Първите резултати от войната на ”Анонимните” срещу ИДИЛ

Хакерската организация "Анонимните" обяви първите резултати от войната си срещу терористичната организация "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Първите резултати от войната на ”Анонимните” срещу ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

шЪ пратим братчеда да крадне кабел и край с комуникациЙте бе

Не е ли работа да закрие сметките този, който ги е открил. Например Twitter.

Анонимните са като Уикилийкс. И двете са проект за разсейване на публиката с осветяване на секрети толкова колкто да се отклони вниманието на публиката от по съществените игри. Тук в БГ се следва съшата тактика. Когато трябва да се замете взимането на поредния заем се случват разни на глед случайни катастрофи, атентати, отвличания, убииства, палячовски акции ала Болен Сидеров за които медиите тръбят като разпрани 24/7, но посветените в манипулациите знаят отлично, че нищо не е случайно и целта е винаги една ..замитане на главната измама ..2..5..15 милярда заем за наша народна сметка, но не и за наша народна полза. Та така са и акциите на Анонимните. Всеки хакер знае, че при специални комуникации винаги има поне една отклоняваща вниманието от истинската комуникация. Тов адето правят уж хакерите го могат без грижи службите х 100 стига да искат. Те имат 100% логове и достъп от кои да е побличен сервер, те имат вратички за проникване в комютрите не просто на софтуерно а и на хардуерно ниво и стига да поискат могат да ги ползват. Работата е, че те не искат!!!!!Защо ли?-това е плана на шефовете им от масонските ложи, чрез които искат да създават хаос и страх, а под предлог сигурност след това принуждават хората да се съгласяват на закони целящи отнемане на личното им пространство, достъп до личите им данни, сметки и досиета, а за капак се гласуват и закони с които полиция и военни могат да прибират и тормозят всеки МИРЕН гражданин без прокурорска заповед стига да кажат, че е заради подозрение в тероризъм, вместо да ИЗГОНЯТ И НЕДОПУСКАТ ЕМИГРАНТИ С ФАЛШИВ ПРОИЗХОД и СТАТУС.

Всяко нещо измислено от нечии човешки мозък и сътворено от човешки ръце може да бъде унищожено или контролирано от друг човешки мозък и други човешки ръце! Същото е и за сътвореното от човешките чуства и мечти. Едни от все сърце творят, а други целенасочено рушат, но и рушителите и унищожителите винаги си намират майстора и напускат този свят преди да са успели да разрушат и унищожат всичко сътворено преди тях. Ето за това уважавам действията на тези анонимни хакери които са обявили своята война на унищожителите на човешкия живот и ценности и им пожелавам успех в тяхното начинание! Ако държавите са оковани във веригите на международни правни норми и не могат да действат свободно без да нарушат тези норми, то именно общността на анонимните хакери е това свободно и не ангажиращо никоя държава или общество група от надарени с недостъпни за мнозина нормолни хора компютърни умения, които могат да действат свободно без да се съобразяват с ничия държавна политика и да защитават от нвсякакви посегателства човешкия живот и ценности!

"Скептиците смятат, че терористите винаги ще намерят начин да заобиколят подготвените им капани, като продължат да комуникират помежду си необезпокоявани.". нека перифразирам: те ни заобикалят, ние пак ги намираме и закопчаваме. въпрос на упорство.

Аз бих казал че ударите на тези хакери са не по малко поразяващи от ударите на руската бойна авиация... , изолират ли им комуникациите и сринат ли мрежата им , а те го могат!!!

От тая "трънка" може и да изскочи заяк. Защо пък не? Ще почакаме, ще видим. Важното е, че оръжията на двете страни са идентични.

Хакерската организация "Анонимните" hahahahhaha koito e pisal tova e mngo tap parvo te ne sa organizaciq i ne vsicki sa hakeri prosto imat dobri komputarni umeniq..... i bravo na tqh !!!

ЕВАЛА!

Евала, момчета!! Тия свине трябва да бъдат изличени от лицето но земята със всички средства и до дъно! Евала и за това, че ползвате точно.....моята маска, защото гори-долу така изглеждах някога, преди да ме обесят за опит за палеж и атентат на Парламента и краля тогава....Аз знам какво е да си терорист, та затова сега съм в покаяние и моето име вече е символ за грандиозен празник на огъня и дните на Гай Фокс. А тези изроди трябва да бъдат сринати до основи и руините да се разорат и посипят със сол, както навремето направиха римляните с КартХадаш, или по вашему - Картаген.

Е Браво!!! Отдавна не се смях толкова

Могат ,много лесно да им спрат комуникацийте и нета в даден район,въпрос на желание.Иначе всичко може да се проследи ,пощи ,разговори,смс-и абсолютно всичко,сателитни телефони.....въпроса е някой дали има изгода това нещо да го направи и да ги локализира.!

Тя войната почна 5 години преди Шарлитата и "парижаните" .Тия до сега какво са правели? Как по-долу писа един Анонимнит=ЦРУ

Пиши си спокойно . Няма такива. Това е поредната творческа параноя на Холивуд. Ако искаш пробвай да си пратиш на собствения "акаунт" заплахи за взривове и ще разбереш ,че с-мата не работи. Или не милиони като си пратят така някоя лелка с чанта ще седи денонощно да АНАЛиЗИРА ТоВа

дето хакна Пентагона и хвърли в паника и Белия дом ли е било от ЦРУ-то, пък никой да не знае че е така?!

Анонимните = цру...

Тия изтрепаха рибата!Като са такива големи тарикати,защо чакаха толкова време?Второ,уж анонимните,пък хакерът Алекс Паучър!Малко изхвъргаческа работа ми се струва!

които някои държавни служби не могат и да си представят като възможност и и зпълнение и за това трябва да ги привлекат за съвместна работа срещу тероризма. Колкото до скептичните мнения за възстановяване на сайтовете и там има съответното крайно решение, защото (казано най-дилетантски) всеки сай се нуждае от сървър за да бъде хостнат и разпространяван, а няма ли свободен и неконтролиран сървър няма и сайт. Същото е и с мобилните комуникации, които имат своята наземна и сателитна мрежа за да могат да функционират, а тази мрежа не е собственост на никоя терористична групировка и подлежи на държавен или международен контрол, защото сега всичко не е на шега а се води истнска война.

те са на държaвна служба.....

Не правиш ли разлика между тези коитоса на държавна служба и хакват съответните сайтове на учреждения и служби от други държави и тези които не само не са от тези служби, но и са преследвани от тях?! Тук става въпрос именноза общността на тези, а не за работещите в държавни служби!

гоуем смех! и да знаете, до вчера половината ханонимни имаха харабийски химена...

Е това е разликата между нас мишоците и държави горди и достойни, като Франция и Германия. Разликата е, че ние си имаме една категория помияри набедени специалисти, като Георги Апостолов, дето само чакат някой да каже нещо или да опита да направи нещо свестно за да започнат да мрънкат и да се правят на разбирачи. Аз пък съм програмист с 20 годишен професионлен стаж и Ви казвам, че с начина по който са ги подхванали(най-добрия за мен) до 2 месеца ще ги направят да си комуникират с писма на хартия.

Ами като си такъв голям специалист,защо до сега не разби ИД,бе мишок!?!

не се прави достатъчно, щом има 100-ци избити цивилни граждани. Питам: 1. колко е обезщетението на глава в евреипейска страна, при смърт от терористи. 2. колко е възмездието при двама умрели от терористи в едно семейство. 3. как да се борим срещу терористи като не сме въоръжение, а те нападат мирно население.

да помагат, колкото могат. ако могат да предвидят очакваните нападения, тогава наистина е супер

Поздравявам най-сърдечно Анонимните относно каузата им. Винаги са ми били симпатични, защото са се старали да излагат истината и помагат на обикновения човек, който е пренебрегнат тотално от политическата класа зачитан само като "материал"

Анонимни, манонимни, всички трябва да се съюзим да изтласкаме тая сган. Гледах кадри пратени ми от приятел, ужас, тия са като хлебарките, плъзнали са на огромни тълпи.

DIDA

Това са същите боклуци, като нашенските келеши, които крият лицата си когато ходят да се бият, чупят и трошат по стадионите или да хвърлят камъни по Народното събрание и полицаите. Ако се пишат на такива големи отворковци, защо ЛЕГАЛНО не си предложат услугите на службите за сигурност???

На кое казваш "служби за сигурност"?И за чия сигурност става дума?

DIDA

За френские DOG, не за българските!

Пич, ти в кой свят живееш? Службите за сигурност са орган на властта, която е на пряко подчинение на Правителството, което е на пряко подчинение на Америка, която има за цел да свали Башар Асад и да изгони Русия от Сирия, която Русия си гледа геополитическите интереси в региона, които интереси са и даже по-важни от Украйна. Турция изкупува нефта от ИДИЛ защото Америка така и нарежда и всички се правят на загрижение за хората и т.н. и т.н. а всъщност онези си колят и зверстват на воля защото такива като теб си мислят, че службите за сигурност имат нещо общо с целият този театър. Нека един ден тези, които изградиха тази грандиозна игра с живота на толкова много хора и поколения, д получат заслуженото си наказание за делата. Има Господ и Той ще ги накаже. Ние сме п..ки и не можем.

Стига бе. Никога не съм си представял, че единствените, които ще правят нещо реално срещу ИД са Асад, Русия и хакерите. Бог да е на помощ на бялата раса!

Бог едва ли ще ти помогне , ако сам не си помогнеш ... е - явно и руснаците ще трябва да сложат едно рамо.Друго не остана.

И що? Досега да не би да е били по-различно!

"Според Паучър възможностите на хакерите превъзхождат възможностите на правителството на която и да е страна." Каква перспектива за електронното гласуване на избирателите при политически избори на , какво ще кажете...

КВИ СА ТЕЗИ ПАЛЯЧОВЦИ!?! Това да не са ви сайтове за запознанства.

Гугъл знае, поименно, кои са. Фейсбук, също.

От статията става ясно кой крепи изродите от ИДИЛ, включително и онлайн в интернет... 50 000 акаунта в Туитър могат да бъдат възстановени за един ден само от ЦРУ, но не без участието и на Мосад.

Възможно е. САЩ са държавата, която изкупува 80% от световните запаси на петрол, там пък са едни от най-големите производители на оръжие. Онзи ден един български специалист по нац. сигурност каза в прав текст, че в подкрепата за ИДИЛ има големи корпоративни интереси - ИДИЛ продавал петрола от заграбените петролни находища 3-4 пъти по-евтино от пазарните цени, а купувал оръжие 3-4 пъти по-скъпо от пазарните цени. При горните факти сетете се коя държава има най-голям икономически интерес от ИДИЛ.

Има сделка - след като спрат да купуват евтин петрол от ИДИЛ и го закрият(унищожат), американците ще започнат да продават скъпи оръжия на Европа и останалия свят (нали вече след атентатите имат нужда от повишен бюджет за охрана и отбрана). Така печалбата няма да намалее и всички ще са юастливи.. наздраве за другаря Ротшилд и неговата команда !

Глупости. "Възстановени" в случая значи "нови". Всеки може да си направи нов акаунт. Така или иначе, важното е да се създават неудобства на онези, колкото и да са малки.

Дано успеят, маймуните са си купили хакерчета и те, купили са си и оръжие ... маймуните са поумнели.

Елементарно - логиката и фактите говорят,че ИДИЛ притежава супер експерти и хакери,които не са от тези които безчинстват, а са с помоща на Големи държави и о-ии от белите хора.

Глупости... всеки може да си отваря акаунти и сайтове... А сега какво "анонимните" ли ще налагат цензура ?!? Ми дайте тогава Ким Чен Ун да слагаме за президент на ЕС...

Няма значение колко ще са ефективни, може да се появят още организации и тогава капка по капка прави вир и т.н.!!! Важното е да се прави нещо, което да пречи на ИД и да ги държи под напрежение!!!

След ислямистите да подгонят и комунистите. Българския интеренет е препълнен от руска пропаганда от фалшиви профили, жълти сайтове и фанатични фейсбук страници.

И комунизма и ислямизма са създадени и активирани от едни и същи хора - но това съвсем не са руснаците.

Прав си шаро-македонците ги съдадоха...нали те са владетелите на планетата а комуниста и джихадиста просто не са хора а термити и като такива трябва да се унищожават!!

И аз като ШАРО...да ти....кажа.

Мното ми е интересно ти пък къв си и къде и с каво ви завари вашата рода 09.09.1944 и след това 10.11.1989. Да не се окаже, че трябва да черпиш. Щото капитала не поднася някои неща на тепсия.

Болен мозък!!! Каква е темата, какво коментираме, пак руснаците му били изяли баничката за закуска!!!

Хахаха, това два отдела на Мусад ли са? Хей отделче, хей ги две ... те шамарят най-добре. Това е мега фарс вече. Горкият калифат...

"Институт за разследване и специални задачи") е израелска разузнавателна агенция, обикновено се споменава като "Мосад". Отговаря за разследваване, контратероризъм, и извършва секретни операции, включително и паравоенни дейности.

Сутринта един от "опозицията", дето често по наши теливизии плюе по Асад, се оплака как са го обявили за терорист в социалните мрежи. ;)

целта не е, джихадистите да бъдат заглушени, а да бъдат унищожени, затова не виждам защо треа да им се трият акаунтите - по-скоро държани под око, подслушвани и проследявани за да могат да бъдат засечени и елеминирани един по един, сигурно и бавно.

много правилно

Не беше, но ще бъде след 15-20-25 години ако светът продължава в същата посока.

По принцип винаги съм на тяхна страна обаче сега с тази акция... все едно 14 годишни хлапета се изказват (то не че повечето от тях са баш 14 годишни...) Закрили няколко акаунта на Туитър. Браво на Вас. 'щот виждаш ли, без Туитър не можеш да застреляш някой или да му отрежеш главата. Явно действат по най-новата девиза на тинейджърите - ако те няма в Туитър/Сурат Тефтера значи не съществуваш.

Аааа... перото е по-силно от меча!

На Запад, не на Изток. На Изток като ти извадят един тасак няма значение колко лайка имаш на Фейса.

Thank you! Fighting!

Римляните били богати.легионите им добре въоръжени а военачалниците им били обучавани в школи. Аристокрацията имала богат духовен живот.Демокрацията била на ниво -Сенат и пр. Цицерон и Сенека определяли философската мисъл на империята. Когато ги нападнали варварите-дрипави без строй и ред ,лошо въоръжени ,въобще не ги питали колко са възависени римляните -всичко под ножа. След това на тези варвари им трябвали 2000 години за да се очовечат и вече да получат своите варвари.

Малко едностранчиво цитираш историята. Варварите са хванали Рим в период на упадък и оттам са успели да ги разбият. Същото е станало и с България при попадането ни под турско робство. Та Варварите са нямали да имат шанс ако са били попаднали на Рим през разцвета му или пък турците да са случили на Симеон. Та всичко е въпрос на исторически момент. Лошото е, че в момента Европа е толкова разединена и разпокъсана, че не може да се организира и да има свястна политика нито навън, нито навътре.

Всички тези примери от историята, не са исторически моменти, а добра стратегия на завоевателите, те много добре са проучвали къде има размирици и държавата е разпокъсана или разединена, за да се възползват от това !!! Както се случва в момента, Европа отдавна е на прицел, просто се готвеха и чакаха такъв момент.

Не е вярно това твърдение ,за едностранно тълкуване на историята. Ако приемем управлението на Август за върха на Рим,точно по това време варварите пленяват легионите на Вар/римски военачалник/ Точно по това време започват бунтовете на различни провинции ,като възстанието на цар Ирод в Галилея. Откъсването на Източната римска империя/Византия/-три века по късно е естествен завършек на този процес. Сегашното състояние на САЩ и ЕС ,напомня Рим в края на управлението на Тиберий.Върхът е преминат от тук нататък само надолу.При това ,процесите поради динамиката на времето и комуникациите ще вървят много по бързо.

Рим има доста загубени битки, предполагам визираш Тевтобургската гора и кампанията на Анибал (Ханибал) - поне аз само тези знам, но и знаем как е свършил самия Ханибал. Далеч си от истината ако си мислиш, че битките са били проблема на Рим.

Петролни компании печелят над 100 милиона на ден от цената на сирийския петрол която е 12 долара за барел а на борсата е 56 долара. Никой няма интерес да спира войната ами търсят чудовището от което ни е страх за да ни управляват. Евала на хакерите но ако се противопоставят на системната политика то те ще станат жертви на бизнеса а не на тероризма. Пожелавам им успех

Всъщност " анонимните" правят грешка. Те трябва да вземат адресите на ИД навсякъде по света и там да бъдат пратени наемни войници, които да неутрализират, който трябва. Известието, , хакерската атака само оповестяват убиеца, че е под прицел и трябва да се премести.

Незнам защо, но имам чувството, че тези "анононимте" са правителствена шашма.. никой не можа да каже какви са.. нали са анонимни??Някак си събитията са много навързани/организирани. 1,2,3.. 5.. накрая винаги се вижда правилото "създаваме проблем, хората искат разрешение на проблема, предлага се решение, постигаме целта си, която е "доброволно пожелана"...

Не за пръв път службите си писаха заглавие "анонимни" и чакат тъпоглавите да им се вържат. Никой не атакува акаунти, когато воюва със създателите им ! Това го правят само креатурите на режима за да копират каузата. Войната се води на първо ниво в живота и в главите на враговете. Няма стратегия, която да не я родят мъртва. Моделът създава псевдодемокрацията, либерастията, икономическото робство, партийният феодализъм, лъжеговора, господстващата каста на маймуните.... Никой не води война с числото на емейлите им, не се заблуждавайте заради удобството, не се получава..

трябва ли да вярваме на едно анонимно мнение (факт)по този въпрос ??

Това е въпросът! Много точно! Следващият е, да вЕрваш ли, че земята е плоска или да не вЕрваш. На следващ етап, когато стигнеш до знанието, ще разбереш, че 2+2 не е 5 защото си вЕравш нещо си...

Достатъчно е да ги неглижират и локализират, за останалото си има служби които да свършат грубата работа!

В случая са сгафили Анонимните. Вместо да предадат данните на ФБР, Интерпол и др. те са свалили акаунтите. Така ще направят терористите още по-бдителни, и ще провалят вече следени схеми покрай тези акаунти. Да бяха стиковали дейност поне--- ламери

Тия май ще свършат повече работа от самолетоносача "Де Гол"! Но наистина трябва не само да ги осветляват, но и да им източат банковите сметки, защото останат ли без пари са свършили. Да им хакнат телефоните и всичко до което се доберат.

Хакерите да не хакват профили, а да хакнат банковите им сметки. тогава ще има ефект.

Финансирането не е целия проблем. Ако имаш пропаганда, която стига до десетки милиони младежи все ще се намерят няколко, които да ти се вържат на глупостите. От там само с няколко хиляди долара можеш да им направиш бомби и да ги екипираш с калашници - какво друго ти трябва за тероризъм?

Това си е нещо като кибервойна!Дано има успех!Но трябва все пак да попитат Президента Плювналиев - той е спец по кибервойните!