Духовници отказаха да служат литургия с Дионисий

Свещениците от катедралния храм "Св Ал. Невски" отказаха да служат тържествената света литургия с предстоятеля на храма архимандрит Дионисий.

Обратно в новината

Коментари - Духовници отказаха да служат литургия с Дионисий | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Празника на празниците, този най свят ден, нямат място нито гвардейци, нито заря, нито маршове. Това не е светски празник, а празник на душата, която ликува в тишина. Младежът се е объркал и сигурно ще се покае.

Червейчето разяде още една цитадела на духа и надеждата на този смачкан народ. Момчето е младо, иска да е авангарден като папата в Рим, не толкова традиционен, но няма да му позволят, то е ясно. БПЦ е една от най-богатите организации с имоти и свещоливници и какво ли не. Но държат свещениците на комка да не знаят много-много по примера на други организации и министерства. Абе ужас и безумие. Не ви ли прави впечатление, че някога митрополит Неофит беше все до Максим и говореше благо и усмихнато, а сега е все наведен, мълчи и не гледа в очите, сякаш не чува нищо и не реагира? Дано един ден има куража да се пречисти и каже всичко, което знае и кое как е ставало. И един прост въпрос - колко души монаси подготвиха, за да не загубим и последния си манастир в Атон?

За Канона се загрижили... Не искат да се покаят, че продават кръщелни свидетелства, но са много ербап като се правят на канонични! Всичките са за анатема и Цървата да се напълни с ново вино, защото старото е на оцет!

Много ехидна и злокобна личност.

Днес бях на прекрасна служба в храм-паметник "кн.Св.Александър Невски". Такава служба, на която могат да завидят много компетентни. Присъстващите бяха прилични хора, нямаше викове, нямаше блъсканица, едни приятни лица. Жалко, че свещениците, които сутринта по някакво радио не взеха участие в службата. Жалко за тях самите, защото не са почувствали празника за себе си. Хорът беше изключителен. С такова вдъхновение пееха всички, и понеже нямаше блъсканица, а акустиката е неповторима, сякаш ангели пееха. Отец Дионисий изслужи цялата служба, с такава сила на гласа, с такова самообладание и съсредоточеност, че нямам думи. Отказът на свещениците да не служат в храма е лекомислено решение, неко като епидемия - един казал нещо и всички се съгласяват с него. Това ми напомня как депутати по времето на Орешарски влизаха в Народното събрание, а срещу тях "умните" и невъзпитаните хвърляха по тях каквото им падне. А когато същите тези "умни и не знам си какви" завзеха Софийския университет?! Това е посегателство върху държавна собственост... Жалко за тези, които не са били на службата на арх.Дионисий.

И да не им пусне една заря и едни военни маршове дионисии на тия ''приятни хора, приятни лица''?????

тоя изобщо не го приемам за свети човек!

сектанти...

Това са кадрите на БРЦ. Техен приоритет винаги са били облагите, без разлика дали от комунисти, или от мутри.

Боя се, че трябва да се търси нов предстоятел на храма Александър Невски.

ТОЯ ЧУВА ЛИ СЕ КАКВИ ГИ ГОВОРИ - ЩОМ МОЖЕ ЗА МУТРА, ЗНАЧИ Е ДОСТОЙНО И ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО, ТАКА ИЗЛИЗА ОТ ГЛУПАВИТЕ МУ БРЪТВЕЖИ??? ЗАТОВА ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ ИСЛЯМИСТИТЕ - ПАСТИРИТЕ НИ МАЙ СТАНАХА СЛУГИ НА МУТРИТЕ, А ПАСТВОТО ВСЕ ПОВЕЧЕ Е ОТВРАТЕНО И ОМЕРЗЕНО! ГОСПОДИ, ПРОСТИ ИМ, ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ....

С Николай Пловдивски са си лика прилика, да ги събират двамата!

Колкото по-бързо Дионисий напусне БПЦ, толкова по добре за миряните. Срам и позор за този продажник! Изгонете този търговец и Юда от храма!

Шило

Защо ли си мисля, че архимандрита крие някого за зарята?

Аз не го подкрепям. Някакво течение на крайности се е образува и Николай Пловдивски (от с.Лозен - Софийско) и като гледам и този се е включил в него. След такива пастири - надали ще тръгне народа и по-добре. Само да припомня, че мартениците на тия им пречат Wiki: Дионис - Следван винаги от тиас - спътници, най-често жени, Дионис завладявал разни страни, в които жените преминавали на негова страна, опълчвали се срещу мъжете си, напускали градовете и бродели из планините, обхванати от вакхическа лудост.

ПЛАТЕНИТЕ ОТ СОРОС ДУХОВНИЦОИ,ОТКАЗАХА ДА.....

Явно Сорос може всичко и е навсякъде. Как ли е успял в средите на ДС (Синода) да се вмъкне?

Аз пък подкрепям Дионисий. Не съм спец по църковни дела но като гледам човека се опитва да освежи скучната, консевативна, затворена в себе си Православна общност. На хорат им е скучно... Православието губи последователи....Нуждае е се от обновление.... от нещо по близко до съвременния човек. Междудругото бИЛ СЪМ В МНОГО КАТОЛИЧЕСКИ ХРАМОВЕ НА зАПАД, тАМ СЪЩО ИМА МИКРОФОНИ УРЕДБИ. ПЕСНОПОИТЕ ИМ СА някак ПО БОДРИ НАшитеЕ СА ПРЕКАЛЕНО СКЪРБЯЩИ...

Такава ни е историята, затова са скърбящи. Именно консервативността на църквата я е запазила през вековете.

Кой има нужда от скандали в църквата. Ако се върнем в годините назад - до 1989 г. атеизъм, първите години след това - разкол, който не успя. Навлизане на разни секти, , масони и какво ли още не, но на всичко се даваше отпор. Сега от няколко години интриги вътре сред клириците. Патриарха е в лошо здраве и духовниците вместо да се обединят и поведат миряните, вместо да дават много силен отпор на външните врагове те самите създават проблеми. Кой от владиците толкова е заинтересован да ликвидира Дионисий та води тази задкулисна война. Какво знае Дионисий за него, че така е нападан. Защо не си разчистят отношенията вътре в църковните среди, без да излиза в публичното пространство, ами са се хванали като селски махленки. Кой има интерес от интриги в църквата и от това хората да се отвръщават от нейните служители съответно от нея.Буди недоумение и факта , как миряните от варненска епархия са много активни в нападките срещу Деонисий. Защо от Сливенска, Видинска, Неврокопска и другите си мълчат , а от Варненска вече втори път застават срещу Дионисий. Варна е на 600 км от София и как точно от там са много "загрижени" , за чистота в православието. Хубаво е задкулисните игри на някой от владиците да спрат защото ..."има ли православие има и български народ"...

Дионисий вън от храма!!!

Когато мъдростта липсва е логично да отсъства и смирението. Определено е въздинат до пост, за който няма необходимите знания и ум поне на този етап.

От къде го изкопаха този селтак само не ми е ясно? Че и нагъл! Къв късмет има, че не съм му шеф , как щеше да полети на покаяние, само! Сигурно преди да се покръсти се е поклонил на куките. С такива целта за компрометиране на църквата е обезпечена. сигурно искат да ни превърнат в атеисти!

Стига ни занимавали с любовни драми тип "баба Гуси". Видяхме какво представлява църквата - попчета демонстрират луксозни лимузини, скъпи часовници и хомосексуализъм. И тези ми проповядват към смирение, спазване на 10-те Божи заповеди и скромност? Скоро погребах близък - попчето дойде с Мерцедес МЛ 55 AMG и шофьорче, сами си направете сметка за какво става въпрос. Отделно на някой да са му издавали касова бележка за свещи или извършена услуга от църквата? Някой да е виждал данъчни и Сметната палата да проверяват попчетата?

Не е добре човекът.

Типичен Орлик.

Не може да иска от миряните да плащат входна такса за посещение на храм. Вратите му са отворени за всички - бедни и богати.

Уволниха архимандрид Тихон под напора на Протестна мрежа. Това недоразумение е назначение на хранениците на Сорос. Той злоупотребява със лошото здравословно състояние на Негово светейшество Патриарха и прави каквото му наредят соросоидите.

Съгласен съм. Патриархът, каквито и грехове да има, беше най-удачния избор. Според мен. Тия безбожници правят всичко възможно, за да го убият преждевременно. Защото бързат. Бързат да утвърдят магарешкият рай по нашите земи.

И печалното е, че успяват.

И теб ли те сърби под расото отзад?!

Допълнение. Всеки човек е целомъдрен по своему, следователно и аз. За съжаление не съм гей, а би било добре. Тогава щяха да ме чукат само отзад, а не както сега - от главата до краката. И такива влечуги като теб щяха да пълзят в краката ми, и из щях да ги галя, галя (разбирай мачкам) с удоволствие.

Църквата трябва да е обединител,а не разединител.

....И КАК Е БЕЗПЛАТНО,А ПЛАЩАШ 10% ???

Католиците плащат десятък отворко, десятък. Протестантите също са задължени да дават на "църквата" си. И им дърпат паричките с най-различни средства. Нали много ги възхвалявате и плюете православието. Но само в нашите храмове можеш да влезеш и да дадеш колкото искаш.

25 години все някой затрива нещо и неща! Затриха печеливши заводи и фабрики, затриха образование, култура и здравеопазване. Затриха СДС, ССтанишев затри БСП, този Дионисий сериозно работи за затриването и на православието ни.....

Сън ли,бе или мечта,а?!...

НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСНА.МНОГО СЕРИОЗНИ ПАРИ СЕ ВЛИМАТ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ СЪЮЗИМ С ГРЪЦКАТА ЦЪРКВА , А ТЕ ИСКАТ " ОБЩА ЕВРОПЕЙСКА " ЗАЕДНО С КАТОЛИЦИТЕ.

Мазна брада лесно не се разклаща.

Абе, попове , Христос не е определил нитто един от законите, които сте си измислили, за да живуркате от търговийка със свещи, опела и кръщенета. Бил искал такса за храма. А вие не вземате ли такси за всяка неразбираема песен, за всяко нещо, което вършите. Нали имате претенции, че сте ни посредници пред Бог. Пълна заблуда. Бог се носи в сърцето и не ни е необходимо някакви продажници на Църквата да ни посредничат. Погледнах ви как сте целите в позлата на празника. Прав е бил Христос изгонвайки търговците от храма.

Членовете на варненския инициативен комитет "За чистота в Българската православна църква" изпратиха писмо до патриарх Неофит и Светия синод, с което заявяват, че този избор би бил противоуставен и неканоничен, тъй като Дионисий е масон и тамплиер и няма служба в манастир, каквото е изискването. "Архимандрит Дионисий е така активно свързан с проблемите, свързани с архонтската афера, въобще производството на архонти, което смятаме, че е голям проблем, коментира историкът Момчил Методиев пред БНТ. "Ако ние сега изпуснем този момент да протестираме срещу неморални хора и хора, които не носят православния облик на добрия пастир, на добрия човек, то ние ще се окаже, че сме изпаднали в духовна немощ, заяви отец Стилиян Табаков.

Членовете на инициативен комитет.... я да видим какъв е пък този инициативен комитет. Шест човека около един свещеник се самопровъзгласиха за святост пък започнаха и правосъдие в църквата да раздават. И кои са те - една вечна кандидат кметица, дето я изхвърлиха от политиката , щерка й и другите около един поп, който много добре умее да се умилква около новия варненски владика, да му устройва препълнени маси , да го ласкае е пък за това получава покровителството на владиката. И за да не излиза не преден план новия владика на Варна излизат тези от инициативния комитет. Те пък имат интерес Борислав Аврамов се върна в митрополията, Иванчо пече хляба в Архангел Михаил, двете кукли вече ги казах, Яворчо пък е на заплата от църквата и хоп пасианса е нареден. Новият варненски владика освен че се оказа много злобен и отмъстителен се доказва и голям интригант. Явно , че Деонисий знае нещо за него и трябва да бъде разчистен. Само да не се препъне.

Място за развратници и ДС-креатури - това е тозисинод и изобщо цялата църковна институция !

Следващият патриарх ще е или Дионисий, или другият лъжец и крадец от Пловдив.

А после? Кой пак ще ни покръсти, като тези екземпляри ликвидират църквата ни?

Нямаме нужда от ново покръстване, а имаме вопиюща нужда от атеизъм, защото всичките богове и религии и църкви са огромни лъжи!

За следващ патриарх се гласи дебелака от Варна, дето е в основата на всички скандали, затова си направи този измислен инициативен комитет, да не е той на преден план.

дионисий е духльовник .

Очаквам попчето, както е тръгнало безнаказано, след като надмине Николай Пловдивски, да подобри и рекордите на Фори Светулката!

Абе пичове, у Белене нема ли манастир ???

Чука се на вратата. ДОНЕСИИЙ: Донесе ли нещо ? ЧУКАЩИЯТ: НЕ ! Сега е модерно в сметка на офшорка, като при плевньо !

Лично мнение: Има висш разум и висша сила. Те могат да се осъзнаят ЛИЧНО. Всяка намеса на разни индивиди, още повече ако са корумпирани, пречи на осъзнаването.

Не вземе ли бързи мерки Светия Синод,ще отблъсне и малкото останали миряни които посещават Св.Александър Невски.Защо снеха епископ Тихон и поставиха този недостоен масон?Има толкова достоини богобоязливи клирици а не този които няма вероятно и един ден прекаран в манастир.Отговор- носта е изцяло на синода и патри- арха персонално.

НАЙ СВЕТЛИЯ РЕЛИГИОЗЕН ПРАЗНИК Е НЕСЪВМЕСТИМ С ПОКАЗНАТА ПАРАДНОС,КОЯТО СЪТВОРИХА!!!ДАНО ПОВЕЧЕ НЕ СЕ СЛУЧВА ТАКОВА НЕ ДОРАЗУМЕНИЕ!!!

ТОЯ НАЙ-ДОБРЕ ДА СЕ ЗАМОНАШВА И ДА ХОДИ В МАНАСТИР КЪДЕТО ДА СЕ МОЛИ ЗА ОПРОЩЕНИЕ НА ГРЕХОВЕТЕ СИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ.КАТО ГО ГЛЕДАМ МИ НАПОМНЯ НИКИТО(ПЛОВДИВСКАТА МУТРА),КАТО ДА СА ОТ ЕДНО КОТИЛО !

Ей това само не ми става ясно какво ще да значи "... че застава пред светите тайни.".

Мога да изразя само своето мнение - с тази заря и с "Тих бял Дунав" оскверниха и празника и песента. И отблъснаха още повече хората от духовенството и църквата. Не ме интересува - кой, колко и за какво е виновен. Негативният ефект е налице.

БРАВО НА РОДОЛЮБЕЦА ,МАЛКО ОСТАНАХА КАТО НЕГО ,ДА НЕ СА СЕ ПРОДАЛИ ДЯВОЛА

Единственнито ,което знаеш е че центовете цоито ти дава Сорос за края на месеца са сигорни

Дионисий е прав. Защо мутрите от ТИМ,ВИС и СИК могат да си правят заря, а мутрата от черквата да не може???

Не може, защото ако омразните на цял народ мутри се борят и избиват понякога, това гей-че, правейки се на мутра, се моли само някой да му го...почеше. Задника.

На този му е време за покаяние в някой по-затънтен манастир като обикновен калугер, а не като игумен!

сега се е намъкнал и в Църквата ни,време е да го прогоним от там