От бранша: Блокадата ще има трагични последици за туризма

Блокада на българо-гръцката граница по Великден ще се отрази "трагично“ на родните туроператори и хотелиери. Превозвачите обявиха блокада за празничните дни.

Обратно в новината

Коментари - От бранша: Блокадата ще има трагични последици за туризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно,през зимната блокада хотелиерите реваха че гърците им съсипват бизнеса,сега пък реват че нашите им пречат.Докога ще има такава мърша във стадото?Гърците затова са бетон,когато един бранш стачкува,другите го подкрепят или си мълчат,а в България всеки 2-ри педал с бизнес реве че го оправят без вазелин.Стачка трябва да има по простата причина че византийците трябва да разберат че не може да си правят каквото искат.

лошо,много лошо - "бизнисмените"от т.нар. хотелски бранш как ще напълнят гушките, кой ще изяде боклуците по хладилниците, останали от коледа - ужасссссс - дано да имат" късмет" мутрите-хотелиери и по понятни причини бойко да реши границата да стои затворена до края на годината - на почивка в гърция може да се пътува и със самолет

Границата трябва да се блокира през лятото, за да не може да се превозват гръцките плодове и зеленчуци!!!!!!!! А сега единствено ще блокират собствения си народ за празника!!!!!!

Стига сте мрънкали, блокада до дупка ! Да не би да забравихте византийцките подигравки от зимата. Загуби за туроператорите, превозвачите още тогава предупредиха и ББ И МОСКОВСКИ ги подкрепиха...

ХАХАХА. И за какво са им маляките с тяхното долнопробно обслужване и отношения. Анталия за море или Сърбия за купон. Особенно по Гергьовден. А селската чест - Я бех у Гърция.. Ами седи си там.

Планирал съм почивка на о-в Тасос. Ако някакви смотани тираджии си мислят, че ще ме блокират на границата с детето в колата, не са познали. Ще ги наредя в една редица по красота и ще ги ...

И ЩЕ ТИ СЕ ИЗРЕДИМ ВСИЧКИТЕ ТИРАДЖИЙ. ПО КРАСОТА И ПО НЯКОЛКО И ЩЕ ТЕ ПУСНЕМ ДА ХОДИШ ЩАСТЛИВ И ДОВОЛЕН НА ТАСОС. МА СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ ТИ ХАРЕСА И ЩЕ ОСТАНЕШ НА ГРАНИЦАТА.

Фермерите блокираха границата с България през зимата, ако искате да им отмъстите на тях, блокирайте нашата през лятото - тогава ще им изгори продукцията, а сега ще пострадат само хотелиерите ...

Блокадата щяла да се отрази зле на хотелиерския бранш. Ами чудесно - какво по-хубаво от това някой да бръкне в задника на чорбаджиите на хотелите ? Например на Вълчо, а ?

лятото във гръцко много е добрееее слънце весело печеееее узо, риба, плаж, мореееее нямаш грижи ядовееее

Нещастник - ела да живееш в Бургас или Варна - всеки уикенд поморийска, риба, плаж, море -вече имаме загар. И какво лято търсиш презаприл месец на Бяло море!!! Фащай самолета и оди нейде на егейските острови, там по може да си свалиш кирливите въшкарници.

Ясно е, че ще има загуби, но нека поне веднъж да покажем на гърците , че и ние можем да отвръщаме със същото. Няма да ни е лесно, защото Европата си пита шапката, а гръцкото правителство каза, че е безсилно. Нека стиснем зъби и подкрепим блокадата!

Много важен принцип при взаимоотношенията ни с други държави е реципрочносста - уважават ли те, уважавай и ти, бъзикат ли те, бъзикаш и ти. Отклониш ли се от този принцип- много е трудно да си вдигнеш панталоните!

прости прости бг стига се делихте, хората казват свободен пазар, преминаване на граници и т..н.

Блокадата на наглите етиопци е повече от задължителна.къде бяха нашите долнопробни "туроператори",когато етиопците блокираха незаконно КППтата?

Еми ако някой си е планувал почивка в Гърция след това, което любящите ни съседи ни причиниха преди няколко месеца, мисля че напълно си заслужава да "изгори" за подобно родоотстъпничество, като в същата степен това важи и за туроператорите, склонни да организират почивки вместо вземат отношение по темата. Не виждам какъв е проблема! На няколко ......... без ценностна система ще им бъде преподаден урок по родолюбие. Каква по-хубаво от това....

+10

Та кой по точно ще пострада от блокадата,че не е много ясно? Може би някой,който не е истински българин или някой далавераджия? Ние сме мръсници като народ и ако не е така защо въобще е тази тема,при положение,че когато гръцките трактористи бяха затворили границата,никой,ама абсолютно нито един гърг не каза,че е против блокадата.Ако сега не сме единни от есента ни чака същото унижение.

Абсолютно си прав!

по принцип блокадите са глупаво нещо, но имаше предупреждение че ще има подобни действия за майските празници и за летния сезон ....някой ако е полуидиот или завършен идиот или просто глупак и е плащал за туристически пакет.......това си е изцяло за негова сметка ....с тези простотии по границата и с тези мигранти в гърция .....дестинацията стана безинтересна.....

превозвачите??? колко тира с ,,гръцка,, продукция ще вкарате у ,,нас,, за великден??? след това ,,стачкуваме,,!!! колко ,,тира,, с агнета за гърция??? след това ще ,,стачкувате,,??? ами по празниците и тук и там тир-ове не вървят!!! столярски??? ,,двоиникът,, на цацаров и ,,мутренски милионер,, от д.с.!!! ,,..Спонсор на Бойко водил гербери на сексекскурзия Срещу какви услуги Миролюб Столарски получи монопол над столичния транспорт Подобно на своите ментори и предшественици в домогването до държавната власт столичният кмет Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ също са се обградили с обръчи от фирми, които подсигуряват финансовата им стабилност. Най-сериозният спонсор на генерала засега се оказва транспортният олигарх Миролюб Столарски, шеф на частния превозвач "Карат-С". В замяна на партийното финансиране, Столарски от години печели най-изгодните концесии за столичните автобусни линии, заедно с прилежащото им финансиране, което според договорите, сключени през 2007 г., се оценява на 250 милиона лева за следващите 8 (осем) години. Съмнителните действия на Столарски и "Карат-С" озадачават обществото отдавна, но учудващо за всички дейността на фирмата не просто не се преустановява, а дори нараства със завидни темпове. Името на олигарха бе замесено в грандиозния скандал със зам.-кмета на София Велизар Стоилов, който през ноември подаде оставка, след като стана известно, че е влязъл в задкулисна договорка с частни фирми за отдаването на автобусни линии в София..,,??? за ,,баиряма,, блокираите турция!!! ама там ви е ,,дост-лукът,,!!! ,,цигари, амфетамини, оръжие,,!!!

Пич, с много приказки нищо не си казал.

Блокада не само на границите, но и на главните, първокласните и второкалсните пътища у нас! Блокада и на грАдския транспорт в София - заради билетчето! И не само за Великден, всеки ден да е така, докато не изринем продажниците от ГРОБ, Реформастите, Патриотастите и всякакви такива елементи, които за 27 години разсипаха клета майка България! Вън и на чуждите монополи, които безсъвестно ни ограбват ресурсите, вън на чуждите компании, където всякаква соросоидна гмеж и курволяк си азвява зад-ниците за над 1000 лв. заплати, а нашите бащи и майки нямат пари за 1 хляб! Да спрем дивите мюсюлмански орди и да защитаваме Родината с живота си! Да въздадем справедливост на всички, които разсипаха България, на всички фашисти и техните наследници, които въведоха капитализма в България след 1989 г., неравенството и омразата между хората! Присъдата трябва да е една - смърт, смърт и пак смърт!

Блокада на ръждивите етиопци.Да фалират.

Лятото също трябва блокада. Парите които нашите сънародници ще оставят в Гърция ще останат тук. Защото ако не се случи, зимата пак ще има проблеми от гръцка страна. Фермерите трябва да са наясно че няма да останат без последствия.

това не е икономически проблем а въпрос на достойнство!

abasador

господа, туроператори и хотилиери... къде бяхте месец януари и февруари тази година? Защо не разяснихте на клиентите си, че още февруари т.е. преди по малко от два месеца, българските превозвачи се заканиха на комшиите, да им го ту.... върнат за Великден! И моля ви, кажете най-накрая, че за мързеливите Гърци, туризма е най-добрия бизнес и сега ще им светне и на тях червената лампа, че вътрешните неуредици не се оправят с блокиране на държавна граница. Каквото повикало, такова се обадило - народна поговорка. Пълна подкрепа за блокадата! Лек ден.

Правилно! Подкрепям те пич! На скапаните гърци трябва да им покажем, че не бива да се ебават с нас!!!!! Не ми пука за тъпите фирми- предатели, които са продавали пакети на гражданите, а сега реват.. НЕ МИ ПУКА ЗА ВАС- ПРЕДАТЕЛИ!

и защо на велик ден трябва да се бият и псуват българи , кой го иска това

Сирийци и афганци минават откъдето си поискат. Защо нашите да са длъжни да минават точно през митницата. Крайно време е да се разбере че митницата е врата в полето и през нея минават облъчените от медиите. Свободните хора минават откъдето си искат.

Май ще има спукани гуми и строшени прозорци на камиони по Великден .

Има МНОГО повече причини за блокади и протести, но не, нека им го върнем на гърците (какво точно им връщаме въобще не става ясно, но това са подробности), нищо че няма да оправи нищо у нашата държава. Да ви имам логиката, мои сънародници които подкрепяте това действие.

Те тия са от агитката на центаджиите към НПО-тата на Сорос

Целта е не да се нанесе удар на гръцкия туризъм, а да се напълнят бетонните клоаки по българското море, както и вмирисаните планински курорти в Банско и Пампорово.Скоро ще затворят границите и със Сърбия и с Румъния, за да не можем никъде да ходим по празниците. Страх ме х ваща! Оттърване от мизерията и простотията в територия България няма!

Има бе, Терминал 2. Никой не те държи на сила, айде пътя!

Тъй я! Пълна блокада! Няма неискам, няма недей! Всички на Слънчев бряг! Всичко платено! Безплатно - само Ешерахиа-коли! Една глътка само и три дена гарантирано посиране! И не го мислете - всички хотели са Офшор и всеки си има Принц, а обслужването е на ниво! Всеки вече знае какво се случва с недоволните - бум-бум и идва следващия!

на теб Киро Мангала ли викаха в Солун?

Нямам нищо против гърците.Симпатични са ми и ме кефят. Харесва ми тяхното море, обслужването там също.Харесват ми и Солун и Атина и т.н. Но съм за блокадата!Редно е да ни уважават.Всяка година фермерите въртят номерата с тракторите към България.Защото го преглъщаме и си траем.Нашите превозвачи трябваше постоянно да напомнят за блокадата от февруари насам. Така щяха да повлияят на резервациите за Великден и мероприятието щеше да се усети баш където трябва.Сега има риск да стане малко българска разправия ,но все отнякъде трябва да се започне. За Съединението през септември пак,но с предупреждения цяло лято. Успех! За да се уважаваме със съседите.

Много бързо забравяте, драги сънародници как се подиграха с нас южните ни съседи зимата. Малко ответна реакция ще покаже, че не сме овце. Нищо няма да ни стане, ако поне една година покажем уважение към самите себе си и не си похарчим парите там.

Не, не сме забравили! Българските превозвачи блокираха границата с контраблокада! Не коли, дори и линейки не пускаха! А гърците преди това спряха само турските домати и полските ябълки! Ама българските земеделци явно не им харесва да произвеждат - искат направо от кашона!

Ясно! Троловете - труженички на Отровено общество са предприели организацията на блок-постове и в България, по примера на майданските си състуденти! Може пак да подпалят я партийния дом, я някоя детска градина!

До господин Серес аз нямам хотел нито на зимен курор нито на морски курорт.Семеиството ми е средна класа.Винаги съм живяла в София . корените са ми от софия прапрапра бабами и дядоми са живеели в софия .НО СЪМ БЪЛГАРКА И СЪМ ГОРДА ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА .НЕ ОБИЖДАМ НИКОИ КАКВА ПРОФЕСИЯ ИМА ВСЕКИ ХРАНИ СЕМЕСТВО И ГО ЗАЩИТАВА .Не срамно да си тираджия срамно е дакрадеш защо трябва ние да прощаваме на гърците ,защо сега не блокират границата ,защото са заети с отглеждане на плодове и ъзеленчуци.Знаете ли колко гърци идват за великден в Б ЪЛГАРИЯ

Много гърци идват в България! Е, ако все пак българските превозвачи не са блокирали границите в защита на турските и полските зеленчукопроизводители! Както беше зимата, както се каните и сега!

СЕРИСи там у СЕРЕС!!!

Когато през зимата ни тормозеха, тогава нямаше ли последствия?!

Още през зимата, когато гръцките селяни блокираха границата нашите превозвачи ясно казаха, че ще направят контраблокада през пролетта и лятото. Какво ми реват сега почиващите, след като бяха предупредени. Заемете малко гражданска позиция! Свършиха се местата за почивка, баш в Гърция трябва да отидат....

Парвилно идете да почивате в Сърбия,Хърватска,Черна Гора,Словения,пък стойте си и тук няма ли курорти що ли?Защо сте се запътили при маляките да им пълните гушите на тези паразити.

По-добре на маляките, отколкото на родните мутри, защото обслужването там е по-добро за същите и по-ниски цени!!!

време е за контра блокада ! каквото и да значи това !!! или протест срещу протеста!

Твърдо подкрепям блокадата. Българите да не почиват в Гърция през Великден.

а които са платили? Не ми се вярва , че правителството ще позволи подобна глупост

ами да не си плащал..те ясно го заявиха, че ще има контра блокада..аз затова се насочих към Сърбия...вкусна храна ,добро обслужване и добри цени

Родните туроператори да си го върнат на хотела на Столарски. По тъпо решение на родните превозвачи не бях допускал. Ще пострадат основно българите

Хайде стига сме се излагали да величаем морето в гръцко, да плюем нашето като мръсно и мутренско, но до Бяло море да ходим с 20 годишни голф двойки. Който вече си е платил - има си всеки ден полети до Атина, да ходи със самолет. Това е туризъм, а не да се тръгне с дисагите и дините в багажника. Нали все жалим руснаците колко са зле, ама пътуват само със самолет и са окупирали и Кипър, и Крит.

..че то си е такова- мръсно и мутренско :-)

Я, че си запалим къщата, да изгори на Нане плевнята! Нъццц, пък! Балканска простотия!

значи Сульо и Пульо решават и затварят държавната граница, щото имат зъб на Мульо! Е, как става това, хора? Каква държава сме? Тука се действа по хлапашки - е, те сега на Мульо ще му разкажа играта, щото гледа накриво Марчето!?!!?!? Това не е свобода, а слободия!

като нема кой да я затвори границата, те шъ я зятворат

Пука им на гърците, че някой бил затворил границата по празниците. Ще си празнуват по-спокойно Велик ден. Жалко за българите, който вече са платили за почивка. В крайна сметка пак ще загубим ние! Защо превозвачите затварят по празниците? Защото тогава няма да са на работа, нали? Това малко напомня за протестите на гърците през зимата. Защо превозвачите не измислят нещо по-умно, смислено и законно!

Не малко напомня а си е аналогично с тяхната блокада( даже бих казал реципрочно). Аз нищо няма да загубя, за гърците незнам, но българските превозвачи са си в правото и трябва да бъдат подкрепени от институциите.

Интересно, обаче никъде не виждам гръцко мнение по въпроса. Те или ни гледат сеира невярвайки или просто не им пука.

Нямало да отидат в Гърция?! Ами колко пъти трябва да им се свири в ушите и им се пълнят каунките - спрете да ходите в тая проклета Гърция!Не планирайте нищо за там по майските празници! Като не разбират от дума, нека бъркат в джоба. Докато не бъдат глобени, плиткоумните ни потурджии няма да си научат урока! Дано не се откажат ТИРаджиите! И то само в посока Гърция! - Да не се пълнят гушите на гърците!

Сори, обаче морето в Гърция е страхотно! Ние имахме такова море, но беше много отдавна. Имам алергия и не мога и да си помисля да ходя на мръсното Черно море. Гърците са умни и не си унищожават природните дадености.

ами къпи се в банята. или нямаш и баня, сори?

Морето в Гърция БЕШЕ супер, преди поавата на българските туристи, които където и да отидат са все същите мърльовци...

Аман от балкански простотии!

Ако нямаше византийски, нямаше да има български!

О, неразумний юроде....

Бумеранга се върна. Не почнахме ние, но и ние можем ! А за туристите- има и други дестинации. Има и други производители на европейски зехтин. Има и мастика Пещ*ра ;-) Бойкот докато загубят от двойно повече от нашите превозвачи заради блокадите им (не им е за първи път). Дробихте, сърбайте !

Тази идея е добра, но да я бяха обявили преди 3 месеца, за да не се нахендрят българите да предплащат почивките си. Сега пак мазната малака ще намаже

Те я обявиха. Още докато гърците ни бяха блокирали, бг превозвачите казаха, че по великден и гергьовден ще блокират границата. Просто никой не им е повярвал.

По принцип не е добре да се слиза до нивото на невъзпитаните простаци от Гърция, както и не е добре да гледаме към бедната Гърция вместо към богатите европейски държави на Запад. За мен е безумие да се демонстрира самолишение и то при условие, че гърците ще пътуват с всички останали видове транспорт...И то онези, които въобще ги интересува каквото и да е нещо в България. На практика това е удар във въздуха, въпреки напиращото огромно желание да им го втъкнем регресно.

"Невъзпитаните гърци" !?!?!? Щото българите кипят от възпитание и култура :))))

Мчи как? Що за държание! Достатъчно е да прочетеш Винету и да повтаряш безспир ОК и си възпитан гражданин на ЕС с необходимите евро-атлантически качества! Същите ги притежава и всяка офца от стадото - следва възпитано овчаря и възпитано си отваря краката да я...доят и стрижат! С любовен пламък в очите при това! Те това е възпитание!

Може и да има трагични последици, но не за българския туризъм ;)

Аз не мразя българите, майка ми е гъркиня, баща ми българин. Имам приятели и гърци и българи. Това с омразата е някакъв мит. В крайна сметка нали знаете приказката- каквото повикало това се обадило Твърдя че съм възпитана и много пъти съм получавала кофти отношение от българи макар аз с нищо да не съм го предизвикала Отговорете ми защо е така

не се пали и не търси логика. Има прости хора, това е. Самото блокиране на границата е лишено от всякакъв смисъл, защото от него ще страдат хората които са си планирали почивки, както и дребният бизнес. Фермерите, към които това уж е насочено, ще гледат от страни и ще ни се присмиват. Аз, като българин, се разграничавам от тези действия.

Защо е нужна тази омраза? Годеник мой е българин. Бяхме на почивка миналото лято в България. Говорих по телефон с една приятелка в Гърция. Сервитьорка чух я как ме псуваше. Вие имате красиви планини ние чисто море. Защо трябва да се мразим

избиване на ,,комплекси,,!!! при теб са били ,,словесни,, при ,,други,,-бухалкови!!!

как още не са те подпукали с минусите моме Ти не мразиш ама те винаги ще те мразят, и ако ги питаш що ще ти кажат "ей така за спорта"

защото казваш "аз не мразя българите"! При положение, че уж имаш българска кръв, с този си изсказ се разграничаваш от нас. Аз не обичам гърците и е приемливо да имам едно или друго отношение към чужд народ. Към своето племе обаче, не е нормално и да си помислиш, че таиш омраза, освен ако имаш някакво вродено византийско коварство. Тааа... си дойдохме на думата.

свободното движение на ,,българи,, се ограничава , движението на нелегални мигранти е ,,безограничения,,!!! ако наши минат през ,,планините,, на почивка в гърция и ги ,,хванат,, колко години е ,,пандиза,,??? и с ,,документи,, отгоре!!!

Те нашите документи имат , ама пари нямат .

Малее, хората от война с пари идват, макар и без документи, а ние след 25 години просперитет в Европейския съюз - само документи имаме! После се чудя що не искали сирийци и афганистанци да остават в България!!! То ясно!