Кило домати в Гърция стигна 2 евро

Доматите в Гърция удариха цени над 2 евро за килограм. Поскъпнаха още бензинът и хлябът. Властите започнаха проверки в магазините, съмнявайки се в спекулативни цени.

Обратно в новината

Коментари - Кило домати в Гърция стигна 2 евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

който иска да яде домати в Гърция нека да си плаща ! иначе да си седи в къщи и там да ръфа ефтини домати!!!вие какво искате?понеже са в криза ,да си смъкнат гащите и да се наведат ли?

... а в Тунис цените на стъкла за газени лампи съвсем скочили, поради облачното и променливо време. ("Думам ти щерко, сещай се снахо!"- вдигайте бързо и у нас) СТИГА ДИРИЖИРАН ПАЗАР!(колкото и тъпо да звучат думите "дирижиран" и "пазар" една до друга)

Гърция стана друга евро-губерния. Германците ряпа да ядат с техния най-скъп бензин. Като гледа човек какво става по света започва да се пита дали само кретенясали идиоти го управляват, или има и надежда.

Да, ама пък гъркините са готини! Дебели са и имат мустаци...

Тук доматите отдавна са над 2 евро, нещастници пълни, барабар с премиера!

Мили гърци, никой не ви е виновен че си съсипахте икономиката с тия стачки.... Ама вече за жалост е свирено

То и в БГ си биаха толкова пролетта ,че и повече.

Все Гърция е в устата на оптимистите наши! И 3 евро да стане кило домати, пак за техния стандарт е по-ниско от 1.50 лева за българския.

Това за доматите определено не е вярно! Може в някой скъп елитен магазин с Атина да е така, но нормалните зеленчукопродавачи в С. Гърция държат по-ниски цени от българските!

а в България по колко са? И у нас са по толкова.

В Гърця ще става по-скоро всичко по-скъпо защото гърците мислят че работят... Цените спадат когато производството се увеличава, а там става обратното.

Преди 3 години в България бяха 5,20лв. Аз тъкмо се връщах от Германия и се дивях в коя държава съм попаднал. Домати 5,20лв докато в Германия бяха 1.99 евро. Свинско филе 14лв, в Германия пък беше 5 евро. Панелни жилища за по 80000 евро. Направо се бях шашнал. на фона на мизерията това бяха цени все едно България беше във война и всичко се намира спекулативно. Така че въобще не се чудя, че сега е криза.

Брех! Трябва да се изненадаме ли? Затягането на коланите не отменя положението, че икономическият агент е максимайзер по дефиниция. Управляващите ще трябва да избират-или да сложат летва на цените на доматьто или да расте недовлството на неручащите домати. Стачката на шофьоррите на безниновози също е вторичен продукт, а не основа обяснителна причина. Ние на тези житейско-пазарни конфликти изпуснахме парата чрез емиграция, сива икономика, феномена на рушвета и други нелицеприятни инструменти.:)) Е, обясненията са по-различни. Затова смятам, че науката би имала повече полза, ако обясняващите прекарваха продължителен период в полеви условия без достъп до странични ресурси.

страшна новина! в унгария са на 3 евро и никой не се оплаква, кво плашите хората. други неща пък са в пъти по-евтини от нашите!

5 Евро да стане дано!!!

Да заповядат да пазаруват зеленчуци в Република България.

В Костинброд доматите са 3.70 лева за килограм, така че наистина си е сензация за нас българите че ядем скъпи домати като гърците а уж тук криза почти нямало. :)

Ба маааму докъде я докараха гърчолята пък и ние с тях - ДОМАТИ ОТ ПОЛША? Картофи, ябълки жито да, ама чак домати...

Сефте - 1 кило в София и във Варна е 2-3.5 лв, или Е1-1.75. Да ривем ли и ние?!