Германско село реши да запази хитлеристка камбана

Властите в малката германска община Херксхайм ам Берг решиха да оставят камбана в чест на нацисткия лидер Адолф Хитлер да продължи да бие в местната черква.

Обратно в новината

Коментари - Германско село реши да запази хитлеристка камбана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На камбаната НАДПИСЪТ НЕ Е "Всичко за Родината - Адолф Хитлер", а "Всичко за ОТЕЧЕСТВОТО...." Съществена разлика! Например за нашите турчоля България е родина, но не е отечество. Тяхното отечество е туркия!

Що да не си пазят историческите паметници?! Насажданата от медиите амнезия, напоследък, не помага, а! Всички знаем какво се е случило и защо се е случило всичко това. И как поколенията след нас, ще плащат за извратената толерастия, която ни е обхванала сега. Да ми говорите за ''турско присъствие'', вместо за турско робство и да ми описвате евреите като ''световни добронамереници'' е лудост! Опитите да опишете ''мюслитата мигранти, без документи'', като бежанци, също не минаха... Като гледам евреите, колко са благодарни на българите, за това, че навремето са ги спасили, ми се повръща. Хайде, по-полека със защитата на ''различните''. Азиатците не идват в Европа, за да се сливат с нас, те искат да си ИЗЛИВАТ ''културата'' върху нас. Нощници, буркани, евреи, араби,джамии, корани. Това са племена, които не са помръднали в развитието си през последните няколко столетия. Да си стоят в Азия всичките - и араби и евреи, че ни писна от ''културата'' им...

Фашизмът не е по камбаните, а е в главите.

На единия бряг са туряолчта - дето отричат да са сторили друго освен да донесат баклавата в Европа. На другия са дойчовците - дето се срамуват заради 100 милиарда избити евреи(на ден), тва че са избили повече славяни ясно че не е важно. Едните се правят че не помнят, другите искат да забравят

Още за германското лицемерие - Те се опитват да убедят света, че (вече) не са нацисти, а 4 години подкрепят хунтата в Киев, която унищожи хиляди невинни хора в Донбас, слави Бандера и марширува с факли на всеки "празник" на ОУН-УПА (Организация на Укр. НАЦИОНАЛИСТИ!)

Една от най-силните прояви на лицемерие е опитът на германците да убедят света, че (вече) не са нацисти. Шест години всички германци дружно и ентусиазирано подкрепяха военната машина, която унищожи десетки милиони невинни хора, а на 10 май 1945 се оказа, че единственият нацист и военнопрестъпник е Хитлер. Военните, индустриални, медицински и всякакви подобни специалисти, осигурили работата на тази машина на смъртта бяха тихомълком осиновени от най-демократичната нация - американците и осигурени с любимата им работа и високи заплати. Немските генерали, доживели необезпокоявани до 70-те, че и до 80-те безсрамно издаваха книги за своите подвизи и никой не ги спря да си докарват допълнителни доходи и слава с тези книги. Светът е едно отвратително сборище на най-нискоморалните същества пръквали се някога на планетата.

аиде моля ти се - руснаците не са робили славяните - полша, скандинавците, самите руснаци са роби до края на 19 век има крепостни селяни. да не говорим за англииските колонии в индия, за фреснките в африка и така нататък. просто германците са решили да понаваксат щото са изостанали. единствената голяма разлика - е избиването на евреите. ти и в рсуия са ги избливали ама по-малко. това което впечатлява е че германия губи само 10 процента от населението си - некви си 10 милиона.

Паисий

Ако 10 милиона са 10 % значи Германия е била 100 млн. НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА. През войната е била около 65.

Дядо, много си прав, ама то не е само при немците, същото е и с руснаците. И те до ден днешен славят сатрапите Ленин и Сталин, а те комай са изтребили повече руснаци и от Хитлер, що за Стокхолмски синдром ги тресе, само този на небето знае! Но да не забравяме и жестоката пропаганда, вихрила се в СССР, пък и сега в Русия. Да, Сталин запази Руската империя, но на каква цена! А за американците какво да кажем - лицемерни до пълно безбожие, извлекли най-големите дивиденти от ПСВ и ВСВ и предизвикали още купища войни, за да пребъдат на гърба на останалия свят... Няма по-греховна държава от тяхната!

градове си стои голема статуя на Ленин! История.

Германците не са видели нищо лошо от Ленин, глупако - ние сме! Напротив - германците прекарват Ленин от о-в Капри в Русия и го финансират с милиони златни марки, за да осъществи пъкления си план, страничен ефект от който е оттеглянето на Русия от войната срещу Германия през ПСВ.

Паисий

"Ленин от о-в Капри" - хахаххаа. Верно ли?

Впрочем - мястото на историята е в архивите, учебниците, музеите, филмите, а не по улици и площади! Там трябва да останат само безспорни личности, допринесли за благото на народа и за развитието на държавата, а не унищожители като Хитлер, Ленин, Димитров и...

В казармата в Хасково (на радарите) имаше едно стоманено варлче, с което от десетки години караха нафта от ГСМ-а до кухнята. Беше чисто черно - с хиляди слоеве засъхнала нафта и мърсотия отгоре. Един ден решихме да го почистим... блесна като ново! Отдолу си излязоха и пречупеният кръст и надписът "Wermacht"... Голям купон стана като го видяха офицерите! Но остана в употреба, понеже друго просто нямаше... Сега това поделение вече просто не съществува, но ако времената не се бяха променили - варелчето още щеше вярно да служи на Българската армия!

Трофей, а не възхвала.

Значи, когато става въпрос за МОЧА, то той е част от историята на Б-я (?). когато става въпрос за камбаната - тя не е част от историята на германците, а уклон към нацизъм. Хайде Дир, уеднаквете стандартите.

Да не я пипат тая камбана ското ще потрябва!

БРАВО, таман се бях отчаял, че в Райха са останали само гейдераси и джендъри ... историята е такава, каквато е ... и никой не трябва да се срамува от нея!!!

Прав е ФФФФ. Не само е срамно, но е и унизително тези, които се опитват да налагат "присъствието, владичеството" и други подобни измишльотини, като изхождат от лични, а не от ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ И ОТ ДОКАЗАНИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ. Те се ръководят от временната посока на непредвидимия исторически вятър, който в определен момент ще им изиграе подобаващ номер. Все още не сме чули да се тиражира, че сме се освободили, не само от "османско присъствие", но и вследствие на Руско-османската война. Вероятно същите, които пишат новата история, само опипват почвата. Вярвам ще дочакаме да видим следващата стъпка. - О, НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ...

Доста смайващо-на фашистите в България не им ли прави впечатление че пречупения кръст е върху църковна камбана.Много сте зле да знаете.

Ами защото пречупеният кръст е много по-древен символ и единствено ползването му от Третия райх го превърнаха в нещо лошо, иначе религиозното му значение е много древно, общо взето Хитлер е вярвал, че ползвайки този символ ще бъде непобедим, е не му е помогнало.

В древността печупеният кръст е символизирал слънцето.В Несебър църквата Пантократов има на източната Абсида редица от пречупени кръстове.

а сърп и чук върху камбана виждал ли си

НА СВЕТА НЯМАШЕ МЯСТО ЗА ДВАМА ВЕЛИКИ ТИТАНИ - СТАЛИН И ХИТЛЕР, ЕДИНИЯТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОТСТРАНИ.

Ами прав си, лошото е, че и двамата са запомнени с милионите жертви, а не с някое особено добро дело за човечеството. А за нас българите, е двойно по-лошо, че войната беше спечелена от Сталин, а не от Хитлер, защото сега България щеше да бъде по-голяма, по-развита и съвременна държава, на друго европейско ниво, а не на опашката на ЕС. Отделно, че Европа щеше да е на европейците, а не американска марионетка, пълна с ислямисти, вървяща към упадък... Всички знаем какъв е техническия гений на германците, колко влакове и кораби техника заграбиха САЩ и СССР, за да развият ракетните, ядрените и другите си технологии, колко германски учени принудиха да работят за тях, заради собствената си назадничавост в средата на 40 и началото на 50 години... Това е историческата истина, независимо, че нито на САЩ, нито на Русия им изнася...

На пишещите минуси - разбирам ги, от Козяк и Никола Мирчев, ви инструктират да праскате минуси на антиамерикански и антируски тези, НО напишете вие своята истина, мигар написаното от мен не е истина, мигар американската ракетна и ядрена програма да не се базират на германската, мигар цели заводи да не се разглабяха в Германия, товареха на влакове и да не се сглобяваха в СССР?! Истината винаги ще е жива, независимо от американските и руските мантри и дезинформация!

В България останаха много паметници от времето на комунизма. Защо да не остане и някой от паметниците на фашизма? Защо да не си помним историята?

СТАЛИН И ХИТЛЕР СА ГЕНИИТЕ НА СВОЕТО ВРЕМЕ. СЛАВА!

има ли такава камбана? Ние имаме ли? Кога наш роден "политик" ще напише: "Всичко за Родината", ........

тя камбаната си бие в Германия, но не буквално ..

Тази статия е мухоловката за днешните с нацистки убеждения- така се знае кой е кой.

като те чета-статията е мухоловка за толерастките убеждания, които не са нищо друго, освен днешния фашизъм.

Страх и тръпки ме побиват, даже и ми се повръща и гледам да се скрия;завра;някъде КАТО ЧУЯ ИМЕТО ХИТЛЕР Дано не се върне докато съм жив.

да, и какво?! това ли е проблемът на днешна германия?! а не милионите дивашки и неинтегруеми орки-паразити и завоеватели?! а не ежедневно цвъканите джамии, за хатъра на същите тия орки, от които джамии се носят дивашки, неестествени за нашата/германската цивилзация гнусни маанета? камбаната със свастика, която си е там от десетилетия и никому не пречи, е новината, видиш ли...

а най-добре чичко Адолф да скокне и да им набие толерастко-либерастките кухи канчета

Нормално. Хитлер никога не е бил отхвърлян от немците. Даже обратно. Наскоро беше направен експеримент - дегизираха артист като него и го пуснаха да ходи из Берлин. Човекът едва смогнал да се прибере вкъщи късно след полунощ, защото непрекъснато бил заобиколен от тълпи хора и, обърнете внимение - аплодиран !! Таока че, не подскачайте като ужилени срещу истината, русофилски тролове.

така си е. само че немците още са окупирани и са под властта на американските евреи, така че одобрението към Хитлер ще трябва да си го изразяват в тесен и отбран кръг, ако не искат да им се слчуи случка

нежното сороско дупе се обиди от това че ще му теглят един черпак сороска помия по нежните гъзере,хахахахахахаааааа

егати и малоумната лъжа! пуснали били артист като хитлер да се разхожда. как да го забележиш, през деня по немските улици се шматкат само търтеи-талибани и повлекани с бурки и по 10 чавета...немците са на работа! "гостите на меркел" някой трябва да ги хрантути, все пак!

Немците дълбоко в себе си са останали нацисти

Кои немци? Турските, африканските или близкоизточните?

Ако оставим настрана емоциите и погледнем само фактите , какво излиза ? От Хитлер сме видяли южна Добруджа в България , от Чърчил - бомбардировки над София и Дупница , от Сталин знаем по- възрастните , какво видяхме в продължение на 45г. Медалът винаги има две страни.

Южна Добруджа ни е дадена в съгласие между СССР и Германия! Не е едностранен акт на Германия... Освен това от Сталин помним какво получихме: Гаранция за държавните ни граници след като загубихме войната, безплатно образование, безплатно здравеопазване и покрай другото + 1 000 000 българи!

Помним го нивото и на здравеопазването и на образованието, а и видяхме тия другите , които не бяха под братско влияние как се развиха

Трябва да се напомни, че по времето когато на нас върнаха Южна Добруджа, на унгарците беше върната от Румъния част от Трансилвания. Обаче след края на Втората световна война България с личната подкрепа на Сталин запази Южна Добруджа, а Унгария беше принудена да върне на Румъния получената част от Трансилвания /бивша Австроунгария/.

Нормално. Хитлер никога не е бил отхвърлян от немците. Даже обратно. Наскоро беше направен експеримент - дегизираха артист като него и го пуснаха да ходи из Берлин. Човекът едва смогнал да се прибере вкъщи късно след полунощ, защото непрекъснато бил заобиколен от тълпи хора и, обърнете внимение - аплодиран !! Таока че, не подскачайте като ужилени срещу истината, русофилски тролове.

Много ми харесват хора с позиция "а други казваха, че е безсмислено да се правят опити за пренебрегване на историята на града. " Това са истински хора които са надживели нещата и искат да уважават истрорията без значение тя каква е. Малоумно е да се преправя историята и изопачава , тя трябва да е такава каквато е. Не да се пише "турско присъствие" и т.н.

Браво германци.Всеки трябва да си пази историята, добра или лоша. Тя историята учи поколенията. Как ние си пазим паметниците по села,паланки и градове.

А "пречупения кръст" е индийския символ или символът на Буда за "вечният кръговрат". Нали и вашата любима кака Люси и тя го знаеше този символ но сложи другият будистки символ на слънцето върху нейното НДК дето разрушихте паметника и 1300 г. То и държавата ви си загина.

Свастката е древен арйски знак на слънцето, има го на църква в Несебър! Различава се от нациския по това че раменете му са в обратна посока.Край Кържалий бе открит древен нефритен, такъв.

Германско село реши да запази хитлеристка камбана Пазете я, щото колелото на историята се връща.

Всичко за родината...Велик лозунг с трагичен край. Определено трябва да я опазят, за да не повтарят трагедията си. Затова всеки път, когато минавам покрай паметника на съветската армия си мисля колко важно е да бъдем далече от окупатори от русия и турция. И най- вече от комунистите евреи и цигани.

Що минаваш бе, ЛАТЕКС? Иди си в Украйна, там БАНДЕРОВЦИТЕ са на власт. Ще си в крак с ЕС и САЩ - ните. Те дълго си затварят очите.

трябва да я пратят в йерусалим тая камбана,при всеки звън да си спомнят презряните че им идва края

Да си я държат, един ден техните нови граждани ще я шитнат там където и е мястото- в пълно забвение. То вярно германците не могат да се примирят че загубиха тази война и сега поне си държат на спомените за големите им европейски аспирации.

Че що да не я оставят. Я наш Альоша как се извисява в София и Пловдив.

В Русе също

Бургас

Ама и в Русе ли имате паметник на Червената армия--не знаех. Ей и вие гледате да не останете по-далеч от нашето село, ама ние си имаме Два;2;

ако Германия беше прочистила света от неврениците... сега нямаше да имаме проблеми с тях. САмо, че волно или неволно - Русия винаги помага на мюсюлманите.

Ние как оставихме МОЧА в центъра на София

и паметника на СКОЧА (Рейгън), в Южния парк!

Не само има паметник на американеца, но и алеята е наречена на негово име. Направо целия Южен парк да го придадат на едноименното посолство и да се приключва.

Vinetou

Умно и практично. Затова Германия просперира, защото миналото не пречи на бъдещето и не разделя. Да вземем пример!

Да бе .. не разделяло хе хе