Цената на олиото тръгна нагоре

До октомври цената на олиото ще се повишава, но след това ще се нормализира, прогнозира председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.

Обратно в новината

Коментари - Цената на олиото тръгна нагоре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е пазарната икономика , за която бленуваше народа , да живееме , като на Запад - пазарна икономика , а стопанската икономика била лоша - социалистическа.

Като вкарам олио от чужбина на цена 1,60 тия със слънчогледите да го духат до другото лято. Дайба вашата мама търгашка!

и аз това мислех да пиша... точно толкова струва в испания и то без търговската отстъпка за количества. мисля да пробвам да засиля десетина тира за начало да видим как ще тръгне. да се насерат спекулантите в бг. и калашници имам да си го пазя.

Какво да ти кажа - те самите търговски вериги като им спре търговията с олио ще го направят. Спекулантите на разбраха, че при тоя отворен пазар не е като едно време. Въпросът е защо им се позволява? Само на основание на прогнозни цени ли? Е как ще печелят от нещо, за което не са направили разходи. Ами ако не се оправдае високата прогнозна цена? Ще връщат ли пари? Просто опитват дали ще им мине номера. Или гледат да продадат залежалата стока преди новата реколта, защото ние сме уникуми - като хукнем да се запасяваме, ще кажеш, че за цял живот можем да се заредим и то със стока дето след време гранясва.

Да светна чудещите се тук защо цената се вдига, при добра реколта в бг. Защото има глобализация и СВОБОДЕН пазар, т.е. ако и да имаме повече, то ще се изнесе, а цените сега са високи, щото ако ние имахме късмет, то в много други страни нямаха и реколтата е лоша. Т.е. цените ще растат и ние ще си ги плащаме, щото искахме да сме кат големите и се набутахме между тях, ама сме си дрисльовци и ше берем ядове

Колко сте "глупави" и неразбирате че всичко трябва да поскъпва защото ББ и ЦД казаха че излизаме от кризата и това ще го усетим по джобовете си

Че кой прави олио от слънчоглед вече?? Всичко е РХМ :)

ще си ползваме зехтин

А когато слънчогледа беше много евтин, защо цената не падна?

Такъв слънчоглед, като тази година не съм виждал от началото на демокрацията. Говоря за засадени, неполивни площи. На каква база или прогноза или на баба им хвърчилото, определят по-висока цена? В нашата мила Родина няма пазар, има дирижирана, алчна мутрономика!

честито на печелившите :))))))))))

Е, да време за туршии...Сега е момента! И захарта се е вдигнала, ама никой не пише. Ама в тая компотаджийска държава нищо добро не ни чака!

Отново картелно споразумение.Как иначе да си обясним,че олио от миналогодишна реколта сега имацено колкото се прогнозира за следващата реколта.И как всички си "плюа в цената", че е около 3 лв за литър

Докато крайната потребителска цена на литър олио е над 1/10 (една десета ! ) от минималната заплата за един час работа - всичко е шменти капели (и ценообразуването, и статистистиката за купуването/купуващите-го, и този вид бизнес/индустрия като цяло )

Значи до октжмври цената на олиото ще се повишава и ще стигне да 5 лева. След това ще се нормализира и ще остане 5 лева. Това ли е нормалната цена ? Б. Борисов забрани да се казва ЩЕ. А до сега всичко е Ще се увеличи цената на парното, Ще се увеличи цената на хранителните продукти, Ще се увеличи цената на природния газ, Ще се замразят заплатите и пенсиите до ...... година. Оставка на тази ненаситна паплач от ГЕРБ.

Ти май нямаш глава на раменете а нещо друго. В момента гърци и турци започват да изкупуват маслодаен слънчоглед на 600 лв. без ДДС. Плаща се веднага като изкисванията за качеството са НОРМАЛНИ. Ако се вържеш на акъла на български маслар. Първо ще те излъже в килограмите, после ще манипулира лабораторията си с цел да те нацепят с бонификации и накрая ще каже "Ще платя след месец", което може и да не стане. Това е действителността в този бранш Това ще сега цената е висока не е виновен Б.Борисов набий си го в главата. Това се казва пазар. Този дето плещи за времето когато слънчогледа би евтин а олиото скъпо НЕ ПОЗНА. Този пазар е много конкурентен и високи цени на краен продукт НЕ МОГАТ да се държат СПЕКУЛАТИВНО ВИСОКИ.

Оливията - вредна; мясото - впедно; зеленчукът - вреден; работата - вредна; политиката - вредна, пътищата - вредни, връзките - вредни.....Добре дошли в царството на крадливия монарх-републиканец и уж критикарите му-храбреци. Тук всеки е начетен и надчетен, обича културата и бахура. Щом си избраха за уред на века чушкопека и словосъчетанието на века "цър-пър"...

Страшен коментар! Браво!

за чушкопека не си прав :) .той,ЧУШКОПЕКА,само със своята осанка и излъчване е в състояние да накара всички енергоспестяващи технологии да се наврат в миша дупка! и ний сме дали нещо на света!!!бъдете здрави и бодрогледащи!!!

лекарите са виновни за поскъпването на олио, вземат по 60 хил. заплата!

интересно как олиото в момента по магазините вървиот 2.70 до 3.00 направете справка господа пък и само то ли а пустите заплати не мръднаха

Цената на олиото върви на горе, защото цената на маслодайна слънчоглед вече е 600 лв без ДДС. Маслодайния слънчоглед е напълно ликвидна стока и ако международната цена мръдне нагоре и у нас мърда. Турци и гърци купуват без ограничение маслодаен слънчоглед за разлика от нашите мили масларски картели. Добрата новина, е че производителите ще имат добра цена съответно добри приходи. Все пак те хвърлят пари в полето и чакат каквото Господ изпрати.

щом цена над 1 лев на хляба е спекула, то значи днес съм ял спекулативен хляв от 1,10.

Точно с цената на хляба се прави огромна спекула! Щото цената на международните пазари се вдигала, затова??? Няма такъв филм! Това зърно, което сега поскъпва, ще стане на хляб най-рано след 2-3 месеца. За чий е това поскъпване? Същото е и с олиото - стига ревахте за увеличаване, изчакайте края на сезона и тогава пресмятайте! Това олио е правено от миналогодишни реколти слънчоглед! Ама и пшеницата като се търгуваше на по 220 за тон никой не намали цената на хляба, нали?