Групата на ПЕС в ЕС предлага 100 млрд. евро незабавна подкрепа за най-засегнатите от енергийната бедност

"Ресурсите могат от действащи европейски програми и от свърхпечалбите не само енергетиката, но и в банковия и фармацевтичен сектор", обяви Сергей Станишев на дискусията "Да намалим сметките - енергийната бедност и цените"

Обратно в новината

Коментари - Групата на ПЕС в ЕС предлага 100 млрд. евро незабавна подкрепа за най-засегнатите от енергийната бедност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе друго си е да имаш вила на Женевското езеро и от там по-добре се мисли за бедните..

Аз предлагам да са 200 милиарда, даже може и 300 милиарда да са. А още по-лесно ще преборим инфалцията ако направо един трилион! После не се чудете, защо всичко поскъпва в бясни темпоме. Другарите печатат заради зелените талибани колосални суми.

Дай да се заделят едни 100 млрд. евро за енергийно бедните, като средствата ще дойдат по същият начин както сега за всичко се намират средства в ЕП. Въпреки че за тази година ЕП едва събра 18 млрд. евро за да ги прати на Украйна. Но сигурно с идеята на Станишев просто ще трябва да се намалят евро средствата или да се премахнат за нациите за да се съберат тези пари. Но това не е важно! От друга страна не виждам къде споменава за какъв период е предвидена тази сума. Нито пък анализ за колко хора ще стигне и по какъв начин. Просто типичен пример за политика на социалист! Нека да се задели "Х" сума и директно да се раздава на индивидите от визираната група. Като рапарите които взимат една голяма пачка и почват да ги хвърлят на ляво и надясно. Само дето в случая парите не са на рапара.

Социализъм в действие - да вземем от едни и да дадем на други. За съжаление, въпреки че предложението е с добри намерения такива регулации не свършват добре. Системата трябва сама да се балансира - тези които продават скъп ток и няма кой да им го купи сами ще намалят цените. За съжаление това ще доведе до фалити и хора без работа, но друг начин за перманентно решение няма. Помощите само помпат цените още повече и край няма.

Проблемът конкретно за нас е, че тия свръхпечалби в енергетиката в момента ги печели нашата държава и те крепят в и бизнеса и потребителите. Шибания хамстер иска вместо да ги даваме на нашите хора, тия пари да отиват в еврогейския бюджет и да хранят с тях богатите, че да не им намалява стандарта.

Да спре всякаква помощ за Украйна и да се нормализират търговските отношения с Русия. Украйна не е член на ЕС и НАТО за да даваме парите на съюза за да задоволим болните амбиции на САЩ и Великобритания да превърнат Русия в своя колония .Нито САЩ нито Великобритания внасят пари в ЕС,за да ни казват за какво да ги харчим.

Ти луд ли си ? Да оставим Путкин да превземе цяла Украйна, а ? Само да ти е топло на гъза тази зима ? И после - Молдова? После Румъния, пак ли ще си траем ? Дтеба в мижитурката нещастна !

Не ни засяга

наистина ли си толкова издухан???

Засяга ни и още как ще плащаш колкото плаща всеки гражданин на свободния свят и ще спреш да мрънкаш като жена !

Жена

Специално в България, голям % от тези пари ще бъдат окрадени.

Ние сме си виновни,защото вярваме на доказани измамници.

Сега ли се сети Станишев , а къде беше когато твоятяа любима партия фалира банките о изнесе парите на хората , създаде мутри и ологарси инотбприватизацията забогатяхте! Да ти припомним че ти собре си живееш в Брюксел с парите на Моника за уж представяне на България в Европа , а съдружника и от Австрия е в затвора!

Аааа, не. За зеленски и бандата му ,какво ще остане ?

и незабавно ще ни дадат .... един к*р

Енергията НЕ Е стока! Тя е жизнено необходима за оцеляването- буквално! ТРЯБВА друг подход към нея, а не борси и посредници и то преди дае станало късно,защото търпението на хората е изчерпано. Не е зле да помним какво се случи в Румъния и семейство Чаушеску,за да не се случи никога и никъде.