Задава се скок на цените на храните

Поскъпването на хляба вече се е случило и ако има още увеличение на цената, то би трябвало да е в рамките на няколко процента, но не двуцифрени.

Обратно в новината

Коментари - Задава се скок на цените на храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лоша работа. Защото, зимата едвам е започнала, а гладна мечка хоро играе пред парламента.

Както винаги изместване на въпроса - сякаш не става дума за цената на хляба, а за това кой какъв хляб яде и кой взема 7000 евро заплата. То пък да не можеш една проста информация да анализираш...простотия свещена!

И десет лева да стане хляба пак ще ми е евтино.

Това е признак, че се излиза от кризата! Стига сте ревали, а правете нещо!

какво от това че получих 500лв повищение на заплатата от април месец...та ми платиха 5000 на куп...ама не в бг!а хляб си месяа сам независимо че заплатата ми стигна 7000евро!

Как ще ми обясните цените в Испания са същите ,а там производителите на хранителните стоки не вземат под 700 еуро. А казват че та там данъка е и по голям. Как става таз магия?

Нека всички ЕТ да не вдигат цените да видим дали ще има фалирали или ще са точно обратното

ВДИГААИИИ ВДИГААИИ, МАЛКОНИЕ ,ЦЯЛА ЕВРОПА ВРЕШЕ ОТ СТА4КИ ЗА МИНИМАЛНИ ВДИГАНИЯ ,НИЕ СИ ТРАХМЕ ЩОТО МНОГО СИНИЕ ДОБРЕ ЖИВЕЕМ СИ В ПРЕКРАСНА МИЗЕРИЯ;ЕДНО ВРЕМЕ БАИ ТОШО ВДИГНА ЗАХАРТА И ИЗЛЕЗЕ ВИЦ ,4Е МУСЕ СЕЦНАЛ КРАСТА ,АМА ЗА ДНЕШНИТЕ АКО ИМ СЕ СЕЦНИ ЗНАМ ЛЕК ,НИЕ ТУК ИМАМЕ ЛЕКАР,КАЗВАСЕ ЛИ4О ИНСТУМЕНТА МУ Е ТРИ РАЦЕ ,БАШКА ГЛАВАТА ТОИ ЩЕГИ ИЗЛЕКУВА НОВИТЕ ТАРИКАТИ

заплатите ще скочат га народа прост заспал скочи, ама вав форума не се скача ха... тра ла ла тра ла ла ба бла бла еи така живее балгарина хахахаха

да му мисли цветан цветанов сега как че обзавегда апартаментите малеее даи да му сабираме пари

А скок на заплатите кога ще доживеем да прочетем като новина? Всеки месец четем за поскъпването на храни, ток, вода или парно. А за заплати и пенсии като стане дума се казва, че те са замразени, защото било криза. След като е такава тенденцията депутатите да си върнат заплатите с лихвите! Те за мен не вършат никаква работа!

Като че ли са спирали да се покачват цените на храните....! И то на основните, без които не можем. Предстоящият скок сигурно вече ще е убийствен за някои хора с ниски доходи. Шок у ужас!

Това правителство ще влезе в час на 32май в шестък,хора без собствено мнение и 0 взможности,когато правиш реформа или изобщо вършиш нещо,е нужна последователност и решителност,толкова ли е трудно.....

На някои червени и сини платени драскачи правителството им е виновно и за това, че не им стават онези работи.

незнам на теб сигурно ти стигат парите да не работиш в мвр

Ами като не ти стигат парите, вдигнете членския внос и да ти увеличат заплатата.

А по темата нещо, драги гербарю?

по темата това са инсинуации нищо не поскъпва сичко си е ефтино питаите онова недоразомение дянцов

Един напълно очакван резултат, като се има предвид общото интелектуално ниво на правителството.

Купете си хлебопекарни - хляб 7-800 грама излиза 40-50 ст. Вече има машинки под 100 лева. Хлебозаводите лапат като невидели, продавайки продукцията с пъти над себестойността. Неслучайно цялата мутрификация се ориентира към хлебозаводите - гарантиран пазар, огромни печалби! Ма като гледаме че от най-високо ниво се намесват, за да им правят работата, явно нещата вече са се променили! :))

да и машина за бензин и ток излиза много ефтино ако несе запалите

Хляба поскъпва...В деска градина-с томбола....Симеон разкри...Доган бил...Тока расте....Президента наложи...Посланника на САЩ не е доволен...Румъния иска...Гърция строи...Премиера лети...Дянков не дава...Липсва само новината - ДА СЕ ЛИКВИДИРА НАРОДА!

Липсва, защото отдавна не е новина.

Прав си ! Това не е написано но нищо чудно в утрешния ден да се срещне " правителството реши да ликвидира народа "

Аз пък си купих 4-ри чувала брашно по 25кг за 60лв! Купих си и машина за хляб и повече от два месеца хляб не беше купуван. Нещо много интересно, домашният хляб не мухлясва! Сега за празниците купихме един нарязан за резерва за гостите, ако не стигне, седяха в един плик със домашният, заводският мухляса за 4-ри дена направо страшно, домашният просто си изсъхва и не се променя, слагаш в тостера, няма дъх, няма нищо и след две седмици.

сте правили промоции на Чушкопеци бе - Имам машинка за хляб от 2005 година и трябва да ти кажа че хляба става като американска кифла - по никакъв начин не може да се сравни с с изпечения на истинска фурна български френски или италиански хляб. Сетне и количеството е малко - ако седне едно 4-ри членно семейство му трябват 2 хляба. ... Аман от платени търгаши .....

Ако си купуваш брашно на пакети от магазина, нищо не става! Точно четиричленно семейство сме с деца на 8 и 12 години и един хляб 1кг от 605гр. брашно даже ни остава, така че седмично ни трябват 5 хляба, понякога 7.

не аз ви саветвам купите си машина за бензин и нафта и атумен реактор щото и тока ше се дигне много ефтино излиза само пазите да не запалите квартала иначе е ефтинко

А за домашния хляб съм съгласна. Една година у нас попадна един такъв чувал брашно. И ние сме четирима и всеки ден бърках с една купа в чувала. Тогава разбрах, как са се чувствали хората от предишните времена, когато е пълен хамбара.:)

Подркепям! Раята трябва да се "оправя" иначе почва да мисли за глупости.

Олеле божичко -- след кукушевските скудоизлияния вчера, днес мирьови `констатации` ... че и даневски `фючърсни прогностики` ! Абе я марш да работите бре, гиди плямпотевчовци/ки прескъпо-платени от нас данъкоплатците !

Нека ви одерат живи, да стане хляба 10 лв. щото сте плужеци без капка достойнство! Мърши!И Пол Пот да дойде, сте гола вода!Пиночет да ви разпилее крайниците!Трайте си!

Цените на храните са функция единствено от некадърното управление на това правителство.

Чрез скок-подскок в цените на храните животът става много апетитен.

Така трябва,мор за българската смрад.Нека продължават да подкрепят и гласуват за грабителите.

В момента в страната ни има висок ръст на скрита инфлация.Цените на всичко нарастват с всяка изминала година,а заплатите на трудовите хора не мърдат.Виновни за това положение са МВФ,и Световната банка.Сегашното ни правителство,им се подчинява сляпо.С данъците и таксите които се събират,се затяга още повече примката около врата на Българският страдалец.

Тази година имахме перфектна реколта-ниски цени на горива и торове, роди се всичко-пшеница,ечемик,царевица,с лънчоглед,рапица...Добиви над нормалното! При това цената стартира ниска!Преди години пшеницата достигна 600 лв./тон , брашното удари 800, а хляба си беше 0,40лв.за 750 гр.Сега хиените изкупиха пшеницата по 160-180 рв./тон и давай да вдигаме цената-450лв., а за брашното-850лв.Отделно чрез субсидии от нашия гръб,защото вноската в ЕС я плащаме дружно, мафията получи по 23 лв./декар.Чрез тая спекула искат да ни одерат живи.Защо Правителството и министър Найденовпозволяват това???Може би за да вкарват повече ДДС в бюджета,а? Нормалната цена на хляба днес е 0.45 лв. за 1 брой бял хляб Ст.Загора от бяло брашно тип 500 и 750 гр.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРЕСТЪПНА СПЕКУЛА!Не може ли Найденов да фиксира цена и да лишава от субсидии тези, които вдигат цените на зърното! Май ще им се дръпне .......то, ако го направи!Но това не е по вкуса на тоя вълк, обвит в агнешка кожа!

Винаги, когато пупулистите които ни яхнаха не могът да се справят с проблемите за които сме ги назначили ,вадят за оправдание аргумента непреодолими външни фактори -обективни. За каква аграрна политика става дума и за каква предливост -та нали реколтата беше перфектна . За какви международни цени ни говорят и защо винаги оправдават неграмотни чиновници и министри с международни цени ? Така започна и Виденовата зима с подобни измами на потребителите от правителствено ниво , с проверки на"алчните "търговци и прочее дезинформации. България с една реколта може да се храни до осем години бре аланкоолу.Целта е да съдерете още една кожа от сиромасите.

Хе-хе, поредното олигофренско бръщолевене. Купил съм си хлебопекарна Philips и няколко чувалчета брашно от приятел производител от село, дето изкарва малко, но не тори и не пруска житото (ГМО-та също не използва). Килограм хляб ми излиза пряко сили 50 ст. НА ДРЕБНО с всички екстри, и със сигурност знам какво ям. Какви 2 лв. и какво БДС бълнуват тия !?

Бхти, в Италия свинско 2Евро. В България 3,50-4Евро. И било малко.

Малко не си прав, ама нейсе. За около Нова година на няколко места имаше промоция на свинско (бут с кост и вратни пържоли) в България на 5-6 лева. Замразено и размразено - немско (в Германия трупно свиснко в момента е около 1.50 евро/кг). В Италия цената, която споменаваш е близка до цената на едро на трупното - направи си справка - напиши в гуглето prezzi della carne di maiale и ще видиш за какво говорим. Ще видиш и обичайните прочути италиански салами, които са по 7-15 евро НО за 200-та грама! Т.е. 35 до 75 евро КИЛОТО! Същите италиански колбаси ги има в България и са по около 30 до 60 ЛЕВА килото!!! Така че, престанете да сравнявате кое къде в Европа било ПО-ЕВТИНО.

Знаеш ли какъв кеф е да тракаш на лаптоп който е купен в Америка за 679 лв от Бест бай , и който се продава в момента на промоция в България от Технополис за само 999 лв; - така че мълчи Гуджо

Задава се Жан Виденово положение.

Като вдигнат цените ще свалим потреблението и полза няма да има никой. Бизнеса може да има нужда от пари и ресурс в момента , но бедните не могат да им ги предоставят.

Държавата се скапва от 1944 до сега, но сега процесът се забързва и спасение няма! Беж крачета да бягаме от България, че комунягите са решили да останат само с циганите...

а от мангалите какво ще вземат ? и те са като тях гледат само да откраднат и да прецакат така , че нещата да са все в тяхна полза

Всичко "скача" за здраве, само заплащането - не! Като с втория брак - "Възторжен скок...от трън на глог" /Р. Ралин/. Накрая дружно ще скочим в трапа, което е и идеята, защото ще се реализират икономии за усвояване.

Министерски глупости.Когато парите са малко,цената пада!Ама нали е министър,не ходи по магазини.

Може е да поевтинее!

Тоя защо продължава да се изживява като ценообразувател??? Пу да ви и буклуците герберливи - я четете какво казва мазният ви министър и се чудете ЗАЩО МАСОВО ПОЧНАХА ДА ПОСКЪПВАТ ХРАНИТЕ (01 август 2010), Мазен Миро: "Вече ние ще ядем скъпи качествени храни а западняците евтини качествени храни! (???? няма май мисъл, ама нали е гербер от ДПС, нормално е)", и още: "Два пъти по-скъпи кебапчета, но здрави хора...", и "Министър меси закуски и обещава качествен хляб... (и по-скъп! това е МАЙ месец 2010!)". И погледнете какво казват производителите НОЕМВРИ по повод изцепките на Мазния: "По 2 лв. и отгоре за килограм хляб трябва да плаща клиентът, ако към момента има въведен БДС..." И какви ги омеси това недоразумение де-пе-сарско, а другари гербери?

Звучи, като - 'вкарват ни го, ама не много'

Всичко е в зърното - трябва да е едро, загоряло и добре оформено, щръкнало напред. Иначе няма добър хляб, няма нищо. Ама вие какво пак....

Тарифа Петрова,много ще се радвам да ми покажеш едно или две такива зърна...

Тарифке, а не трябва ли и мелничката да е добре смазана и готова за поемане на семето

лопатката трябва да е достатъчно здрава и дълга....

Лопата ти такваз не си видела, фурната пали и дай имела.