22 години от операция ”Олуя” в бивша Югославия

Тези дни в началото на август се навършват 22 години от операция "Олуя" ("Буря") на хърватската армия срещу самообявената Република Сръбска Крайна.

Обратно в новината

Коментари - 22 години от операция ”Олуя” в бивша Югославия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Cамо Xърватия !!! да живее Xърватия!

Трагедията сполетяла Югославия е пак в следствие от предателството на Горбачов! Отговорността за прекършените милиони човешки съдби лежи върху неговият гръб....

един и той казва, на кого и колко!?Ако, някой-някъде е замислил, да си играе собствени геополитически игри!Това е положението!Какви емоции изпитвали този или онзи, хегемона не го интересува!Той просто казва-това може, това не може! И край!Хегемона изпрати инструктори, които обучиха на най-новите бойни тактики хърватската и босненската армии, които разбиха след това за отрицателно време сърбите и пак той спря босненските и хърватските войски, малко преди да превземат Баня Лука!Кой знае!?Може би тогава, някой горещо му се помоли и прие тайни ангажименти!И пак той, хегемона, определи политическите очертания на Босна и Херцеговина, какви да са след края на бойните действия и съответните подписани договори!Един сръбски идиот, с характерната си налудничавост, по тия времена предлагаше на едни среди в България, нова балканска федерация, с общ парламент в Белград!Говорейки на тия , уж български среди, старите коминтерновски маймунщини, че торлаците и шопите не били българи!?Накрая хегемона определи безапелационно кой, какво ще получи в цялата балканска игра!Всеки си го получи и клекна, заедно със сръбския идиот, разбира се!?На който тъй и не му дойде на ума, че когато си една малка люспа на географската карта, големия и силния ти определя пая, който ще получиш!?А собствената, малка, геополитическа игра се играе с много и много ум, много точни външнополитически стъпки, кое-до колко е позволено и дългогодишно търпение!

и храбро защитават Отечеството си ! Вижте само Президентката Г-жа Колинда Грабър каква атрактивна Жена е ! Хърватите и албанците са най-естествените съюзници на България на Балканите.

от най-жестоките и упорити бойци, сред воинските дадености на европейските народи!Широко са използвани в средновековните войни на Европа като наемници и най-вече през Тридесет годишната война в Европа, между католици и протестанти! След ужасното поражение от турците на Кърбавското поле, те упорито и без да се огъват, дори и при твърде ниската си численост, два века и половина се сражават ожесточено с турците, без да ги допуснат да овладеят източното адриатическо крайбрежие!Сърбите нямат никакъв шанс срещу тях, при равна воинска численост и огнева мощ! Другите големи бойци сред славяните са поляците!Които единствени доказаха в бойни действия през Втората световна война, че при що-годе равна численост и огнева мощ, могат да вземат връх над изключителната по воинските си качества и ефективността си, германска армия! Дори и срещу тях да са СС-войски!

ясно и точно написано относно Xърватите. Hо с една гершка - Xърватите не са Cлавяни ами са илири и са роднини на италианците !

Сърбе на върбе!Казано е и доказано!

Факт е че сърбите са гении на жалването и печеленето на съчувствие! Така Русия винаги е на тяхна страна и ги снабдяваше с пари и оръжия още докато бяха в османската империя, докато за нас имаше само църковна литература! Така след двете световни войни на практика на сърбите им беше подарена империя и от западните сили и от Русия. Но такива подаръци са ефективни до 50 макс 100 години след което трябват ум и сила, а на братята сърби тези неща никога не са им достигали, а само с пари и жалване не може! Спомнете си как цялата сръбска армия воюва след съединението ни на практика с граничари и пъдари и стига до Сливница, където е разгромена от нашата армия с най-висш командващ чин - капитан! А през ВСВ Белград го превземат 5-ма немци с преводача турист, как очаквате тези да управляват една от най-големите държави в Европа! А сърбите в Крайна бяха толкова местни колкото са руснаците в балтийските републики или в Молдова, но докато все пак с руснаци е по-гадно да воюваш със сърбите проблеми няма! Питайте и словенци и босненци че дори и албанци или черногорци, а НАТО не даде един убит, сега там се очаква и отделянето на воеводина, където са етнически унгарци и от великосръбските амбиции ще остане територия колкото пазарджишки окръг, но това пък не им пречи да си имат самочувствие и да си живеят сравнително добре и да работят навсякъде из Европа и америка!

Десърбизацията на Сръбска Краина, планувана и организирана от ЦРУ и проведена от хърватската усташка армия е най-грубата проява на ентическо прочистване от края на миналия век. За няколко дни стотици хиляди хора бяха изгонени от домовете им, построени на земите , обитавани от тяхните прадеди от векове. Това престъпление так и остана ненаказано. Блудницата Европа се направи на разсеяна за кой ли път...

Блудницата Европа, управлявана от еврогеи сега се прави на сляпа и за бендер-фашистите, заловили властта в момента в Украйна! Това са двойните стандарти на евроатлантическите им ценности и демокрация. Вън България от НАТО и ЕU.

Аз от дядо знам, че колкото по-слаби и малки са сърбите, толкова по-добре за България. Няма какво да ги жалим тия - като им дадоха Западните покрайнини не реваха, нали така?

jingiby

Сръбският национализъм доведе до войните при разпадането на Югославия. Дори СССР избегна този сценарий, но както се казва: Сърбе на върбе...

Един народ , с един език разделен по вяра, предпочитания, ценности - в зависимост от това кой и колко време ги е владял и се е опитвал да ги асимилира.

Основната част от бронетанковата техника, резервни части и боеприпаси за хърватската армия ,бе доставане от Германия - от наличностите на ГДР.

Германците като политика не знам защо мразят сърбите. Сигурно защото са им били враг през ВСВ. В германските медии тогава бе пълна пропаганда. Тук предаваха примерно 5 канала и превключвайки ги, по новитите имаше пълно премълчаване на събития (като открити масови гробове) и стандартно оплюване на сърбите (с информация от преди седмица). Все едно всичките медии се контролиха от генщаб. Аз от тогава на немска телевизия никога няма да повярвам. Те си избират добро и лошо и винаги поддържат едните и оплюват другите. За тях сиво не съществува и са на крайности. А тогава гледах и СНН, ЕВронюз, руска и разбирасе българска телевизия. Въпреки пристрастията, някаква обективност имаше. Докато по немските са крили информация сигурно с години.

Чак ми стана жал за тебе брато! :-( Ами върви в нормална страна като Русия и следи обективните руски медии или българските от групата на руските мадии...!

Косово, не съществуваща доскоро държава, но затова пък сега там е най-голямата в източна Европа американска военна база. С други думи новата държава военна база.

Бащите на Европейската общност винаги са твърдели, че прототипа на ЕС е Югославия. Страна без граници, мултинационална, мултикултурна и мултирелигиозна. Но това не се хареса на западняците и те инициираха войната в бивша Югославия, включително и варварските натовски бомбардировки на сръбската част от Югославия. Главните виновници и подстрекатели бяха Х.Ф. Геншер и Йошка Фишер.

Войната в Югославия беше инициирана от проруското комунде Милошевич с маниите му за етническо прочистване. За щастие единствените прочистени се оказаха сърбите...

Доста постна, лишена от смисъл и навярно спусната от пълен бездарник опорна точка. Колко ли трябва да си гладен и бездарен, че да побликуваш такава простотия?

Ханс-Дитрих Геншер (на немски: Hans-Dietrich Genscher) е германски политик (СДП). В периода 1969 1974 г. е министър на вътрешните работи в правителството на Вили Бранд, а от 1974 до 1992 г. почти непрекъснато е министър на външните работи и вицеканцлер на Федерална република Германия в правителствата на Хелмут Шмид и Хелмут Кол. Дългогодишен председател на Свободната демократична партия на Германия (1974 1985). Първо не е Х.Ф., а Х.Д. и второ - виж кога е активен в политиката и кога са бомбардировките над Сърбия! Аман от неграмотни и неуки писачи!

Не ни интересуват... Гледаме Нас си.

Югославия ,като проруски настроена трябваше да бъде ликвидирана. Стара ,винаги работеща схема: национализъм ( там където върши работа на кукловодите), сепаратизъм, религиозен фанатизъм и резултатът е налице: Босна,Хърватска,Словения,Сърбия,Черна гора, Македония - малки, слаби , лесни за манипулиране пионки.

Между сърбите и хърватите има обаче една важна разлика - хърватите са мюслита.Вече мисля е ясно защо т.нар. международен съд взе тяхната страна -Ислямистките фондации не жалят пари когато става въпрос за ислямизирането на Европа!!!

"хърватите са мюслита." Ето я и първата идиотщина за деня!

Чуйек. Не може да си толкова гениален.....

Прави сте -сори!!!Обърках ги!!Хърватите са католици, ама това не променя картинката защото и т.нар. съд също е.

Добре. Но така целият ти аргумент губи почва.

Ха-ха-ха, пичът сигурно се е объркал от полумесеца, изобразен горе на хърватския герб...:-D:-D:-D

Ти счупи тъпомера.