40 пострадали от градушката, опашки пред сервизите

Близо 40 пострадали при градушката вчера в София са потърсили помощ в „Пирогов”. Огромни опашки има пред автосервизите. Застрахователи експресно покриват щети.

Обратно в новината

Коментари - 40 пострадали от градушката, опашки пред сервизите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше земеделец нямаше да пишеш такива глупости.

Това не го разбирам ! Всички в центъра са с коли и с отворили прозорци и се пържат , а в метрото хлад и се пътува много по-бързо. И като удари градушка метрото не го вълнува ;) Знам , че гъзарията няма почивен ден , но и градушката не подбира :)

искам да попитам къде беше родната полиция вчера на възлови кръстовища оставени без светлинно регулиране например цариградско шосе и горубляне доколкото видях преди градушката имаше масирано присъствие почти из цяла софия

Първо-всички синоптици,дето казаха,че времето ще бъде слънчево,тихо и спокойно и само на места в планините ще превали-да се скрият и не да показват тоалети,прически и остроумия в ефир,а да направят поне една вярна прогноза,поне 1 ден предварително!Второ-да питам-къде са ви ракетите против градушки!?Или те останаха в "комунистическо" време?Щото при "демокрацията"-то там градушки няма!Трето-като се изсипа потопа и се наводниха улиците и блокажа в София стана пълен,че малко ни бяха ремонтите-КЪДЕ бяха полицаите,да регулират движението при спрели светофари???Е,наистина ви казвам-НЕМА такава държава!И скоро никой няма да ни догони!Вервайте ми!

И природата не може да трае повече всички политически боклуци и престъпните им деяния в БГ!

хайде стига сте ревали бре смотаняци. Хората от Аспарухово трябва да се самоубиват ли. Оправяйте се нали сте столичани в повече

Дано няма пострадали мюсюлмани

Тях да не би градушката да ги заобикаля?

В Дървеница градушката не беше чак като яйце. Колага беше под една слив аи въпреки всичко цялата е очукане. Добре, че имам каско

Всички пак за БСП да хвърляте на изборите. БСП ви намали тока, построй ви ЮП, намали ви цената на газа и ви увеличи пенсийте. И градушки няма вече

Гласувайте за Бареков,и такива потопи,като във Аспарухово,и градушки като във София няма да има.Герб всичко откраднаха за 3.5г

благо, как си маина? как е пицата? господ да те накаже, подлого продажна!

Орешарски открадна парите за ракетите

Няма да се оплаквате Софиянци имат пари.

Без ток с със смазана ограда сме от вчера , 17 часа . Огромна топола от съседния двор се срути пред очите ми и скъса кабела , захранващ къщата ми с ток. От ЧЕЗ дойде екип в 00 часа , след 7 часа чакане и 20 обаждания . Само констатация за проблем със захранването и невъзможност за работа поради мрака.До момента проблема не е отстранен . Възмутена съм. Безхаберието е пълно . Живея в София , квартал Факултета , мястото е възлово , движат се автобуси 72 и 77.

без да ви осъждам, но тополите са дървета които изгниват отвътре на вън. Казвате, че е в двора ви - кога за последно сте се допитвали до специалисти дали трябва да бъде отсечена. Тополите са много опасни дървета - ако имате такива в двора по-добре ги отсечете, знам, че боли, но е единственото възможно решение.

Ужас при циганите ли?

Глупости ни говорят за градушката и лъжат като цигани!!! Пълни глупости са това и трябва да ги хванат застрахователите и да ги разпънат на кръст, заедно всичките - Йорданка Фандъкова, шефа на Гражданска защита, Николов от Градушите и куп други БЕЗОТГОВОРНИ лица!!!! Облакът бил на 20 км от София и дошъл за половин час??!!! Абе капути нещастни, знаете ли за колко време долита ракетата до него ??? При скорост от 500 - 500 км/ч ??!!! А за пръскане със самолети чували ли сте, а за засяване с наземни генератори ??!!! Тиквеници прости, сметнете колко са средно по 1000 лева щети на 100 000 коли!!!!

Да бе, Йорданка Фандъкова лично е трябвало да гърми по облака с въздушна пушка. Тя е виновна.

Колкото Йорданка мете лично с метлата улиците, толкова щеше и да натиска копчето за стрелба с ракетите ... ама ходи го обяснявай на дървени глави.

вие в бг сте тотално изтрещели - скоро защитавахте интересите на няква частна банка, която няма никаква обществена функция. Днес ти защитаваш застрахователите.. виждам добре е да имаш бизнес в бг, хората сами ти се слагат. Не разбрах какво те топлят застрахователите???

щото си прост ... и злобен :)) и да те питам нещо, ти като дойдеш в България ходиш ли на зъболекар ... така тънко да минеш, а ?? а на баба си нивите продаде ли? за да се облажиш ...

Докато избирате идиоти, които харчат милиарди за псевдо централи и измислени каузи няма да има бърза помощ, няма да има ракети и известявване за градушки, няма да има ботуши и фенери за пожарникарите и т.н. и т.н.

Застрахователите експресно покриват щети от градушката, добре, но политиците кога ще покрият огромните щети които наложиха върху всеки човек. Отговор - никога, защото политиците не носят индивидуална отговорност, а само групова - с други думи, никой политик лично не носи отговорност. Политиците са иззели всички права на "лудите" само за себе си, но удобно са пропуснали техните задължения. Не гласувай за удобно лудите политици, а ги накарай да си поемат цялата индивидуална отговорност тук и сега.

Другарката Фандъкова да не хленчи, ами да си върши работата и да контролира и изисква дейност от хората и службите в общината. Изглежда кметовете от Герб са заети и се интересуват от подготовката за предстоящите избори, а не от състоянието и проблемите на общината и хората, които управляват. Водачът Бойко Борисов иска пълна победа и еднолично управление, което те миличките трябва да му осигурят, ако желаят да си запазят кметското местенце.

Много зи прозд бе борко, що не си отидеш на село да си гледаш кокошките, ако поне от това разбираш. Някога занимавал ли си се с пътна инфраструктура за да знаеш сериозноста на проблема и сроковете му за решаване. Да се молим на Господ да не повтаря тези дни. Що не питаш защо правителството на комунягите спряха срудствата за борба с градушките, ако в София не е имало шанс в Монтанско е имало.

Само да попитам - как така на летище София някакъв токов удар е СПРЯЛ компютърната система?!?! Кой я е правил, и за UPS-и не е ли чувал?А генератори? Абе вие луди ли сте бе?!Това ако стане извън България, поне 100 човека отиват в затвора поради некадърност...

В тази територия никога нищо не може да се направи.Правило.Всеки да се спасява поединично.Само,дето ние,които го отнасяме,плащаме за агенции,чиновници,наблюдатели на случващото се. Изказвам искреното си съжаление и морална подкрепа,към всички мои съграждани,пострадали от бедствието!Съчуствам им от сърце-за изпотрошените коли,нервите,пропадналите летни планове,за всичко!От снимките се вижда,как Общината си е свършила работата със шахтите-градът беше буквално под вода."Превенция"....в някой др.живот и на някоя др.планета.

не използвай думата бедствие, че ше вземе да те сполети едно истинско такова. Строшено стъкло на автомобила със сигурност не е бедствие. Ако някой трябва да замине днес на почивка може да помоли хората да го пуснат по-бързо в сервиза или да пътува с автобус или влак. Не виждам защо трябва да се драматизира една градушка и да се придава тетатрална трагичност.

Не виждаш, защото не виждаш по-далече от носа си. Изпускаш мащабите на случката, шетите - не само автомобилни, ще са за милиони. За обрулена България това си е бедствие. И това е само началото. Много скоро вчерашната градушка ще ни се стори като росен дъждец - тепърва започват природните катаклизми.

Чета ти празноглавите писаници и се убеждавам,че БЕДСТВИЕ си ти,с ограниченото си,скодоумно мислене.

На това му се вика след дъжд (градушка) качулка :))). Некадърници, не знаели, не можели - да си отиват час по-скоро...

в какво ги обвиняваш? Градушки винаги е имало... Като гледам няма сериозни щети. Починалият е бил в парка по време на буря и явно е изкарал лош късмет, или не е обърнал внимание на идващите облаци.

Ти не си добре. Подобни събития са предвидими. Ако бяха обявили, че ще има буря с градушка, колко коли можеха поне да бъдат 'спасени'. Ако съм на застрахователите - ще съдя държавата или поне ще искам субсидии заради безхаберието им.

Преди десет дни стотици пъти по силна градушка удари подбалкана около гр. Златица. Напълно е унищожена разтителността - дървета и храсти, да не говотим за треви и посеви. Загубата е 100%, като 40-50 % от дърветата ще изсъхнат напълно. Градът е валял в продължение на 40 минути и отговаря по уреди на 120 литра на кв.метър. Има счупени или изкоренени 300-400 дървета на 60-70 години и повече . Знам това защото се занимавам сериозно с изследването на Chemtrails или това с което ни "ръсят" от въздуха. Този процес беше изключително интензивен през първите 15 дни на юни. В "коктеила" има вируси на "очаквания летен грип", алуминати, и бромни съединения. Градушките са последици от това "ръсене"! Не се усмихвайте и нащо народно събрание е дало разрешение за този геноцид. Ще го разберете, сега просто го запомнете.

Да, сигурно и в средните векове, когато е имало бури, вируси и градушки, пак е било заради кемтрейлс...

gradsofiа

Не знам какво самочувствие трябва да има глупостта за да говори за времена за които няма обективна информация. Вероятно чисто чиф...тско отношение към света. Не знам за средните векове но аз интержюирам хора на 80+ години и не помнят такова нещо. Да не говорим, че има места ударени от силни градушки пет поредни години, което е немислимо при нормални атм. условия. Ако искаш да поспорим извън синагогата кажи! Нямаш проблем!

Хапчетата?!?

http://www.dailymotion.com/video/xp2bvqhistory-channel-expose-la-guerre-climatique-chemtrails-haarpnews?start=112

За простоватия бугарин има само две неща важни на тоя свят - КОЛАТА ЛАПТОПА Не му пука нито за неговото здраве , нито за здравето на децата му - трагедията е когато някоя градушка потроши заветния автомобил закупен с много лишения , но пък носи много радости като това да отидеш до Еврофутбола в квартала ... Ние говорим за Гьоте , за Балзак за Фауст , а винаги се сещам за оня клип с оная гад която беше легнала на покрива на Пеженцето си в най голямата градушка - гледали сте го ... Тук е генезиса на трагичното положение в тая държава - от която идват калпави политици , калпави бизнесмени и прочие...

За всичко е виновна руската СУРА. SuraIonosphericHeating_Facility Винаги, когато интересите на тази азиатска деспотия са накърнени, се случват природни катаклизми.

Добре че миналата седмица затвориха агенцията за борба с градушките поради липса на ракети, че иначе можеше да не ни сполети. Няма такава държава!

в бг никога не са били обстрелвани облаци над градовете. Агенцията се грижи само за земеделските земи, защото от там идва храната. Няколко счупени стъкла на автомобили не оправдават изстрелването на ракети.

Тук и за напред ще е така,защото няма как да се изстрелват ракети над града!!! А София е с огромна територия и облаците могат да се образуват дори над самата нея! Хубаво е да се помисли,че там,където има изсичане на горите,трябва да се залесява отново,за да намалим поне малко ефекта от глобалното затопляне! А и горите привличат облаците,там се изваляват по принцип дъждовете,а сега при това изсичане,нещата се променят!

Облакът се е заформил откъм Сърбия. Оттам до София възможности много за обстрелване. За горите си хиляда процента прав. Човеците се превърнахме в марокански скакалци - опустошаваме планетата си, като че ли ни е за временно ползване, и не ни е еня изобщо. Много скоро вчерашната градушка ще ни се стори като росен дъждец - тепърва започват природните катаклизми.

обясни ми как си представяш обстрелването - някой върви със ръчна базука и жули по облаците ли? НЕ! има ракетни установки и земите на запад от София не влизат в покритата площ защото не са земеделски-

Буруджиева: В БСП няма градушка; няма щети!!!

след посещението в софия на лавров американците ни удариха с ХАРП.за справки журналистката Тадъръкова

Cyce

А преди това удариха Белгия и Франция, ей така за кеф...аман от параноици, които всяват паника с абсурдните си теории!

Да, балистични такива.

Такива агенции не са ни необходими, щом имат директор, значи има секретарки, купища подчинени и т.н., а това са безцелни разходи. И така пак ще си плащаме всичките поразии, за пореден път природата ни показа, че сме безсилни. Предлагам тази агенция да се включи в обучението за ПАРАМЕДИЦИ, може и да станат полезни тогава. А представете си колко са били подготвени, та тепърва ще им се купуват ракети за разбиване на облаци!

В щатите по тв има сигнал и надпис в/у червена лента за очаквано бедствие,изгубено дете, а в/у синя лента се изписва след силен снеговалеж затворени у-ща, пътища,институции не струва средства, а разум за помощ и организация. Нека да се поучим от "тъпите американци" макар, че още в много неща е пожелателно

като чуя "ЩАТИТЕ" и ми става ясно че говорителя е вече с мозък промит.

Ненормално изказване. Издавиха се, измряха от тайфуни, торнада, земетресения, масови убийства от луди, и какво ли още не. Стотици жертви. Но и те като руснаците не реват, човешкият живот не е с такава стойност за двете имперски държави. Не ми ги давайте за пример.

Ню Йорк беше без ток, Ню Орлеанс изчезна под водата, и в двата града действаха мародери. Убийци в училищата и кво ли още не. Това трябва да ти говори, че няма съвършена система. Това, което го пускат новините в УСА е просто щото извънредните новини продават по-добре.

Кво ли е положението по автокъщите? Лъвчетата май ще глътнат водица...

Само 40 пострадали? Не вярвам. Бройката е далеч по-голяма...Това не е цялата истина и даже не е 50% от нея...

Ал

Градушки падат доволно много всяка година. Не бери грижа за това. Бери грижа че агенцията не си върши работата по борбата с тях

Най-доходните професии в момента са: 1. Стъклар в София 2. Психотерапевт в Бразилия

Аз не мога да вдена - не е ли по-евтино на застрахователите да се обединят и да финансират закупуването на ракети? Като няма държава, поне да не им излиза толкова скъпо всяка градушка! Блазе им на автосервизите сега

Смешник, държавата се състои от хората в нея! Човеци няма! Най-скъпоценни са им нещастните автомобили, при такава ценностна система, какво очакваш?!

явно говориш така, защото ти е кеф, че ти не си пострадал, ако градушката ти беше съсипала кола за сума пари, сега да беше оревал всичко. Карай си таралясника, с идиоти като теб в тази държава, явно и моя следващ ще бъде таралясник

Ал

На застрахователите не им е това работата, но няма да се учудя ако предявят иск към компетентната за това Агенция за борба с градушките

Няма начин! Такъв иск могат да предявят само към главния агроном, ако имат връзка с Него :)

обстрелването с ракети над градовете е забранено, а само една ракето със сребърен йодит струва 300 долара. От там трябва да сметнеш колко ракети са нужни, а пък и изстрелваци установки и поддържането им. Май не си струва когато щетите са няколко счупени стъкла..... смешни сте. Кога ше проумеете, че светът не се върти само заради вас самите. В случая даже нема да ви излезе нищо щото застраховката ви ще го покрие...

Защо да няма рекети за градоносни облаци и за градовете.В един град пораженията ще бъдат по-големи отколкото на полето.Да не говорим, че градовете има и повече хора. Ако се направи една сметка колко ще струва възстановяването на щетите от вчерашната градушка със сигурност ще е повече отколкото щетите за една нива.Трябва да има такава защита и за градовете и за селското стопанство.Защо отново трябва да делим хората.

Може да има но след като почнат да падат ракети за борба с градушка по главите на хората нчма да ви е никак приятно.

Защото, преди време при изстрелване на такава ракета над населено място, тя пада върху детска градина!

Нека всички си спомним на кого бяха трън в очите ракетчиците които оперират с техника за борба с градушки Б.Б.

Къде е прехвалената Национална система за ранно предупреждение и усвоените от Емел Етем милони?

Смешник, тя е за ранно предупреждение от наводнения! И като те предупредят по-рано в случая с градушката, какво !? Ще си зложиш лепенка на стъклата ли? По-добре пийни едно хапче за подобряване на мозъчната дейност и го пий редовно, а не само при ранно предупреждение :)

Херкулес

Не му се връзвай. Такива дребни мърморковци и комплексари винаги ще има...

Не брато, ще отида си вкарам автомобила за 65 хил. лв в паркинга на някой МОЛ, или под някоя бензиностанция, или подземен гараж, или под навес. Ти ако караш таралясник, някои хора са вложили пари в автомобил по една или др. причина

А в Аспарухово предопреди ли ги ?

урята отмина, а къде са почистващите фирми на които се плаща прескъпо да почистват, никакви ги няма, както мият софия така исега ще почистят - ще си разделят парите заработата помеждуси барабар с кметицата и пито платено, а софиянци да хващат метли и лопати и да си изчистят града

За разлика от всяка друга сутрин, днес мургавите каки,с номера, като затворнички, не подпират метлите, а работят. София, поне в частта около Хиподрума е доста почистена. А колко от вас взеха по една метла и направиха нещо пред лъскавите си блокчета?!

Уважаеми софиянци, равносметката за почистването. В на-стария блок на най-скъпия квартал на София - включихме се в оправянето на щетите - дочупването на опасните стъкла и почистването на входа и околоблоковото пространство - собственос и съответно ангажимент на общината, само хората, които сме родени в тоя блок. Всички новодошли софиянци се скътаха, върху лъскавия си "гранитогрес" и не си показаха дори носа на вън. На нЙемателитИ даже им пречеха, падащите (контролирано) стъкла от високите етажи

вие всички сте едни принцове и принцеси... може би да си почистите около къщите или блоковете ? хрумнало ли ви е или вашето развитие не е стигнало до там?

Е защо над градовете не се обработват градоносните облаци, ние дето живеем в градовете не плащаме ли данъци, предното стъкло на колата ми се спука. Добре чи имам каско. Ама много хора нямат. Тоя дето управлява борбата с градушките да си ходи!

Смешник, искаш някоя ракета за борба с градушките да ти гръмне цялата кола ли?! Колко жалко, за едното ти "скъпоценно стъкло",тц,тц ... A минава ли ти мисълта колко птици и дървета не можаха да оцелеят? Май имаш нужда от една буря за продухване на мозъка ...

Градоносните облаци се обстрелват преди София, не в София! Най-малкото трябваше да предупредят по радиата, знаело се е за градушката 30 мин. преди да започне.

Ами борбата с градушките има за цел опазване на селскостопанската реколта. Оти ако нема леб, нема да ядеш и ще гладуваш! Откъде мислиш че иде леба и боба и картофите, и чушките, и краставиците и доматите, а? А месце ако си хапваш, добичетата ще стоят гладни ако няма фураж. Или си мислиш че мръвките ги правят в завода за мръвки? Апропо, аз също нямам каско и имам счупен стоп на колата. Ще си търся и ще си го купя когато успея.

Ай стига с твойта кола, бе! /както би се произнесъл един виден политик/. Глей си работата!

Ал

"Агенцията за борба с градушките е предала информацията за приближаващата към София градушка и е информирала компетентните институции", коментира пред "Фокус" инж. Николай Николов, изпълнителен директор на Агенцията за борба с градушките. Тази агенция информационна агенция ли е? Коя "компетентна институция" трябва да изстреля ракетите по градоносните облаци? Щетите МОЖЕХА да бъдат силно намалени!

Помислете преди да пишете! Над населени места не се стреля с противоградни ракети, защото някоя дефектна ракета може да се взриви в детска градина например. И тогава...

Ал

Именно де, мисли! Облака се формирал още над Сърбия и има доста ненаселени места по пътя си към София, където Е МОЖЕЛ да бъде третиран.

Как може да знаят 15-30 мин по-рано и да не предупредят със сирените - "Внимание приближаваща градушка" ами толкова по-малко щети и жертви щеше да има, особенно като се има предвид машаба в София. Хората щяха да се приберат в сигурни помещения, много коли също щяха да се скрият или пък заведенията щяха да си приберат изпочупените маси и столове и т.н. Имало е много време - това, което са направили е аналог с аварията в Чернобил. Истината винаги се укрива от обикновените хорица, които чинно си плащат данъците и институциите паразитират на техен гръб!!!

Пропуснах да допълня, че лично аз звънях на 112 и там не вдигаха ( представете си, че не само нямаме превенция, но не можем да очакваме и подкрепа ), да не говорим за застрахователите, които също не отговаряха, дори връщаха хора, дошли да заведат щетите си. Няма да напиша името на застрахователя, не защото не заслужава, а за да не спрат коментара ми, че им уронвам доброто им име.

Добре, имаш гараж и колата там нощува. Но, през деня нали я ползваш? Не знаеш къде и какво ще й се случи.

Пред блока две десетина годишни момчета сами решиха и отводниха шахтите и цялото 'море'. Беше истинско удоволствие да ги гледаш! И ето че и утре ще има свестни възрастни.

А дано! Браво на децата! А защо възрастните не се поучат от тях, ами гледат през прозорците и цъкат ли цъкат ...

Едни подали, други неполучили. "7-8 минути" бяха според скромното ми субективно мнение двойно повече. За Монтанско какво е оправданието?

Костов е виновен

Догодина трябв да се прекрати Гей парада. Всеки път около него се случват някакви неща. Миналата година нямаше заради простестите и ето хоп свалихме комунистическо-турското правителство, т.е. случи се нещо добро.

То градушки винаги е имало - със или без гейпарад! Виж, по-трудно е да спрем растящата простотия сред българите - а злобата е генно заложена за съжаление!

Много ще съм благодарен, ако изпратите разследващ журналист в Агенцията за борба с градушките. Колко човека работят там? Какво образование имат? Какви заплати получават (не средна статистика). Какви бонуси и облаги им се полагат? Какво им е работното време? Колко дни платена отпуска имат?

Искам и аз някаква службица в тази агенция!!! Стига съм бачкал на свръхобороти, унищожавайки здравето и психиката си! Наистина не мога да си представя такава житейска благодат - да се почесваш зад едно бюро и единствената ти работа да бъде да се подпишеш за заплата в края на месеца...

Явно са много народ там.... За колко кратко време и хоп два минуса... Не им изнася да бъдем информирани... За да бъда обективен обаче, моля "компетентните органи" сравнят нашата агенция като брой "работещи в нея" и сходна такава в европейска държава (като територия и население)

За 15-тина минути ни се казаха толкова много неща. Само да има кой да ги чуе. Дали е само гей-парада или цялата ни държава - но това е знак, който ни напомня, колко сме безпомощни, зависими и несъвършенни. Да спрем да се самозаблуждаваме и да знаем, че нищо не е безнаказано.