Кабинетът се разбърза с оградата по цялата граница с Турция

Правителството предприема неотложни мерки срещу миграционния натиск по границата. Продължава изграждането на оградата. МО ще съдейства с логистика и техника.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът се разбърза с оградата по цялата граница с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе каква е тая ограда по 1000 лв на Метър? Да не е от злато?

Само глупак може да си мисли,че след построяването на оградата охрана на границата няма да е необходима. Тел се реже лесно с ножовка или клещи секачи и ако не се охранява, както ББ казва, пристигащите ще имат на разположение неограничено време да накълцат оградата, та дори и да отмъкнат колците с помощта на циганите и да ги продадат за старо желязо, за да преживеят първите месеци.

Тая ограда позлатена ли ще е? Излиза над 1 милион за километър!

Трябва да има и за крадене.

Защо МВР не може да изпълни задължението си да охранява границата ? Това е въпроса ! Другото е следствие с последствия : Затворета час по скоро границата ! Държавата ни ще бъде разсипана !

По време на комунизма ограда имаше. Защо някой не обясни къде се дяна тя?

при комунизЪма! Това си е велико постижение..Щото в нашата махала така и не чухме за него.

"Обществена поръчка" за опазване на границата????????????????????????????, нееееееееее, вие верно сте за пречукване!

1000 лв/м? Явно ще се прави от златна тел...

Обикновено разстоянията м/у коловете са 2м. Значи за бетонилането на един кол и опъване на бодлива тел 2000 лв. Гати и цената.

Оградата няма алтернатива. Необходима е, но не е достатъчна. Трябва да се спре с приемането на мигранти. Необходима е и спешна корекция на Дъблинското споразумение.Плювналиев и Борисов да не говорят глупости, защото армията трябва да помогне на МВР със всички сили и средства.. От МВР без квалифицирана помощ не могат да изготвят и заданието за охранителните съоръжения. Срокът за изготвяне на заданието 30 януари е твърде дълъг. След това ще е необходимо проектиране и т.н. Оградата ще е готова през 2016година. След дъжд качулка.

Да, сроковете са много дълги.

Трябва и други мерки освен стената защото съм гледал клипове по испанските сайтове как преминават стените Стрелба, ров, мини и други такива. Ако политиците не пазят границата се опасявам,че разгневени хиляди хора ще отидем на границата, за да я пазим сами. Натам отиваме. Това нашествие на всички ни навява асоциации с края на 14 век.

В настоящия момент оградата по границата няма алтернатива. Продължи ли навлизането на големи маси нелегални емигранти от Третия свят страната ни ще е изправена пред изпитание, което събори богатите и могъщи страни от Западна Европа. Те губят големите си градове. Имаме пред себе си брилянтен пример какво не бива да правим.

100х+, дано и управляващите в България разберат това колкото може по-скоро!

А какво каза Плевлю??? Май не е съгласен.

БРАВО НА ТУРЦИТЕ! Не виждам какво им се дразнят хейтърите от форума.Просто хората са трудолюбиви, управляващите им имат идея калво правят и затова Турция ще бъде една от най-големите икономики на 21 век!

Айде стига стe ревали като ощипани ,вие сами се самоунищожавате . продаватe за 1 лев Кремиковци ,за толкова са ва оценили евтина стока и кой ви е виновен пак Турция..

Cтига сте правили от муха слон....

Българийо, мразя те, срам ме е че съм българка. Ти си безкрайно скапана държава, пълна с идиоти и катили. Радвам се че, изчезваш, и дано по-скоро изтечеш в канала на Историята.

да не се лъзнеш у канало.

Бат Бойко ,ти си пич - кажи ама честно ,като човек,а не като политик - кво да праим с ония дето строшиха и окрадоха купища с държавни парици да бутнат кльона,сега ти се чудиш откъде пари да правим нов?Аз се чуствам като пълен идиот ,а ти? За разлика от оная власт един кльон да направим оревахме орталъка

Чудесна идея! При това оградата трябва да е непроходима за бегълци и в двете посоки. Ако ЕС продължава да се разпада, а Турция да укрепва икономически, е възможно съвсем скоро бежанския поток да е в обратната посока...

След оградата прокопайте един ров и пуснете вътре крокодили! Крокодилите не разбират от ислям, така че никой няма да може да ги обвини в ислямофобия. Бих казал, че даже може да са ислямофили. Малко ще инвестирате в животинки, но пък после ще дадете тласък на обувната промишленост и така икономиката в този сегмент ще привлече нови клиенти. В рововете може да отглеждате и миди, малки и по- големи риби, за да може крокодилите да не търсят храна по близките селски кокошарници. Тези погранични райони разбира се ще привлекат туристи от наша страна, които ще заведат децата и тъщите си на приключение. Ще се оживи бизнеса с храна за гадинките, Ще донесете много щастие!

Излиза, че 1 км ограда струва колкото 1км от магистрала Тракия.

Колко и да струва ще я плащаме. Само да стане по-бързо и да е висока и здрава, също да е от край до край.

за нашите географски ширини, докато построим оградата ще се набъка с гаджали, след дъжд качулка:)

Тая ограда е единственото свястно нещо направено от нашите политици последните 25 години. Дано да се замислят и да родят още нещо умно.

Дали е полезна оградата? Некой съображения: - 1500 лв/месец/бежанец - 200 лв/месец/пенсионер Атентатите в Европа, кой ги прави? Има ли отношение към бежанците?

Бойко да спре да реве за цената на охраната на границата, че е срамота! Никоя цена не е висока за националната сигурност. Ако пък толкова му е мъка - да отива да плаче и да иска пари в Брюксел, нали това е външна ЕС граница? Да се надяваме все пак, че има родолюбиви бизнесмени, които имат достатъчно съвест, та да не гонят печалба от строежа на оградата. Мисля, че точно така трябва да се постави въпросът - богатият да даде пари по съвест за охрана на родината.

Трябваше да вземат спешни мерки в самото начало на кризата с нелегални гости. Пък за президента какво да се каже? Чии интереси гледа, щом не иска да има армия по границите?

Националната сигурност - обект на обществена поръчка. Ега ти и вица. Ами ако Ислямска Държава даде най-изгодна оферта???

То не е виц, ами някакъв абсурд... Добре, все пак, че вече започнаха да работят по въпроса. Че пролетта чука на вратата.

Мери, като ги гледам какво правят с България не бих бил такъв оптимист. Това, че говорят не значи, че ще го направят, а а ко случайно го направят не значи, че ще фунционира...

Ако не бяха махали оградата преди време, сега нямаше да се харчат 90 те милиона.

Бе те махнаха държавата и я смениха с международната мафия, ти за оградата си се затръшкал.

Поредната грешка за махането на оградата. Да се види кой е взел такова важно решение и сега да я плати тази ограда. Стига управниците са правили каквото им скимне , а народа да плащка. Крайно време е грешките да се плащат. Так може и да започнат да мислят.

Българи в ислямска държава нямало.А ислямска държава в България ? както е тръгнало, до там ще я докараме.

Вече сме я докарали... ИД.

Не мога да разбера каква е ролята на тоя, т.н. президент в лицето на Плевнелиев! Ако армията няма задача да охранява държавната граница на страната, то кой има такава? На времето имаше Гранични войски, с единствената им цел - защита на държавната граница от външни заплахи на националната ни сигурност. С какво са се променили нещата? С това, че сме в НАТО и Турция ни е съюзник? Глупости! Армията няма да ни охранява от Турция, а от нелегални емигранти, преминаващи през нейна територия и влизащи у нас. Ако Плевнелиев, като главнокомандващ, все още не е разбрал , че тия хора са външна и сериозна потенциална заплаха за националната ни сигурност, той не си е на мястото! Или е по-лесно, след като си некадърен да се справиш с реалните и сериозни проблеми пред страната, просто да ги прехвърлиш на друг? По-жалко поведение няма как да се демонстрира от Президент! Май заместничката му е с по-мъжко поведение от него!

Ти пък, ако не си разбрал, че Плевнелиев е наясно с всичко и съдейства с всички сили в подготовката на геноцид на българския етнос... Или е по-лесно да си заравяте главата в клозета и да ръсите щедро глупости.

Плевнята е категоричен в тъпотата си!

Щом исмаилов е в министерството - трябва да сме спокойни за границите си ! Няма логика чест Българин като исмаилов да защитава турски интереси нали ? А освен това и новият пост на пеевски е напълно заслужен, защото той вече е честен бизнесмен ! И затова хасан генов и проституираща мрежа нямат нищо против исмаилов да ни решава проблемите с Турция, а пеевски да движи бизнеса у нас - вече е демократично !

Абе ние армия нямаме не разбрахте ли? Самолети няма, танкове няма, кашици имаше двама дето пикаха по паметниците в Карлово ако се сещате! Полиция? Ами четете пребили дете вчера двама маскирани имало двама полицая ама били на обход и не се намесили хаха

НЕ СА СПЕШНИ ,А СМЕШНИ МЕРКИТЕ ИМ! ЗАД ТЯХ ПРОЗИРАТ "НАСТАВЛЕНИЯТА"НА ЕДИН ПРЕДАТЕЛ- ПРЕЗИДЕНТ- ПЛЕВНЕЛИЕВ, КОЙТО УМИШЛЕНО НИ НАТЯКВА КОЛКО Е ВАЖНО "КАКВО ЩЕЛИ ДА КАЖАТ ОТ ТУРЦИЯ".ДРУГАТА ПРЕДАТЕЛКА-Маргарита Попова МЮСЮЛМ...ПЪК цитирам: "ДА СЕДНЕЛИ "НАШИЯ"МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ И ТУРСКИЯ НА МАСАТА И ДА СЕ СПОРАЗУМЕЛИ". ТАЗИ ПРЕСТ...ЦА НИ ПОСТАВЯ В ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ ОТ ТУРЦИЯ. ДРУГИЯТ- БОЙКО БОРИСОВ ПЪК НА МИТИНГ В ПЛОВДИВ през 2013г НИ КАЗА НА НАС - БЪЛГАРИТЕ КОЛКО МНОГО ОБИЧАЛ МЮСЮЛМАНИТЕ цитирам: "МЮСЮЛМАНИ, ОБИЧАМ ВИ ПОВЕЧЕ ОТ СЕСТРА СИ".ТОЙ КОЙТО ОБИДИ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ, БЪЛГАРИТЕ БИЛИ ЛОШ МАТЕРИАЛ С КОЙТО НЕ МОЖЕЛ ДА РАБОТИ. КАКВО НИ ПОДГОТВЯТ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ? ТУРСКО- МЮСЮЛМАНСКО УПРАВЛЕНИЕ В ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ ОТ ТЯХ. ЩЕ ОСТАВИМ ЛИ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖИ? В НИКОЙ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА.Всички да знаят, че няма пречки ДА ОБЯВЯТ:"ЗАТВАРЯМЕ ГРАНИЦИТЕ И НЯМА ДА ПРИЕМАМЕ ПОВЕЧЕ НИКАКВИ ИМИГРАНТИ И БЕЖАНЦИ".Дори това да е като временно действие.Дори и ген. Секретар за бежанците към ООН когато идва към края на 2013г. каза "Дано сега да не вземат решение от Е.С. за затваряне на границите".Няма пречка да се затворят границите без някакви санкции.За това се иска ДА СИ БЪЛГАРИН- ДЪРЖАВНИК.

"Българската Армия" е НАЕМНА Армия обслужваща интересите на НАТО - САЩ за сметка на Българския Народ !! Тя /БНА/ обслужва чужди интереси зад граница, но НЯМА ПРАВО да ОХРАНЯВА собствения си НАРОД - според ЦРУ - "ЕС"?! Какво общо има Кунева и какво разбира и какво ТРЯБВА да КООРДИНИРА с "ЕС" за защита и охраната на Българските Граници?! От КОГА тя СТАНА СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО? "Случайни" хора в това "Правителство" НЯМА! Всички ПРЕДВАРИТЕЛНО са ОДОБРЕНИ от ВЪН!

Откакто България стана членка на НАТО през 2004 г. и сигурността ни се гарантира от Алианса, каква е ползата от българските военни се питам? Защо бюджетът отделя милиарди за армията всяка година, щом дори една граница не й дават да пази? Каква е ПРАКТИЧЕСКАТА полза за обществото ни да продължава да издържа армия?

Бюджетът отделя милиарди за да можем да вършим работа на НАТО/САЩ, за да има още едно място от където да се краде, за да се осигурява препитание на цигани, турци, пе.али, лезбийки, третополови... И за да си мисли народът, че родната армия ни пази, дотогава докато му сложат главата на дръвника на ИД.

ТРЯБВА И ЩЕ ПОМОГНЕ ДЪРЖАВАТА НИ ДА БЪДЕ СПАСЕНА ОТ НАБЕЗИТЕ НА ТЕЗИ НАВЛЯЦИ И ПАРАЗИТИ Т.Н ЕМИГРАНТИ,АЗ "ЗАПАСНЯКЪТ"ЩЕ ОТИДА НА ГРАНИЦАТА КАТО ДОБРОВОЛЕЦ И ДО ДУПКА С ШУТОВЕ ЩЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯ ИЗВЪН НАШАТА ТЕРИТОРИЯ

Гръцката граница се охранява на ротационен принцип от армейските батальони. Ние за какво ще ги държим армейските хрантутници? За печелбарски мисии на наш гръб. Армията на границата !!! До 1970 год. Гранични войски бяха на подчинение на БНА. След този период минаха към МВР.

Защо се правят на луди и ни мислят за ненормални? В България има американски дронове с които без проблем може да се следят всички преминаващи границата. До кога ще търпим предатели да ни управляват и разрушават?

Целта е да НЯМА преминаващи границата, а не да се регистрира кой преминава.

Спешни или смешни мерки по границата?

Тогава т.н.Българска армия да се разпусне.Тя е напълно ненужна откъдето и да я погледнеш.Тя необучена,мързелива,бездънна яма за заплати и привелегии и само за наши хора и ползване.Всички останали са длъжни да я снабдяват с паричен ресурс.

правилно! да командироват местаня с цялата парл.група от мпс-та с мамин прасчо-дебелянчо,измислените патриоти с биневци,наиденовци,прасета-черневци,а на македонската граница-сашко каракачанов-македонски! решен проблем!време е да докажат колко обичат родината! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо български войници трябва да участвуват в незнам какви си военни действия в други страни / което си е агресия / , а нямат право да пазят българската граница ???

50 000 камери за дневно виждане и 50 000 камери за нощно виждане да бъдат разположени по границата с Турция и всичко да се наблюдава в центъра в София на мониторите на ул."6-ти септември".

Какво да очакваме от бивш войник от строителни войски "трудовак" да е министър на отбраната /ако има такава/ на България

Значи нашата армия може да ходи в Авганистан и Ирак, да защитава чужди интереси, а собствената си граница не можело да защити. Тогава възниква въпроса-кому, в действителност, служи тая армия?

Армията НИКОГА не е пазела границата, Гранични войски бяха на подчинение на МВР. Не, че като е напечено не би трябвало да помага в охраната на границата..

преди 90-та е била - виж им сайта на гранична полиция. аман от измислици.

(3) Когато лицето или намиращите се с него лица не изпълняват искането на часовия да останат на място, часовият предупреждава нарушителите с вик Стой, ще стрелям!. Когато нарушителите не изпълнят това предупреждение, часовият стреля във въздуха. (4) При необходимост да защити себе си или охранявания пост (обект) часовият трябва да действа решително с ножа (щика), приклада или други предмети

Мене какво точно ме топли, че нямало българи в Ислямска Държава, след като бежанците ни наводняват? Каква изобщо е връзката между двете, че трябва да сме доволни от първото ?

Най-важното е дали ще се стреля на месо и дали ще има награди на стрелците - другото е пръскане на пари.

Закона не позволява на армията да пази границата ни! Всичко е много просто: Хрантутниците, 240 на брой, до края на седмицата да гласуват нов текст в закона "АРМИЯТА НА РБ (ГРАНИЧАРИ) ОХРАНЯВА ВЪНШНАТА ГРАНИЦА СЪВМЕСТНО С МВР". Така няма да нарушим закона. Но ще нарушим закона на НАТО - българите да не охраняват границата си с Турция Дано да не дойде време да се сетим как сме позволявали на разни българоубийци да ни противопоставят на РУСИЯ!!!

Ами франсетата що си изкараха армията по улиците на Париж?Те разбират ли от военно дело или нашите по разбират?

Много ми е интересно от какво се страхува турция?? От наща 15-20 хилядна армия (ако може да бъде наречена това). Та фесовете имат поне 20-30 пъти по многобройна армия и къде повече хардуер....или сравняват един наш тюфлек/новобранец за 50 турски военни?? Интересно...

Не са 20-30 пъти повече ,а 2 000-3 000 пъти в повече . Турската армия, е най-многобройната в НАТО .

От к'во да се страхуват пашите, то нали си назначиха и техен човек за заместник министър на отбраната на РБ.

Турците от нищо не се страхуват. Просто малоумния ни президент се чуди с ква глупост да оправдае желанието си, да не праща армията по границата. Иначе турците ако искат, и цялата армия да сложим по границата, за 1 ден ще стигнат до Пловдив.

Ъ-ъ-ъ, е то реално турските ВВС охраняват нашата територия, ако решат да навлязат, трябва сами да се бомбардират. :)

и са по-безпристрастни!

Понеже войници нЕмаме ,минаваме на МАЖОРЕТКИ...

Видеонаблюдение на цялата граница, малки отряди за бързо реагиране със нужната екипировка - не е невъзможно и няма да струва толкоз на "шибаната" държава, да да немогат да го направят.Но дали искат...