Отварят 179 обществени трапезарии в страната

От днес в страната започват работа 179 обществени трапезарии, в които ще се хранят безплатно 13 252 социално слаби българи.

Обратно в новината

Коментари - Отварят 179 обществени трапезарии в страната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един народ е окраден от шепа олигарси, оставен без работа и препитание, болен....и след това, върхът на цинизма и лицемерието ,същите тез крадци се правят на благодетели и му подхвърлят трохи , а не достоен труд и доходи. Съществуването на такива кухни не е за хвалба.

Отвратителен народ сме.ПОСТОЯННО МРЪНКАМЕ!! А бе хора защо така? Колкото и да не ни харесва отколкото нищо все пак нещо. Да дървени философи колкото си искаме. Питам по време на избори защо една значителна част не гласува?Това е наше право и не трябва да го отминаваме с пренебрежение.Да от клавиатурата много знаем,но в действителност голяма част от вас за гола вода по отношение на гражданската ни активност.Ако някой достигне до това положение не знам колко благодарен ще бъде на тия хора, които все пак са помислили за тях.Така,че от много философстване полза никаква.

Значи се пада, една такава кухня да изхранва по средно 75 човека - това си е разхищаване на средства от всякъде. По-ефтино ще им излезе да плащат съответния брой порции в някоя кръчма.

Ше плачете вие за дядо ви Тошо.. Средната класа умира и скоро много малко хора ще са добре. В самите САЩ, вашата Мека, средната класа е обедняла и е на ниво на доходите от 1989 година..а богатството на милиардерите междувременно се е увеличило. Според Принстънския Университет САЩ вече не е демокрация или република, а се е превърнала в Олигархия, където 1 процент от населението дефакто контролира страната, а мнението на останалите е без значение. Капиталистите щедро хвърляха трохи на хората за да се преборят с комунизма..и временно създадоха средна класа..но сега, когато комунизма го няма да им разваля съня, богатите вече нямат задръжки, и нещата се връщат там, където винаги са били - чорбаджии и сиромаси.. с турско присъствие за десерт!

Остави го Тато,беше част от играта. Двете системи се подпираха,кой да направи нещо по-вече за хората си. ГДР беше витрина на изтока,ГФР на запада......

Не обществени трапезарии трябват на хората, а да инвестирате откраднатите от вас мърльовци пари в производство, селско стопанство, лека промишленост. Да имат хората работа и пари, тогава всичко ще си дойде на място. Но новобогаташите само като им чуеш прякорите и разбираш колко им е и акъла. С интелигенция като азис, евгени мичев, отварячки, картофи, тикви и др. дебили толкова!

Късно е либе за китка:( Много мога да говоря но малко ще ме разберат.

Ми кажи бе баби, белким вденем нещо.

"Неолиберализъм","нов ред","справедливост","свободен пазар","демокраДция","свобода","неограничени възможности за развитие","морал и правдивост"..... думи които са останали без съдържание,изречени от усти на дебили които използват силата си като управници за да обслужват олигарси-заместили земевладелците от едно време!! За съжаление,това е световно явление,и не е изненада..... Изненадата е,че се хвалят с хала си..Вместо да се срамуват,че докарват населението(на всички държави)дотам,че да чака милостиня от една супа за да оцелее-те се хвалят... Още по-голяма изненада е фактът,че самото население вместо да хване паницата с тая скапана супа и да ги полее обилно-им благодари за добрината!! Накъде отива светът.....

"Още по-голяма изненада е фактът,че самото население вместо да хване паницата с тая скапана супа и да ги полее обилно-им благодари за добрината!! Накъде отива светът..... " Това са много стари хора и нямат нито сили нито ум да го направят. Кофти работа,наистина накъде отива светът.

Платено минусче,пожелавам ти на стари години да ровиш в кофите за боклук и ако не намериш нищо за ядене отиваш за подаяния.Дано супата свърши пред теб. Идиоти.

Смени си ника на комунист-чугуноглавец, повече ще ти отива, въпреки че и настоящият не е лош -понеже доносничеството си ви е в кръвчицата на червените сектанти!!!

dionisiosd@yahoo.com

Празни приказки без съдържание,от празноглавец без умствен багаж... Още един,който е изградил мирогледа си върху собствената си глупост,и смята,че който не е съгласен с неговата простотия-е "от другите"......Че,как иначе??Ако глупакът приеме,че е сгрешил-трябва да мисли какво да прави....И това,не е по силите му.... И все пак-глупако-къде пиша нещо в полза на някакъв "комунизъм",или къде изнасям "донос"за твоята свръхдоза съкровена интелигентност на този коментар??? П.П. Ти всъщност "СОЦ. ЧУК" ли си,или заедно сте лежали???

За 60 години никога не съм членувал в някаква партия......в една друга тема казах че съм преживял две купонни системи.....такава мизерия не съм виждал:(

Да бе да - остава да ти повярвам. Или не си живял на село през 60-те години ? Като дете носех едно яйце в хоремага да ми дадат 8ст. и да отида на кино. А в селкоп-магазина само локум, вафли,бисквиди и лимонада.

Ти какво искаше да ти сервират,Джони пешеходеца или Смирноф с чер хайвер:)) Това че яйцето си го откраднал от бабиния кокошарник е друг въпрос:) Не бягай от темата.....ровил ли си в боклука за да се нахраниш....редил ли си се на опашка за супичка.....лягал ли си гладен..... Аз не съм.

и неразбрах , защо се кефиш като отидеш до хипермаркета пълен с някакви си ГМО стоки, а нямаш и една стотинка да си ги купиш - за зяпането ли си там или за злобата че другите си купуват а ти неможеш

Получавах за отопление -328,60 лева / до 1-ви октомври 2014 / ,хранителни продукти -55,4 кгр. в 3 транша ,безплатен обяд ,предколедни и предвелекденски по 50 лева.Така доходът ми надхвърляше 200 лева месечно ,при пенсия 150 лева. В същото врему тез с пенсии над 160 пиеха " студена вода ".Слава на социалните .Вечна.И понеже се вода " психично болен " ми дават често безплатни лекарства ,храна сутрин и обед от психодиспенсера , а тази от стола си я нося за вечеря.Щастлив "социално слаб " съм.Да плащат осигуровки баламите.

в Европа. Там с тази работа се занимава църквата.Нашите попчета обаче предпочитат с друго да се занимават, щото няма далавера от кухнята за несретници.

много по доходно е да се леят свещи

А при лошия комунизъм с тази работа не се занимаваше никой, защото държавата се грижеше да няма социално слаби - ама имаше държава. Не събирахме по телевизията и помощи за болни, нямаше и наводнения защото държавата си вършеше работата. Имаше разузнаване, имаше ред, имаше респект от полицията, военните , от прокурорите и съдиите, но .... не беше "демокрация", а комунизъм. Сега яжте супа и мълчете, т.е. продължавайте да си мълчите...

на безработицата и на комунизмите

В почти всички Църкви-поне в София-има социални кухни,и доста хора се хранят там!!! Просто,не го рекламират.....

Не ми харесва такова държавно управление, което да се хвали с трапезарии за бедни. Това е срам, срам, срам. Всеки иска да си ИЗРАБОТИ хляба, но......................

След 25 години преход до там стигнахме-да се хвалим,че увеличаваме кухните са бедните.

Предизборно ГЕРБ показват колко са добри, дават храна, режат лентички и после 4 години да ни уморяват. Не съм чул една партия с истинска програма и решение на проблема освен плана Сидеров. Основна цел на всяко правителство трябва да е народа да живее достойно, нито повече нито помалко. Пенсиите и минималните заплати да стигат на всеки за да живее, и правото на работа на всеки. А такива решения с безплатни кухини са далавера а проблема остава.

надявам се, че като не е отворено през събота и неделя са предвидени пакети със суха храна за хората. целият прогрес на една нация е безсмислен, ако тя не може да осигури храна на всички свои граждани, без изключение. Няма държава, независимо колко богата е, където да няма хора, които се нуждаят от такива кухни. Не е срамно да потърсиш помощ, похвално я да е предложиш без да е потърсена.

Не можа да ми убегне радостта ти от пакети със суха храна и похвалното слово за богатите държави, в които е хубаво да има бедни. Тук бедността ще достигне невиждан ръст - тогава ще си още по-щастлив!

бедността съществува и колкото и да не ни харесва няма как да я елеминираме от днес за утре. Междувременно хората гладуват - не можеш да пропуснеш ядене днес щото утре ше ядеш пак. Това не е мярка за справяне с бедността, но е необходимо да ги има за да няма гладуващи хора ровещи по кофите за боклук търсейки храна. По-добре би било да си затворим очите и да се успокояваме ,че скоро ше просперираме финансово и тогава няма да има гладни хора, само че докато чакаме тея хора ше измрат от глад.

1.ЗАКРИВАНЕ НА СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО СЪС ЗАКОН! 2.ЗАБРАНЯВАНЕ НА СИНДИКАТИТЕ - "ПОДКРЕПА" и КНСБ със СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН 3.СЪД ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ТЕРМИНИТЕ - СОЦИАЛНО СЛАБ И СИЛОВА ГРУПИРОВКА!!!

Извода е, че у нас са се увеличили драстично бедните.

Айде пак с парите на данъкоплатеца ще се хранят паразити, лешпери, мързеливци, хора които не искат да подхванат работа. Докога?

Тъпанар си ти драги, не реформатор.... Затова нямате представителство в парламента, а може и пак да нямате, щото сте алчни егоисти, които си гледат само гъ.а.... Живеем в цивилизовано хуманно общество, в което по-силня ТРЯБВА да помага на по-слабия! Загледал се супата на бедните нещастници, що не питаш Станиш, Р. Овч и компания какво става с парите от твойте велики данъци, а? Досвидя ти се едното ядене на бедняка, а за заплатата от 5000 евра на Хамстера не ти ли е мъчно? В Бг има огромна безработица и скапано медицинско обслужване - да не мислиш че тия хора са от хубаво на улицата? Аман от недоматени пишман деснократи.....

смешник. точно колко данъци плати ти миналата година?

Наричайте ги "Кухни за бедни" Това явно е превенция против самозапалващи се хора от глад и мизерия в ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ...

Ако бяха затворили обществената софра за безплатно плюскане на националното ни богатство от номенклатурата (дето ни съсипва от 70 г), сега нямаше да има нужда да се отварят безплатни трапезриии за социално слаби.....

Хайде на далаверата и стафилококитеее!!!