Армията ще пази границата

Всички парламентарни партии са се подписали под предложението на ГЕРБ за поправки в Закона за въоръжените сили за използване на армията за охрана на границата.

Обратно в новината

Коментари - Армията ще пази границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм за Военните да пазят границата. Не се заблуждавайте работата е дебела. По данни на ООН това лято ни чака нашествие на поне 1 милион мангусти - и то главорези бягащи от сирия. В бивши военни поделения по турската граница има поне 100000 човека, но не казват защото взимат по 56 евро на човек на ден за издръжка. Тази седмица направиха опит да прокарат идеята да се настанят в Ямбол в бившата танкова бригада тази паплач. Ако стане ще е ужас. Районът не е малък - колкото една циганска махала. За да имаме държава да си пазим границата и да минават само през КПП.

Преди около две седмици в Германия лидерката на крайнодясната партия AfD Фрауке Петри заяви, че армията трябва "да моье да стреля на границата в случай на крайна нужда". Ееее... Разказаха й играта после по "демократичните" медии! Това изказване се прие като по-голям проблем и от новогодишните събития в Кьолн и други градове (а скоро и из цяла Германия). Петри беше обявена за по-голяма опастност от Хитлер...

Армията няма да има право да задържа, но ще има право да стреля. Ето това е правилния начин за преодоляване на имигрантската криза. Даже няма да има нужда и от полиция в този случай . . . !

Едно от строго определените правила за стрелба би трябвало да е нарушение на държавната граница и преминаването и на друго място, а не през КПП. Аз така разбирам думите на министър-председателя да затворим границите си за достъп на нелегални емигранти . . . !

Как така? Българската армия да пази Българската граница? Не е ли по добре да бърше американски насрани гъзове и да гинат Български войничета от ПРИЯТЕЛСКИ АМЕРИКАНСКИ ОГЪН?

abasador

чудя се, и се мая, на кой свят живея...? "Всички парламентарни партии са се подписали ... за използване на армията за охрана на границата. " Имам чуството, че всички ние дето служехме в гранични войски през 1969 1971 г., освен да боядисваме листата на дърветата, по гори и балкани в зелено, като че ли, друго нищо не правехме. Абе изглежда много остарях и взех съвсем да забравям, та и оглупях. Лек ден.

Предлагам армията да постави 30 картешници,и който мине граниицата незаконно заваляне както казват руснаците,разбирам бежанец минава пункта с паспорта и аде в лагера.

30 са малко. Границата е дълга. Ако на всеки километър се постави по 1 картечница ще трябват поне 5-600 картечници. Не знам дали имаме толкова . . . ?

Ей браво.Най сетне.То все Армията пазаеше границата докато имаше държава.А сега им али Армия?

има, има.. 40 000 профи армия е много повече от 100 000 тулупа с миризливи партенки и мръсни якички, които едно коремно не могат да направят. Ако си оправим нещата със авиацията, ще сме точно така, както и трябва да сме.

тези 40хил са на книга...около 20% са в майчински...

Няма да имат право да арестуват, но ще има да стрелят???Като идея не е лошо, ще изчакаме,ще видим.

Само трябва да внимават мигрантите, че повечето от момчетата имат по минимум 1 година в Афганистан и Ирак. Много интересно ще стане ако някой получи проблясък и ги подпука наред...

Ей ся им е+ахме макята на мангустите! Тия магистрални манекени полицаите си ги взимайте да не ни се пречкат. Ние поне сме свикнали да работим в кал, дъжд, студ... Да спиш 45 дена в 40 годишна брезентова палатка на 2 градуса, да ядеш в полева (вкопана в земята) столова и всякакви такива неща се смятат за екстри при нас! Само ни отвържете ръцете и не пускайте журналисти ;) 10000% няма да ни чуете да се оплакваме!

хахах тия полицайчета нали ги гледах по тв-то. една палатка горките немогат да опънат като хората и вали вътре голем смех. имам приятелчета военни и ми разправяха как са ги пращали да им опъват палатки и да ги устроят щото каишите некадърни не нзаели как. стоели с ръцете в джобовете под едни найлони и седели върху мрежите и палатките тъй както са в калъфите хахах направили им условия като за офицери и ония пак се оплаквали. наистина поне войничетата ще свършат повече работа иняма да се оплакват щото за това са учени. ама едно ме притеснява че щом пращат армията работата яко предствои да се сгофняса и тия некадърните каиши дето са свикнали да се пънеят на платените протестъри ше се оакат с джагалите

" Оооох маичице! Командироваха ме чааак от монтанско да дойда тук, далеч от семейството ми. " " МногУ стУдено, беее!" "Мноо жега уааа" "Много кофти условия в тия палатки и в тая кал" "Возят на с ини камиони, баце! Голяма мизерия"и още много подобни такива от българските полЮцаи. Да се чудиш да ги псуваш ли, да се смееш ли или да ги съжеляваш.... По-хубаво да се пратят пехотинците, а тия мрънкачи да ги пращат по селата да пазят бабичките от недохранените циганори.

на ви сега едни евроатлантически ценности,еврогейски съюзи и шенгенски зони!!! какво да очакваш от народ , който всеки ден се зомбира пред поредното телевизионно шоу и сериал!

При този нескопосано написан текст, армията няма какво да прави на границата. Ако се стигне до инциденти с бежанци, законът не защитава действията на нашите военнослужещи!

ЧАКАЙТЕ малко,каква армия?НИЕ БЪЛГАРИЯ армия имаме ли?Колко броя? А оръжия? Ма Нали се продадохме на НАТО,бе,скъпи сънародници?То тогава никой не ни питА,де!

А армията кой ще я пази :)

Всички некадърници около мен

Ако бяхме станали част от Русия нямаше да треперим сега като заек затворен в една клетка с питон. За вас не знам, аз лично мога да живея в православна страна, но не и в мюсюлманска, където всеки келяв ислямист може да ти тегли ножа, без да му мигне окото.

много се пише тъка за нашата армия но къде е тя??????????????? маи я няма ??? има само черни от незнам къде са дошли!!!!!!!!!!!!!!!!!

ама ние от много десетилетия нямаме боеспособна армия. Бих казал от доста преди 1989та даже. Ами ако Турция също изкара армията си на границата? Не, че турската армия е нещо велико, но в сравнение с нас все пак не е посмешище. Защо нямаме Гранични войски, които по право са на подчинение на МВР, а не на МО? Просто чакаме на султан Ердоган да му избият чивиите. Нищо друго няма да стане. Мигрантския поток ще ни затрие. Някога ние сме претопявали народи, сега нашия ред да бъдем претопени е дошъл.

Ае к'во разбираш и ти от армия ве шушляк!?! Айде мий си краката и отивай да спиш под губера. да та ева в разбирача, майна!

Хайде и най-големия НАТО-вец у нас да вземе да се включи - да качва картечницата в Трабанта и към границата... сещате се за кого става дума !

Да беше само една чужда подлога,на мерцедес да я возиш

Трябва да се потърси отговорност на тези национални предатели които закриха гранични войски. Това е въпрос за предстоящия народен съд. Кой и защо унищожи и закри гранични войски, кои са хората от народното събрание до последния извършител на това национално предателство.Кой разруши охраната на българската граница и сложи полиция да пази границата. Полиция не може да пази границите, полицията е за в града - полис не в гората. Има елементарни неща, които се учат във всяка военна академия . Българската държава има традиция ,която не е от 9.09.44г и не е от 9.11.89г. става дума за над партиен ,национален интерес ,който признава една ценност и тя се казва родина,отечество,родна земя море небе вода, бащино огнище , родна стряха. Кой уби, кой обезмисли,кой се изгаври с тези ценности. Кой малоумен ненормалник и национален предател.Трябва да се посочат имена, Денят ще дойде, няма как.

Който хвърля армията на границата е откровен глупак и малоумник. В това никой не трябва да има съмнение. Независимо от малоумието отговорност за последиците трябва да се търси и няма как да не се търси, предвид предстоящите последици от тази лудост.

като гледам единственият малоумник (да се чете като професор Вучков) си ти

"Военните няма да получат полицейски правомощия - да задържат или да арестуват нарушители" Ако няма да задържат и арестуват нарушители, за какво ще ги пращат на границата? Само ще се разхождат по поляните и ще чоплят семки ли? Или щеС пожелават на нарушителите "Добре дошли в ЕС"

и направо подчинете полицейските тюфлеци на военните по границата като създадете съвместно междуведомствено командуване на граничните сили. Не слагайте полицай начело, а за командри на тези сили и по места сложете "луди кашици" които хем ще подобрят дисциплината и заповедоизпълнението и на тюфлеците, хем ще ги привикнат на живот в полеви условия, които са близки до бойните. Катоне ви стигнат хората вземете та периодично препращайте на границата и тези (поне по официално публикувани данни) от МВР с общ щатен брой 61 170 вкл. жандармерия, гранична полиция, пожарна, полиция и пр., ДАНС около 3000 офицери и сержанти, НРС щат към 2000 офицери и сержанти, Главна дирекция Охрана към МП 1462 офицери и сержанти, НСО с щат над 1200 офицери и сержанти, плюс неизвестен брой цивилни, Държавна агенция Технически операции или ДАТО около 500 души, Митническа полиция вкл. 17 мобилни групи на МФ 68 щата и Общински полиция и охрана,. А когато и те ни ви стигнат вземете та викнете подзнамената и тези 118 000 ловци регистрирани към септември 2013 г. и 138 000 частни лица и охранители законно въоръжени с пистолети и револвери. Като последен резерв предвидете свикването под знамената и на депутатите, та белким с това решите проблема дето плачещите за привилегийте си тюфлеци не могат да го решат и трябва други да им вършат работата!

Като усетиха, че арабските главорези може да им нарушат сладката лапаница в момента са готови да пратят и пенсионерите и учениците да пазят границата.

НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ АДЕКВАТНО РЕШЕНИЕ И ТО ПОТКРЕПЕНО ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!ТАКА СЕ ПАЗЯТ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!!!

Армия?!? От коя държава ще командироват военни? За небето вече се разбраха - сега сухопътната да я поверят на някой дост ли, кум ли, сват ли....

Че то остана ли армия?

Ако армията трябва да пази границата, защо гранични войски станаха гранична полиция. И то преди около 15 години. Да ги върнат обратно. Не е работа на мотострелковаци, сапьори, химици, свързочници и т.н. да пазят границата. Единственият правилен ход е създаването отново на Гранични войски - в такава численост, в каквато е необходимо.

Днес слушах изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който заяви следното: "Целта на НАТО не е да връща и да прави "push-back" на хора, търсещи убежище, а да се бори срещу каналджиите". Българската армия по всяка вероятност ще извършва подобна логистична дейност - да помага на "бежанците" бързо и безопасно да се транспортират до най-близкия бежански център, където да бъдат регистрирани (в 80-90% от случаите без документи) и разпределени в съответния бежански център, където имат право да живеят до раглеждането на молбите им за убежище.

Май е по-добре това да прави НАТО. Иначе ще запуши морския път и ще хукнат през/към нас.

Поздравявам българския народ:Правителството и депутатите най после откриха че армията трябва да пази границите. Сега се работи по въпроса да се използва ли оръжие или не.След това ще се решава от коя граница да се започне.

Вдигнете и заплатите на военните, а не само вашите......

Щом това се прави единодушно от всички полит. сили, значи положението е много сериозно и има инфо за голяма вълна имигранти напролет (сиреч съвсем скоро!). Само не знам как да се тълкува изразът: "Военните няма да получат полицейски правомощия - да задържат или да арестуват нарушители", както е обяснила тетка Бъчварова. " На мен ми звучи налудничаво. Как точно ще охраняват, като и оръжие не е ясно дали ще могат да ползват? Просто ще стърчат на границата и безучастно ще наблюдават орките?!? КАК БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОРЪЖИЕ МОГАТ ДА БЪДАТ РЕСПЕКТИРАНИ НАРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА?? - да отговорят на този въпрос мало.ум.ни.ци.те, които взимат подобни идиотски решения.

Номера батка е, че военните са учени да правят само едно - да "неутрализират". Полицаите са обучавани да задържат. Виждаш ли къде е ключа от палатката. Нали знаеш какво мазало ще стане, ако отпуснат синджира на военните. Ще има " Стой ще стрелям"и после 5 предупредителни в главата. Като натръшкат 4-5 джнаговци и евролиберастите ше се опикаят от стрес.

Ми тя армията ни досега беше в Афганистан и пазеше там. Сега ше пази тук пак от афганци. Нормално

Вече започна началото на края за Бойко Сикаджиев Тиквенски.

до къде го докарахме, за резил станахме, плювайте още по Сидеров и му искайте имунитета, зомбирана нация!

Лекарят ти каза:Не мога да ти помогна,разбери ме правилно.

помогни на себе си ако можеш, за такива като мен не бери грижа!

с какво ще я пази, с прашки ли?

Със сапьорна лопата!!! Който нема, с двурога дървена вила от селски тип.};-))))

С ха ха работа не се върши.Трябва атака.

Ама то армия няма бре! Тя полицията по численост е по-голяма от армията. А и отдавна ги няма срочно служещите, които реално охраняваха браздата. Кой от армията ще пази, да не би да се свиква запаса, защото и там не останаха хора? Май е време да се преброим!

Аз съм Командир на Първа Моторизирана Армия която включва три Бронирани Бригади,четири пехотни Бригади,осем пехотни Полка и пет артилерийски единици!! Обаче,от утре излизам в отпуск!! Друг в състава освен мен-няма!! Изпратете по-добре Първо Районно-там има повече личен състав отколкото в цялата армия...:):)))))))))

армията да ,,поеме,, миграционната вълна??? армията ни да спре ,,миграционната,, вълна!!! кое ли от двете ще ,,направят,,??? ако ще я ,,поемат,,!!! ще казват:,,добре дошли!!!минете от тук,,!!!

Ако враг ни нападе ,аз питам ще чака ли правителството ,депутатите да решат какво да правим ? Докато те решат ще се окаже че вече са ни превзели.Армията дали да използва оръжие, е с голи гърди няма как да стане,Бъчварова лично да опита.

Колко ти плащат, за да питаш всеки ден? Групи от десетки бежанци залавят редовно в центъра на столицата, където се разхождат необезпокоявани с часове.

Аз поне питам,а ти освен да плюеш и лаеш, нещо друго правиш ли?Ако на тебе ти плащат, не значи че при всички е така.

В ДАЛЕЧНАТА 1986 когато аз служех на Родината си като войник в сливенско поделение някои мои набори бяха на граничната бразда. В редовната Българска армия. И ако някой се опиташе да премине границата и не се подчинеше да спре - стреляха. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ. Армията е нормално да пази границата на държавата. С всички средства. Без значение кои се опитва да премине.

Не е така. На Червените Велможи им отдаваха почит при преминаване на границата.

На граничен пункт може би. Едва ли някой би искал да мине граничната бразда.

Много прост народ живее на тази територия. След като за първи път в историята на държавата България, армията ще трябва да пази границата, означава ,че катастрофата е тотална неизбежна и сигурна. Винаги в хилядолетията държавната граница на България се е охранявала трайно от гранична стража.дори при комунистите имаше гранични войски. Сега този който прати армията по границите ,този глупак и некадърник трябва лично да носи отговорност при предстоящия народен съд, ако изобщо има българска народност разбира се.подобно решение е лудост но поради липса на средства , друг изход няма. Българската младеж няма смисъл да съсипва младостта си тук. Приказката свърши.

Тя, българската младеж, го разбра това още в началото на демокрацията. И резултата е милиони зад граница.

Първо се разрушава границата, а след това се изгражда нова граница. Разрушаваме икономика, назначаваме чужди подлоги на власт, а после защо сме най-бедни. Всичко в България е така.

КОЯ Армия г-да,тази която СЪКРАТИХТЕ ли? Тази на която НАМАЛИХТЕ средствата ли"? Или тази която,взема "шапки с ПАРИ"? За тази "армия" ли става въпрос?!

Защо да строите граница бре и да пращате армия да я пази?!?Вместо това пратете Фидосова и Пеевски на границата,така ще я заприщят,че няма да може и пиле да прехвръкне!

Военните няма да получат полицейски правомощия - да задържат или да арестуват нарушители, обясни вицепремиерът Румяна Бъчварова. Военните по границата ще могат да носят оръжие и ще го използват при много строги правила Добре , че баща ми на село няма нет, за да те прочете. 25 години даде на България като танкист в Чирпан през най - тежките години на тази държава и сега е на 83 години. Жив, здрав само малко не чува. С чиста съвест мога да кажа, че ще защити границата ни по добре отколкото който и да е от сегашните ни мундирчици. И изобщо няма да се поколебае да употреби оръжие, ако някой влезе през браздата.

Верно! Да съберат военните пенсионери, пък и другите дето са служели и ще свършат работа!

Хубаво е да пази граница армията , нали пискливото президенче беше против ! Видях репортаж на граничните полицаи , голям гаф на Бъчварова , повече ми приличаха граничните полицаи на КЛОШАРИ ! Оставка на Бъчварова и на цялото правителство , една пиклива граница не можете да опазите !

Наш'та армия няма да свърши работа, пък и то няма такава. Да вика бат'Бойко чеченците на Кадиров срещу скромно заплащане, и пиле не ще прехвръкне!

Лошия матриал отново коментира...

И какво лошо/невярно каза "матряла" че така ти потече вагината?

Тихо, матриално отверстие.

Меркел ги кани,ние ша ги спираме?С несъществуващата си армия?,Тия говеда наште политици май не са доразбрали? Ще вземат да ни вкарат във война с ислямистите_,не дай боже?Бай Тошо къде си,дай им малко акъл на тия твойте заместници продажни!

Ама чекайте бре, ма досега армията не е имала право да охранява държавната граница ли ве? Ми ква ''армия'' е това? Не е ли най-първостепеннат задача на армията да осигурява непрекосновенноста на държавната граница? Или това остана в миналото....

Нищо лично, но е много забавно да гледам как българите научават една новина само с 23 годишно закъснение... Но не е особено учудващо, особено ако се свърже с факта, че повечето не са чели Конституцията на РБ, а за НПК да не говорим..

Чесно казано не съм ги чел и двете. Не бяха заложени в задължителните четива в училище. По-после пък от физика и математика не остана време за конституцията, за НПК пък да не говорим. Но пък и моето ''учудване'' беше съвсем реторично. И малките деца занаят че границата се ''пази'' с няколко видеокамери а армия вече нямаме. Но иначе за изброените четива си прав/а Много народ не ги е чел, вкл. мен.....

Двойна ограда с 20 метра широко минно поле за дистанция - това е решението.