Предупреждават за скок в цената на хляба

Хлябът може да поскъпне с повече от 15-20 процента от другия месец, съобщи председателят на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Мариана Кукушева.

Обратно в новината

Коментари - Предупреждават за скок в цената на хляба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

засто дотирвате тутуна,ане гитото,какво си мислите че правите?народа умира,каде са ни парите за пенсии и заплати,за здраве каде?стига ,стига вецге престанете1ван от балгариъ,ван.озаптете вик,електродругествата и гаста! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Намаляването на грамажа не е поскъпване при запазване на старата цена. Това вече е върха на невежеството.

Кой смее да вдигне цената на хляба и други храни при замразени доходи и най-вече пенсии. Да вдигнат минималната заплата, да има необлагаем минимум и всички пенсии с 20-30 лева нагоре - тогава можем да говорим за нещо реално. Иначе всичко е предизвикателство към търпението и добрината на хората , а то ще се излее като вот за БСП - това е ясно. Помислете. Искаме ли отново Станишев и Доган.

По-малката употреба на хляб и хлебни изделия води до по-здравословно хранене. Яжте повече варива, зеленчуци и мюсли. Веднъж седмично риба.

А защо не кажат нещо за качеството на този хляб, който постоянно поскъпва и грамажите се намаляват?! Отвратително е, и големите фирми, и малките, всичките правят някакви странни смеси от подобрители и консерванти, и вече няма нито вкус на хляб, нито консистенция, нито се чувстваш нахранен с него. Може би са прави тези, които препоръчват да си купи човек една хлебопекарна и да си го забърква сам вкъщи, но докъде ще стигнем така - за всичко "направи си сам", и сиренето, и киселото мляко, и подправките, зеленчуците, и всичко - сами вкъщи, сами да си се лекуваме, сами да се обучаваме ... назад към първобитно-общинния строй и натуралната размяна, така ли?!

не е 700-800гр отдавна....хляба преди години беше стандартен 900 гр., после го намалиха на 830гр. но щом е бил толкова значи е преценено, че толкова е за едно семейство! и нямаше проблеми със затлъстяването! и въпреки, че хляба струваше сам 50-ина ст. !Не става въпрос за вкусно, защото ест. по-добре ми е да си хапна пържолка и кашкавал, но за тях 2 дни се работи! ХЛЯБЪТ Е ХРАНАТА НА БЕДНИТЕ , а дори вече и него не може да си позволим! СРАМ за правителството! Срам и за нас, ако не се вдигнем вече! Не защитавам пушенето, но вдигнаха цените на цигарите по предтекст, че щяло да се намали- резултатът - лишаване от храна, поскъпване на храна - лишаване от..живот?!

И какво сега: за толкова години хлябът е поскъпнал от 50 на 90 ст. А с колко % поскъпнаха жилищата, горивата? Събудете се, не простейте и животът ви ще е по-лесен!

Две лоши новини: 1.По-малко лошата е, че хляба поскъпва. 2.Истински лошата е, че качеството му експоненциално се влошава всеки изминат ден, поради прекомерна употреба на консерванти,набухнатели,подобрители и всякакви химически отрови.Решението е: всеки сам да се спасява.Аз си купих домашна хлебопекарна,смилам си пшеница на ишлеме,купувам само домашни продукти,пия вода от извор...

Нека покачват! Колкото повече замразяват доходите, толкова по-бързо ще се сгромолясат моите алчни колеги от бизнеса и техните поровители с политическите чадъри. Това което се върши от американската банка "ДЪРЖАВЕН ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ", печатане на необезпечени долари, се отразява на всички страни. Включително и на USA. Фалитите на банки ще повлече и бизнеса в НАЙ-РАЗВИТАТА ИКОНОМИКА. Посягането на ХЛЯБА за българина е свещенно. На предстоящите избори не се знае обаче как ние, "алчните пенсионери", ще си отмъстим за миналогодишната "малка постна пица" и за тазгодишната "ОБРЯЗАНА ПИЦА" на хер Флик и Бат' Бойко Борисов - "ВВВ". АНАТЕМА!!!

Това наистина е "картелно" споразумение на група бандити, сега хлебари! Правят излишни разходи за возене на хляба и ние да плащаме! Всеки район си има производители! А не от Добрич в Монтана, и после "производствени"разходи!... Тази няма да стане!

Това донесе демокрацията.Всички ревяха от режима преди'89-та година,но аз не помня до '89-та година да съм ходил гладен,безработен........вярно-нямаше банани целогодишно,нито GSM-и,дънките си ги купувахме от Кореком....сега като има"всичко" мога само да го гледам,но не и да си позволя да си купя.А за Нова година група приятели отделихме по 2 лв за болен приятел да си купи малко месо,че човека беше купил половин кило леща и един хляб за новогодишната си трапеза............

ами ще го вдигнете хляба, в момента предстои внос на жито в България, а на времето през онези робски години комунистически България изнасяше жито и хранеше толкова страни , ПРОИЗВОДСТВО НЯМА В СТРАНАТА , ВДИГАЙТЕ ЦЕНИТЕ. Затрихта житницата на България.- златна Добруджа, която хранеше цяла България, да ама през онова време.

Федерация или Асоциация на български означава: КАРТЕЛ ЗА НАЛАГАНЕ НА ЦЕНИ, КАКВИТО ТЕ СИ РЕШАТ!

Абе дефекатите от тая федерация от десетина години насам нещо друго приказват ли освен това?

Яжте по-малко, хем отслабвате, хем секса ви ще е по-ефективен, тъй като защитните сили на организма се активират, а опазването на сексуалната функция се подобрява! А, и алчните хлебари ще фалират, като няма консумация...

нали газа стана по евтин

защо си правят труда да ви предупреждават???така или иначе ще преглътнете всичко......

ами, и през соц.-а беше така! Първо слух, после факт! Нищо ново електорате!

приказват тия производители а? Ще намаляват грамажа и един хляб ще заприлича на кифла така ли? Кифла за лев и повече ли?Де тояга де! Ей хора, събуждайте се и на улицата, защото на главите ни се качиха. Кой от къде дойде и все обикновеният човек виновен. Производителите, от какво жито правите брашното за хляба? Житото е фуражно т.е. нискокачествено е, а вие искате да му вемете пари като за първо качество. Престъпници и пак престъпници сте. Така е като се мълчи! Народеееее!

Аз бих те посъветвал: събуди се и отивай на двора или нивата. Улицата няма да те нахрани. Излизай от София и почвай да бачкаш, че глад те чака в панелята...

Явно искат да ни принудят да ядем пасти!

Някой яде ли хляб изобщо?

Но, аз -- нима мислите че има българин/ка, който/която да не обожава филия с масло и мед (или сирене, или мармалад ... хеле пък суджучец/луканчица), или да попопие цвъртящо кебапче/кюфте ... или пък благината, оставаща изпод шопската ?! Да не споменаваме за закоравелия краещник в шкембе чорбата или в качамака !

моля Ви,престанете!олигавих цялата клавиатура!!!

Българи, в магазините има модерни уреди за приготвяне на хляб в домашни условия - слагате всички продукти, нагласяте таймера (за да изпече хляба през нощта, на "нощна" енергия" и сутринта имате прясно изпечен хляб. Така килограм хляб ще ви струва 40-50 стотинки. И е без консерванти и "подобрители"! А тези монополисти .... да духат суапата.

Освен това се продават домати и лук в саксии - слагаш на терасата и готова ти салата ; Има и аквариуми по 150 литра - прас шаранчета в него, прас трохите от хляба приготвен в машинката и сетне ядеш пържен шаран ; Отделно че в аквариума могат да се гледат водорасли от които се получава чудесен биодизел и ако смениш шаранчетата с бял амур и капваш по няколко капки урина в аквариума (за минерален баланс) пържения бял амур ще ти излезе 10 -20 стотинки килограма ....... Наистина, нека да духат супата тия монополисти ! Бъдещето е в самозадоволяването (естествено не на публично място)

Ха-ха - и всичко това без консерванти, "регулатори на киселинността", "Е-та", "подобрители" и пестициди, хербициди, инсектициди, фунгициди и др. под. И като допълнение - доматите няма да имат вкус на прясно шприцована пластмаса, краставиците ще стават за салата. А с "биодизела" ще си караш "Трабанта".

Абе чак 40-50 ст. на кг не е, ама се връзва на цената на заводския хляб, при несравнимо по-добро качество на домашния. Купувайте си домашна фурна.

Откровено-казано, правенето на хляб/козунак не успяхме да го докараме като хората в къщи (Явно нещо пропускаме! ), а за рибите -- не сме се замисляли .(Но идеята си я бива ! ) За сметка на това пък доматите, копърът, магданозът, пресният лук, лимоните и лютите чушки са чудесни .(вече поне три години) Течностните отделно .... Ама хайде да не подсещаме нападжиите/ийките, че то знае ли човек ...

40-50 ст?!?! да...брашно 80ст, мая...и тока, къде отиде?!

Ако си направите труда и прочетете технологията за правене на хляб ще установите, че освен изброените продукти в хляба има и .... хаш-две-о (вода), както и че за 1 кг хляб е нужно по-малко от 1 кг брашно (коко? открийте сам/а, четете повече)

Хе-хе, голяма част от българите са мързеливи, ти ги караш хляб да правят. Те ако не бяха мързеливи, нямаше да предпочетат панелка пред къща с двор.

Изобщо не и вярвайте! Всяка година, по два пъти тези се опитват да манипулират потребителите. Просто това трябва да е сигнал към следните институции: 1. Комисия за защита на конкуренцията - те трябва много внимателно да следят дали някой хлебопроизводител няма да вдигне цените, за да го обвини веднага в нарушаване на закона ("картелно споразумение"), да го глоби и да изземе в полза на държавата свръхпечалбата му. 2. Прокуратурата - заради опита за въвеждане в заблуждение на мнозина с цел извличане на материална облага.

Браво !

Да живее монополно-картелната ни икономика! Поне да имаше истински хляб, а сега съм сигурвн, че в хляба има всичко друго освен жито и пшеница. Може би трици...

Токът се вдига,водата се вдига,хлябът се вдига,данъците се вдигат-ние няма ли да се вдигнем ?

Гръмовни сте ! ... Наистина-ли обаче няма да е по-добре да вземем (поне малко) по-изкъсо да ги държим тези, чиито заплати плащаме ?!

Уважаемата г-жа Председател да вземе да си отвори книжките от началното-й образование относно храненето на човека изобщо и на спецификата-му в България ! Ако ли пък, г-жо Кукушева, сте поизтъркали някоя-и-друга университетска банка -- със сигурност би следвало да назнайвате за ролята на иновационните и/или енергоспестяващите подходи при стегнато ценообразуване, нали ?!

Не се и съмнявам,че и ББ си е сложил чалмата.

А ние кога ще ги "предупредим" с една гьостерица????

Тя както е тръгнала май ще плачем за Жан Виденов.При него поне контрабандата беше по мижава.

Опинците от Позитано плачат ли плачат...

Така, така, или шъ е виновен бат Бойко, или арменският поп. Нали искахте пазарна икономика, ама хем да е пазална, хим и да я регулира някой добричък чичко! Заради хляба са ставали революции бе ей, само че не в кръчмите и по форумите!

то от пазарна икономика до мутренска има разлка ама тия работи не ви ги хортуват в кварталният гербав клуб гаче ли ))))))

Да бе, ти си толкова светнат, че чак ти е изгоряла крушката! Реакцията ти ми напомня на едни дето им викаха "другари" и викаха на всички които не мислиха като тях - " враг на народа"!

Поредното предателство срещу народа. ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕЗУМЦИ. АНАТЕМА !!!!!

Тая Председателка ма утрепа - цените на пшеницата и царевицата на световните борси скочиха от М.Юни 2010 с повече от 50% , а госпожата ще прави хляб който е по-скъп само с 20-30% ? ... Въпроса е що никой досега от правителството не си призна за тази реална и страшна ситуация? ... Изгежда че вече никой не го е еня, щото е в ход проекта "Слабо червено коалиционно правителство от италиански тип на БЦП, АБВ , Доган и РЗС" след падането на Бойко .... А идеята за това слабо коалиционно правителство ми напомня за старата истина че "Последните шарани България се ловят само в мътна вода" ...

Какво му е страшното? Че ще даваш още 4 лв за хляб на месец ли? Че хората дават за кредити или наеми по 200 лв повече, ти сега като огладня се сети че инфлацията не е хубаво нещо. Хващай се и ти да произведеш нещо и ще спечелиш! Макар че поскъпването на пшеницата не е български факт..

...иии пак долни прувукации на придишните...ни гу уставят туй мумче Бойку на спукойствие ей...все ми залагат къпани...лши ора ей....вий ко ши кажити пу въпросъ???

шъ видите ви идна Бръзилия....хи хииииии...сега и Мазният Миро кат съ изкажи и сичко шъй 6))))))