Клинтън призова от София приятелите на Сирия да се обединят

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън призова днес "приятелите на демократична Сирия" да се обединят и да действат заедно срещу режима на сирийския президент Башар Асад.

Обратно в новината

Коментари - Клинтън призова от София приятелите на Сирия да се обединят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този бабух на снимката да бъде така любезен да не въвлича и без това затъналата в л..на България в техни конфликти.....

А ето алюзия, на която не биха се решили нито Ройтер, нито Вашингтон Пост, нито на тях подобни. Липсва им смелост за това. 28 април 2003 года. Тълпа сунити излиза на улицата да изрази своето недоволство, някои от хората са въоръжени, както това често се случва по тези места. Внезапно, от съседните сгради по тях се изсипва градушка от куршуми. В резултат на обстрела 17 човека са убити на място, десетки са ранени. Как мислите, разказва се за Хомс ли? За авторитарния режим, който убива невинни граждански лица? Ще предизвика ли това гневът на Хилари Клинтън и на Сюзан Райс?Едва ли. Защото става дума за град Фалуджа в иракската провинция Анбар, а войниците по покривите са десантниците от 82-а въздушно-десантна дивизия на САЩ.

Навън е февруари 2012 года. Ето извадки от главните СМИ в навечерието на решаващото гласуване в СС на ООН по Сирия:В петък вечерта сирийските правителствени войски подложиха на минометен и артилерийски огън третия по големина град в страната. По съобщения на представителите на оппозицията, в резултат на нападението са загинали повече от 200 човека. . (Вашингтон Пост)Атаката срещу Хомс предизвика гняв, СС на ООН се готви за гласуване по Сирия. (Гардиан)Списъкът на жертвите в резултат на обстрела на Хомс нарастна до 217 човека, съобщават активисти. (Ройтер). Нима има някой,който наистина мисли, че Асад и неговите генерали са толкова тъпи, че да обстрелват своите градове в навечерието на заседанието на СС на ООН? И забеляза ли някой, че источник на публикуваната информациия е британската организация, изцяло състояща се от заклетите врагове на Асад? Или че местото, откъдето пишат кореспондентите, в повечето от случаите не е Хомс, а Дамаск или Бейрут?

Взривовете в Сараево бяха с подобен сюжет.Те гърмяха на пазарите в босненската столица 3 пъти - 1992 г., 1994 г. и 1995 г.След всеки от тях светът с възмущение гледаше кадри с обезобразени и убити хора.Последствията не закъсняха.След първия взрив СС на ООН прие Резолюция 757, която въведе строги санкции против Югославия. След втория силите на НАТО започнаха да бомбардират босненските сърби. След третия бомбардировката на НАТО съвпадна с наземната атака на босненците срещу сърбските позиции.Изключително "съвпадение"! Едва през 1996 г., истината излезе наяве в книгата на Франсуа Митеран L'Annee des Adieux. Ето един цитат от нея: Преди няколко дни господин Бутрос-Гали ми каза, че е сигурен в това, че взривът на пазара Маркале е бил провокация на босненските мюсулмани.Да се предизвика съчувствието на международната общност и да се създадат условия за инвазия именно с тази фраза обясняваха мотивите на тази провокация секретните доклади и служебните записки на ООН, касаещи взривовете в Сараево.

Какви са методите,с които американските корпоративни СМИ създават в международната общност нужните на Вашингтон настроения? В навечерието на най-важното гласуване в СС на ООН по Сирия,в СМИ се появиха съобщения,че хората на Асад са отговорни за гибелта на стотици сирийски гражданиРазрушителната бомбардировка в Хомс предизвика гнева на световната общност - това пише Associated Press - от Бейрут при това. Не от Хомс. Вярвате ли наистина в това?Какво ви напомня? Помните ли случая с Наира от 1990 г.? Младата девойка тогава свидетелствуваше,че лично е видяла как войниците на С.Хюсеин изхвърлят новородени от кувьозите на кувейтска болница,оставяйки ги да умрат.Тази история тогава подхванаха всички западни медии,при поддържката на правозащитните организации.Но през 1992 г. се разкри,че цялата тази история е фалшификат. "Наира" се оказа дъщерята на посланика на Кувейт в САЩ и,разбира се,никакви иракски войници през живота си не е била виждала. На работата беше свършена - операцията Буря в пустинята беше задвижена под аплодисментите на западната публика

Г-жа Клинтън,а и редица петролни сенатора в САЩ са бесни на Русия и Китай,че им нарушават графика за инвазия в Иран! На целия свят стана ясно,че преди да предприемат такова нещо,САЩ и Израел трябва на всяка цена да извадят от играта единствения съюзник на персите в региона - Сирия. Бесни са,защото ще се наложи въоръжена инвазия без индулгенцията на ООН и СС,каквато осъществиха в Ирак. Разрешението срещу Либия явно е обеца на ухото на Русия и Китай,които бяха преметнати нагло от САЩ и компания - с тази дадена зона,забранена за полети - в името на защита на мирното население на Либия...

Съмнявам се че Русия и Китай са се оставили да бъдат преметнати относно Либия. Знаеха много добре какво ще стане като подкрепят резолюцията, но въпреки това го направиха. Ако не са предполагали, това означава че политиците им са много глупави.

Дали всички пасем тревица, в тоя сняг, или Хилари ни мисли за балами? Какъв го търсят американците в Сирия, и какво им влизат в работата техните вътрешни размирици? А не са ли предизвикани (и платени) с "демократична" намеса отвън? А кой плаща за размириците в Русия? Според "Аргументи и факти", един много уважаван вестник, сумата, преведена от Щатите на "демократичните" движения в Русия надхвърля два и половина МИЛИАРДА долара. А дали Хилари не дойде да ни ангажира с подкрепа за една бъдеща война с ИРАН? От която ние, разбира се, нямаме никакъв интерес, напротив, може да стане много страшно.... Хей така, качило се бабето на самолета и пристигнало да си гукат за девствената българска ПРИРОДА. ХАЙДЕ БЕ....

да!!да се обединят ,както в ирак,либия,египет ,сега сирия,после иран и т.н.никой не обича сащ!!за това треперят и се насират от народната "любов",но и техният край ще дойде!!господ непрощава,а колко зло донесоха на света!!

Г-жата вместо да размахва пръстчета да обясни, как така в един момент и едновременно Кадафи и Асад от държавни ръководители се превърнаха в диктатори? М?

Тази госпожа ни показва на снимката един пръст,но от учтивост не показва съседния му.Това ще е добавената стойност от посещението й.