ИД е превзела и последния граничен пункт на Сирия с Ирак

Джихадистката организация "Ислямска държава" е превзела и последния граничен пункт на Сирия с Ирак след оттеглянето на силите на сирийския режим.

Обратно в новината

Коментари - ИД е превзела и последния граничен пункт на Сирия с Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Топол-М, АВБПМ, и други препарати против хлебарки....

TIREX

СЪЗДАДЕНИ ОТ САЩ И АНГЛИЯ срещу останалият свят.

чудовищата от ИД трябва да бъдат убивани, убивани, убивани !!!

САЩ ще предоставят на иракската армия и НАМЕРЕНОТО ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА САДАМ ХЮСЕИН за борба срещу създадената ОТ СЪЩИТЕ АМЕРИКАНЦИ, военна групировка на ИД.

Това е цинизма на запада и НАТО . Там има и много източно-православни храмове и паметници и умишлено си трайкат и тайно ги въоражават ,ако бяха католически веднага щяха да ревнат ,но сега е по-важно еднополовите бракове и педофилията да се озаконят .

Америка и света са готови на всичко само и само да се превземе Сирия, защото е под руско влияние, но с тези си дребни сметки и сметчици виждаме до къде я докарват- стават център на все по-ожесточени терористични групировки... май нищо не разбират от геополитика, след като си пробутват остарелия сценарий за 100-тен път.....

Ми те друг сценарий си нямат... Даже и Лукас и Камерън не пощяха да им напишат нов... :(

Май скоро ще заплющят руските FOAB-и (АВБПМ)...

Към по долу коментиралия. И да се пънеш, пари казаха, че няма да дадат. Или ти е станало, като инстинкт вече? . къде го чукаш, къде се пука 22.05.2015 10:24 ( нерегистриран ) а, ето къде били мобилизирани путиновите надничари! не подозирах, че в новина за идил пак америка ще ви е виновна! А за приливите и отливите пак ли обама ви е виновен?

Пурко моето момче...Знаеш ли защо джихадистите използват руско оръжие а...Защото никой не иска да пукне, като еврогейска отрепка когато му засече краварската бръкма М-16..... Затова всеки предпочита руските оръжия за тяхната надеждност , мощ и здравина и че лесно се използват......СЕГА ЯСНО ЛИ ТИ Е ПУПИ А?:)

С какво воюват ислямистите? Кой им доставя оръжие? Ето мнението на Пентагона: "Американски танкове М1 Абрамс може да са попаднали в ръцете на Ислямска държава", призна говорителят на Пентагона контраадмирал Джон Кирби. САЩ отхвърля внесеното от Русия предложение ИД да се обяви за теротистична организация, САЩ доставят по въздуха оръжие на ИД (уж погрешка). САЩ са световния терорист. Съгласни ли сте? Ако не сте, какво други доказателства иската за да ви "просветне", промити мозъци?

Вярваме не вярваме, там се вижда само руско оръжие, Какалашници, РПГ-7, тежки картечници, все руско производство!

ама верно си Пурко?!Тия образци се произвеждат от половин свят, вкл и от БГ

А къде слагаш най-страшното оръжие-вурста на Кончита а?:) Или той се използва само от еврогейове като оръжие а?:)

Мале колко си зле, брат'чед! 'земи се скрий някъде и престъни да ръсиш мозък, че взеха да ни джвакат джапанките вече..

Китайската държавна телевизия отказа да транслира парада на 9-ти май в Москва с аргумента, че това е парад на измамници и мошенници! Значи ИДИЛ остана последниа стратегически съюзник на империал-фашистката Русия!

И сам не си вярваш!

Не е за вярване, ама тука не пускат руски линкове! Но може да се намери в Гуглата! "Китайское ТВ не показало Парад в Москве, как в прошлом году", доста е впечатляващо! На първа линия в търсачката!

Пурко, Пурко глупендер млад?! Ако си гледал парада, президента на Китай беше рамо до рамо с Путин.Точно това изплаши САЩ, не тоновете желязо, които разместваха паветата на Червения площад.Китайски технологии+ руски суровини= американски кошмар

Това е доста странно, като се вземе предвид, че държавният глава на Китай гледаше този парад седнал редом до Путин, а на самия парад маршируваха и китайски военни. Но щом си го прочел в Гуглата, сигурно е вярно...

Продажната дезинформация на троловете е безогледна и нагла.

Бе не знам, ама ядрените арсенали на 3 държави, 2 от които НАТОвски, са в последна степен на бойна готовност.

САЩ ще доставят хиляда противотанкови ракети в повече защото е предвидено половината да попаднат "погрешка" при ИД :)))

Стига с тия реклами на Ислямска държава. Разбрахме, че в нея има много европейци. Откачили са от безделие и отиват да се разтоварят. Скандинавци, французи, германи и т. н. Да не са решили да европеизират люлката на древния свят - Сирия?

Ми то само франсетата в ИДИЛ са над 4 000 .....А британците са над 3000 ..Общо казаха че са към 10 000 ....

си помислих и аз като току що чух по радиото: -Ислямска държава постигна поредния си успех... Защо нашите продажни проамерикански медии правят реклама на ИД?

Абе нищо чудно в един момент ИД пак да минат официално на страната на САЩ и компания, в името на някаква "благородна" кауза.

Целия проблем на света идва от безмозъчните мародери Америка и Русия!

САЩ щели да пратят на Ирак 2000 противотанкови ракети ? ПРОТИВ КОЛИ-БОМБИ ??!! Тия определено ни броят за малоумници ! А на бас , че ще ги пуснат с парашути и внезапна смяна на вятъра ще ги отнесе към територията на ИДИЛ !

РЕЖИ МЕ, РЕЖИ! ТЕ ОТ СЕМ ЩЕ ТЕ ОТРЕЖАТ, ТА КЪВТО СИ НЕКАДЪРЕН НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЩЕ СИ НАМЕРИШ РАБОТА!

Да разбирам ли,че това е официалната политика на Реформаторския блок? Да плашим коментиращите?

Кога ООН ьето ще наложи НАЙ-СТРОГИ санкции на САЩ, Турция, Катар и Саудитска Арабия. А стига сте си продавали оръжията и сте избивали народи и срутвали цивилизации. Винаги "цивилизационния" ни избор си мълчи за причините и хуква пак с оръжие, закони, натиск пак върху нещастниците да бори ПОСЛЕДСТВИЯТА. Господа, возещи се в луксозни лимузини, с многобройни гавази, с маркови костюмчета и часовници, кой ви плаща да ни унищожавате? Кръв ви капе от ръцете!

и неговата администрация! Вървяха си арабските пролети и изведнъж Асад се закучи. С добро , с лошо не отстъпва. САЩ бяха строили армада за нападение над Сирия - едната в Средиземно море - другата в Персийския залив. Дори бяха изстреляни две ракети по посока Сирия. Тогава се намеси Путин, и спря нападението. Обаче, пламна Украйна като отговор. Сега май - пазара е за Донбас, и никой няма да се тревожи за Сирия. Май Путин ги предаде.

напротив. Кери е предложил размяна - Донбас за Сирия, но Путин е отказал. Не дава нито Сирия, нито донбас!

Володя играе доста тънка игра...Населението на западна Европа е крайно негативно настроено както към Краварите така и към техните подлоги от европейските правителства...Путин ги надигра на собственуия им терен! Иначе защо Еиктория Нулата и Кери ще ходят да му се гъзят в Сочи а?:)

Изглежда, че предсказанието ще се сбъдне.

Колкото повече се избиват...по добре!

Нека се трепят чалмарите, те и без това за друго не стават!

Колкото и впечатляващо да изглежда настъплението на идилистанците, истината е че те нямат друг избор. Тази организация се финансира главно от рекет на живеещите в покорените от тях територии. А както всеки може да си представи, там където е минала война и има фанатично мюслиманско управление без нормален живот и икономически условия- рекета бързо свършва. За това идилистанците са принудени да нападат все нови и нови територии, но главно в региони които са слабо-населени (Сирия- Палмира) или са със сунитско население (Ирак-Рамади). Показателно е че те нямат почти никакви успехи срщу кюрдите или срещу териториите където е концентрирано населението на Сирия. Това ще продължава докато идилистанците изчерпат възможностите за разширение и тогава ще се изправят пред проблема с финансирането. Териториите които те контролират и в момента се обезлюдяват, защото никой не гори от желание да добрува под тяхно управление. Така че ид няма бъдеще, но това не значи че в тези райони ще има скоро мир и някакво подебие на ред. Тези райони ще са доста дълго време райони на война и бедност, пълни с фанатици.

1. финансират се от нефта, не от данъци на населението. 2. финансират се отвън - от саудидите и катар. 3. войната няма са спре скоро... щото е в интерес на САЩ.

нефта по-изчисленията които съм чел носеше по 3 милиона на ден. но това беше преди въздушните удари да разрушат пленените рафинерии. сега идилистанците са принудени да рекетират населението, за да получават приходи.

Известният американски финансист милиардер Джордж Сорос допуска възможността да избухне нова световна война. Нейното начало може да положи конфликт между Китай и САЩ. Значи не се виждат как серат в цял свят, а ще ни заблуждава, че ако пламне война е виновен Китай! Няма такъв нагляр!

Ерата на войните, ПРИКЛЮЧИ! Сега, на фона на съществуващите средства за унищожение и самоунищожение, случващото се в Близкият изток и Украйна е предизвикано от "гърчовете" на змиите/рептилите в "печатницата" FR. Колкото повече Слънчевата система навлиза в Сириусианският фотонен поток, толкова и ожесточена ще става ИНФОРМАЦИОННАТА и ПСИХОТРОННАТА война. Те обаче ще "поразяват" индивидуално всеки който се поддаде на фобиите и комплексите си, чрез самоубийства, болести ... или с включване във формированията на ИДИЛ.

Колко е бил прав Джордж Оруел за ВОЙНАТА в света днес, още в 1947 година. А Обама не мисли, че САЩ губят борбата с "Ислямска държава"21:00/21 май 2015 г. ?! И също казва, "Ще продължа да нареждам на нашата армия да осигурява на иракските сили за сигурност цялата помощ, от която имат нужда, за да могат да гарантират безопасността на страната, и ще осигурявам дипломатическата и икономическа помощ, която им е нужна, за да се стабилизират". Също като попа, "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря.".

Какъв е тоя новия дет0 сега е дошъл във форума, и се оплаква? Изкарва се, че е нормален, а крещи като луд!

НОВИЯ, А ?ЗНАЧИ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ТУК ДРУГ НЯМА, ВСИЧКИ СТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТКИ!

Познаваме се по стила на писане! Псуваме се, гаврим се, бе какво ли ти се обяснявам! Новобранец кирлив!

Слез от CapsLock-а,бе. Кажи какво искаш да кажеш сега?

Искам без да се караме, всеки да прогнозира кой месец Сирия ще падне!

тринадесетия месец от годината!

Сирийският народ ще се държи още поне половин година. Ако не се намеси Иран или не се промени тотално геополитическата обстановка в региона вследствие други процеси т.нар ИД става твърде добре въоръжен с "трофейното" иракско оръжие + западните доставки,а като бройка предполагам,че са не по-малко от 250000 души.Сега с новите АТ-4 сирийските танкови сили ще бъдат направени на дреп. Героят на нашето съвремие е Башар Асад. Путин е полковник от КГБ,този е офталмолог. При цялото ми уважение към руснака аз,който не съм от хората,изпитващи нужди от кумири,бих закрил такъв лидер с гърди,ако се наложи.

Сирия няма да падне. А дори и да падне, ще е за малко. ИД са обречени така или иначе- самото естество на реалността не може да търпи такова туморно образувание дълго време.

22 милионна Сирия, която имаше смелостта да нападне дори Израел, сега не може да се справи с 30 000 човека. Ебаси войните дето се водят днес!

щото терористите "демократично" се подкрепят от запада и запада пищи, че се нарушават чов.права като се "убиват хора". Всъщност проблема може да се реши много бързо, ако не се меси САЩ. Той се беше решен при Асад и 40 години имаше мир и равноправие на всички народи и религии в Сирия... но пуста Арабска пролет с цветни знамена....

Паисий

бащата на Асад разгроми "Мюсюлмански братя" и 40 години имаше СВЕТСКА СИРИЯ. Сега САЩ пратиха на сина Ал-Кайда, Ан-Нусра и Идил ...

Чета мненията и не мога да повярвам на липсата на всякаква логика. Мразещите САЩ казват, че те са много зле, защото са създали ИД, а пък сега не правят нищо. Ми това, ако е така, означава, че САЩ в момента, пак, печелят. Ако пък тръгнат да правят нещо, то същите им формни "приятели" ще плачат тук защо се избиват "невинни хора". Но най не мога да разбера по коя логика на САЩ и ЕС трябва да им пука, че някакви араби се самоизтребват?!?!

ти знаеш ли какво значи АРАБИ? Половината там не са изобщо араби!

Паисий

кюрдите не са араби, има и християни много... за иран пък да не говорим - те са персийци...

Ами щом толкова много НЕ са араби, да се стегнат и да си решат проблемите. Защо САЩ или ЕС да им ги решават?!?!

ами щото не можеш да предвиждаш дори 1 ход напред. Стратегическата цел на ИДИЛ е да обедини всички мюсюлмани в ислиямнска държава и като единен юмрук да смаже неверниците - на северозапад - чак до унгария. на изток не зна - може би до малайзия включително, а на юг-югозапад, чак до бреговете на Нигерия. Много ми прилича на плановете на козята брадичка за световна социалистическа революция и класова борба срещу капиталистическият враг. даже и методите им за прочистване на вражеските елементи на собствена земя е поразително еднакъв.

ИД (ИДИЛ) - "Демократичната опозиция" в Сирия, създадена, финансирана, обучена и подкрепяна от Фашингтон продължава да показва истинското си кръвожадно лице!

Въоръжени са с калашници. Иначе и руски и американски и всякакви агенти с десетилетия са действали за да се получат сегашните събития. На практика едни луди готови да убиват в името на бог тероризират останалите.

Какво по-голямо признание за грешната политика на САЩ е, че сега въоражават Ирак и подкрепят Сирия, като искаха да започнат война и с двете държави. А и преди подкрепяха сегашния ИДИЛ, като "демократична" опозиция в Сирия.

изведнъж заяви че Иран са напълно демократична страна ...ХАХАХААХАХАХ а 2007 искаха да ги нападат:) Баси нещастните лицемери са краварите:) и си мислят че вече някой им вярва на лъжите:)

Да, чрез Ислямска държава Вашингтон играе едновременно със и против всички, и само за дестабилизация и войни в региона т.е. в свой интерес! Античовешко!

раша както изоставя войниците си, така изоставя и съюзниците си

пиянката Елцин с Раша. Мина онова време когато пияндето играеше казаок, а войниците бяха забравени в Чечня или сърбите бяха оставени на албански произвол.

добре, ето една проста и безпристрастна логика: когато САЩ и съюзници бяха пред това да бомбардират Асад, Русия оказа огромен натиск и отпор срещу това, включително чрез дислокация на оръжия и войска в тяхната база в Сирия и успя да ги спре, ИД нападна и превзе наполовина Сирия, а Русия е безмълвна, логиката какво казва

АКО НЕ БЕШЕ ПУТИН - Асад вече отдавна да е при Садам и Кадафи. АКО НЕ БЕШЕ ПУТИН - Крим още щеше да е в Украйна и всички руснаци да са избити... АКО НЕ БЕШЕ ПУТИН - Донбас вече щеше да е концлагер и гробища...

Точно заради Путин, Донбас е гробница, точно заради ПутинРусия и Укройна са във въоръжен конфлект. Точно заради Путин напрягат малкото си мозък русофилистиците.................

Изглежда никоя от така наречените водещи държава така набеденият развит демократичен свят не се вълнува от безумието което твори тази сатанинска секта. Всичките им усилия са ялови, и по скоро съдейства на безумците , отколкото да им се противопоставят. Но и тук като при всяка друго нещо си има скрита логика. Интересно е да прегледате филмчето виното на Вавилон с Уолтър Файт. Дава отговори на много въпроси.

Нормално, и на 11 септември 2001 в САЩ бездействаха, но това мина пред простолюдието. сега и тук разни дебили още вярват на официалната пропаганда за ИД.

То е ясно.ЦРУ създадоха и финансират тази пасмина от наемници със цел да де стабилизират държавите богати на суровини и да ги приватизират както направиха с България.

...и с Украйна !