За 3 дни спряха 500 коли без ”Гражданска отговорност”

499 автомобила са били спрени от движение в страната при акция на Пътна полиция за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и валидността на стикерите.

Обратно в новината

Коментари - За 3 дни спряха 500 коли без ”Гражданска отговорност” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото и да си говорим всеки ще си прави каквото си поиска. С никакви промени в законите няма да се оправим. Защото 1 е да ги има друго е да има кой наистина да следи за тях, а не само да си пълнят дебелите и мазни гушки. Застрахователите си поръчват някакво законче и какво ? всички власт имащи се хранят за наша сметка.

500 били хванати без застраховки. И ако се въведе това за еднократно плащане въпроса ми е колко много ще се вдигне бройката на автомобилите без ГО. Май целта на тея е да се взимат рушвети и някаква прослойка да си печели елегантно пари на гърба на хората.

А имали статистика колко са лапнали еректиралите органи при тези акций .Защото аз лично имам опит при подобна акция се оказа че ми е изтекал прегледа преди два дни и докато се прибера до в къщи за да събера всичките бумаги и мина на преглед платих два пъти по двадесет и един път тредесет и пет лева и това в рамките на половин ден

И кой разреши на застрахователите тези своеволия. Тези които сте избрали в парламента. Ама нека ви. Сега да вдигнат още застраховките поне 1000лв. да станат и да видим колко още трябва да ви го вкарат, за да почнете да се чудите къде живеете и някой мисли ли каква е покупателната способност.

kgb777kgb

Космически си тъп Саше !!! Гражданската ме защитава от такива като теб и щетите НЯМАТ общо с покупателната способност ! Като ти е ниска покупателната способност не си купуваш кола , защото с кочината за 2000лв. като удариш една проста "ес класа" за 100 000лв. някой трябва да плати и ако сме нормална държава и нямаш гражданска трябва да ти продадат панелката и да покриеш щетите , а понеже повечето нямат и панелка на свое име затова има ЗАДЪЛЖИТЕЛНА гражданска !!!

Новите промени в Кодекса за застраховането са си чист рекет!Аз имам каравана ,която ползвам 2 седмици в годината,а ме задължават да платя ГО за цяла година.Ако дадена година не ползвам караваната и не сключа ГО, гаранционният фонд изисква от КАТ да ми спрат караваната от движение.Това е пълно малоумие!

В

Стига с тези показни акции. Това може да става и служебно - просто се вземат списъците с регистрираните автомобили и базата данни с платилите гр. отговорност и се сравняват. Който го няма и в двата автомобила му се дерегистрира служебно и край. И така поне 10 хил. тарялясника по-малко в страната.

Ама чичо Гошо, та за това трябва и акъл!!! Друго си е - да стряскаш всички хора, да се правиш на ченге, да казваш по телевизията колко престъпника си заловил.... а в същото време всеки ден съобщават за кражби и престъпления и то само за по - големите!

Чиче, моята кола стои в гаража 6 (шест) месеца. Защо да я "дерегистрират", след като има платен данък? Това са малоумни предложения, но, за съжаление, могат и да ги приемат малоумниците от КАТ.

kgb777kgb

Четете внимателно "бате Жоро" , прав е ! Може да имаш кола и да не я караш - плащаш данък и толкоз , но ако излезеш на пътя си длъжен да имаш гражданска , ако излезеш извън съответното населено място ти трябва и винетка - законът е направен добре , само някой да го спазва !!! А за тарикатите глобите трябва да са х2 ! Гражданска 200лв. - като нямаш- глоба 400лв. и на място свалят номерата , винетка 70 лв. като нямаш- глоба 150 лв. и пак на място номерата !

Понеже е задължителна ГО - за шоферите без такава глобите тррябва да са солени!! И колкото повече хора се застраховат -толкова по малки ще са премиите, поне теоретично :) И обратното, колкото повече се скатават - на останалите ще им надуват премиите.

"... Комисията за финансов надзор прие промени в Кодекса за застраховане..." От кога комисия има функции на Народно събрание? Пишещият да си върне дипломата за средно образование. Ако има такава. Ако няма - простено да му е!

Плащането на гражданска на куп е резонно. Просто на тарикатите българи им се полага да е така. Омръзна ми да гледам как разни тарикати съсипват България, а на края и себе си. Наказанията за каране без гражданска дори са малки. Проблемът е , че доходите са замразени, защото герб не разбират от управление и икономика та при сериозната инфлация всеки разход вече ни е в повече. Иде и по-висока цена на тока. Горивата не ми се мисли - при тоя мораториум за износ от Русия.

Или не живееш в България, или не си виждал полица за гражданска отговорност. Полицата е с валидност в зависимост от направените вноски. Стикерът на стъклото е с валидност в зависимост от направените вноски. Какви глупости ми говорите? И в двата случая има срок на валидност и след него водачът е в нарушение. Единствената причина за приемане на тази промяна според мен е, че застрахователите искат дас си гарантират максимални приходи, защото в противен случай всеки може да смени застрахователя щом му изтече валидността на поредната вноска.

Ще виете и ще плащате :)))) Както , горивото си го плащате скъпо , така и гражданска накуп ще плащате :))) Иначе - пеша . Като ви спрат колите от движение ще платите колкото за две граждански и отгоре :))))

Естествено че ще плащаме. Безплатен обяд няма.

Хора,погледнете колите на гадните полицаи и вижте на колко от тях са залепени стикери за ГО-на полицейските коли почти няма стикер!Независимо че колите са на МВР те също са длъжни да имат ГО и залепен стикер.Един тъп началник от МВР ми обясни че колите в Сф са с групова ГО е не било задължително да ги лепят!

Прав е, че имат, щото тази структура минава един път годишно на избор за застраховател през обществена поръчка. Не водача, а някой от снабдяването им трябва да следи за комплектацията със стикер. Все пак за незнаещите - парите за тази работа са от данъците на държавата, а пък ако се стигне да те удари някой с нередовна или без гражданска, то затова държавата е направила Гаранционния фонд.

Хахаха яжте пасти!! Спирам колата и както се казва да .......... и застрахователите и ти от ойла и кво???( Тичам пеша до терминал 2!! Вие се оправяйте тука с монополите

А съм с 2 деца, и пътя до детската градина изобщо не е малко. Обаче- тъпи рискове не поемам. Направо изумявам колко хора карат без "Гражданска" и не им пука!

Приказвате си вие , ама ако ви удари някой без задължителната гражданска , тогава ще плачете. Точно това се случи на един приятел. Та едно ходене по мъките , ама драпане , накрая му омръзна и пи една ледена вода . Как ще хванеш на босия цървулите , като ги няма .

има каско за тази работа нали?Просто към каското трябва да има допълнителни клаузи ,които да покриват и щетите ,които сега са по гражданската .Както е при застраховането на жилищата например.Ти решаваш за какво ще се застраховаш.

Нали при тази опция пак аз ще плащам с каското за тоя дето ме натресе и няма гражданска

Ал

И знаеш ле каква е разликата ако отсреща е имал ГО? Разценките за изплащане на обезщетения са приети опреди около 10 години и са едни и същи за ВСИЧКИ застрахователи. И изплащат по около 1/5 от стойността на щетите. Личен опит

За чий чеп ми е стикер на стъклото??? Да не би като ме спрат ще ме проверят само по стикер и няма да ми искат полицата?????

А бе ти си прав ама как да стане като явно сме изостанали технически и организационно и не можем да въведем електронна система за проверка на колите в помощ на полицията. Полицая да си въведе данните и за секунда да види всичко. Това обаче струва много малко като пари , а у нас трябва да е скъпо та да паднат комисионни.

kgb777kgb

Не 500 , 50 000 трябва да спрат та дано има ефект !!! В тая държава явно живеят само някакви Андрешковци и като трябва нещо да платят полудяват !!! Да спрат и 50 000 коли за фалшиви прегледи и ще се кара по-спокойно , който иска да си кара при тази цена на горивата !!!

...застрахователите на кои оцхитат ...ударете се по зомбираните глави и се сетете ....пурвото нещо дето направиха управляващата измет беше да дигнат застраховките и акциза на цигарите ?????????????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Здрасти Колумбе! Открий още и истината, че между "избраните" и "застрахователите" има доста личностно-мутренски съвпадения!! Така че са действали в своя полза !!! А ла БГ, сеньор!

а дали са се сетили да проверят документите на собствените си патрулки. но пък и на тях за какво им е. няма начин да стане ПТП и те да са виновни

КАТ и Комисията за финансов надзор да си свършат работата.Колко е трудно да има общ регистър и веднага да се хващат по-голямата част от нарушителите.Или както със всичко останало, давай гаранционен фонд и наказавай за пореден път спазващите правилата с допълнителни вноски.

И сега ако изтича застраховката в неделя и аз си платя в петък ще имам двойна застраховка или нов начин да бъде увеличена цената на застраховката с 1, 2 или повече части от 365

Малко са. С нетърпение чакам МВР да си синхронизира информацията със застрахователите и да излови служебно всички Андрешковци.

Сложете "без" от заглавието вътри при "отговорност" и става направо "гражданска безотговорност". Но някои печелят и от това.

Това, че няма да се плаща на части значи НЯМА ДА ПЛАТИМ

С един газоанализатар в ауспуха ще спрат над 2 000 000 автомобила и гражданската фалира, ама смеят ли?

.. и първо Опелите на МВР ще се издънят...

Баце, те нямат гражданска, никога не са имали, и винетки нямат, не плащат и данъци..

тази гражданска за какво я плащаме не е ясно

ти май си най-подходящия да ти набият един газанализатор в ауспуха

Гражданската се плаща за следното- да могат мутрите да си купуват..скъпи играчки. А когато стане истинско произшествие със загинал и осъдят виновният то той винояният плаща кръвнина, но гражданската в този момент изчезва от правната сцена, все едно не е била сключвана. Та с две думи, гражданската е само за ей така, ако те спре кат, за сериозни вреди, пострадали хора и т.н. гражданската не се занимава че дори я защитават със закон да не дава пари за тежко пострадали. За тежко пострадалите има благотворителни организации който събират пари с СМС-с, тва е. И за останалите който много знаят да дрънкат, защо не се поинтересувате има ли досега една платена животоспасяваща операция от ГО вследствие на катастрофа. Няма, просто ни лъжат и това е , разберете го!

хи, хи, хи !!!