Грипът ни удря здраво, жертвите вече са 5

42-годишен мъж почина след сериозни усложнения от грип в Пазарджик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който плющи ракия с чесън и сланина въобще нне стига до държавната пропаганда колко е страшно опасно. Всяка година има умрели хора, но не от грипа, а от последващи усложнение, защото не ядат истинска храна, срамуват се да ядат калорични продукти, пъхат си в устата, каквото дойде не са взискателни за нищо и после "разболяваме се, помогнете!". Не се срамувайе да ядете храни с по- малко соли и захари ище бъдете по- здрави. Не си пъхайте лицето в другите хора, дръжте се на разстояние и няма да се заразявате като деца.

Вирусите се пускат умишлено, примери за това много. Сега не смееш да се покажеш на вън, а преди по-цял ден на вън на снега мокри но доволни и щастливи. Прибираме се в къщи преобличаме се и пак на вън. Ако някой настине краката в топла вода и морска сол, изпотяваш се, един аналгин хинин и си готов отново за игра. Сега без антибиотик не минава и всичко това е умишлено, а какво става, когато свикнеш с антибиотика и той не действа на грипа.

За два дни ме повали грипа, бях в перфектна форма. Утре спирам и детето ми от градина. В чужбина съм живяла, такива грипни епидемии не съм срещала. Хора, носете маски задължително в обществени места. В болницата докато чаках , половината болни бяха без маски, кашлят ти в лицето както се казва, как да не се разболее човек...При първи симптоми , консултация с лекар. Бъдете здрави!

по живково време нямаше такива неща

вярно чи беши тъй ваа...

Ок, ще го повторя. Та казвах след като в София област има епидемия, какво чакаме още да се случи и не обявяваме епидемия в София. А, тука болните още не стигат или нещо друго да се случи. Сещате се какво. Е, не може ли да направим нещо превантивно, да не стане епидемия, още хора да се разболеят и недай си Боже..За седмица ако се обяви епидемично положение държавата ли ще се срути? Какво са тия правила, какви са тия наредби?

Не мога да разбера защо в София не се обявява.Водих внука в поликлиниката и чаках 2,5 часа за преглед и здрав да беше щеше да се разболее. От класа вече отсъстват 9 деца,какво чакат всички ли да ги хване грипа.За всичко сме така,,След дъжд качулка"

Фандъкова и ХЕИ толкова труд полагат да ви хване ти пък грипна ваканция.Нито се мие нито се дезифекцира адския транспорт а и в магазините никакви мерки не се вземат барем пътека с белина да сложат та ти искаш грипна вакация ами от какво ще печели например Софарма.За 1,60 не само грип може да хванеш а и редки болести.

Никой да не умира без лекарска помощ преди да си е платил задълженията към дружеството

Домашна ракия, зелева чорба, домашно червено вино, сланина, чесън и няма да му забелязвате на грипа. Даже и да мине някой вирус покрай вас, така, поглеждате го изпод вежди, плюете пренебрежително на него и си продължавата работата.

По-навременното обявяване на епидемия може би ще дава резултати, ако и всички имаме съвест.Редно е освен да се лекуваме, когато забележим проблема си дори в начална фаза да ограничим контактите, да излезем в болнични, а недооздравяли деца да не се пускат на училище, градина.

Бизнесът реве, че не иска да плаща болнични. Даже, ако може робите да плащат на властелина, ще е най добре.

Ма какво чакат тези дебили,да мрат деца и в София ли???? Спирайте децата от училище,кукундрели,изкуфели!

Държавата трябва да задължи работодателите да пускат болните служители в отупск. Отиваш в магазина и касиерката подсмърча насреща ти, защото не смее да си остави работата за три дена. В резултат болестите се разпространяват.

А в София кога ще се обяви епидемия и ще се спрат децата от училище? След като Софийска област е с епидемия, а хората оттам работят и учат в столицата, какво чакаме още? Ясно е, че този щам протича тежко и с усложнения, трябва всички да се изпонатръшкаме ли? За справка, в момента го карам, пазете се, защото наистина за 1/2 - 1 час се появява много неприятна кашлица. Отделно, че те кара да се чувстваш като желе.

И като я обявят децата ще да си стоят по цял ден в къщи ли????и вие ще си стоите в къщи???че ако иленете може да внесете заболявне.... Не обявяване на епидемия е решаващо а реални препоръки за ефикасно лечение в началото без да се ходи по поликлиники дето са развъдници на всякакви вируси да се чака за някаква рецепта..И защо не сте си обявили епидемия в къщи за да нямате досег с другите дето не искате да се натръшкат....

За да си стоим вкъщи трябва да висим на опашки при личния лекар, не само за рецепта, а най-вече за болничен.

Аз лично си стоя вкъщи и пуснах отпуска, за да не вися при личния лекар. Въпрос на елементарна хигиена.

Трябва онлайн да могат хората да си взимат болничен-

Биологоично оръжие и цялата менделеева таблица се ръси над главите ни. В провинцията и по Коледа имаше грип,много хора бяха болни,и сега пак.В София не пускат толкова често грипове както в провинцията,по обясними причини. В същото врече западните производители на лекарства жънат кинти.На едно са с наркопласъорите.

всичко тръгна от тук - демек от София . сума ти народ се изпоразболя в началото на месеца и забуха като дърто магаре . ама тука лекарите са серт и не дават болнични . но здравата семка на софиийските гов.еда си каза думата и оцеляхме . са да му мислят разлигавените провинциалисти ... хе хе грипна епидемия . ние сме преживели строежа на метрото , ремонта на ндк , ремонта на витошка , ремонта на надлез надежда , ремонта на детелината на 4-ти километър . тия с един грип ще ни уплашат ...

Не се опитвайте да всявате паника ! Хора мрат и без да ги "удари " грип ! По-добре дайте статистика колко хора умират от мизерия !

Аз не знам колко трябва да си прост, та в днешно време дето информацията е на един клик разстояние да не ти е ясно, че грипа е вирус и единствената успешна борба с него е дело на имунната ти система. Ако ти е добре имунната система - пиеш два чая и най-много нещо за сваляне на температура ако е над 39 и след 2 дни си кукуряк, ако ти е зле имунната система - грипа я сваля съвсем и тогава идват бактериите - от тях вече е пневмонията и всички останали екстри, дето се лекуват с антибиотици. Така че пийте превантивно имуностимулиращи неща и това е за грип. Ако докарате до пневмония - антибиотици. Ако докарате до болница - там знаят какво да ви налеят. Ако не прескочите трапа - ми писано е, сори.

аз не знам ти откъде ги вадиш тея заключения, но аз съм спортист, рядко боледувам и съм с доста силен имунитет предвид годините тренировки на въздух в това число и през зимата. Но, тоя грип като ме хвана ме клати цяла седмица и в началото имах чувството, че ще пукна....въбще не се разминах с лекарствата и да разчитам само на имунитета си. На мене ми се струва, че тея грипове вече не са случайни, колкото и да не обичам конспиративните теории. Фарма фирмите правят огромни пари от препарати против грип, ваксини и т.н...може и да не съм прав, но защо ми се струва, че тея грипове вече не са случайни?!

Мъжа ми,който никога не боредува от грип и вируси същого хвана,,изкара го за 4 дни,но при мен вече втора седмица не става. . Друг наш познат на 30 и той в болничен. Искам да кажа,че няма значение имунната система,млади здрави хора в разцвета на силите си и пак боледуват. .

Аз не казвам, че не можеш да хванеш грип ако ти е добра имунната система, ще го хванеш, ще вдигнеш температура, ще се продрискаш, но след 2 дена ще си кукуряк без антибиотици. Може и 4 да са. На различните хора имунната система различно бързо ще се справи, но ще се справи. Ако не се справи, тогава вече идват проблемите с пневмонии или други странични ефекти дело на бактерии и тогава са нужни антибиотици. Антибиотици не се пият при първия симптом, пият се имуностимулиращи добавки. А иначе всеки човек си е различен и се справя различно, трябва да си познаваш тялото. Някой дето едва не умира като се зарази с грип може да се окаже, че лесно преживява ебола например. Случаи всякакви.

За жалост не е конспиративна теория, а истина разработват ги в лаборатории и ги пускат ,имат и антидот и го продават на вече болни хора. Пред алчността няма бариера.

Брей, да му се не види!. Телевизии, сайтове, вестници и всякакъв друг вид клюкарници, гъмжат от реклама и информация за огромен брой бързо и безотказно действащи илачи срещу всевъзможни сополи, кашлици, главоболия, температури, болки в ставите и т.н. симптоми на грипа. Пък на него не му пука, че го морят ефективно и тормози народа подред.

"ефективно подтиска симптомите на..." ЦАРИЦА-ПАРИЦА

Къде е националния здравен инспектор, къде е националния консултант по вирусология, къде е националния консултант по микробиология? Защо не се обявява епидемия в София - всички около мен са болни! Знаете ли защо - защото си пазят столчетата и изчакват, страх ги е да застанат над случващото се! Иначе те са отговорни...

И за какво точно са отговори ?

Като я обявят в платен отпуск ли ще ви пуснат та искате обявяване на епидемия???Какво точно оаквате от обявяването и?????да избяга вируса аламинут:)))))) Говорите глупости ама сте прави за ония ми ти ''консултанти'' дето всяват паника с тези обявявания дето с нищо не помагат..

ГРИПНИТЕ ПЪЛЧИЩА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ В ШАХМАТЕН РЕД ПО ОБЛАСТИТЕ !!! ДОРИ ДА ИЗКЛЮЧИМ КОНСПИРАТИВНОТО МИСЛЕНЕ, ЩАМЪТ , ОКАЗВА СЕ, РАЗБИРА ОТ ШАХ !

ГРИП няма и никога не е имало като инфекциозен причинител на някакво заболяване .... Давам 100 000лв на този който ме зарази по кръвен път!!!! Но като неуспее ще удря един тъпан за 1 година пред мошениците с медицински дипломи в МЗ!!!!

Брато, грип се предава по въздушно-капков път! Няма как да ги дадеш тези пари, sorry!

от кога грипа се предава по кръвен път. ела да ти кихна два пъти и после говори.

инфекциозен не означава кръвен. стига врещя едно и също.

Добре, де, хайде някой по-умен от мен ме осветли. Всяка година едно и също. Като ме пипне за половин час ставам на парцал. Температура, гърлото ми жар червено. И защото се знам, тичам при личния и го питам какви антибиотици да взема. А той винаги ми говори едно и също: "Стига с тези антибиотици, това не е шега работа! Като бонбони ги гълтате" Изпише ми някакви прахчета, хапчета против температура, казва да пия чайове, някакви хомеопатии, последния път беше Тавипек...несериозна работа. Знам какво ще стане! Вечерта в малките часове огънят в гърлото ми се смъкнал в гърдите все едно имам таралеж - болки, парене, дробовете ми свирят. Едва изкарам ноща. Звънна пак на линия, кажа му какво става и тоя: - Аууу, веднага при мен! Имаш ли антибиотик? ?!!?!?!?! Е, мама му стара, аз какво ти говорих предния ден?!?!? Всяка година едно и също!

Грип ли е - не се лекува с антибиотици. Хване ли се в началото - тамифлу /не терафлу/. Така съм се спасявала 2 пъти, родителите ми, детето. Не сме стигали до антибиотици.

И в едното и в другото ИМА парацетамол, витамин ''с'' и някакви ароматични добавки, така че по реално да се пият директно вместо скъпоструващи бърканици.

Миналата година отказах да си сложим ваксини. Изпонатръшкахме се, аз изкарах най-леко, но майка ми и детето ми едва не умряха, Възстановяваха се месеци от грипа. Тази година рано-рано се ваксинирахме с 4-валентна ваксина. И си дадох обещание: оттук насетне ваксина - всяка година.

Няма проблем, те фармацевтичните компании от такива са милиардери. Аз ваксина никога не слагам, пия Зелена Енергия от Аквасорс превантивно и грип не ме лови. Явно или имам здрава имунна система, или помага зелената, но това е положението. И не съм само аз, ами и жената и двете деца... Антибиотик не сме пили от години, ваксини не слагаме. Да го духат фармацевтичните компании дето първо създават вирус, а после ни дерат за лечението му.

аха... не сакаш да си добре а вуте да е зле.... селянче.

Аз вече 12 години слагам ваксина и не съжалявам. Три-четири пъти ме е хващал грип, но е минавал за ден-два без особени страдания. А българина най-много пари дава не на фармацефтичната мафия (има такава безспорно), а на хранителнов-вкусовата, цигарената и алкохолната!

Лекарства не купувате, ваксини-също, направо сте фалирали фармацевтичните компании. А за тази зелена енергия на аквасорс песни сте пели...

Всеки лекар ще ви каже, че с грипа шега не бива. Но българинът най-често е твърдоглав.

Чакам да мине "вълната" и съм напазарувал. Абсолютно ДОБРОВОЛНО! Лекари и сестри в инфекциозно от Русе ми спасиха живота! Отидох с тест за грип "А". Още преди да ми сложат абоката ми направиха първия антибиотик мускулно. Знаете ли, за 50 години живот за първи път бях готов за смърт. Завърнаха ме. Какво ми вливаха, нямам представа. Завърнаха ме!

грип с антибиотик?

Ъхъ, скоротечна бактериална пневмоиня. Ъхъ.

Има ли солидни доказателства поне за един от тези пет човека, че е имал грип или просто всяваме паника у народа?

За детето има. За другите случаи не съм запознат, но едно е сигурно - с болестта шега не бива. Преди няколко години двама съседи и един роднина починаха от грип. Наистина бяха на възраст, но до последно бяха активни и жизнени, преди вируса да ги сломи в рамките на седмица.

На грипа и ваксините. Смейте се и сега де.Нещо вафлата се дръпна

Че то от ваксинирани ако знаеш колко умрели има ...

Гадино,ти ваксинили ли рекламираш? Я, по-добре да разседваме кой пуска грипа,и иска да ни прибира парите докато ни разболява.Това е брутално престъпление,геноцид.

Докато чакаш "диагнозата" при личния лекар и ти се изреждат всички вируси, инфекции и бактерии на конвейер.

Добре де, ще обявят грипна ваканция в сф и какво - всички лапета ще са по моловете, така че все тая

Според мен усложненията не се лекуват от некадърните ни лекари, съответно няма и превенция на конкретния вирус, разяснения и така нататък . И зобщо всичко е на самотек , само жълтата преса заработва паричките си от подобни статии

Има и кадърни, ма пак няма гаранция, не са богове. Вирусът си е вирус, с него не могат да се борят, бори се бактериалната инфекция след това, обикновено с антибиотици. Ама ако човекът е бил доста болен и преди това, със съсипан имунитет, заради отровна околна среда и вредни навици, лоша хигиена на живот и там разни други непредвидими причини, може да си умре от нищо.

Това е хибридна атака на шведите от SAAB, заради провалената сделка с ГРИП-ените!

Как го измисли бе смотан ли си луд ли си. Мнооого интересно , направо датиготресно.

виждам че са те треснали усложненията от вируса. Теб специално са те изтрескали в главата.

Със симптоми на грип, но не било грип според тестовете! А какви са тестовете !? Ами да се продължи с тестването! Да се изолират проби от починалия мъж и да се секвенира причинител на инфекцията , така се прави идентифициране!? Така може да се докаже дали не е лабораторен вариант на щам, разпръскване нарочно

От спин, например, ама не вируса на спин, а просто спин, имунна недостатъчност причинена било от интоксикация, било заради хронична болест, която не могат да открият (те не са вездесъщи лекарите, все пак), било заради лоша хигиена на живот, недохранване, недоспиване, изтощение и т.н. При това не пречи дебел човек да е недохранен. Това, да си дебел, не значи че нямаш дефицит на жизненоважни минерали, примерно.

Да, много съжалявам за хората, но защо в моята област Стара Загора не пуснат грипната ваканция поне докрая на седмицата, м

в твоя град /и моя/ улиците и барчетата са пълни с ученици. У съседите пък се бяха събрали половината клас - профилактика с бира. Пък с тия мобилни телефони децата все са си "вкъщи"

Първолета, Парволета, направи три мин... чайчета за грипа.

дир-никът е пръв по апокалиптични новини и създаване на страхова психоза! През 2017 само в автомобилни катастрофи са загинали над 680 души От грип има жертви още от време оно, а вирусите на грипа, освен че и изкуствено създават някои, по принцип са бързо изменчиви!

Преди малко , в същата статия, се говореше за 6 починали. Явно, междувременно, някой е възкръснал.

Здраво, здраво, ама въпреки всички смъртни случаи, в Бургас официално обявиха, че грип няма (при поне 450 болни на 10000), препълнени кабинети и болници, и децата от утре са на училище. Да се надяваме, че ще ни се размине най-страшното.

Държавата ,чака всички да се разболеят и да внесат милиони от ДДС върху лекарствата. Имат нямат пари да купуват лекарства и после да умират като кучета.

В София сме остров на стабиуност - тук нямам епидемия, въпреки че хората от епидемичните области идват да работят и учат тук а вечер се връщат в карантината.

В София мръсният въздух мори вируса на грипа.

И директно причинява белодробни заболявания:(((((((ама ги лепят на грипа...

София ще бъде покосена от биологичния грип. Софиянци да стоят вкъщи през деня.

Тези галфони и олигофрени в МОН няма ли да обявят национална ваканция като превантивна мярка. Колко трябва да си тъп че да чакаш училищата да пламнат и тогава ваканция. Животът и здравето на децата не са ли по ценни от няколко безсмислени страници в учебниците.

А утре учениците в Бургас за на училище. Щото нямало грип.

Грипната ваканция е ефективна само за детските градини, щото майките си вземат децата и си ги гледат в къщи. Нооо за учениците?! Повечето от тях използват ваканцията за нови купони и събирания!

Важна е и ролята на родителите, за да има ефект.

Малка България дава жертви от болест ,която ни пуснаха от въздуха. Пръскат като бесни и убиват.

насили пречат да се закалявате и да спрете да пушите. А леките "стимуланти" понижават стремително имунитета. После търсете ваксини. И някой ви напръскал с глупост. Заразна е.

Има два варианта и те не са много разумни, нито добри. Или някой всява психоза, като преувеличава последствията или е разпространен гриш, който изненадващо е извън контрола на създателите си и трепе хора. Тук за начало, после , където трябва. По- добре е да се поясни кои лекарства са нужни за лечението на болестта и да се спре психозата, защото ако не е психоза значи някой не може да опази обществото от саботаж. Нищоо чудно да се всява психоза, че обществото не може да бъде спасено от властта, която трябва да го лекува.

"Според лекари му били взети проби за грип, но се оказали отрицателни." Ами, що тогава го броят за починал от грип? За по ефектна статистика ли?

В София май чакат да се гътнат 2-3 деца та да обявят грипна ваканция...

Умниците чакат и София да пламне вместо да обяват епидемия превантивно.

И като обявят епидемия всички по домовете си ли ще останат?????? Обявяване на епидемия не е ефикасно, защото няма как да се затвориш и така тъй или иначе излиащите винаги могат да станат приносители. Трябва да се каже точно и ясно при пъурви симптоми кое е най ефикасното лечение и ако няма подобрение директно в болница. а не да разкарват болните по лекарски кабинетио за болнични за рецепти та да доразнесът вируса ако въобще е грипен.