Белгия и Холандия си разменят територия без битка

Белгия ще се отърве от парче земя с размерите на 15 футболни игрища, превърнато от криволичеща река в полуостров, свързан единствено с Холандия.

Обратно в новината

Коментари - Белгия и Холандия си разменят територия без битка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На оригиналната статия в The Guardian имаше и карта... за любителите: https://link

Геевете си се разбират помежду си...

Те не са съседи на руснаците или на турците , за да разберат дали земята няма значение!

и религията!

Интелигентните държави си разменят приятелски някои територии.

а софия да отиде към турция?

Напоследък много народ споменава Минските споразумения обаче покрай тая статия се сетих че Литва предявява икономически и териториални претенции към Беларус, та ми е интересно как младоевропейците биха решили този казус, при условие че преди някоя и друга година бяха изтеглили посланиците си от тази държава с мотива че Лукашенко е диктатор а Литва скромно претендира за цялата днешна територия на Беларус.

Това е извън темата Белгия,Голяндия! Ама между другото Литва не е изпращала, ,човечета'' там да правят референдум.И не е разрушила цели градове за да, ,защити"етническите" литовци.Нали?

А междувпрочем хич не си прав-)

Литва е много малка, за да изпраща човечета. Може да изпрати само девойки с погача. Някои неща са и въпрос на възможности.

"абе, щом началниците от брюксел го казват, требва да изпълняваме"!!!! така, рече веднъж един умник!! ако ще и от нас да отцепят територии, ще се съгласиме, да може поне софия да влезне в шенген!!;;)))

УЖАС! Имало и БЕЛИ държави в Европа!

Е кое ги прави 'БЕЛИ' държави, че белгийските ченгета ги мързи да пресечат реаката и да си свършат работата ли? Или пък не могат да се споразумеят едите и другите чегета? Това си е загуба на територия буквално от мързел "много неудобно било", с лодка трябвало да ходят горките полицаи!?!?

Не си познал, ако знаеш и на двете държави как са им почернели гъзовете, като марокански пазари са : )

Не може всички държави да се слагат под общ знаменател.В България в началото на 16 век пловдивският митрополит Гавраил/Хасан ходжа/заповядал на еничарите да изколят и потурчат всички попове и първенци.След това Хасан ходжа наредил на потурнаците да разрушат всички църкви от Костенец до Станимака /Асеновград/-33 църкви.Потурчванията били съпроводени с големи кръвопролития.Султан Мехмед -1670 год.потурчва всички български села в Чепинското корито ,в Пловдивското и Гюлюрджинското .Само в Пловдивско потурчените села били 74.Всички,които не се подчинявали били изклани за назидание.В 1669 год при царуването на султан Мехмед 4 в Смолянско и Средните Родопи турците потурчват местното население .Тези които не се подчинявали били изклани,а други избягали в горите.Избити били мъже,деца ,жени.Епископ Висарион Смолянски и 10 негови хора подложени на жестоки мъчения.Така ,че някои пишещи се за турци,корените може и да са им български.Политиците се заиграват с етносите,за да печелят от това.ИД в днешно време действа на същият принцип.Разрушения на църкви ,манастири,убийство,преследване на християните.

просто отдолу напиши - Майната ти!!!

Брилянтно, баба! Дай Боже всекиму!!!

Министъра на правосъдието се изказал, че трябвало да се гордеем, че сме били част от Османската империя. И че трябвало да си преразгледаме историята. А министъра на МО Ненчев, че турците трябвало да ни "пазят" въздушното пространство. Те такива са сегашни управляващи. Не някой изкрейзил психично болен индивид, а такива които определят бъдещето на България. Напълни се с продажници.

да не ни подготвят към тихо преминаване към турция

Или обратното... Никога не знаем какво е възможно...

Европейските държави си дават териториите. На джихадистите.

Модерните демокрации така си решават териториалните проблеми......Не е като при путлеровата империя, пращаш войски и окупираш територията..... Без коментар

Спокойно!!! На юг от Шипка -ще го върнем на Падишаха!

А, ти като си турчин, какво правиш в български форум?!

По-добре с десетина ника ,отколкото с "десетина себеизяви..."! Специалист съм по - раздвояване на личността. Тука не мога да помогна.

Докторе , няма нужда от помощ! Тука има регистрация! Да приготвя ли ус.. риза?

"Така че се наложи да отидем до там с лодка с всичко необходимо" - каква европейска мъка, боже-боже! Да не би случаят да не е единичен, че се оплакват толкова?

Добре де , нали е Европейски съюз , нас питахте ли ни , дали искаме ? Или си играете просто на Монополи ? :-)

Уникална тъпотия, евродебилите не могат да измислят нещо умно. То е като аз живея в моята къща 20 години и от утре си я разменям с някой и всички админстративни промени по смяната ще ми отнемат маса време заради подобно тъпо решение...Но тука много платени проститутки сороси пак не пропускат да плюят Русия и Путин без да има никаква връзка с темата. е за това им плащат нищо, че две свързани мисли не могат да изкажат, тъпото си е тъпо....

що се обаждаш като не знаеш как живеят хората по тази граница?

Изчезне ли влиянието на Ръшата тука и - Булгаристан вилает! Кеф!...задна прашка...

Напъват помаците, ама няма да стане!

'вдигаш' на "Ръшата" акциите, нали трябваше да я 'сринете' с петрол?

Тия са умни хора ,не са тъпи руснаци,, дето анексираха Крим с който нямат сухоземна връзка. А Украйна има и затова са им дали Крим преди време. Защото така е било разумно. Ама къде мозък у Пути??

Ние да си вземем и Донбас, па ти си драскай ,е- а и си "дрискай"!?

Знайш ли баба, откоги ма боли путараната за Крима??!

дедо Патко ти поднася + върху "дулото" си! Доволен ще останеш!!!

Тази статия е разбирам като подготовка,на българският народ преди да се започнат процедури по отцепване на територии от !България в полза на фесовете

Прав си иаз това си мисля нещо много се тазшумя това напоследък имам чувството че ни готвят нещо предателите в парламента

Белгия е поредната измислена държава, сътворена от Великите сили за буфер. Така си и управляват териториите - сборище на ислямисти, проститутки, престъпници - в сърцето на Европа! Подобни аналози имаме и други - Македония, Молдова, Босна. Това са полу-държави, образувани на спорни погранични територии за удобство на политиката.

Забрави да поясниш, че въпросният цитат е на Тодор Живков. Това го беше казал в периода си на старческа деменция. Не че като по-млад е бил много по-умен.

Нещо се губи добрия тон? Дай го по-агитиращо!

културният свят. Затова и ние да почакаме, можем да си разменим със Сърбия и Гърция наши земи, които претенциозно се наричат държави, излази на Бяло море, а от северната ни съседка търпеливо чакаме вече 1360 години да си ни върне областта "Онгъла", където документирано е бил първият стан на хан Аспарух и където буквално сме заченати като народ и държава! Все едно Саофия да беше днес в Камерун или Буркина Фасо, но да си остава столица на същата тази страна България! Куриози, какво да се прави. Ще почакаме още, ако трябва, ние вече за никъде не бързаме. Но имайте предвид, че цар Борис Обединител вече отдавна го няма все пак.

Намаме земи за размяна, а територии извън днешните ни граници, които трябва да бъдат присъединени към нас.

Що ми са прайш на агитатор? Ниъ , бате, ни съ поддаваме!?

НОВИНА ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ... А ТОВА, ЧЕ САМО НЯКОЛКО СНЕЖИНКИ, УСПЯХА ДА БЛОКИРАТ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ВАЖНО, ВАЖНОТО Е ДИР ДА ЛЪСКА ИМИДЖА НА ГЕРБ...

Напълно нормално в Чалгастан.

Подготвят ни за методиката, по която ще разпарчатосат България.

Аз имам малки претенции в четирите посоки на света и--другите спомагателни!

Е, скоро Туркия и Иран и те ще менкат така безкористно територии- за образуване на Кюрдистан!!!?!!!?

Ти коя точно история четеш боклук?

Коняр е при мене. И болен...

Кога Северен Кипър, окупиран от 500-годишния ни потисник Турция, ще бъде върнат на Кипър?

Белгистан и холандистан си разменят територии. Каква трогателна новина!

Че чак протекох пак - в розово ...от вълнение!

А мене що ли мъ заболе у.. я не знам!?!

..парцел за гробища...

Кога Косово ще бъде върнато на Сърбия? Без бой?

Като си родят нов Тито!?

Когато на Нас ни върнат Македония, Западните покрайнини, Северна Добруджа, и Тракийте....

Ето, това се казват цивилизовани държави. Разменят си територии посредством мирни и дипломатически споразумения. За разлика от други диви, варварски държави, като Русия която с необявена война анексира Крим от Украйна!

Някой си, пак се изходи из форума и усмърдя всичко с еврофекалната си уста.

Ние европейците, ако искаме да сме истински европейци, не бива да се страхуваме да казваме истината. Аз поне така мисля. В Русия да се осмелиш да кажеш истината винаги е било проява на героизъм граничещ със самоубийство. Така е било и при царете, така е било и по времето на СССР, така е и сега при Путин. Горбачов се опита да въведе официално понятието "гласност", но му запушиха устата.

..мамата и ..лелята...

Чудо голямо станало.Сега Холандия да въведе ред в тая територия,да се справи с наркоманията,щом си я развъжда в този район.А какво да кажат българите ,когато не се състои Санстефанска България.Лорд Дизраели ,се опитвал всячески това да не се състои .Берлинският договор лишава България от много земи.Включително и от Македония.Дизраели по онова време е бил министър председател на Англия.Любен Каравелов изтъква връзките му с банкерите Ротшилд.За тракийските имоти ,заграбени от Турция за 11 милиарда долара,които Турция дължи на България съгласно Ангорският договор.За престъпленията няма давност.

..значиии, менкат се?...

Колко е голяма площта от 15 футболни игрища? Не съм виждала до сега 15 футболни игрища едно до друго!

За да си го представиш трябва акъл.

A в час по математика влиза ли или слуша само Азис?

Ето това е европейски прагматизъм. Време е и т.нар. политици-БГ да подскажат на Румъния да се поучи от този и другите изброени примери и си "премести" границата с РБ в Добруджа до историческата такава - по талвега на р. Дунав до вливането й в Черно море. Повече не щем. В замяна ще им построим още няколко моста (Д-3, Д-4...), за да стигат до любимото им БГ-черноморие и най-вече до Балчик. И ще настане мир и благоденствие при наследниците на даките и на траките!

Същото ще направят и Полша, Беларус, Унгария , Словакия, Румъния като си приберат своите циганя от Покрайната!? Е, ония в Донбас ще трябва и те да се викат цигани - за да се присъединят безпроблемно към Ръшата!?

Трудно ще убедим казаците, ама щом искат към Матушка Русь - ще стане!!!

Кога кучката стана Матушка Русь

Ми тоо ,на другия ден Покрайната ще си бъде в ЕС - без да сме я приемали!?!

Що си прайте тва необосновано предположение и лют ташак с циганята там?

То както се разбира и до сега те са нямали нормален достъп до полуострова така че просто прехвърлят отговорността на тия дето имат достъп до него но на някой му харесва да писателства за ''промяна на граници и размяна на територии'',

Докато едни страни се готвят да пратят хора на Марс, други се избиват за камънак. Прави са белгийците.

...сърбите да върнат нагло откраднатото ,Западните покрайнини ,а ако са искрени и цялата Нишка област ,но тя им е харизана от руснаците ...,румънците Добруджа ,а гърците .....,там е много ,тези лъжливи и лукави египтяни ....!!!!!!!!!!!!!!

По-точно скакалци от Етиопия !!!!

Някой да от путиновите работници да му изпрати в Кремъл тази новина.Да види,че може и с добро.А не да избива хиляди,да сваля цивилни самолети и да обвинява ьа собствените си зверства САЩ!

На всички, които повтарят инсинуационната мантра на кремъла (кремъка) " тюрките ще ни вземат земята" ще пожелая да се излекуват от робската психика, че сме малки и слаби и някой си щял, като поискал да си вземел нещо си. Просто станете съвестни Българи, квито са били Дедите ви и спрете с тая корупция поне на дребно, тя е свойство на тюрките!

а ти независим ариец ли си?!

Как да се разбира немския ти тъпизъм? Не ми е ясно какво питаш?

Други си мислят за вазелина. Ти приготви ли си твоя?

Не им пипайте земята на арабелите и неграта!!! Те от къде чак дойдоха за тая Европа, а тия серсеми ще си я разменят!

Време е и ние с турците да си разменим територии. Например можем да им предложим Родопите и Лудогорие то, а Софийско можем да го предложим на македонците или на албанците, то и без това там е пълно с абсолютни селяни ха ха ха.

А теб ще те предоставим на турските тираджии за забавление.

Стана ми смешно за София. Те нали се вземат много на сериозно, че са друга раса в България, защо наистина не ги подарим на когото и да е? Ако искаме да съсипем приемника де.... ха-ха-ха

Тези не са в ред!!! бой по калишперата като товариш лилипутин и това е!!!!

Ау какви са добрички, демократични, пример за цялото прогресивно човечество и срам за дивите балканци !! Най-обичайна практика при промяна на талвега на реката. Периодично се коригират речните граници. В България десетки пъти е правено през годините - и с река Резовска, и с река Дунав, и с река Тимок. Някой да е написал нещо добро за България ? Тука само с войни изпълняваме международните спогодби ?

Точно така, но вестникараската истина рядко има много допирни точки с истината. То тук май дори и река не е имало -- изцяло е изчезнала реката. Е ако си бяха построили мост щеше да е друга работа. И май става дума и за нещо друго -- да се унищожи хипарския район, че трудно взимат данъци оттам. За това, монархиите ако трябва и с извънзамните ще се разберат.

Честита Нова година уважаема! А така

Хаха, скоро едни по-мургави (с чаршафи увити около главата) също ще си я поделят тая ЗЕМЛЯ ! Е няма да е мирно, сигурно ще се търкалят глави, както са обичаите им де...