Градове от цяла България стартират дарителски кампании в помощ на пострадалите при труса

Пожарникари и доброволци имат готовност да заминат за Турция, за да помагат на място

Обратно в новината

Коментари - Градове от цяла България стартират дарителски кампании в помощ на пострадалите при труса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...изместване от центъра на нормалните човешки отношения е това...да забравим нас си...

Гледам новините как нашите силно ограничени бройки от спешни медици отиват да помагат на пострадалите. Във всяка сапунка се демонстрират възможностите на турската медицина; до нашите спешни медици ли са опрели?

Спешните медици за това са СПЕШНИ за да придобиват опит умения и знания в такива ситуации те няма как иначе да учат и да прилагат правилно медицината ако никога не срещнали реалността с подобни травми като от земетресения Другият вариант е да ги пращаме в Украйна на фронтовата линия да придобиват опит под огъня на Клъстърните Хипербарични амуниции на Путя. Ти кое избираш?

Избирам да останат тук и да се грижат навреме за спешните случаи, а не да ги чакат с часове и да умират хората.

Стокхолмски синдром!

след 500 години някой горе се е сетил

Спокойно твоето земетресение няма да те подмине.

Пълен хаос ще настане с тези помощи. Всеки хукнал да дава дрехи и одеяла. Така не се прави.Нещата трябва да се централизират и дозират. Там вече сигурно има предостатъчно дарения. Турция не е бедна държава. Въпросът е дали даренията ще стигнат до края или ще закъсат из Одрин.

Защо толкова много отделни частни сметки на частно лица вместо само за Червения кръст ???

А защо на Сирия не се помага? Или отново сме политкоректни - турците са хора, а сирийците животни! Жалки сте помагачи!

Защо за Сирия не се помага.Изглежда не знаят, че за Освобождаването на Добруджа/когато Русия и Румъния ни нападат, един батальон сирийски войници, в състава на турската военна помощ се бият заедно с българските войски срещу агресорите. Тогава Иван Вазов пише и друго стихотворение за братушките/публикувано едва след 1989г. първо във в.Демокрация/.

Разпореждам на виваком, енергото и останалите да препращат даренията ми на пострадалите! Точка по въпроса.

България може лесно да се види къде ДПС командва ,просто като се сравни с резултатите на ДПС срещу Възраждане по области . ДПС-Благоевград,Бургас,Видин,Враца,Добрич,Кърджали,Ловеч,Монтана,Пазарджик,Раград,Силистра,Смолян,Търговище,Хасково,Шумен Възраждане-Варна,Търново,Габрово,Кюстендил,Перник,Плевен,Пловдив,Пловдив град,Русе,София,София град,Ст Загора,Ямбол . Ислямизация и упадък . Неразумно е да се влагат средства в области където българското изчезва ,

са герберопитеци, всичко, администрация, земи.. само пианката михов държи един Т-маркет, а тимаджиите пристанището

освен това минарето е музей, а на входа на града се строи катедрала по-голяма от 3тата по големина в България църква Св. Димитър

Интересно каква помощ ще отиде в Сирия? И при кои там?

Тез пари по-добре ги дайте да построим една свястна стена по границата. Ердоган нали все голям го вади, ще се оправи сам.

Аллах е недоволен от тях за това им е пратил бедствие.Аллах е велик-всичко е работа и дело на Аллах.Всичко зависи от милостта и волята на Аллах Само Аллах знае защо. Няма случайни неща и събития в живота и света. Нищо не става случайно без волята на Аллах и неговото одобрение. Всяка капка дъжд и молекула въздух ,която дишате се управлява от Аллах. Всеки заслужава съдбата си и възмездието,което получава от Аллах е винаги заслужено. Всички сме само инструмент в ръцете на Аллах. Там,където Аллах удари не се врете и не се правете на помощници и герои вие, жалки ,безверни прогнили, тъпи, вмирисани,болни и неморални български крадливи скотове. По добре от Аллах ли знаете Вие, жалките фекални мухи лайнарки ?

Там където си има ли психиатрия?

За мюсюлмани- турци и и сирийци им пращаме БЕЗПЛАТНО само куршум в тиквата, както превехме и при Освобождението на България от Мюсюлмнаско РОБСТВО през 1878 г.

Недей тъй, и куршумите пари струват. Няма да стигнат за всички.

То, хубаво е бедняците да дават. Но, милионерите, колко ще дадат ? Колко ще дадат мобилните оператори и частните телевизии, които по традиция, само събират чужди пари. Даже, част от техните служители са милионери. Основно, тези на които е разпределено да организират събирането на паричките от едната жалост.

А за Сирия,за Сирия?

Чудесна реакция на гражданското ни общество. Радвам се, че има такова и е все по развито. Трагедиите обединяват света.

ПЪРВО ТРЯБВА ДА ДАРИМ ЗА СЕЛАТА В КАРЛОВСКО , КОИТО ГИ ЗАЛЯ КАЛТА ПРОЛЕТА. След това за другите

И омаловажавам това, което се случи в Карловско и двете стихии отнеха дома на много хора, но в случая става въпрос и за много човешки животи, трагедия на много семейства загубили близките си, децата си, деца останали сираци.