Груба юридическа грешка е допусната в делото срещу НЕК

Груба юридическа грешка е допусната в делото срещу НЕК за продажба на електроенергия, в което се смята, че държавата е ощетена с 46 млн. евро, съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Груба юридическа грешка е допусната в делото срещу НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не манипулирайте както вас ви манипулират..Не си мислете че колегите ви не са професионалисти защото ще стигнете до същите изводи като тях..Натегачеството ви няма да спре протестите а с него само ще си катурнете столчето както бе катурнато на менторите ви..

Платените писачи на мафията се опитват да ви отвлекат вниманието.Нима нещата не са кристално ясни.Мафиотските партии БСП,ДПС,АТАКА са в основата на разграбването и корупцията.Плаща се на прокурори,съдии,адвокати,държавни служители,полицаи и на всички които имат някакво отношение към корупцията.На непослушните им се спретват най-различни неприятности,случайни катастрофи,уволнения,палежи,киселини,папки,съдопроизводства,лудници ,побоища,открити заплахи,отвличания,убийства.Борисов наруши тяхните закони,баланса,разбута подредбата им ,машината им започна да зацикля,приходите намаляха.Трябваше да прекратят неговата експанзия ,държавноста,опасноста от разобличаването на мастити мафиоти от политическите среди,от бизнеса,от прокуратурата,от съда,о адвокатурата.Нещата увиснаха на косъм.Все пак косъма се скъса в последният момент.Борисов бе отстранен,опасноста намаля,но не е отминала.Сега вече мафията може по-спокойно да се огледа да си отдъхне,да се прегрупира за новите обстоятелства.За това и утихнаха протестите,нещата ще бъдат замазани,колкото и искрено протестиращите да се стараят да се противопоставят.Те нямат власт,нямат инструменти,нямат поглед,наивни са и бяха използвани най-арогантно.Това е голяма победа за целият конгломерат на мафията,тя доказа още един път силата си и то в крайно сложна и напрегната обстановка.Мафия е не е лукова глава.Октопода ще излезе от ситуацията още по-силен,ще се отстранят слабите брънки,ще се влеят нови фигури,някои ще намерят края на живота си в особени условия,ще израснат нови пипала с по-добри кадри,а народа ще духа супата за пореден път.Тук някои ще се пеняват,ще убиват времето си с безмислени писания,а мафията ще трупа капитали.

Схеми, далавери и корупция на управляващите от всички партии от 1989 година насам: youtube/watch?v=H9pTDIYegvE&feature=share

Абе в затвора един лежеше заради една туба бензин 2 години,а за тия няма член в закона продадоха държавата и бъдещето на децата ни. Баба ми би казала ,,огън да ги гори и бел ден да не видят,,

Груба юридическа грешка е избрания главен прокурор. Да се мръдне малко и да опита да я поправи

ГРешките в администрацията са стимолирани с пари!

Айде стига бе - грешка, незнаене, заблуда.... само оправдания! Истинските думи са корупция и престъпление! Всеки нормален труженик би бил незабавно дисциплинарно уволнен за "грешка" довела до 46 млн. лв. загуби и ще бъде тикнат в затвора! А тези недосегаемите - съдии и прокурори са по лоши и от политическата ни класа и стига с тази тяхна независимост - народа ги храни, а те не правят нищо добро за държавата! Трябва затворите да се напълнят със съдии и прокурори практикували последните 23г. и тогава може да потръгне нещо в държавата. Сега всеки близък до политиците бизнесмен краде и граби от народа, но няма никакво възмездие. Примери няма да давам - всички знаем за тях! Недоволството и унищожителната сила на гнева на народа трябва да се насочи и срещу тези изроди!

Ама моля Ви, не ни правете на глупаци. Кажете по кой член е образувано делото и по кой член е трябвало да бъде образувано. кажете каква е фактическата обстановка. Да не забравяме че съда доколкото знам може да измени обвинение (члена). Да не забаравяме че нямата право да наричате вътрешното убеждение на юриста грешка. Това може да го правите като го хванете с подкуп. Няма ли член в НК , в който да е предивидена наказателна отговорност срешу лице което постави под съмнение актовете и становищаатта на прокуеро , съдия, следовател. ДОПУСТИМО ЛИ Е ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ОТ ВАС. Това не означава разбирасе че ако ВИЕ мислите по друг начин не можете да образувате делото по този друг начин. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЕЛАТА ДА СЕ ВЪЗЛГАТ НА ОПРЕДЕЛЕН ПРОКУРОР А НЕ НА ПРОКУРАТУРАТА КАТО ЦЯЛО. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СЛЕДСТВИЕТО.

Какво означава, че сделките са законосъобразни, но се разследват от прокуратурата??

На чист български език значи "Предишните решения са правилни, но днескашната ситуация ни притиска да манипулираме по задължение"..

Прокуратурата и съдиите да ми Ядат Х(ляба)! Всички са маскари, то е ясно, че са го направили за МНОГО пари! Могат да окепазят всяко добро дело по този начин. Сега ще протакат пак с години, --мка им!

И кво ше станеее? Пак нищо. Ще си разделим откраднатото, нали!

нещо или някой да не попадне в дебрите на правораздаването - така се жонглира с неговите инструменти,че накрая и самите правораздаватели се зашеметяват от уменията на тяхни колеги.

НЕЗНАМ ДАЛИ Е ОЩЕТЕНА ДЪРЖАВАТА ,НО ЗНАМЧЕ ПОТЪРПЕШ Е ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД

Черно на бяло Потрудих се да анализирам данните от стандартна фактура за стопански потребители все пак от тарифата за т.нар. промишлен ток зависят цените на всички стоки и услуги в съответната държава. Какво се оказа? 1. Снабдяване с еленергия (Д+ДУПП) 0,11525 2. Акциз (Д) 0,00200 Разпределение на еленергията 3. Достъп до разпределителната мрежа (ЧЕЗ) 0,01628 4. Достъп до елпреносната мрежа ВН (Д) 0,00623 5. Пренос през разпределителната мрежа НН (ЧЕЗ) 0,04040 6. Пренос през елпреносната мрежа ВН (Д) 0,00910 7. Добавка за зелена енергия (Д+ДУПП) 0,01110 8. Високоефективно комбинирано производство (Д) 0,00383 9. Невъзстановяеми разходи (Д+ДУПП) 0,00338 Ерго, Снабдяване+Акциз + Разпределение = 0,20757 10. Данък добавена стойност 20% (Д) 0,041514 Крайна цена за стопански потребител = 0,249084 от която: - за ЧЕЗ (Достъп до и Пренос през разпреде- лителната мрежа) 0,05668 - за Д+ДУПП 0,19243 Според ЧЕЗ, за ЕРП-ето остават само 9%; 0,0225 ако е така, то Д+ДУПП ни товарят с 91%, т.е. 0,225 (Цените, посочени по-горе, са в български лева). Oказва се, че основните бандити, осъществяващи електрогеноцида над българите, не са ЕРП-етата с техните нищожни 10-ина % (2 стотинки и малко отгоре), а държавата и другите участници по веригата производство-пренос (22 стотинки и половина) за киловатчас.

Паднали глави трябва да има.Стига с тия грешки в ущърб на държавата.

НАЙ БЕЗОГЛЕДНА И ПРЕСТЪПНА ПРИВАТИЗАЦИЯ НАПРАВИ ИВАН КОСТОВ ТОЙ НИ УНИЩОЖИ ИКОНОМИКАТА, ФИЛИП ДИМИТРОВ-СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО А ДРУГИТЕ СЛЕД ТЯХ- ОСТАНАЛОТО!!!

Сещате ли се за какво иде реч? Ще излязат няколкостотин милиона. И се съмнявам да са от времето на ГЕРБ. Най-много ще са липсите при БСП, понеже те се бяха разввихрили да отклоняват средства от нергетиката за захранване на ЦК извън граница. Кр. Геогиев, Орешарски, Станишев... Ако при ГЕБР има нещо, то ще е за стотинки и случайно. Няма да е за десетки или стотици милиони, убеден съм. При БСП енергетиката беше старателно прикриван сектор, беше табу за всеки външен. То бях тайни договори, то бяха тайни квоти. Не предполагаха, че ще се разкрие всичко толкова скоро. Либерализацията е процес, който започна с много дискусии преди 2 години. Но мафията е много силна, а народът ни много страхлив, за да подкрепи политиците да го нарпавят. Е, сега изведнъж се изля и ше се окаже, че Борисво е помагал, но не е имало яснота и готовност за политическа подкрепа от народа. Това са неща, които не са шега работа. Хубаво е да имаме разум, когато си ги представяме. Това са огромни парии, а снайеприте могат да стрелят от една педя пролука на всеки покрив.

А бе хора, вие не виждате ли, че наново избраният от ГЕРБ гл.прокурор се мъчи да ни замъгли мозъците? Как всеки път, когато герберите се окакат, излиза нещо, дето някой друг преди тях го е сторил. Не, че тези другите не са крали, но неможе все други да са криви, а тези да са херувими. Стига вече с тази практика на разслоение на хората: адвокати срещу съдии, лекари срещу пациенти, турци срещу българи, учители срещу прозводители, монополи и т.н.... Да спрем да им се вързваме на уйдурмите, защото така ще ни яхат цял живот! Нека ги пометем, а после ще ги съдим всичките на куп, ако Цецко и Симеончо не са унищожили доказателствата, или не са изфабрикували нови!

Пита се, защо не е изхвърлена от прокуратурата....! Скъпи протестиращи, протестирайте и пред ВСС, пред Главна прокуратура и пред НслС....там хвъряйте камъни и трошете кратуни!

Най-вероятно цифрата е около 46 милиона евро. А така, както е написана, излиза, че е по-голяма от външния дълг на Щатите. Ама той журналиста не е виновен, не е длъжен да знае разликата между компютрите и компотите, и между Москвича и Мерцедеса, също между числото ПИ, и числото ГУГЪЛ. Простено му е.

Каква грешка, Пух? Цената на газа се намалява с 22-23 процента, сметките за ток и отопление се очаква да се намалят с 7-8 процента (те обаче нарастват с 30процента поне), строим магистрали и развиваме земеделие с европейски пари (само дето предварително плащаме с пари от бюджета, а европейските пари ги няма, щото са ги изяли управляващите)..... Всичко е една голяма "ундурмъ" и "шменти капели", както казва мъдрият ни бивш премиер, достоен татов ученик.

Хаха всички прокурори от наблюдаващия до Апелативна Прокуратура направили "грешка".Е,как не направиха грешка веднъж в полза на Държавата, а все в ущърб на Народа български.

Тоя прокурор едва ли е минал само с 8 000.

Преди 7-8 години, когато Параходство Български морски флот беше държавно, беше образувано дело, защото се установи, че заради така наречените "неизгодни" договори за отдаване под наем на кораби, предприятието губеше средно по 100 000 $ ДНЕВНО !!! Е, част от тях отиваха в сметките на Б.Ралчев, Г.Генов, в партийната каса на НДСВ и т.н. и т.н...... И какво стана - прекратиха делото - нямало престъпление !!!!

Когато Господ иска да накаже някого, той го оставя да се осере напълно и безвъзвратно! Но това нашите момчета (ето тук материалът си казва думата) не могат да го разберат!

де го наш цеко сега да ни разкаже колко са силни неговите прокурори, каква с цган са съдиите, а пък за мевере-то - нека си замълчим .. тра-ла-ла

1chovek

хора, тука се коментират някакви мижави 46 милиона, а както виждате дори и за тях нищо не се прави, а само прах за пред медиите - тоя прокурор, оня прокурор, накрая - резултат 0. В енергетиката се разпределят стотици милиони постоянно, за тях кой ще даде отчет, питам?

В годините на прехода най-точният и показал качества на водач и премиер,политик и ,преди всичко държавник,е само Костов и са смешни враговете му /все руски подлоги/да го слагат редом с цялата червена помия.

Бегом при JP-то - немедлено!

Прегледах го -здрав и прав е! Сега е твой ред.

ДОБРЕ ДЕ?? КАТО ЗНАЕТЕ КОЙ БЕШЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ЗАЩО ВЪОБЩЕ СЕ КОМЕНТИРА. ЧОВЕК ПОДЧИНЕН НА ГОЦЕ. А ГОЦЕ БЕ ПОКРОВИТЕЛ, ПОНЕЖЕ Е ЗАВИСИМ ОТ ДС. КАКВО ИСКАМЕ ОТ ТЕЗИ БАНДЮГИ. ТЕХНИ СА ,КИЛЪРИ, ТРАКТОРИ, ГАЛЕВИ, НАГЛИ, А ИСКАМЕ ПРАВОСЪДИЕ. МОЖЕ АМА-- ДРУГ ПЪТ!!

Разбрахте ли защо сметките ви за ток са високи? Кой управляваше 2004-2007г. Същия, който продаде ЕРП-тата. Гадна комунистическа мафия.

А в следващия четиригодишен период при Бойко цената стана тройно по-голяма! Как не сбъркаха да я оправят?

Прочети само какви глупости пишеш, докато се задавяш от злоба! Къде видя тройно поскъпване на ел. енергията при Герб в сравнение с Тройната коалиция? Ей, това вие, червенотиквеничковчетата, много глупости и откровени лъжи приказвате и пишете! Ама МНОГО!

..... или като крупция :)))))))))))))))))0

ДА НИ ПЛАТЯТ ТОКА ПОНЕ ЕДИН МЕСЕЦ............МОШЕНИЦИ.........

Половината магистрати са завършили висшето си образование с преписване , а повече от тях са корумпирани. Ще излезе права онази псуващата преподавателка в едно , че не може всяко село с правен факултет.

ще видим осъден съдия или прокурор в България?Никога!!!Защото гадовете които ни крадат са измислили всичко за да не стане това.Защото управляващите партии се сменят а смучещите кинти за да им замитат ... са едни исъщи.Хайде да видим как ще се справим и с този очебиен проблем.

е как пък един път тия висши прокурори не уцелиха верния член . и все няма уволнени от тях - най-много да ги преместят в съседната стая или бюро .

Съдебната система да е АБСОЛЮТНО САМОСТОЯТЕЛНА- ПРЯКО ИЗБРАНА ОТ НАРОДА, а не от квоти:от Президент, Министерски съвет и Народно Събрание!Да бъде - САМОСТОЯТЕЛНА!Да не зависи от Управляващите!При Съдебни процеси да присъстват като заседатели и представители от народа! Така ще се гарантира истинската Справедливост на Темида!

24 ГОДИНИ СТИГАТ 24 ГОДИНИ СТИГАТ 24 ГОДИНИ СТИГАТ 24 ГОДИНИ СТИГАТ дА Е ЯСНО КОСТОВ СТАНИШЕВ ДОГАН И ОСТАНАЛИТЕ КЕЛЕШИ

Имам наблюдения /външни/, върхи малка част от тази система..Там е една капсулирана мафия, дето външен човек НЕ СЕ ДОПУСКА.. като се започне от чистачката та се стигне до най-горе... Ако не си "наш човек", нямаш никакви шансове да се вмъкнеш, независимо от знанията и уменията които притежаваш. Как смяташ,че се разбива такава система?!?!

САМО И САМО С БОЙ.

с юмруци ама някой трябва да се сети за това а не във Варна да седят по улиците и да не могат да си измислят исканията за протеста си.

без бой - чрез промяна в Конституцията ! Изборът на Съд, Съдебна система трябва пряко да се избира от народа, така, както се избират депутатите за НС! Съдебната система трябва да е отделна/самостоятелна, не бива да зависи от квоти/приближени на Президент, Министерски Съвет и Народно Събрание! Как иначе Съдът ще съди виновните управляващи! Изобщо няма да може да ги съди -както беше до сега! А Суверенът има право да казва кое как да бъде! Има право да изисква и упражни контрол в трите власти! Иначе, властимащите се самозабравят: крадат, нарушават правила закони и остават ненаказани, тъкмо защото имат свои хора в Съдебната система . А не трябва да имат, за да имат страх и съвестно да изпълняават задълженията си към Народ и Държава!

Съд и за тези които не са съдили крадците.Чудо не видяно вече 23 години.

Ако нещо се размърда, според мене ще е от поредицата: "ВАНЬО ТОПЛОТО 2"... (Ако някой все още помни какви бяха пушилките тогава. И ако някой се досеща/знае, какво още скриваха тези пушилки)

Р.Овч????

ТАКА И НЕ РАЗБИРА НАРОДА ПО УЛИЦИТЕ ЧЕ ВСИЧКИТЕ МУ БЕДИ ИДВАТ НЕ САМО ОТ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ А И ОТ КОРУМПИРАНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!ЕДНИТЕ КРАДАТ ДРУГИТЕ ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ.

И зад тази кражба стои енергийната мафия, тясно свързана с БСП

....язе придлагам унуй мумче Цъцъруво ли Цвъкъров ли е...дето още юни съй знаело за избуръ му...да прувери нещу и ут 1960 гудина щот многу и нахъсан ут Тиквата....само дъ ни прувирява след 2009 щоту ставъ многу лошу ..то биз туй резаните шъ му гу зъбучат на тоз дръвник дету ни знай куга кво дъ приказвъ, тъ тоз дъ ни рови....вий ко ши кажити пу въппросъ?

И зад тази кражба стои енергийната мафия, тясно свързана с БСП

...харну думаш.....инъчи след 2009 хич ни кради никуй...нашту мумче Боко многу й чесну шъ знаиш....няма 2 милярда лева хич....

ей, избори трябва да има през всеки 6 месеца та държавата да работи!

2009 нали щото Цаци гаче ли е мнооого независим ама сега без патрон кви шъ ги дърви

Аз като БЪЛГАРИН ще бъда удоволетворен като има осъдени за състоянието което в момента се намира България. Кога ще видим осъдени Р. Овч., крадлата Масларова, разни прокурори и съдии не свършили своята работа, лицето И. Костов, подарило такива важни държавни фирми на разни офшворни фирмички? Нека виновниците за това състояни на България бъдат изправени пред съда, и всеки да си плати гяволъка. Днес ли бе момента този шут Плевналиев да раздава награди?

офшворни-офшорни

Със сигурност,ако се вкарат в затвора,няма да има толкова грешки,защото другите след тях ще имат някакъв страх.

Тези хорица от съдебната с-ма (и в частност тази Галина не-знам-каква-си, на която само като й видиш вида и не е нужно да знаеш какви ги върши) оставят всички лауреати на Оскари далеч след себе си! Един , единствен въпрос виси със страшна сила пред прокуратурата: Защо лицето Р. Овч. не е в съдебната зала като обвиняем?! Всичко друго, което върши прокуратурата е за е за отвличане на вниманието...

Където и да пипнеш лайна излизат!

ВСИЧКО ТОВА Е ЗАПОЧНАЛО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА НДСВ И Е ПРИКЛЮЧИЛО ПРИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. А ИЗГОНИХТЕ ГЕРБ ЗА МОНОПОЛИ...

Интересно е как се прави подбор и назначение на хората в съдебната система?Звучи ужасяващо обяснението "като елементарно непознаване на съдебната практика, или като изключително немарливо изпълнение на служебните задължения"Какви есанкциията за това?Според мен - солена глоба и забрана за юридическа практика в БГ.ВСС трябва да покаже,че няма да допуска такива практики, за да може хората да повярват, че в БГ съществува справедлива, некорумпирана и високопрофрсионална съдебна влласт и правораздаване.

Народе...крадеца вика "дръжте крадеца"!Глупав народ сме.Пак ще ни замажат очите.Или да го направим като ПИНОЧЕТ, или като брата РОМ , бегане на вън.

ч6 6ч9 з0з милиона евро или ч6 6ч9 з0з.00 евро - кое е по близко до истината - глупаво нали? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прости хора не заемат подобни постове,затова може да се коментира подобно действие като умишлено.Проблемите явно са много по-големи.

Че то цялото правление на дъ ржавата от 1990г( и преди това) е една голяма и престъпна грешка Затова вият на умряло всичките лешояди, когато хората от улицата казват едно голямо-СТОП НА " грешките" в управлението!