Разкриха кражби от храната в детска градина

Внезапна проверка на Общината в Плевен установи, че персоналът на детска градина в града изнася храна, предназначена за децата.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха кражби от храната в детска градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То в нашата държава такива големи кражби на пари стават от висшестоящите та какво се чудим че хора с минимална ,мизерна заплата са взели остатъцн от храна

Кренвирши?!? Това ли дават на децата?!?

Вари го, печи го, Българина си е циганин и това си е!

Аз съм свидетел, че в един училищен стол малките деца изобщо не искаха да си ядат храната. Свикнали са на/ обичат друго. И персоналът нсй-много да вземе останалата неизядена храна.

Почти навсякъде е така.

Винаги са крали сефте и навсякъде е така

Това показва колко голяма е мизерията в нашата "хубава" България и колко "велики" са българите. Да крадеш продукти от първа необходимост в 21 век само в държави от третия свят може да се види.

Не е така. Тук на едно далечно от Б-я място пердоналът е преди клиентът. Докато в детските столове у нас просто се взема неизядена храна, за да не се изхвърли.

Ами, аз говоря точно затова. Дай на персонал първо нормална заплата( за Европа е около 1200 Е/ 2400 лв), после дай на персонала добри социални придобивки- храна, кафе, облекло и т.н. и ще видиш, как нещата ще потръгнат от самосебе си , без разни кухи стратегии и политики. Мизерните заплати/доходи пораждат корупция, кражби и лошо изпълнение на работата. Просто е да се разбере. Ама българин е с бандитски манталитет, така че оправия няма.

Другарю Радев , ето ви едни подходящи кандидатки за служебни министърки ! Амбициозни , рационални , от един известен с любовта към партията район като Плевенския , напълно готови са да заместят другарките Масларова и Мургина на ръководните постове !

1/ Храна за директора/ката/. 2/Храна за персонала . 3/Храна за в къщи . 4/ За децата каквото остане . Затова и в повечето детски градини , ясли , и ученически столова , ДИРЕКТОРИТЕ И ПЕРСОНАЛА СА ПО НАД 100 оки .

а като си прибираме децата са умрели от глад и немогат да дочакат да ги нахраним.

Това е българския манталитет. И разбирасе има мизерници които веднага са политизирали темата. Е как искате тая страна да върви на пред с такава измет сред населението си? Не народ а мърша. Има ли друга страна по тоя свят чиито поети така да са описали населението и?

Докато Цецка Цачева си поръчва вечера във Столичен Ресторант на стойност 1700лв,която храна после бива изхвърлена,Други жени си взимат продукти за вкъщи,защото не могат да си го позволят поради високите сметки,и не им остават пари за подобни продукти,по голям от хляба и глада няма,аз лично не ги виня.

то и ти обра хранителен магазин по тая причина

Точно така. Крадат, защото вземат мизерни африкански заплати. Дайте на тези лелички 1500 лв минимум заплата и проблема е решен автоматично. Всичко друго е демагогия.

Храната де юре е на децата, но де факто е на лелките и готвачите! Така каза Румен Радев!

Нищо чудно, този край е гнездо на комунисти.

Има ли някое кътче в Бе-ГЕТО-то , да НЕ се краде? По примера на Бг-политиците и управниците ,.... ВСИЧКИ КРАДЪТ ЛИ , КРАДЪТ ! ----РЕКЛАМА---- Посетете България официално призната за , .....НАЙ-БЕДНАТА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА .....

Ами, че лелките в детските градини след работа излизат с пълнички чанти е обществена тайна, този кмет що се прави на ощипан.

Нека проверят в цялата страна не само детските градини, ами и столовете в училищата. Да застанат и да изловят лелките от стола.

Тва е нищо.Едно време преди 1989г бедна ви е фантазията какво крадене на хранителни продукти от казармите беше.Даже и банкети си правеха старшините и офицерите в столовете на поделенията от храната на войниците

Е, те точно тия най-много реват сега по отминалото време преди 89-та ! Ако си бил тогава човек с морал и не си крал , то сега си живееш по същия начин . А ако си се образовал и си работлив даже си и по-добре !

Незаконно ли е да искат пари за вода за децата?!

Родителска среща имахте ли? Там не обсъдихте ли каква вода да пият децата? Никой не може да те задължи да плащаш за вода. Не някакси е неловко, другите родители да са платили водата, ти не, а твоето дете да пие от общото, нали? Иначе водата в чешмата е безплатна.

Ми то въпроса може да е обсъден, това прави ли го законен?

40 години са минали от както бях дете ,но добре си спомням ,че и тогава всички лелки от кухнята без изключение си тръгваха с пълни торби храна.Нищо не се е променило в тази детска градина и в почти всички такива вече почти половин век!

Крадли. Чак и моркови, един евтин зеленчук. Не ги е срам. Сигурна съм, че лелките са около 100 килограмови жени. Не им ли е достатъчно, че там си похапват, ами и за вкъщи си вземат.

За да не се краде да се вдигнат тройно таксите на родителите за да има пари за детският състав във градините,не може за 60лв на месец да искаш да ти гледат детето като писано яйце,все пак това са пари за 12 кутии цигари или 5 шишета ракия,запомнете го това,който не е доволен,има и частни детски градини.

Циганизирани политици , циганизираха държавата НИ .

Спокойно това не се случва само в тази градина и само в България. Персоналът също трябва да яде. Това, което ми се струва по-престъпно е когато има лошо отношение към дечицата.

Фактът , че само тук е извършена проверка , не значи , че и във ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕ Е ТАКА... Директорите знаят за това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , ПОВСЕМЕСТНО Е , нали и директорите/ките/, също са на ХРАНИЛКА ТАМ .

Това не е новина. В България навсякъде се краде и то яко. Публична тайна. Със заплата от 200 Евро и ориенталски манталитет тъй ще бъде. И аз ако имам възможност ще крада. Просто такава е държавата ни.

То навсякъде е това краде се от децата - открих ме топлата вода

Не е навсякъде в частните забавачки не е така!

Я да видим кой повече краде: 1.Циганите, на които плащаме всичко, за което се сетите;2. Топлофикация;3. ЧЕС и др. енергоразпределителни дружества; 4. Абсурдните разлики в заплатите; 5. Некачествената храна; 6. Наркопласьорите, които зарибяват децата ни; 7. Каналджии, които вкарват мигранти и получават пари за това, а бедния българин им плаща за транспорта, храната, лечението и мн.др. за престоя им на нашата територия..... , който се досети за още нещо нека да допълни!

Има много елементарна схема за контрол: постоянно видеонаблюдение.

Дори да напълниш всяка градина с видиокамери и то във всяка стая а и да назначиш голям щат за да преглежда видиозаписите и то своевременно пак ще се краде само ,че много по-организирано -просто доставчиците ще доставят част от продуктите на адрес извън градината.Тази схема е известна още от соца като готвачката постоянно се жалваше ,че уж я крадът и пущаше допълнителни яденета от ,,спестени "продукти за да избива липсите-това беше в един работнически стол.

В детските градини в София също крадат, отнасят се зле с децата, менюто им е ужасно- само буламачи. Иначе крадат от закуските не само в градините , а и в училищата и то яко.

Няма стол в Бг , какъвто и да е , ДА НЕ СЕ КРАДЕ ... ...''И ВСИЧКО , КРАДЕ ЛИ КРАДЕ'' ! /из песен на Т. Колев/

Ами грижат се за децата лелките. При това тотално затлъстяване на нацията, трябва да се ограничават калорийте. Погледнете на събитието от добрата му страна и бъдете оптимисти, друго не ви остава.

Не е лошо да си легнеш и поотпочинеш, питай родителите си къде си държаха ключа когато в редките случаи при по-дълго отсъствие държаха ключа, под чержето пред вратата, нямаше кражби , нямаше убииства , нямаше нищо от сегашното падение , ИМАШЕ МОРАЛ !тая дума днес НЕ съществува.

Извинявай много, но по яслите и градините социалистическите лелки буквално не знаеха какво значи да пазариш за вкъщи. С пълни торби и то съвсем легално си отиваха всеки ден. Още повече, че то тогава не беше от родителите, ами от държавата - куче влачи, диря няма. Имах една комшийка, Бог да я прости, беше цял живот лелка в ясла, все това повтаряше, колко било хубаво при комунизма, щото всеки ден си носели храна вкъщи и всеки ден се къпела, преди да си тръгне от работа и вкъщи си отивала чиста - ни банята си ползваше, ни бойлера. Какъв хубав бил животът! И през ум не й е минало никога, че всъщност е крала цял живот - и тя, и другите - за тях беше НОРМАЛНО!

Глупости , явно как го описваш просто нямаше как да се случи , виж некои някакси таино да скрие нещо може и да е имало но така с торбите явно, беше невъзможно и никой не си го е и помислял , спомням си че помията ст столовете и кухните даже се заплащаше предварително , верно жълти стотинки , но се заплащаше. това е истината а ти не слушай сега какво ти говорят за соца и да го предаваш все едно си живял тогава.

bilgarite ne kradat tesa sigani.

Я, марш бе, неграмотник, недовършен.

Ръчицата му да изсъхне на тоя дето посяга на храната на децата. Не ги е срам.

За да няма подобни случки и новини,за да са доволни и от едната страна и другата,трябва да се направи така,на учителките и лелките и обслужващ персонал,да им се вдигнат заплатите със по 300лв,а за да получат по добро обслужване децата които родители са недоволни да им се вдигнат таксите двойно,и тогава ако не им харесва,да се оплачат там където трябва,но не може за 60лв на месец да искаш великолепно отношение от учителките и лелките,не знам колко върви таксата във частните,но със сигурност не е 60лв,това са диви селянки които плащат 60лв такса и искат да им се гледа детето като принц,и непрекъснато се оплакват от нещо,не двойно но тройно трябва да се вдигне таксата за детска градина.както се казва във магазина Сиренето е със пари,нали така.

Таксата, която плащат родителите е част от това което получава градината. Останалата суме се получава от общинския бюджет. Та не са само 60-те лева. родителите също донират суми в рамките на 50 лева на година.

Детските градини, дами и господа, са като феодално стопанство. Родителите са закрепостени да дават колкото може повече заради добрувавето на децата си - пари, които потъват безотчетно, препарати, консумативи и т.н. Директорите са абонирани за този пост, защото няма мандатност, а пък персоналът прави каквото си иска. Защото трудно се доказва какво точно става зад вратата на детската градина, понеже децата си измисляли, както обикновено твърдят лелките и учителките. И всичко се върти в омагьжсан кръг...

това е практика,да се краде в абсолютни всички градини...ама не и в частните,защото само там се контролират постоянно ..

Баси голям крадец хванали )) Неоправдавам тези служители! Герб крал тези години като за световно за това хора огладняли....

След като заплащането в БГ е такова, че не ти остава нищо след като си платиш сметката за тока през зимата и другите разходи, значи приемам за съвсем нормално да се краде храна! Който от където може да си набавя парите, които държавата регламентирано ограбва от нашия труд!

Да изядеш храната на 4-5-годишно дете? Ти си точно като тези лелки - мародер в душата.

никъде не е написано, че са останали гладни деца.

Братчеее, с делигираните бюджети тетските градони доста са я закъсали. Има малки градчета, които не са си получили запалтите - новогодипните /заработени, а не просто разни премии/. Щом успели да си платят тойа на градината, това е много добре..., а другото?!

Едно време в казармата гадните лелки начело с готвача и артелчика изнасяха наред що има салами, месо, кашкавал, сирене, а за войниците оставяха трохи ! СЪД И ЗАТВОР ЗА ТАКИВА КЪРЛЕЖИ !

Какви лелки в казармата ?

В кухнята кви работеха според теб бе ? В казарма ходил ли си ?

По времето на Орешарски и Станишев,подобни работи нямаше,хората тогава бяха доволни от заплатите си,които БСП им увеличи,и до ден днешен не са пипани от Мутрата,всичко което правят тези хора е от глад,няма по голям от хляба да го знаете от мен.

хаха И ти ли крадеш от глад?

gangnam style

Не,защото никога не ми се е налагало,но нима кражбата на храна поради глад и мизерия е престъпление?

Баце, и ти си отвличан от извънземни май!

БРЦК

Навсякъде е така. Гарантирам! Може да се измисли как на входа и да изхода да се мери какво влиза и излиза!

И при социализма и при демократизма все тая. Имах позната, която беше лелка в детска градина и се хвалеше, че си носи храна от детската градина, обясняваше, че й било жал да се хвърля храна, щото видите ли децата не искали да се хранят. Пълни лъжи ,разбира се, но нали трябваше да дава обяснения. Дори не се свенеше от постъпката си, за нея си беше нормално. Нищо ново под слънцето в тази ограбена държава в милиарди от държавниците ни. Но винаги се гледа треската в окото, а не гредата. Шум за 3 дни!

Абе не баш от мизерия , има една млада хубава излиза от работа всеки ден с пълна дамска чанта , голяма като торба и същата се вози с един от малкото джипове в града , а шефа на кухнята колко коли смени....... при това и една за мен изгъзица ретро , е това не е от мизерия......

Не бъди наивен.Крадецът си е крадец по всяко време и управление.

така е в бг-то,.. "за кокошка,.. няма прошка, за милиони,.. няма закони"!!;)) ами, за милиарди, ония там 4 млрд от ктб, "кво праим", а??? кенеф работа!!;)))

Че това не е тайна. Имам съседка домакинка в градината до нас. У тях не се готви..Сутрин идват с празни чанти-вечер излизат с пълни пазарски чанти.

Не ги оправдавам лелките....но е жалко за всички нас, включително и за тези лелки. Това че държавата и провежданата от нея политика е довела хората до подобно положение - да взимат храна и продукти от първа необходимост , за да може със спестените от това разходи да покрият някоя друга дупка в бюджета им. Е това ни е проблема, в същото време бащицата е осигурил бюджет на брадатите по 1000 лв за да може да са на топло и нахранение, благодарение на великия ес. А бедните българи - пенсионери и социално слаби, както и хора с мкого ниски доходи вълци ги яли.

Тия лелки са крадели много преди да чуеш, че има бежанци изобщо.

Викаш справедливо е нелегално миналите граница, които по същество са престъпнци, да стоят на топло и нахранени с топла готвена храна..... А лелките които що годе се грижат за децата ни да мизерстват и видиш ли якото престъпление са направили....... Той Волен още преди 2-3 години говореше че ще правят лагери за примати, ама тогава му се организираха активни мероприятия за да бъде злепоставен. Попитайте Бойко Борисов какъв е бюджета за издръжка на един нелегално минал границата и го сравнете със заплата на лелка в детска градина, санитарка в болница, учителка, и тогава слагайте минуси.

Бедността не винаги е обяснение и оправдание на подобно действие. Раждала съм в Майчин дом през 80-те години. Същата картинка-напускане на етажа с торби храна, "спестена" от родилките. А тогава всички бяхме почти еднакво "бедни"......Всичко опира до морал и съвест.

Нищо не оправдава кражба от тези, които са по-ниско от теб - на всички нива. В конкретния случай кражбата е от деца, които не могат нито да осъзнаят ситуацията, нито да се защитят - на това му се вика злоупотреба с доверие. Като смята персоналът, че са толкова ощетени и намират извинение за всяка кражба, защо не отидат да крадат от магазина или от банката, ами крадат по удобство. Нищо не оправдава кражбата - получават заплата, такива са обстоятелствата, ако не им харесва да си променят обстоятелствата, но честно и законно, а не подмолно и недостойно и да си намират оправдание, че и другите са крадци. Ми то и убийци има, и на тях ли трябва да подражаваме със същото оправдание?!?

Напълно съм съгласен с теб! Но това за мен се прави от мизерия и недоимък.не е оправдание , но едно е да откраднеш 1-2 хляба, друго е да си откраднете банка и да си разделите парите с аверите.......

Идиоти!

това в комунистически китай не може да се случи и ако се случи,човешко е,отиваш на стадиона.в китай ако крадеш от държавата се наказва със смърт

Колко пъти и за колко си бил в Китай? Колко китаеца познаваш?

Аз познавам двама китайци - единия е Китаеца от Люлин , а другия е Пешо Китаеца от Захарна Фабрика.