спазваш основните предписания на християнството.За това в Германия се опитват да създадат общество на цености за всички.Пък ти се кръщавай ако искаш Петер,Моше,Халил.Но трябва да учиш и да спазваш светските закони на държавата.Толкова злоба ей.

Те ако знаят наште цигани кви християн-демократи са, веднага ще им дадат немско гражданство.

Все по силна и осезаема е необходимостта от един нов Хитлер.

Нещастник,знеш ли колко още има да теглите с тия болни мозъци, В БГ кой е на власт ,бе простак,кон с капаци

Не се притеснявай,комплексар такъв,един ден ще се появи"Хитлер"но той ще изчисти всички мислещи като тебе

Това е голяма грешка. Заради глупавата демокрация наложена на Европа след 2та световна война, християнска Европа постоянно губи, понякога дори и територии, както в Косово. Променя се демографията на континента. Тези със чалмите и забрадките идват със своите гнусни обичаи и привички, нагли и склонни към насилие.

И как ще се нарича партията на Меркел вече? Христиан-мюсолманска ли?

Хей малоумник,не мисли за партията на Меркел,виж си твоята страна,докато има такива болни мозъци като тебе не ва чака добро

И цялата тая кака-лашка баш в Германия ?! ----- Днес-утре ще си имам приказки с erste genauch Германци/ки. -> Какво да ги питам, Колеги ?

Кога от Кирстен ще се преименуват на Айше:) По-добре не ги питайте това- не искам точно Вас да поставям в толкова неудобно положение...По-добре да се зададе този въпрос на партията на меркел:)

Чудесна Визия ! (Имат доста чат/пат в Мрежата.)

Питайте ги дали германците - мъже все още застъпват тезата за трите "К" за германската жена - киндер, кюхе и кирхе и как виждат поведението на новите германски граждани в тази посока?

Благодаря Ви !

Я, наше помакинче ще става депутат в немско!

Християндемократите на Меркел издигат мюсюлманка за депутат Тази да не е от ДПС?

Че от ДПС отдавна има депутати в Европа

След Освобождението от турско робство в българския парламент са поканени 13 турски депутати да представят интересите на турците в България!При гяурите сиреч неверници от ХДС една правоверна прави НОВИНА!!! ХА-ХА-ХА!

Гармания залага на образование и хвърля луди пари за него. Въобще не е чудно, че образовани мюсюлмани като Джамиле намират своя път дори и в ХДС. При немските "зелени" мюслмани в управлението има отдавна. Абе, Германия, не е като да някои ДПС-арски онбашия да открива чешма и размахва пръст пред строени тютюноберачи или личен еничерин да успокоява множеството, че вече няма кои да ги "страхува".

Из уикито- "Християндемократическият съюз, ХДС (на немски: Christlich-Demokratische Union, CDU) е християндемократическа, дясно-центристка политическа партия в Германия. Лидер на партията е сегашния канцлер на страната Ангела Меркел.....Идеологически Християн-демократическият съюз е много близка до Римокатолическата църква.;) Въпреки това партията има и много симпатизанти и в северните, преобладаващо протестантски провинции на Германия. Залага на консервативната политика както по общите въпроси, така и в местната икономика..."

Не видях къде и е фереджето -това фанатизирано племе оправия няма -но хак им е на западняците ,ще ги побъркат след някое и друго поколение...

Заради заглавието на статията и смисъла му, когато видя християнин да разчепква политика или да защитава "братя и сестри" от друга религия, ми става смешно и нелепо. Атеистка съм и предпочитам принципа:"Кесаревото - кесарю, божието- богу".Всякакво смешение и обединение между тези две отделни неща води до изкривени ценности. Статията ясно го доказва.

крайно време е германците да си направят едно дпс, много са изостанали, можем да им изпратим нашето с еднопосочни билети, само че станишката няма да има кой да го клеца тук, затова ще трябва да ги придружи като вярното им куче каквото винаги е бил!

Абе вие четете ли внимателно или само търсите повод за плюнки? За пръв път в историята християндемократическата партия издига мюсюлманка! А това не значи че за пръв път имат мюсюлманин депутат. Вече отдавна има доста мюсюлмански депутати в Бундестага, който се интересува може да провери - тя няма да е първата! Случаят е подобен като този с нашия ГЕРБ - за пръв път за министър на културата е избран мюсюлманин от ГЕРБ а не от ДПС - Вежди Рашидов.

смешен плач

Колкото и да не харесвам/ по-точно мразя/ герб, случая не е точно такъв. Вижте генезиса на герб и бившата партийна принадлежност на членовете и ръководителите му, и я съпоставете с този цитат от статията:"...Джамиле Юсуф признава, че не е допускала, че партия, изповядваща ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ,/а не с различна политическа идеология- бел. е моя/ ще отвори вратите си за нея.

В цяла християнска "демократична" Европа по разни начини недалновидно се допуска да се формира значителни по брой общности, изповядващи исляма. С течение на времето техния брой ще расте. И както виждате, на политиците в името на властта се налага вече да прадят такива компромиси. И това е само началото на края на християнската цивилизация. Ние едва ли ще го доживеем, да му мислят потомците.

Съвсем дално-видно, братчет. В далечината е видно как се унищожават нациите, етносите, семействата... за да направят хората разединени, баззащитни, лесно поробвани.

Хасан яко язди Кристина! А на нея явно и харесва! Така че, нека да се вземат младите!

ДИР-А СЪВСЕМ ГО ОБЪРКА !!!!!! В СЕВЕРНА ТУРЦИЯ НЯМА ТУРЦИ ( РОДНИНИТЕ НА КАНДИДАТ - ДЕПУТАТКАТА ЮСУФ БИЛИ В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ) - АКО НЕ ЗНАЕТЕ ПИТАЙТЕ ГРЪЦКОТО ПРАВИТЕЛСТВО - В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ ИМА САМО ГЪРЦИ !!!! ( А ОБЩОИЗВЕСТНА ТАЙНА Е ЧЕ ГОВОРЯТ РАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ И СА СИ БЪЛГАРИ - МОХАМЕДАНИ ) ....

браво ходжа ефенди!

виж че се подвизават всякакви

"Сега вече никой никого не пита каква религия изповядва, а какви ценности отстоява и какво върши за избирателите си по регионите. " - Много голяма грешка !

Явно че ти си много голяма грешка!

Да се прекръстят на Мюсюлмандемократи. ;) Положението в Германия ще стане лошо с тази прекалена толерантност.

КАТО ПРОЧЕТОХ "ЮСУФ БИЛА ПРАТЕНА НА 2-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПРИ РОДНИНИ В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ" И МИ СТАНА ЯСНО ЧЕ ТАЯ Е "РОДОПСКА ВИСОКОПЛАНИНСКА ДАМА " - ПОДОБНО НА НАШАТА РОКСОЛАНА В ПРЕЗИДЕНСТВОТО

Ще ни дишат прахта здраво, ние турци в парламента и на ръководни постове имаме от бая време. А да ги питам , Циганин имат ли си, щото и там ги размазваме.

само в българия мразим турците в другите държави няма значение дали си християнин или мюсюлманин стига да си човек с качества

Ами не граничат с Турция затова. И ние не мразим мексиканците примерно.

Добре бе умник, ами като не граничим с Израел, тогава значи нямяме причина да мразим и евреите нали така? Ами като не граничим с Русия, защо трябва да обичаме руснаците? Доникъде няма да стигнем ако продължим по тая логика...

В Детройт има много раси и цветове на кожата , но думите "боклук" и "цигания" има един и същ смисъл независимо дали си бял, жълт, черен , червен или зелен ....

Швабите скоро ще сменят името на държавата си от Германия на Германо-Турска Федерална Република (ГТФР).

Общочовешките ценности са си общочовешки. Религиите просто си ги пристрояват и на принципа разделяй и владей ни цепят на религиозни групи, които са в конфликт една с друга. И православната църква и мюсюлманската религия не са нищо повече от секти с култ към личността.

Не ги разбираш тези неща, Чоко. Прочети христианството и исляма :)

е ,че мюсюлманката ще представя християн-демократични ценности?!? Каква е разликата тогава и защо не са едно цяло, а съществуват и християн демократи и мюсюлмани по света?

А АЗ ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ,В МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА ДА РАЗРЕШАТ НА ХРИСТИЯНИ ДА БЪДАТ ДЕПУТАТИ,А КАМУ ЛИ ПЪК ЖЕНА.......ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е ПРАТЕТЕ НА ВЕСТНИЦИТЕ В МЮСЮЛМАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ.НИЕ НЕ СЕ УЧЕДВАМЕ ОТ ТАКИВА ИНФОРМАЦИИ.

Малка забележка: В меджлиса, турския парламент на изборите през 2011 г. за пръв път е избран депутат християнин. Това е сирийския православен християнин Ерол Дора. Вярно, той е независим кандидат, не е избран от мюсюлманска партия. Куриозното в Германия е, че мюсюлманка е издигната от християндемократическа партия. Но жени в турския парламент има отдавна и то не една или две. Спорът сега е, че Ердоган иска да ги накара да носят забрадки в парламента. Мисля, че тази новина за Германия трябва да я публикуват в Турция, да я види и Ердоган и да си вземе поука!

Та ние още 1989г. си създадохме ДПС и си имаме депутати и министри и кметове мюсулмани. Проблема е че като се каже мюсулманини не означава че си турчин. Така че Германия са НАЗАД от БЪЛГАРИЯ с цели 24г.

хаха уж гъркиня, а накрая стана и туркиня. Бе нещо липсва в статията.

Другарката Меркел за разлика от другаря Борисов отдавна е разбрала, че може да се управлява повече от 1 мандат само в коалиция.

Това е то християнската толерантност, непонятна за мюсюлманите. Те предполагам го приемат повече, като върховна лукавост и хитрост, която им дава възможност да проникнат и се възползват. А обратното - мюсюлмани да допуснат подобно нещо в мюсюлманска страна - немислимо е!

Германия!!!!