Самолет е кацнал без колесник на летище Граф Игнатиево

Военнотранспортен самолет Pilatus РС 12 е кацнал без колесник на летище "Граф Игнатиево" при изпълнение на тренировъчен полет. Няма жертви и пострадали.

Обратно в новината

Коментари - Самолет е кацнал без колесник на летище Граф Игнатиево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

bira_more

Причината е ясна - не е платена на време лицензионна такса за виндовс 10.

и Путя! А в полет води цяло ято жерави. Като кацне - преборва една мечка и яхва мотора!

добре, че имаме свестни пилоти.

У-2 или По-2 (по кодификации НАТО: Mule Мул) многоцелевой биплан, созданный под руководством Н. Н. Поликарпова в 1928 году. Один из самых массовых самолётов в мире.[2]

Когато тази барака пилатос стигне славата По-2 , да дойде да ми се обадиш, ще те черпя

Екзюпери казва: Всяко излитане е геройство, всяко кацане е подвиг. Но има и правило, че няма самолет останал завинаги във въздуха.

То това е било по времето на Екзюпери. Сегашните самолети сами излитат летят и кацат. Екипажа само рулира. Наземния персонал пък ги буксира. Цялата хамалогия е при инженерите и авиоспециалистите при създаването и експлоатацията

Пилатус ПС-12 (англ. Pilatus PC-12) одномоторный турбовинтовой самолёт, разработанный швейцарской компанией Пилатус Эйркрафт. PC-12, как правило, используется в качестве корпоративного самолёта или регионального лайнера. Обозначение в ВВС США U-28A. Компания Pilatus объявила о создании новой модели PC-12 в октябре 1989 года на ежегодной сессии NBAA[en]. Первый полёт первого из двух прототипов состоялся 31 мая 1991 года.

Pilatus РС 12 е таралясник за големци, мове и военни да са .....

да отлитат на Запад!!!

Защо се крие? Какво е пренасял самолета и чий е?

100 мегатона водородна бомба е пренасял. :) Абе ти имаш ли си въобще понятие един пиклив Пилатус какво може да пренесе?

Сигурно тия по поддръжката са били резервния състав. Щот' титулярите са отлетели- завинаги.

.

Това на снимката е пилатус колкото аз съм препаратус. Лиърджет или Фокер.

Излиза, че си Бухал Препаратус.

Военно транспортен ? Ми този Пилатус освен 2 гъза + тези на екипажа друго нищо не може да транспортира. И понеже летището е военно остава само да е военен.

Днес без колесник, утре без крило... очаквайте "Смотаняци 3" най-новият шедьовър на нашето правителство.

Това на снимката няма нищо общо с военно-транспортен самолет. По-добре сложете трактор или валяк, все тая, пак няма да е самолета, за който пишете.

след като и фалкона не отвори колесник,явно това ще да е заразно....самолетите неотварят колесник,а депутатите разтварят крака ..каква ироня..пардон те не са депутати,а дупедавци...в бг има нещо сбаркано.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На Боко таксито ли се развалило... завалита.

Няма начин да не намесите премиера..! Голям Трън ви е той в очите и винаги на устата...като на СЕДЯНКА !

Прав си, голям Пън е.

Интересно картофа, маскиран като военен министър, като иде на място, какво ще направи? Или гъз път да види, на държавни разноски?

Няма работа там, ама ако не отиде, ще го разкъсат - и опозиция, и журналисти. Вече не могат да си гледат работата министрите, журналистите им казват какво да правят. Изобщо няма работа там.

Според гуглето РС 12 е с витла на носа ... и доста се различава от "военен самолет" ... кой сме возили и за какво ? кой е плащал ?

В статията пише, че полетът е тренировъчен. Защо реши, че някой се е возил?

защото : Пари нЕма - действайте .... затова .. пак някое леке от правителството или някое к.рве на гореспоменатото леке ...

Съществото Цветанка Ризова, в предаването си по "националната телевизия" btv във връзка с гасенето на пожара в Рила, постоянно задаваше въпроса, защо са използвани руски, в случая са съветски, вертолети за гасене на пожара. Не отговаряло на съвременната ориентация на България. Дали и Цветанка вече е на "другия бряг", не бе не за политическата и ориентация, а за сексуалната.

Те и американците купуват руски Ми-17 за Афганистан. Че са по-издръжливи на лоши условия. За сегашните ни Кугъри, сигурно ще е гореща температурата. ;) Зимата щяли да се заледят. А може би пролет-есен може и да летят.

то май и с танковете е така !? или ???

купуват не за себе си, а за афганистанската армия. Има разлика.

Абе нещастни хора, журналисти. Но не разбирам защо поканените в студиото им треперят и не ги поставят на място с две приказки !? Време е професионалистите да се озъбят на скудоумните.

Както пише в Уикипедиа: Bulgarian Air Force operates one PC-12 for VIP transport Въпроса е, кой са возили на него? Защото по принцип не изглежда да е за военни цели.

При тази подръжка от страна на министерството скоро ще кацат и без двигатели или крила.Хвала на професионализма на българските пилоти способни да се справят с всичко ,даже с безхаберието на управляващите.

Това на снимката е едномоторен витлов самолет Pilatus PC-12. Как са кацнали и без мотор, браво на пилотите.

Айдебе кацнал без колесник голяма работа , наскоро един млад пилот кацна в планината без самолет и всички го обявихте за луд .

Само Боко е способен на такъв героизъм..... сигурно се е преравил на пилот от враждебна....

Айде честито 32 млн евро на боклука, англичаните се отказват защото е скъп и е тояга, но наште военни за 10% цялата държава ще продадат.

това е бойна авиация бе гонце. И при нас се е случвало снаряд да засече в оръдието и тогава офицера изкарва войниците и влиза сам в куполата, щото е балгарски офицер

Toва е друго бе Нафарфорий едно е боен офицер друго е далаверимпексинкорпорейшън на министерски стол.

ded0308@abv.bg

И кога се случитова ?

можело е и мерачът да презареди,дали го прави той или генерал действията са едни и същи. В реална обстановка кого ще чакаш.

Важното е, че Ненчев се е намесил...Той е страшен капацитет по ВВС. То не бяха проценти, заплахи и оферти, които никой не видя. А, прокуратурата доказа, че това лице лъже. Защо ли няма последствия - дисциплинарно уволнение или оставка? ББ, следи си по-изкъсо асистентите...

Ами те всички лъжат като американските си прятели, дори са ги надминали.

Иван Петров

американците нямат приятели. те ползват васали и местни феодали. щом станат непотребни или неудобни, ги обявяват за терористи или диктатори

Sm3hurk0

Добре, че има земно притегляне ! Гаранция, че нисколетящите винаги ще кацнат на земята, след като им свърши горивото.

Момчетата от Враждебна са истински професионалисти познавма лично някой от тях!

да да, те могат да кацат дори и без летище... затова поддържат добре гьола в Враждебна.

Докато в нормалните страни водят една нормална подготовка на летателният състав от към "Летателни часове" Е с чиста съвест мога да кажа Да нашите момчета и без писта ще кацнат. Правени са учения с Летци от "TOP GUN" където там не слизат от F-вете и нашите пилоти не отстъпват. Който е запознат може да даде мнение.

2004г. имаше подобен инцидент с пилатоса, поради пилотска грешка и заради това не беше платена застраховка.

Pesh0

Според снимките в гоогъл Pilatus РС 12 изглежда по друг начин . На кого е бил самолета , явно не е интересна тема , според журналистите .

На снимката е Pilatus PC-24.

Първоначално е произведен от швейцарския завод по поръчка на частен клиент от Англия и отказан, вследстви закупен от нас за около 32млн. Добър едномоторен самолет на 12 години......

Хубава снимка, само дето няма нищо общо...