Фирма защити хляба, който продава

"Нилана" опроверга в специално писмо до медиите публикации за несъответствия между обявените на етикетите съставки на нейни диетични хлябове с реалното съдържание на продуктите.

Обратно в новината

Коментари - Фирма защити хляба, който продава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добри са те добри, а завистта е лошо нищо

супер мизерници са нилана, ниско качество, никаква хигиена, може да се убедите - сложете хляб от различни производители и вижте кой първи ще мухляса. нилана мухлясва на третия ден

Щом си толкова отворен, какво се случва вътре в Нилана, сигурно си бивш нейн служител изгонен заради кражби и неспазване на трудовата дисциплина или нещо от сорта. Аз пък мога да ти кажа, че редовно си купувам от ръжените им хлябове, които продават в Халите и съм много доволен - 100-процента ръженият и киевският са върха. Е, няколко пъти съм попадъл на не толкова съвършени произведения на хлебарското изкуство, но при положение, че правят по хиляди на ден от тях е нормално да се промъкне от време на време някое недоносче.

А след като защитават продукцията си,те ядат ли от този хляб?Или си хранят прасета с него?На такива фирми трябва да им се отнема лиценза завинаги.Не може да си правиш милионите на гърба на хората.Ний да не сме прасета случайно?

Ти си кретен. Не важно на кого е фирмата Нилана, а какво ти предлага. Ако не ти харесва, не квичи, ходи да грухтиш на село за ярма.

Нилана е най-добрия производител на хляб. Миросав Найденов отново по мафиотски иска да й срине производството.

да сте видяли ниви с ръж , просо,ечемик само в приказките действителноста е боя и пр. химикали. В Герм. е същото хляба е по скъп и не се разваля с седмици, че и месеци кога натуралния хляб е бил толкова издръжлив?

Абе те хубаво австрийци са го правили,но пробвали ли са го върху хора преди това,или подобно на банковите и мобилните си услуги у нас са ни ги приложили без тест :)))

Е много си тъп бате!!

сега като вземат да дигнат цените на хлебопекараните...

гръх е да се пичат куп глупости за хлъба ама това е по лесно ъ вземете да го произведете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До сега все купувах друг хляб, но щом толкова коментирате тази "НИЛАНА", зна4и е добра и аз ще си купувам техните Хлябове!

Точно с тях не се заблуждавай. Правил съм снимки на техния австрийски хляб на който ясно се виждат често бели ивици вътре. Ще видя къде да ги пусна из нета.

Големи корифеи станахте всички.За какви белтъчини, мазнини, сурови влакнини и прочие тъпизми говорите? Трябва да се даде рецептурата на хляба,евентуално калориите на 100 г. хляб.За качествен хляб е необходимо брашно с параметри: колич.мокър глутен,цвят,едрина,число на падане/по метода Зелени/ или разливаемост.За различните диабетични и деликатесни хлябове има различни показатели, като всяка фирма-производител дефинира продукцията си в нормали и системи за самоконтрол.Важен елемент е да не се добавят консерванти, прекомерно количество набухватели,оцветители,избелители,коректори-защото те са вредни, тук е заровено кучето...Пшеницата и брашната варират в широки граници по отношение на белтъчини,каротиноиди,минерални вещества, витамини и др., но има минимално или максимално изискване за всеки вид хляб, според предназначението му, като в различните страни, тези изисквания са различни.В БГ стандартите са игнорирани още 80-години на ХХ век.

Нормално явление за българската демокрация! Действува се по поговорката Аз да не съм добре, ама Вуте да е зле, по правилото Ние да го обвиним, пък той да се оправдава! и по римската сентенция Хвърляй кал, все нещо ще остане!. Активните потребители просто искат да отстранят конкурентите на своите хора! Хранителните стойности, посочени върху опаковките, се базират на анализ, извършен в акредитирана лаборатория към Националния център по опазване на общественото здраве. Последен такъв анализ е бил изготвен за хляба Деа Нилана". Докато показанията в анализа, поръчан от Активни потребители" са некоректни, защото са извършени по БДС от 1979 г. Този анализ има за цел да вкара в заблуждение потребителя. Методът е неправилен, защото липсват белтъчините, мазнините, въглехидратите и общите влакнини - разтворими и неразтворими. Здравословните хлябове на Нилана" се произвеждат от качествени и сертифицирани суровини на български, австрийски и немски производители. Миксът за хляба за диабетици Деа Нилана" е специално разработен от австрийската фирма Пфанел" и анализиран от немския институт за тестване на храни БИОТАСК. Този хляб е и клинично тестван при деца и възрастни. В споменатите три хляба няма добавена кристална захар захароза. Начинът, по които действуват Активните потребители, е по знаменития израз на Николо Макиавели Целта оправдава средствата!. Коментарите са излишни!...

Приятелю, познавам лично Богомил Николов. Може да има кусури, но никога не е бил обвързан с търговци и не е изпълнявал нечии поръчки. Който го познава, може да потвърди.

Ето една сметка - хлебопекарна за 100 лв. е инвестицията. и 300 лв. мелачка на зърно. След това житото е 20-25 ст. когато се жъне, от 0,7кг жито, излиза 0,7 кг брашно ЧИСТО, НАТУРАЛНО , БЕЗ КОНСЕРВАНТИ и 1/2 мая за 0,10лв., и 380 гр. вода - прави 1 хляб 1,000 кг. за общата сума от ... 0,31 лв. !!! но е 1 кг. и НАТУРАЛЕН 100% без консерванти и химиии ИСТИНСКИ ЧЕР ХЛЯБ!!! Ако искате може да пресеете брашното и да изкарате бяло - тогава до 1/3 се изхвърля в трици

Ама защо ще купуваш зърно? Сигурно някъде имаш 1 декар земя. Ори, мели, яж! Толкова е просто! И направо без пари. Ще избегнеш и искуствените торове, пестициди и хербициди! Чисто и натурално.

Яж нилана и чакай пенсия :)))))). Евала на 000 тъпото е че с тия апартаменти няма как да последваме примера.....

МДА, ясно, че стандартите по БДС от 1979 год. са по-добри от сегашните измислени и некоректни "стандарти".

именно това сравнение много ясно показва как стоят нещата

Да-тогава стандартите БЯХА СТАНДАРТИ!!! Ако знаете как се правеха тези СТАНДАРТИ и как се КОНТРОЛИРАШЕ технологичния производствен процес!!!!

Този на Нилана е мошеник,само се прави на добър профисионалист,но истината е друга и тя не е в полза на клиентите!!!

Този от Нилана е бившият министър Цонев

И това не е така

Хлебопроизводство - това преди всичко много труд, чак да е мошеник ? НЕ!

А казват -- едно време било имало реално-изказани предложения за контрол на хранителните-ни стоки от наистина-реномирани ( И уважавани ! ) компании ... ( Да-да, същите които правят това в страните дето все гоним ! )

В Германия и Австрия закриха стотици фирми, поради диоксини,токсини, ГМО и прочие.Нали и ирланско месо на 25 г.ядохме.Те вече гледат на нас като на контейнер за отпадъци.Предпочитам български суровини,екологичночисти и влагани с ясно дефиниран стандарт и последващ контрол.За мен еталон на хлебозавод е този в Кюстендил-идете и вижте!

консумирайте, възможо най-малко преработени храни, защото преработката включва всякакви шашми за максимизирани на печалбата, които за съжаление не включват действия съобразени с вашето здраве, и понеже резултатите често са в бъдещето (т.е. не умираш веднага), им минава номера

Много сте прави, като казвате, че немския микс "специално разработен и клинично тестван" е ИЗМАМА. Дори да оставим темата с военните, тези боклуци ги измислиха Европейците и в голяма степен Германците. Ако влезете в "Лидл" или "Кауфланд" все едно влизаш в магазини за употребявани стоки - незнайни марки, незнайни "немски" фирми те заливат със невероятни боклуци, произведени по "немски" стандарти. Боклуците дойдоха от Европа, уважаеми съграждани, европейците си изсипаха тук стоките, които там не вървят. Но ние сме простаците, честно казано, защото нито "Лидл", нито който и да е друг не прави такива идиотски промоции, като кисело мляко по 0,09 лв, никъде другаде освен в бедни страни, като България, Албания и Румъния. Но и само в тези страни живеят идиотите, които се редят на опашки за 2 литра олио и 2 кисели млека и вярват, че това, което купуват е истинско и, че са спестили някакви пари. Вие сте жертвите, мили Българи!

прав си, евтините боклуци за които завиждаме на западняците, никой разумен няма да купи, истинската храна струва пари, защото има по-малко автоматизация, механизация, химизация

за мен фирма "Нилана" е фирмата, която обича да копира продуктите на много фирми както на нашия пазар така и от вън. ФИРАМА НА БИШШИ ВОЕННИ , какво ли разбират от хляб. В наща страна всичко е абсурд.

Ако нещо не ви харесва - просто не купувайте! Само това помага.

манипулацията е на лице, не се коментират другите освен Нилана

то е ясно че всичко е менте,и колбасите уж от месо и сиренето уж от мляко и хляба уж от раж.а тои оцветен с кафе.но така е,с този комунистически капитализам и назначени от партията капиталисти!

Напротив, по времето на социализма имаше истински хляб и сирене и колбаси. Ама ти явно си зомбирано менте от последните 20 години и не ги знаеш тези работи. Знаеш само да плюеш по старото без да го познаваш. За такива зомбита като тебе комунизма и комунистите ти са виновни за всичко, даже и за природните катаклизми , хахаха.... Я излез от пещерата, където си се заврял.

Явно не разбираш какво е написал soulflu, или не искаш да разбереш! Той (тя) въобще не коментира времето на соца, а сегашния капитализъм, създаден от някогашните т.нар. комунисти и отрочетата им! Ама така е, като си си заврял главата в задника и не поглеждаш навън...

За хляба не си много прав.Имаше всичко на всичко два вида - бял "Добруджа" с цена 26 ст. и черен -типов за 15 стотинки. И тук таме правеха буржоазните франзели дълги по 60 см :)Факт е , че за съжаление нямаме традиции в хлебопроизвидството за разлика например от братята сърби

не ви ли е неудобно да наричате "произведенията" си ХЛЯБ Само неграмотни бабички ви ги купуват, ма те са на изчезване, както и вие с тях!

Самите те в Нилана не знаят, какво е сложено (набъркано) в миксовете, които получват от европейските доставчици. От хляб 'Мюнхен", който купих веднъж с голяма носталгия по ръженият хляб, стана ми лошо и повръщах. Така че да не се правят на света вода ненапита....

Който е луд да купува от Нилана! Тези мошеници ме направиха болен човек...

Сега остана само журналята от Дир-а да кажат, колко взеха за поръчковата статия?

Не съм от Дира, но ми се ще да напомня, че засегнатите в предишни публикации имат право на отговор, освен това всеки има право да бъде информиран. Ние също имаме възможност да споделим информация. Накрая, нека всеки сам за себе си да си прави изводите, като съпостави реално фактите. Ако става дума само за пари, то спокойно може да се каже, че производителите на хранителни стоки съвсем пряко участват в ограбването на здравните каси, но от друга страна спомагат за спестявания в пенсионните каси.

За рецептите не се и съмняваме, че са добри, също исуровините на излизане от Австрия, ама какво им се случва след това в българския завод, се вижда от резултата - хлябът е разноцветен, вкусът му е съмнителен, винаги е различен, консистенцията е "пълен с въздух" /прекалили са с набухвателите или не е втасвал както трябва/, често е влажен отвътре, което е опасно, защото се развиват плесени ... Най-сериозно си мисля дали не мога да се спретна и да си меся сама три пъти седмично - може и по-евтино да ми излезе, и поне ще се знае от какво е направен. Сега има различни брашна, мога да се справя.

Не съм фен на НАПРАВИ СИ САМ от времената на соц-а, защото понякога се превръщаше в РАЗВАЛИ СИ САМ, а и го прилагах само в областта на техниката, където майсторът очевидно биваше по зле от мен, но напоследък...

Аз наскоро открих топлата вода, т.е. купих си домашна хлебопекарна. Оттогава не съм купувал хляб от магазина и нямам намерение да си купя никога.....

Браво, мечо Пух. От мен едно гърненце с мед, а от Вас един топъл хляб. Честити празници на всички! И да станем поне малко по-добри.

Опитайте хляб от домашна хлебопекарна и тогава ще ви стане ясно за какво става въпрос. Ще разберете какъв е вкусът на емулгатори, оцветители, подобрители, косерванти и една дузина Е-та.

ами започвай веднага

Утре ще вземеш колата си да ремонтираш сама, да се лекуваш и самозадоволяваш.Ние за кво сме-да ти топлим одеалото ли?Остави на професионалистите да си вършат работата, а ти само командвай, пък те да си правят каквото знаят.

Това и аз съм си го мислила, но каква е гаранцията, че при брашното всичко е коректно? Тоест като пише пълнозърнесто или ръжено, дали наистина е такова, защото съм чувала такова мнение от човек от бранша, че производството на пълнозърнести брашна е много нерентабилно, тъй като спрямо бялото е в много малки количества, а това оскъпява...

господа искам само да кажа. Знаете ли че хубавото жито се иснася и се внася фуражно жито от което правим нашия хляб.

Аз приемам че напълно са възможни различия в методи за изследвания а от там и в резултатите! На всеки му се случвало доктора да му казва: в тази лаборатория - не, само "Х" лаборатория работи правилно, само на тази вярвам!

Безплатна самореклама?

забранено е слагането на логото му върху опаковката на продукта - проверявано е с адвокат изцън бг - лъжат значи за това а от тук и за другото вероятно...

То точно затова, za isoto -- когато един бизнес кандидатства за сертификация, гледа добре кой е Регистрарът, нали ? А крайният купувач би следвало винаги да има едно наум, ако види ИСО емблема на опаковката на продукта, която или не съдържа данни за Регистрара, или посочва `Шменти Капели ООД` !

Не знам кой, как и къде си произвежда хляба, но всичкият е отвратителен!

Интересно колко платиха Нилана на Дир-а за поръчково публикуваната статия ? От много време не употребявам продуктите им !

поверхах виииииииииииии! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се оправдаем, че точно от 7 години не купуваме никакъв т.нар хляб от тези, които се предлагат в откритата мрежа. Затова още сме живи и здрави и парици спестихме. За много години и след 7 пак да се чуем.