Говорителят на Кремъл: МВнР на Русия ще решава искането на Митрофанова, при необходимост и Путин

Дмитрий Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали в Кремъл е получено обжалване от ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се появи Песков на екрана, винаги се чудя защо използва руж и червило, чак му се радвам. Затова не чувам какво приказва....

НЕУВАЖАЕМА РУСКА КУРВО, БИ БИЛО ПРЕКРАСНО ДА СИ ОТИДЕТЕ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТЕ ПОВЕЧЕ Вземете си и съветските паметници. Те не са нужни на България, нито на друга бивша съветска република. Да припомня, между 10.09 и 30.09.1944, в България загиват точно 977 съветски солдати. Около 164 в боевете на Връшкa чукa, 42 от отравяне с технически спирт и 771 разстреляни от НКВД за мародерство, изнасилвания и убийства на български граждани. ТОВА Е САМО ЗА 20 ДНИ, ПОСЛЕ ДАННИТЕ СА ЗАСЕКРЕТЕНИ И 78 ГОДИНИ СЛЕД ВАШАТА ОКУПАЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ЗАСЕКРЕТЕНИ. Какви ли още престъпления срещу България криете?

Защонеотрязахтетази прощащина,срамота,

Вероятно уважаеми, имате представа какво са ни правили нас Византийците, и турските ни съседи за това мисля е редно да прекратим и с тях дипломатически отношения. Същото така Геррмания няма никакво законно право да има посолство в Израел. Предвид едни трудово-камерни отношения между немски работодатели и еврейски работници. То пък като се замисля и ние сме били на три морета. Значи, предвид че сме били империя е трябвало да се трепе наред значи румънците официално трябва да спрат всякакви дипломатически отношения.. Абе, само да попитам защо в Полша и Унгария предвид отношенията им с руснаците толкова време и "обичтта" им, не чух тия дни за такива кризи като тази..

Изцепките на Петков въобще не трябва да се вземат насериозно от руснаците. По същество нотата за изгонването на руските дипломати и сътрудници е депозирана от некомпетентно длъжностно лице – зам.министър на външните работи. Въпросът е от императивната (изричната, персоналната) компетентност на министъра, който не е делегирал тези права (а няма и основание в случая да ги делегира) на своя заместник. Да не говорим, че не е спазена никаква процедура, т.е. актът е напълно неоснователен, а е постановен от политически съображения. Виновните трябва да бъдат уволнени и предадени на съд. Следователно, нотата е от категорията на нищожните актове, не поражда никакви правни последици и с нея не е длъжен да се съобразява никой, включително и руската страна.

Сега забелязвам, че тия всичките от Кремъл изглеждат, като различни видове маймуни напр. Шойгу. тпзи тапит на снимката, Лавров Путйо и прочие. Явно още не са преминали фазата към човечеството???

Само това да беше свършил за мандата си Кирил Петков и вече е достоен да се нареди едно стъпало под Стамболов. Стамболов който спаси България от превратаджиите-русофили като ги прогони и доведе княз Фердинанд с което запази Третата българска държава от лапите на руския цар. Г-Петков ако намерите сили и възможност да отървете България от руските продажници, рубладжии и подлоги ще се издигнете на едно стъпало в българската история със Стамболов и ще ви издигнат паметник на мястото на Коня. Пожелавам Ви го от все сърце и душа. Да живее България! Долу руските имперски мераци! Слава на Украйна!

Роки, с последната, изби рибата! Няма съвместимост с да живее България и слава на Украйна! За по оригинално можеше да пишеш Хайл Хитлер, така нямаше да будиш недоумение. Ако мислиш, че славата на Украйна е свързана с българския просперитет, иди в Киев да ти дадат автомат!

Мислите ли, че човекът знае що е туй "автомат" и от коя страна се държи?

И решението ще е отзоваване на митрофанова, и замяната и с друг посланик. Няма как един посланик да иска скъсване на дипломатически отношения и закриване на посолство. Няма резон. Личното отношение на един посланик към даден проблем, не може да е от определящо значение за външната политика на дадена държава, Друга е ролята на посланика. А тази е обикновен фелдфебел. Мнооого си е надценила правомощията. Може би в нея наистина има нещо лошо и некадърно, нещо сбъркано по рождение.

Грешиш, защото не четеш! Митрофанова отправя предложение към Кремъл,не емоционално, а професионално. Както беше тъпо и непредизвикано експулсирането на 70 дипломата (то да бяха 2 или 3, добре) така и отговора от Кремъл ще дойде! 99% ще има потвърждение на предложението на Митрофанова, защото в тези среди законите са други!

Вие не само нямате място в България, но и Не заслужавате да стъпвате по земята на Милото ми Отечество!!! Отивайте си! Цългария не ви иска!!! Гледайте филма Второто "освобождение" за да се видите какви сте!!!

Руснаците нямат избор освен да си поемат въздъх и да го поемат дълбоко отзад. Митрофанка е вече пътничка, ще я уволнят за некадърната и работа. Ще кажат, че ще проявят жест на добра воля и няма да закриват посолството. С такъв жест напуснаха и остров Змейни.

Предпочитам в знак на добра воля ДА си закрият посолството. :)))

Чак пък и Путин да го занимават с такива проблеми - има си много по-важни неща на главата.

За тази власт,пари и жизнен стандарт,статуквото от саморазпадналото се БКП-филиал на КПСС,кръв сме ляли,жертви сме давали,партийни книжики и цветове сме сменяли,българско население сме мамили и ограбвали,Германия,САЩ,ВЕЛИКОБРТАИЯ сме мамили и без кръв и бой няма да се дадем!

Русия е слаба, бедна държава без бъдеще. Запада е готов да разглоби за втори път СССР и с да унищожи Империята на злото. Украйна показа слабостта на руската пасмина.

Противоречите си господин амриканофил не може хем да е империя хем да е слаба. Радвайте се на доларите ,че скоро ще свършат.

Много шум за нищо. Тази митрофанова отдавна трябваше да бъде при вкусно и точка. Заедно с готвача си.

Да направим една сметка. Сто и двайсе дипломата умножено по трийсе и едно. И да прибавим още две по сто и двайсет. Това прави най малко 3960 дипломата. Русия може да превземе НАТО. Без да го напада. Новичоква правителствата. И присъединява събраните към руската федерация.

Мама ви дайба фашистка

Нека и до патриарха да се допитат

Чета огнените престрелки между русофили и русофоби и разбирам, защо България е на този хал. Никой ли не разбира, че ни използват за жертвена пешка (те и затова дадоха мандат на Киро Тъпото) в глобалната игра между великите държави? Хубавото е, че не сме я докарали още до ролята на пушечно месо, като Украйна, ама като гледам колко дебили има във форума (а и безмозъчни тролове, които за 5лв ще продадат и майките си) не сме далеко и от тази роля!

Не! Не е за 5лв да продадът майките си. Просто са тъпи на бургия и дори и не им плащат за това

Не ти минава опита за "НЕЗАВИСИМ" коментар! С /Киро тъпото/ ти лъсна кирливия проруски задник!

Както на Коста - копейкин му залепна като прякор, така и на Киро -- тъпото му пасна. Не съм писал, че съм независим, имам си собствени виждания, но са реални, а не емоционални. Ти, заедно с твоя кумир, си пасвате по прякори!

Странно , като живеещ в малък европейски град тук се напълни с такива "бедни" украинци. Младежи, жени с деца, без деца момичета, млади мъже.. Че и по разни концерти се шматкат, барове.. А от данните колко има само в БГ, да не говорим други евро страни взех да се чудя остана ли някой в тая Украйна.. А! Фолклендски острови, Ирак, Сирия Афганистан, Либия, Камбоджа, Виетнам, Корея...Сърбия и т.н Все страни в които едни наши братя и съюзници раздаваха близалки на децата и им носеха играчки! Кога за последно чу в Израел да бият немски туристи по курортите им примерно или да си затворят посолството... Политиката не е място за кръчмарски свади. А това, че последните над 150г у нас на практика няма кадърни политици е наш проблем! В момента нашите верни и демократични партньори от Фащ заявяват, че в Бразилия се надига диктатура. Че правата , демокрацията и на какво си били нарушени. Защо, защото се осмели да дойде на власт президент националист който взе правилните мерки. Вторият недолюбван е Орбан.

Гориха знамена, прекръстваха улици, забраняваха самолети, деряха се, сипеха обиди. Бабаитско поведение. Булгар, булгар, каьал героя...

Прав си ! Засега само ги гоним, но ще дойде време и да ги "посяваме"!

Ну и правильно!

Върни се в първи клас. Българският ти е неправилен!

"Очевидно Руската федерация вярва, че със сила може да принуди България да промени отношението си." Решението на премиера в ОСТАВКА - просто киро, не е нито решението, нито отношението на БЪЛГАРИЯ. ПП имат под 10.5% от вота на имащите право на глас!

Абе ФАКТА ти е вътре! Пък ти смятай колкото си искаш проценти! Нали знаеш- колкото повече мърдаш , повече ти в.....за!

800 рубли пенсия и 28 рубли билет за автобуса. :)) Много дръпнаха в Рашка!

Бой до кръв.Все има защо.Всички са жалки отрепки , но със самочувствие на хурва

Те ватенките не са виновни, че поколения са били крепостни и после за капак социализъм и накрая Путин. Руснаците са хора - като хора. Просто много търпят.

Точно тия "ХОРА като ХОРА" в момента избиват жени и деца в Украйна! Айде стига с тия тънки и плоски русофилски опорки! Руснака и ИЗРОД и отношението към него следва да е като към ИЗРОД!!!!

Виновен е народа щом търпи този сатрап и убиец над 20 г и ги е страх

В центъра на София имаше бой между украинец и българин за което писаха в пресата, но до сега не са изнасяли случай на бой между руснак и българин

Генерал Иван Колев и руска паплач в Добруджа!

А като се видиш в огледалото не си ли шибваш един шамар? :)

Са двете думи , които насират цяла Русия.Генерал Колев ги преследва и в кошмарите им

Русия има Специално място в сърцето и душата на всеки българин, веднага след България! Русия е Освободителката на България от Турците! Без Русия всички ние щяхме да сме турци и мюсюлмани! Русия и България са кръвни и културни близки роднини. България и Русия сме едно семейство!!! Никакви изменници и Предатели, като ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС няма да променят това!

Специално Русия

Айде стига с тая Русия бе роби,колко жени са изнасилили и кокошки изяли.Баба ми е била свидетел,нищо хубаво не помнеше от тях.

Ето такова ЖИВОТНО нема: патриот и русофил! Само това показва какъв ПРОСТАК си!!!!!!

А пък написаното - колко си и ПРОСТ!!!!

Няма как да си патриот, щом се кланяш на чужда държава. Може би руски патриот? А дали сме щели да сме мюсюлмани без руснаците - ами 500 години не сме се покръстили, включително през 11те войни преди "освободителната", когато руснаците са си гонили целите. Така че и 12тата да беше неуспешна, едва ли щяхме да се покръстим. Щяхме да устискаме до 1919, когато Османската империя така или иначе се разпада, а можеше и да се освободим преди това.

Гледай документалния филм Второто "освобождение" и ще видиш с факти и документи спомените на баба ти и дядо ти от дивите руснаци - завистливи, злобни и лакоми за всичко!!! Правили са в България същото, което в момента правят в Украйна! Да напускат България! Те не заслужават да стъпват по земята на МОЯТА РОДИНА!!!

Те щели да решават! България трябваше да изгони цялото руско посолство още при УЛТИМАТОМА на Путин за излизането ни от НАТО! Само благодарение на проруските подлоги навсякъде в българската администрация и толупа президент тове се подмина! БРАВО на Кирил Петков!!!!

Еее, ако навремето бяха избили овреме германофилите, англофилите, краварофилите - сега нямаше да има проблеми...

Типично русофилско мислене :)

То избиването ви е в кръвта! Та нали вие си "избихте" и Трайчо Костов - русофил!

Главно командващия украинската армия е убит. Взривен е в автомобил докато се е движел в центъра на Киев.

Плашиш ли ни мурзилке?

Надали някой ще закрие мисията тук, щото няма по- удобна държава от нашата да си правиш каквото си искаш. Първо ме втрещи това решение, ама после след като тая дъртофелница даде 24ч ултиматом в МОЯТА ДЪРЖАВА…я да си събират крушите и квото стане! Тва трябваше да го направиме още когато ни резнаха с газа - само нас от цяла Европа! Щото сме им най-незначителни! Аре ся на магарето и бай бай!!!

12 часа по-късно Мутрафоновата Лелка още плюска Макдонълдси в България. Що не си се прибира обратно в Москва, нали е много хубаво там? На приказки са големи отворковци, ама на дейтвия ги виждаме в Украйна 2 села не могат да превземат вече 6 месеца.

Рублата поскъпва- долара поевтинява Какво мислят ОРКИТЕ по въпроса https://www.youtube.com/watch?v=uibQdn7xl-w

Тоя Песков четири пъти се жени. Докато руснаците мизерстват, направи последната си жена фигуристката собственичка на заводи за сол. Крадец, наглец, подлизурко на Лилипутин. Шут в дебелия дирник и марш в Масква на простоватата Ви пасланичка.

Всичките там са джобни - по кинта и петдесет и два (1.52м)

Не ви стискааааа, в Украйна не е като в България.

Ти да не би да си доброволец в руската армия в Украйна? Хайде да тебе като ти стиска да излезеш с един плакат на площада може и с портрета на Путин. Нещастен продажник.

айде закривайте и изчезвайте! никой не ви бръсне за слива!

честити 40% по скъп ток и парно! Тебе също никой не те бръсне за слива, робе

ТРИ ТОПОРА М777 развалят рахатя на ОРКИТЕ https://www.youtube.com/watch?v=4TaIxhW4Hnk

Видео на взрив.. !? Къде са руснаците, имена, танкове, обозначения.. Със същия успех може да е и обратното...както и това да е от място нямащо нищо общо ни с Украйна ни с войната в момемнта Смешник.!

Руската ,,Свиня". Не я желаем от 1917, след това Сталиниската и Путинската все свине от СССР. ние сме сред вашите ,,връждебни държави".. .. Идите ма хуй КГБЕйска сволоч!....

Затваряйте се и Митрофанова си вземете и Копейкин . Българите не се нуждаят толкова от руското посолство от колкото руснаците . Хайде ....духайте супата...

Go and fuck yourself мършо !

Какво ще предприемете зависи от вас. Така както зависи от нас дали ще изгоним вражески дипломат или не. Точно по същия начин както ние не си позволяваме да не зареждаме така и вие нямате абсолютно никакво право да ни нареждате какво да правим.

Mnogo gnusno tva govoritelcheto...

България обявява война на Румъния, за да си върне откъснатите територии. Трета българска армия, командвана от ген. Стефан Тошев, разгръща масирано настъпление срещу окопалите се в Добруджа румънските войски, подсилени с руски полкове и сърбо-хърватски доброволци. Само за два дни – 5 и 6 септември, българските войници превземат укрепения като цитадела Тутракан, а след тридневни тежки битки родният трибагреник се развява над Добрич. На 9 септември без бой българската армия влиза в Силистра. Хиляди българи посрещат с цветя и сълзи войниците- освободители. Румънските и руските дивизии отстъпват, но българската армия продължава преследването и разгрома им и настъпва към Букурещ. На 23 октомври 1916 година конната дивизия на ген. Иван Колев излиза от село Канара – северно от Кюстенджа, и поема към село Кара Мурад (днес Златия). В предната линия са 2-ри и 9-и конни полкове. От близките хълмове румънски и руски войски обстрелват ескадроните, но подкрепени от артилерийски огън, те прогонват противника. Генерал Колев нарежда отстъпващите чужди части да се атакуват и двата конни полка тръгват напред с мощно „Ура!” и извадени саби. В започналата свирепа битка ескадронът на ротмистър Добрилов от Втори ломски конен полк помита румънците и атакува друга, отстъпваща към морето военна част. Това е руската 265 Оренбургска дружина. „Русите останаха няколко мига като вкаменени. Те виждаха каква страшна буря ги застига и потърсиха спасение. Някои хвърлиха оръжието и вдигнаха ръце, други се разбягаха, а трети насочиха пушките и започнаха да стрелят. Конните групи като чукове се стовариха върху тях и ги прегазиха. Саблени удари, стрелба, дрезгави викове. Русите загубиха кураж, захвърлиха оръжието и вдигнаха ръце!”, разказва офицерът Мавродинов в списание „Нашата конница” 15 години след боя. Ломските кавалеристи пленяват около 300 руснаци, но една рота успява да се измъкне и от близка височина открива огън срещу атакуващите ги конници. Първият залп поваля ротмистър Добрилов и кавалеристите, смутени, забавят галопа си. Но макар и ранен, от земята офицерът командва „Напред!”. Окуражени, кавалеристите влитат сред руснаците и започват сеч. „Всеки изправил се руснак мигновено е повалян на земята. Ранени и убити коне падат, притискайки живи хора. Червени струи текат по лицата на ранените, кървави локви блестят по земята!”, описва страшния бой Мавродинов. Подофицерът Ставри Младенов вижда група руснаци да крият дружинното си знаме, стига до тях и го сграбчва, но няколко куршума го събарят от коня. Българите обаче вече са забелязали флага на противника и се хвърлят в битка за него. Знамето минава от ръка на ръка, но всеки хванал го руснак е повалян със саблен удар. Кандидат подофицерът Величко Митев си пробива с бой път до флага, грабва го и охраняван от подофицера Георги Христов го изнася от полесражението. Видели, че знамето им е пленено, руските войници се пръскат, а мнозина се предават. Битката на Втори ломски конен полк, в която се включват и няколко конника от 9-и конен полк, започва в 7.30 часа на 23 октомври 1916 г. и свършва в 9 часа. В нея са съсечени 400 души, пленени са 10 офицери и 1000 войници заедно със знамето на 265-а Оренбургска дружина. На мястото на сражението ломският полк оставя 22 убити войници, ранени са двама офицери и 14 конници. Храбростта на българските кавалеристи в боя край селата Кара Мурад и Чикракчи е пресъздадена в картина от художника на Първа конна дивизия Н. Кожухаров. Според историци от онова време някои генерали се бояли, че българските войници ще откажат да воюват при сблъсък с руснаците, приемани за освободители и братя от народа. Нито един войник и офицер обаче не сваля оръжието си при среща с руските части. Самият ген. Иван Колев – син на преселници от България в Бесарабия, обича голямата славянската страна и се възхищава и учи от казашката конница. Но изправен пред руските войски заявява на войниците си: „Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм благодарен на Русия, че ни освободи. Но какво търсят казаците сега в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи за обединението на България!”. През 1930 г. кавалеристите от Втори конен полк със собствени средства издигат в казармата си в Лом паметник на падналите по фронтовете другари. След 1944 г., с идването на комунистите на власт обаче, подвизите на българските войници в Добруджа са изпратени в забрава. Победите и жертвите на българската армия в боевете с руските войски са задраскани в историята, за да не се руши българо-съветската дружба и „братските връзки” между комунистическите партии. На паметника на кавалеристите в Лом не се отдава почит близо половин век. 27 години след падането на комунизма в Добрич бе издигнат паметник на генерал Иван Колев. Но обелискът в Лом остава скрит сред храсти и бурени в затворената и запустяла от години казарма.

Призовава Русия да нападне България. А бе мършо що не ми излезеш на площада с един плакат със същите думи? Хайде бе предателю-излизай да викаш Русия да нападне България. Обещавам лично ще се погрижа за тебе. И за всеки подобен на теб родоотстъпник.

Отивай в Украйна да трепеш руснаци.

Що да не трепе рашки подлоги тука човека бе сволоч рашиская ? Много сме тия дето ще му помогнем !

Имам против родоотстъпниците като тебе. Кога да те чакам на площада с портрета на Путин?

"Дипломатите, които застрашават България, трябва да бъдат гонени, независимо дали са от Русия или друга държава. Не може един посланик да диктува на държавата, това е недопустимо", добави лидерът на ДПС.

Всички, които мразят Русия да отиват в Украйна. Имат нужда от вас. Хайде, или не ви стиска, пичове и пички

А всички поклонници на Путин - на Далнем Востоке. Пространство колкото щеш. И да ползват само руска битова техника за затвърждаване на обичта към Путлер.

Не ти стиска, а?

Които поставят руски интерес на българския да се качват на самолета.

Ще изчакам Ф16 блок 70.

В стаичка с решетки.

Obichat rusia da si kupat Lada I hladilnik Mraz

Цар Борис трети :"Винаги с Германия, никога срещу Русия." Ама кой да чете история.

Ако някой руснак беше позволил да говори по такъв начин с царя щеше да бъде хвърлен в затвора. Но пък в такъв случай вие сте страхливец и заслужавате да бъдете унищожен с ядрена ракета според думите на руските ви господари.

ВС на Украйна в паника: Битката за ЛИСИЧАНСК още не е приключила, а руснаците вече настъпват към СЕВЕРСК! Извънредни новини - вечерта на 1 юли (18 видеоклипа) https://voenhronika.ru/publ/vojnanaukraine/vsuvpanikesrazheniezalisichanskeshhenezakonchilosarusskieuzhenastupajutnaseverskposlednienovostivecher1ijulja20_video/60-1-0-12486

Мразя путинова русия. Агресивна, нагла, зла, лицемерна поробителка.

Руснаците освен да го поемат дълбоко нямат друг избор. Митрофанка ще бъде уволнена за лошата си работа. Ние победихме.

блядовете са назначили 150 посланика, всъщност шпиони! а статистиката зазва: рассия е посетена през месец май 2022г от 248 българи! 136 са били там по служба, каквото и да означава това! 112 са били по други дела! и нито един!!! нито един на екскурзия или почивка!! еее, за какво и са тогава 150 посланици на раша, като никой не влиза в посолството им, освен предателите русолюбци?

Хой за педерацията фашистка !

Докладвайте като фалшиви новини или реч на омразата постовете на троловете на Копейкин във ФБ и се наслаждавайте как един след друг пропагаднтите им канали биват заглушавани!

Този документален филм трябва да го гледа всеки БЪЛГАРИН!!!! Гледай го и ти другарю и после обяснявай, какво правят войниците ти в украйна...историята го доказва https://m.youtube/watch?v=uqAM3Y-tEC8

Да не сменят Митрофанова с Путин .

Русите винаги се връщат. И винаги стигат до центъпа на Европа и до Тихия океан. Сега заедно с Китай ще видят сметката на все по-слабия Запад. Западът се страхува и използва полезни идиоти, каквито в момента са нашите "избраници".

ти сие российски идиот, нали? е, расияните бяхте роби на златната орда няколкоф столетия! ползваха ви за добитък! после ленин съсипа империята российска и се пръкна ссср! после ссср умре, и се пръкна онд, ама се гънта още в пелените! сетне измислиха рассийската федерация, нея ще я затрие путин! след путин ще сте роби на кадиров!