Кибератаката тръгнала с фалшив ъпдейт на счетоводна програма

Кибератаката, предизвикала проблеми по цял свят, може да е започнала с фалшив ъпдейт на украинската счетоводна програма МЕДок. Майкрософт прикани да се внимава.

Обратно в новината

Коментари - Кибератаката тръгнала с фалшив ъпдейт на счетоводна програма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези дебили от острова кого ще удрят с ракети, като сами казват, че не знаят от кого и откъде са дошли атаките с вируса? Или давай да си изстреляме ракетите тип заря за вечерния кеф на местна мутра, пък каквото ще да става? Защо не атакуват с ракети чалмите, които внимателно се разхождат с микробуси по лондонските тротоари?

Той добави, че Лондон не разполага с доказателства кой стои зад вчерашната кибератака, НО въпреки това ще удрят с ракети :)))) Въпроса е по кого?!?! :))))

хахаххаха, щя ли, а бе напарво сменете посоката на тока и готово!

Sm3hurk0

Ако имате още останали нерви, продължавайте да ползвате WIN. Аз отдавна се убедих в качествата на поразената операционна система и съм на път да я забравя. Ползвам я само за настройки на хардуер - полетни контролери. За сърфиране в нета - Linux и косата спря да ми побелява... Косопада също спря ! :))))))

С такива закани и изказвания по-добре да си ударите по една ракета шпеков салам отзад! Питайте нЕкой познат що е хакер и колко кила вируси пуща като го стиснеш! Пу деее-бре управници

Украинските медии съобщават още, че минути преди атаката, Путин е бил забелязан да криволичи из Бъкингамския дворец, гол до кръста, с лаптоп и бутилка водка!

Ама не! Направо с термоядрен удар да отговорят ако някой ги бие в Белот.бг!

Боже Господи! Та тези хора, управляващи мощни страни с огромин възможности са просто неадекватни! "Великобритания е готова да отговори с ракетен удар"... но Лондон не знае кой стои зад вчерашната кибератака. Ами ако е някой, който си седи в креслото Лондон, пак ли ще го атакуват с ракети!

"Той добави, че Лондон не разполага с доказателства кой стои зад вчерашната кибератака". Е кой ще удряте с ракети? Ааа, сетих се, пак вечния виновник /заподозрян/, ама дали ви стиска?

Не знаех че в Англия използват украинска счетоводна програма че да закъсат толкова. То затова лирата падна, разликата е отишла в сметката на потрошенко.

И какво ще атакувате с този впечатляващ арсенал? "Колибите" на 3-4 тийнейджъра!? Ако наистина се е изказал така този високопоставен чиновник, то определено е надскочил позицията си с 3-4 нива.

Умници! Не знаят от къде идва атакат, но ще удрят с ракети.

дкми

И пак опираме до "спецове", които забраняват ъпдейтите на Виндовса... защото много разбират :) Виновни са задклавиатурните устройства. "Според първите анализи на "Майкрософт" вирусът използва няколко техники, за да се разпространява. Една от тях се блокира от пача MS17-010. Той е достъпен за всички варианти на "Уиндоус", от "Уиндоус" ЕксПи, до последния "Уиндоус" 10, съобщи говорител на компанията. "

Ъхъм. Пачът блокира ЕДНА от НЯКОЛКО техники... Сиреч, запушва една от няколко дпки на решетото... Абе - WI(N)DOWS! :)))

Абе, всички знаят, че руските хакери са виновни.

уличаване на Путин за кибератаката - блак флаг технологията и.... измъкването му от някоя дупка ...

Ей, от това се опасявам, че идиоти, които могат да объркат Путин със Садам има и в управлението на "запада".

Аз съм с една рядка разновидност на Линукс и ми дреме. Никой не се хваща да прави вируси за редки операционни системи.

Грешиш ! Андроид е базирана на линукс, а за андроид се правят доста вируси ...

Е, не може да има друг такъв малоумник!!!

Залагам 1:5, че следите водят към Асад, но не спират там. Тоя нехуманен диктатор, подготвя хим. компютърна, ядрена... всички видове атаки срещу цивилизования, демократичен, мирен свят на евроатлантиците. УРА, другари демократи!

Севернокорейците са. Нищо, че там няма нет. А според нашите медии са гладни и ядат корени там, но... О, изненада! Те са зад хакерката атака. Доказателствeн линк: "North Korea behind WannaCry ransomware attack, British intelligence claims"

Чак сега разбрах, че и от счетоводни програми разбирал, ъпдейти им правел. Голяма работа е точи човек. Явно щатските избори са били само тренировка.

и какво излиза - пъпчиво тинейджърче което знае слабостите на вин. може да запали световна война ? Човечеството вярно е изперкало.

Излиза, че управляващите гадове по света и у нас, могат да се гаврят както им доде с раята.

Вероятно Путин и Асад са написали и пуснали вируса, с малко помощ от Венецуела. Китай няма да са, щото нямат нефт.

и къде ще ударят с ракети?!? не знам за украинската програма ,но напоследък атаките са от бот машини все с адреси в НЮ ЙОРК! Да вземат там да ударят .

По метода на изключването - да ударят CIA и NSA, и ако хакерството продължи, да дават нататък с другите разузнавателни служби.

Това фалшива новина ли е? 1) В Лондон масово си слагат украинска счетоводна програма. И в Австралия. 2) Някой заплашва с ракети хакери, при положение, че атакуването никога не става от компютъра на хакера. Що за глупости?

ти пък, имай вяра в новите ценности от евро-атлантика

Лондон: "Ще отговорим с ракети при кибератака" -- Доста варварско решение, плод на пълно технологично безсилие... Това е все едно да кажеш: " Ти, ако ме биеш на шах, я че ти избием зъбите после". Да, тези кибератаки по същество не е редно да ги има и нарушават законите, но... такава реакция е сякаш търсене на претекст за Нов световен ред или глобална, недай Боже, Трета световна война. Този свят нещо съвсем изтрещя. Вместо да отговарят с ракетен удар, да си оправят бозавите компютри, че ако и ракетите им са като системите за сигурност, нищо чудно да не уцелят правилната мишена или да ги изпепелят при един ответен удар. Истината е, че вирусът се подигра с всички и показа, че никакви специалисти по свръхпрехвалените институции не са в състояние да декриптират файловете...

Истината е, че провокациите се ъпдейтват - вместо да размахват епруветка с бял прах, ще пуснат вирус в Украйна и ще обвиняват руснаците. Пак без доказателства.

"Великобритания е готова да отговори с ракетен удар от въздух, суша или море, ако държавните й учреждения или институции бъдат подложени на кибератака. Той добави, че Лондон не разполага с доказателства кой стои зад вчерашната кибератака......типично.......

може и от местни хакери да е... значи ще бомбят Лондон, Манчестър, Ливърпул и навсякъде където има компютри

Навярно англичаните си търсят повод за нападение срещу отдавна набелязан слабак с ресурси за усвояване :)

"ГОЛЯМО ДЪРВО СЕ СЕЧЕ С ГОЛЯМА БРАДВА" - българска поговорка "ГОЛЯМ ВИРУС СЕ ТРЕПЕ С ГОЛЕМИ ОРЪЖИЯ" - ингилиски вариант

Световният Биг Брадър иска да контролира всичко и да знае всичко. Обаче много се дразни когато някой друг се възползва от неговата мрежа

То тогава трябва да се ударят с ракети техните господари от САЩ от там идва всяко зло за света.

Да подпукват с ракети Майкрософт, какво чакат?!

И ако хакера действа от територията на Лондон например ... какво правим, колко ракети с ядрени бойни глави ще пльокнете върху синята шапчица на кралицата?

Тогава само изкарват ракетите и ги взривяват, тъкмо няма да хабят гориво за път.

Ще отвърнем на удара с удар, на угрозата - с нахлупена каска! Да ева тез тъпи ингилизи, да ева ...

На Хитлер съм му ядосан за 2 неща! Че след като е завладял Франция за 3 дни се е оставил англосаксонците да му променят плана и е нападнал първо Русия а не е потопил Острова! И второто...знаете кое му е останало недовършено...

Бе те с американците не можеха 2 години да видят километрични конвои с джипове насред пустинята и да ги взривят, сега ще открият от кой компютър ги били хакнали и щели да гърмят с ракети :)

тъп-ирите от Ингилизстан дрънкат пълни глупости

Интересно ако атаката се осъществи от нает холандски сървър ще нападнат ли Холандия?

Ало, Лондон, кого ще ударите с ракети бе, тъпаци? Как ще разберете кой ви атакува? Ей, аман от говеда на отговорни позиции.

Знаем, че са колегите от цру, пък ще ударим, който ни трябва.

Хи хи, англичаните дали ще успеят да уцелят компютъра на Джон Чин Мин Иванов ?

Абе педал английски с розов гъз не се прави на страшен че само една ракета "Воевода" или Сатана както и викате вие ви трябва и педерасткия ви остров ще отиде при Атлантида и легенди даже ще има за вас...

българският интернет понеже е най-бърз в света,него кибератаки не го хващат.

Боже, какви министри имало острова. Аз си мислех, че само нашите са такива капацитети. След таза закана съм сигурен, че хакерите са умрели - от смях.

И тия искат да се унищожават хартиените носители, хартиените документи и прочие папироси - начин, по който е съхранена и достигнала информация до нас от памтивека. А вместо нея да ни правят "електронни правителства", "електронни здравни карти", "кадастрални карти", "електронно гласуване", след като вече са откраднали чрез марионетките си в "демократизираните" от тях страни цялата база данни за всички човекоединици и всякакви други работи?! И който се замисля защо искат това го обявяват за "болен" от "конспиративни теории"... А то - очевидно и елементарно

Явно някой луд комшия го е нахакал на майка му на британският министър на отбраната Майкъл Фалън преди баща му да я осемени!!!

Със същия вирус и послание за откуп бе заразен и моя компютър. Съдържанието му не бе ценно и преинсталирах програмите.

Да, за съжаление вирусът вече го има и у нас. Порази лаптопа на един приятел и криптира доста файлове - снимки, музика, офис документи, сейфове от разни игри и т.н. Доста неприятно. Тъй като не съм супер специалист, трудно бих могъл да дам друг съвет, освен да се ползва Linux или Dual Boot (Linux и Windows), като за работа онлайн да се ползва Линукса. Има пуснати ъпдейти на Майкрософт, които уж пазят от атаката, включително и за отдавна неподдържания Windows XP Пуснаха извънреден ъпдейт, но колко ще сработи, не е ясно. Над 90% от света ползва Windows и таргета за вируси е там. Именно това, може би, го превръщга в най-несигурната ОС. А вирусът непрекъснато "мутира". Има много вариации и тези криптовируси са поне от няколко години. Но сега атаките наистина станаха най-ожесточени и заради това всичко нашумя по-сериозно. Това наистина е от най-гадните възможни вируси, които може да поразят компютъра. Защото, ако има нещо ценно на даден компютър, то това са персоналните файлове - снимки, документи, проекти на разни програми и т.н. Всичко друга се преинсталира. Но, ако нямаш резервно копие на важните неща, става лошо.

, че Великобритания е готова да отговори с ракетен удар от въздух, суша или море, ако държавните й учреждения или институции бъдат подложени на кибератака.....По смешно изказване от това не бях чел!!И по кой ще ги използваш,бе, тъпанар английски, ами ако вируса идва от САЩ,Русия или Китай, още ли ще бъдеш толкова ербап!?

Нека да се пробват. Островът им ще потъне. Те и сега планират Асад да проведе химична атака срещу населението за кеф.

Да не говорим, че може да бъде пуснат от САЩ, а да го пусне англичанн в Хонг Конг. И кой ще е виновен? САЩ, Китай или Великобритания? А аз си мислех, че в съда вината е индивидуална. ;)

По кой ще стреляте бе,англосаксонски крадци и убийци?Та вие и американските терористи организирате кибератаките!

След всичките тези театрални представления с които американски агенции и служби демонстрират възможностите си (нещо като предупредителни изстрели) е необходимо Светът най-посе да зареже и напълно да изостави различните операционни системи на САЩ и да бъде направена нова, която да се управлява и контролира от правителства и/или комисии на ООН. Иначе по същество сме дали на вълка да пази кошарата с агнета! ВИНДОУС И АНДРОИД СА ДОКАЗАНО НЕСИГУРНИ СИСТЕМИ РАБОТЕЩИ ЗА САЩ И НЕГОВИТЕ МНОГОБРОЙНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ АГЕНЦИИ ПРОТИВ ПОТРЕБИТЕЛЯ НА КОМПЮТЪРА - Т.Е. ПРОТИВ ВАС !

Какво предлагаш ?

Руснаци, индийци и ктайци могат да произведат операционна система, която да се въведе в училищата и държавният сектор (като начало) и която да не се контролира от "хем малък, хем мек" и САЩ. Най добре е да се създадат и използват и други неконтролирани от запада комуникационни стандарти, протоколи и устройства, както и "източен" Интернет.

ама въздуха. Ако някой случайно се изпусне. Иначе важните връзки си имат собствени операционни програми.

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън заяви снощи в реч пред Кралския институт по международни отношения, че Великобритания е готова да отговори с ракетен удар от въздух, суша или море, ако държавните й учреждения или институции бъдат подложени на кибератака. Той добави, че Лондон не разполага с доказателства кой стои зад вчерашната кибератака. Пуцай, куме, ти не си у ред!