Туроператор: Остава да направим Комитет по цените

Остава да направим Комитет по цените, така коментира Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори идеята за минимални цени на нощувките в хотели.

Обратно в новината

Коментари - Туроператор: Остава да направим Комитет по цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задължете хотелите с над 20 стаи да имат и за многодетно семейство. А не да ми предлагат 'президентския' апартамент на цената на 4 стаи! В Гърция всеки 4 звезден хотел има стаи за 5 и 6 човека на поносими цени!

това за България ли? Правете каквото искате, аз от 20 г е съм спал в БГ хотел

И аз е съм спала.

Ми да, направете си комитет по цените, бе! Поне ще узаконите картелите - да не се притеснявате, като се договарята, как по-успешно да ни дерете!

До колкото знам в САЩ имат минимални цени за стая, под които не бива да падат, защото ще се води дъмпинг. Те по-малка пазарна икономика ли са? Нека не подксчаме при всеки контрол на пазара. Контрол трябва да има и за минимални цени, защото дъмпинга убива коректните или ги кара да станат некоректни и да минат в сивия сектор. Невидимата ръка на пазара не е особено работещ механизъм и това отдавна е доказано. :-)

По-добре помислете за максималните цени на нощувките в хотели. Не допустимо е почивка с 7 нощувки в 5 звезден хотел в Анталия /Турция/, ониклузив + , през месец юли да ми струва 500 лева / с включен транспорт/, а на българското Черноморие да е 3-4 пъти по-скъпо.

Ти не ми гледай турските курорти.Тук всичко е сикаджийско и концесионер е Суджука.А той по стара мутренска традиция фандък не пуска на никого, защото и гъза му е отворен на три цола за лапане.В мутродържавата е така-свиквай.

Една крачка не могат да направят без Борисов. Еднакви ли да са цените в Сливен, София, Варна ; а в активния сезон

То и без това почти никой не ходи по хотелите ви така че си договаряй цени и съвсем никой няма да дойде.

Както се деряха едни СеДеСарски бардове по площадите преди 28 години:.... ....,,комунизмът си отива.... спете спокойно децааа..." Да....ама...НЕ.... 1/2 от живота ми премина под ръководството на..... КОМИТЕТИ КОМИСИИ КОМИСАРИ СЕКРЕТАРИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ Точно определени правила в ...ЦЕНОобразуването.... Явно децата на ,,демокрацията" не са ,,заспали" и продължават заветите на родителите си.... Аз предлагам да си върнем....СОЦИАЛИЗМА ! Най-малкото,че разходите за ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ ще се намалят....МНОГОКРАТНО !

в главите им е още в латентна форма.. Опипват почвата за добре забравеното старо.

ВСЯКО договаряне на цени си има точнен икономически термин - КАРТЕЛ. Гартелът е забранен от закона, дори и у нас, а по белия свят, висши менаджери, сговарящи картел, влизат в затвора за по 7-8 години. Това, за сивата икономика, е смешно. Има си създадени контролни органи, ако се съмняваш, сезираш ги, те проверяват и наказават, ако се наложи. Другото е ала-бала.

,,пазарна икономика,, с ,,комитети,, ...,,комисари,, ..,,комисариати,, и ,,вся осталная сволоч,, не се прави...!!!

Много е прав Димитър Попов. От години така се унищожава конкуренцията. Единствените, които отговаряха на нормите бяха перачите на пари, престъпниците. Днес в туризма са всички прани пари, а конкуренцията изяжда участниците като подкрепя хора, които служат на силните на деня. Туризмът вече не е търговската дейност, каквато беше, а занятие за забавление на безсмъртни.

Правилно! Другото си е икономическа неграмотност. Една стока струва точно толкова, за колкото можеш да я продадеш!

Не е така. Цената се образува и от политиката. Пример- руският газ.

Или монопола

използвай чуждт ник защото носиш чужда отговорност

Извинявам се за минуса (недоглеждане) - подкрепям те.

Не съм много съгласен. Вижте ценообразуването в Швейцария.

А защо има контрол на заплатите/осигуровките/, чрез различни механизми?!Защото разни селяндури станаха "бизнесмени" и си мислят, че са хванали Господ за......шлифера!

Защото липсва контрол! Закони и наредби има предостатъчно, но контролните органи са измет! ...профсъюзите също. Така че относно "бизнесмените" важи правилото "Не е виновен който лапа баницата, а който позволява това!"

Дреме им за сивата икономика. Проблемът е, че има обекти които правят дъмпинг на пазара. Тоя проблем го има почти във всяка сфера. А българинът нали си е прост и кълве ли кълве на тая кукички. А после квичи, че бил излъган за пореден път.

Както ненаситните търбуси на адвокатите-задължителна тарифа-по-малко не може, сакън да не намалеят търбусите им.Дойдем ли на власт-първо от тях ще започна-адвокати, следователи ,съдии и бизнесмени от Банско.

Да прав е човека. Като се строи безумно сега цената е ниска, така е. Пазарна икономика. Обзор е на път да стане Слънчака 2. Някой минавал ли е тези дни да види какво става на полето между Бяла и Обзор? Къде са зелените и екозащитниците сега? А за оригинал обзорлиите ще остане да бачкат портиери и камариерки.

Абе каним ги туристите на чиста природа и зелена трева, ама те неблагодарниците си искат хотели и условия. Туризма в България реално дава пари и работа. Без хотели няма пари.Можете да си седите на чиста природа, но бедни.

Минуси лесно се цвъкат.Хайде обяснете ми как се печелят пари от нищо.

мафията пере еврофондове

от Обзор спят ли? Да излезнат на улица а не да чакат някой да протестира вместо тях! Ако не го правят значи им харесва кочинката. Да си живеят в нея, но да не се чудят лятото защо няма кой да сподели "щастието" им.

Ами прав е човека. Нали имаме пазарна икономика. Какви са тези регулирани цени. Опасенията са че например хотел отчита 50 лв за нощувка , а реално продава за 100лв. За това си има данъчни, не ни трябва планов отдел към ЦК на БКП. Държавата да се захваща за работа.

ЦК на БКП беше държавата по онова време. нищо не се е променило до ден днешен.