Собственици на 2000 бензиностанции искат отсрочка от Дянков или затварят

Собствениците на малки бензиностанции искат отлагане на мярката за монтиране на датчици за цистерните с гориво с поне година и половина, защото не могат да си позволят монтажа на уредите. Те заплашиха и със затваряне на бензиностанции.

Обратно в новината

Коментари - Собственици на 2000 бензиностанции искат отсрочка от Дянков или затварят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По Нова година бяхме на едно затънтено село. Трябваше да заредя, братовчеда се обади на бензинжията. Отивам, викам еди кой ти се обади, оня вика - върви на оная колонка, крайната. Питам - що, оня - тъй. Питав колко е 95 че колонката налепена с едни хартии и не се вижда - 2 кинта. Заредих за 80 лв точно 40 литра, няма лъжа, няма измама, и по груба сметка там някъде имаше свободно място, напълних до горе. И после някои да ми приказват, че имало контрол и нямало как и така нататък. За сведение - и нафтата беше по 2 лева литъра :)

На кривата ракета космосът и пречи,че и тяхната работа така

По добре е да се сложат датчици на автоцистерните, които транспортират горивата до бензиностанциите. Да имат и електронен обемомомер и GPS и всичко това е свързано с НАП. Всеки един момент се знае, колко гориво има в автоцистерната, какво гориво кара и с какво каЧество, на коя бензиностанция зарежда. След зареждане на цистерната на бензиностанцията тя се запечатва. Сравнението на между продаденото и постъпило гориво си е както сега, по електронен път във всеки един момент до НАП от колонките. При следващото зареждане на цистерната на бензиностанцията се прави пълно отчитане на наличното гориво в цистерната на бензиностанцията и новопостъпилото гориво от автоцистерната до НАП. Смятам, че ще излезе по евтино на всички, а контрола ще е по точен.

Не признавам за справедлив закон, който ти позволява чрез измама да ми взимаш парите и да си троша колата. Няма да мине!

Ако Бойко Борисов е най-харесваният премиер, значи българското общество е от мазохисти.(Волен Сидеров) Днес въпросът е кой да оцелее политиците или електоратът", Защо в България не може да има гражданска война? Ами защото е пълно със селяни... Всеки глупак може да управлява държавата ,понижвайки жизненото ниво на народа.

Моето жизнено равнище не се понижава от деактивирането на 2000 тарикатски бензиностанции. Ще се повиши ако си плащат всичко и не крадат.

Това трябваше да се въведе още преди 20 години.Но нарочно е оставено от управляващите за да точат големи печалби.В съседна Турция е въведено от 1976г.А нашите се правят на ударени.Зад всяка малка бензиностанция стоят на опашка един куп шмекери от полиция , от мафия , от съдебни и контролиращи органи , за които ще секне алъшвериша.Затова е сега големият вой- да се отложи след година и половина, а до тогава да си пълнят джобовете тези измекяри.

Единият ми приличана брат Галев! А значи имат пари за бензиностанци, но нямат за някакви датчици! СмЕх!

Стига шантаж от дребни хитреци. Да затварят, то и без това на повечето от тези бензиностанции почти никой не зарежда. Просто и тяхното време дойде...

Богатите държави щадят и подкрепят малкия бизнес и стават още по-богати. Бедните налагат монополи и обедняват още повече. После монополистите изведнъж се изпаряват някъде и на тяхно място се явяват нови, държавата постепенно изчезва..

Защо няма нито една новина, в нито един вестни, в нито един интернет сайт, че вместо с 2ст (поради вдигането на акциза на горивата от 0101.2012г.) дизелът се продава с 10ст. по-скъпо? Хората, медиите очи нямат?

защото повишението наистина е с толкова- 2-3 до 4 ст... ама на бензина... А, ама той щеше ли да поскъпва ?

Вижда се, че комунистическото мислене не си е тръгвало от Бг ! Малкият бизнес трябва винаги да се защитава, дори на цената на някои и друг откраднат милион. Свободата е това - да можеш да извършваш икономическа дейност без непременно да си под нечия шапка. Тук озлобените роби се радват, че още нещастници ще се присъединят към пролетарските им редици ! В нормалния свят евентуалните инвестиции, които /може би/ трябва да направят бензинджиите биха били съобразени с възможностите им, с оборота, с достъпа до горива в района и други фактори, недостъпни за съзнанието на неокомунягите от ГЕРБ. Просто някои хора разчистват терена за монополите под аплодисментите на дебилната публика.

Едно правилно мнение най-накрая!!

Твоето мнение е мнението и мисленето на простака, "понаправил" малко пари, "уредил се" с бензиностанцийка. Сега изведнъж, някой ще му казва, че трябва да спазва правилата и да не краде. Рев до небесата, щото говедото не ще да разбере, че преходът отдавна свърши!...

шел,доидоха в бг,за да си делят оборота с дребните риби,да знаеш.коирав ли си та не виждаш че нещата отиват към монополизъм,в световен мащаб

Не е проблемът в 20-30 хиляди лева, а в това, че далаверата с миксираните горива, от които колите ни отиват директно в сервиза, ще секне. Дотук с компромисите!

Я пресметни колко ще гушнат тези които налагат това законче. А сега де. Айде пак гласувайте за тях.

Познавам и Ивайло Николов и Динко Дедев честни хора са, работил съм с тях. Проблема на малките и честни хора е че, бати им Бойко иска да останат само големите играчи на пазара. Просто си разчистват пазара. Ако не е това ще измислят още някой акциз например за тези които продават горива до 50 тона месечно .

Веднъж зареждах на една известна бензиностанция в Нова Загора.По време на зареждането колонката изключи и после пак се включи.Направи ми впечатление че стрелката за горивото в резервоара показва по -малко от показанията на колонката.Поисках проверка чрез стандартния съд-20 л. На колонката показа 20 литра,а в съда имаше не повече от 11-12 литра.И друг ми каза ,че преди седмица и с него се е случило това,но не е искал проверка.Оказва се,че за седмица са минали стотици измамени шофьори с хиляди "спестени"литри.Къде са отишли?Хора,проверявайте колко ви наливат.Ако някой се интересува от коя бензиностанция е случаят,да ми се обадят.

В момента описаната ситуация е същата, но без да прекъсва колонката, плащаш 30 лева за приблизително 12 литра от скъпата нафта, получаваш 8 литра по измервателния уред...и това е от последните няколко месеца! Явно, че тая много известна маркова верига от бензиностанции в БГ, ще пие "студената вода" независимо от добрите тестове за нафта при зимни условия.

до ко ша ям и до амх ---- та кажете коя е тази фирма че всички да знаят - само с недомлъвки не става

Да затварят боли ма' , закона е за всички.Като не им изгодно да идат да копат ама надали а?

от какъв пол си, но е ясно че си изключително тъпо същество

Тези наши неграмотни управници могат да измислят само затрудения на осемдесет процента от българсия народ. ха гласувайте за тях.

То на тия само като им видиш физиономиите ти е ясно какво става на тези "малки" бензиностанции.

повечето малки бензиностанции са направени с краднати народни пари. Когато ги правиха им викаха "бизнесмени", ходеха без да стъпват на земята, и помислиха че са излетели в космоса - голи тумбаци, без пищови даже ....

Гледам и чета и не вярвам на ушите си. Всички сте върха. Имало контрабандно гориво, което идвало от Бургас, а друго минавало през границата. Заради 10 на сто бензинжии, дайте да обрулим всички. Държавата да сложи уреди на входа и изхода на Нефтохим, ако трябва и постове. На митничарите на главите им камери и микрофони. И така ще излезе хиляди пъти по евтино. Ми то така утре някой може да реши да ходим всички без гащи, защото през границата минавали контрабандно печени семки се продавали на черно. Нямаш джобове , няма контрабанда......

Само глей как ще ни го набият с новите касови апарати,то бензанджиите ни са най малкия проблем,ами питам се когато март поне 100 000 фирми ще затворят? За съжаление и аз съм сред тях! И някой да се замисля че 50% ще заминат за чужбина! За съжаление(или за радост) и аз съм сред тях!

Лек път ... там в чужбина само нас ни чакат и викат, драги българи елате при нас е зарито с свободни работни места и се чудим какво да ги правим.

4000 ще работят нещо друго, какво лошо има в това?

И какво ще работят като няма грам работа в тая държава

Щом са си намерили работа като бензинджии, значи ще си намерят нещо друго. Аман от черногледци.

2 000 ще затворят,преди дни ЕТ 50 000 заличиха това са броики БЕЗРАБОТНИ в тази криза за сметка на производители на нивомери и касови апарати Това ли е грижата за малкият бизнес в БГ

Преди минути по новините на една телевизия даваха малка бензиностанция която показа показание на касов апарат - цял ден 14 лв.В същото време собственика каза че хиляди ще бъдат принудени да ходят до голям град да зареждат и така ще им бъде по скъпо.Хем нямат обороти и две години им трябват да избият парите за нивомерите - в същото време хиляди ще бъдат лишени от тяхната услуга.Кое е вярно ?

телевизия викаш - ми отворих сайта на бтв имаше репортаж. Тия дето са сложили нивомери оборотите им скочили с 24 000 000 лв за месец въпреки кризата. И после обратния случай - те ти примерна схема за пране на пари- жената митничар- мъжа върти неква бензиностанция с ресторантче и чука кухи обороти. Много хора тука се закъхариха за малкия бизнес- само че нещо не им вярвам - карат луксозни коли и ги сменят често- трошат маса пари по заведенията и не се спират от екскурзии по чужбината Сварват да подържат и шаврантии - ми все ще намерят някои лев за нивомер

Не се заблуждавайте те данъците и сега си ги плащат. Цялата работа е лобистката фирма "Х" да си пласира уредите. Както става ясно 3200 малки бензиностанции и още толква големи, по 20 000 за тачик с монтаж на един резервоар ( а те имат за различните горива различни резервоари = ти си ги сметни. Тва е врътката, като ги сложат ще им поискат после да си монтират и топломери за по 10 000 на резервоар да следят температурата на горивото директно в гражданска защита да не би да замръзне. Разбира се топломерите ще са от "тяхната фирма пак", която ще опъне едни 100 - 150 000 000 (милиона) от това законче, сещаш ли се.

Я пресметни колко ще гушнат тези които налагат това законче. А сега де. Айде пак гласувайте за тях.

Ами да затварят- докога ще слушаме заплахи на т. нар. бизнесмени. Тази наредба не е от вчера, къде бяха ? В,есто да си прибират парите в джоба, да си бяха инсталирали уредите. Никаква отсрочка- който не може да прави бизнес, да затваря и да ходи на копае на полето

Законът е един за малки и големи бензиностанции.И без това е ясна съвременната картина, че основно малките бензиностанции реализират печалби като смесват стандартните горива с бъркочи от обезцветяване на индикирани горива, или добавят фракции предназначени като разтворители за бои от ИНСА ойл и от първа частна петролна рафинерия в Плевен-Долни дъбник.Затова е по-добре да се ликвидират , ако не си сложат нивомери по закон.

мап : НАП да не са им чираци - ами да вземат да се поинтерисуват кой продава на най ниска цена горива - да направи конкурс и да ги зарежда а после бензиностанциите да им плащат на вноски .Мислете като пишете.Не е работа на НАП да осигурява касови апарати, нивомери,кантари и т.н.

Ами тез същите бензинджии са знаели за това изискване и срокове да ги монтират,ама сега плачат...Искат да се повтори историята с протакането - "Нефтохим", ама в мини вариант! А може и да не е случайно, щото пари се перат и печелят там - не е шега работа! Като нямат измервателни уреди - да си търсят друг бизнес!

Защо не затворят щом са толкова зле - утре ще ревнат че ще фалират заради осигуровки,вдругиден за нещо друго.Безплатните обяди свършиха - щом искаме субсидии,доплащания и т.н. ще спазваме правилата.Който може - остава, който не може да продава банани - маси на пазара много.

Ми да се вдигнат на един протест с кебапчета, пържоли, вино и хора. Те нали всички сектори, които са "много зле" все така правят.

Глупости дрънкаш! Тези малките просто са свикнали да не плащат данъци, което сега няма да им се случи. Или според теб "среден и малък бизнес" е равнозначно на "всичко заработено си е само за мен". Да бе да - ГЕРБ са ти виновни.

Нали после заработеното се завърта в икономиката бе! Научете някои азбучни истини в икономиката, пък тогава правете наколенки на мутренското правителство.

В чия икономика се завърта заработеното? До колкото знам у нас Мерцедеси не се произвеждат. ТЪПАНАР!

Ами що НАП не се поинтересува колко струват тия датчици наистина и поставянето им. Да направят един конкурс за държавна поръчка и спрчелилата фирма да ги монтира за сметка на НАП. После бензинджиите да платят разсрочено за година, монтитраните датчици...и така.

Елементарно Уотсън! Фирмата дето ги монтира е на наш човек и сега жъне ли жъне!

Ти да не мислиш, че конкурса ще го промени този човек да не е същия ;) А датчици трябва да има, защото нелегалното гориво се чисти именно в тези бензиностанции.

За всички е ясно, че проблема не е в монтиране на датчици. Проблема е че ще трябва да се плащат данъци. А какво Убаво беше досега.

НЕ ЗНАМ КОЙ ВЕЧЕ ЗАРЕЖДА НА МАЛКИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ! Аз лично отдавна спрях да зареждам на такива, защо? 1. Горивото е лошо и колата ми не върви добре! 2. Лъжат нагло в литрите. При вместимост на резервоара 42 литра веднъж ми наляха 48 при това имах поне 2-3 литра в него. 3. Никакви допълнителни екстри като : миене на стъкла, проверка на гумите, отстъпки при зареждане на цял резервоар и пр. Да затварят!!

Посмали малко фирата по точка втора. Това, което си писал, никъде го няма.

Има,има.При фабрична газова 32 литра,ми сипаха 36.По точка 3-никакви не са,щом ми искат по 2-3 лева.

Зареждат хората на село, както и селскостопанската техника, примерно.

Да затварят!!! Имат пари да си построят бензиностанции, а нямат пари да си сложат нивомери!!! ДА БЕ!!!!! Аха и да заплача за тях.

Много точно казано.

ако българските системи са по-евтини не виждам защо да не се даде отсрочка, отделно от това ще се подпогне и нашия бизнес (не, че датекс са кой знае кво - пълни дървета са, по-скоро първите!)

Аз пък искам да си направя завод ама не мога да си го позволя и ви казвам че ще го затворя преди да го отворя. На който не му е по-силите да върти един бизнес и да спазва нормите да се захваща с друг или да става работник.!!!!

Притежателите на малките бензиностанций има т не е дна,а по 4-5 такива.Да не плачат.Аз познавам хора които имат 3 бензиностанции и живеят богато.Имат къща палат,карат страхотни коли и.т.н.Като не са доволни да затворят.

бензиностанциИ.

Около 100 млн. лева е размерът на нанесените щети от престъпленията против данъчната система през 2011 г., заяви междувременно пред Фокус главен инспектор Христо Йорданов, началник-сектор Финансово-кредитна система в ГД Криминална полиция. Те обаче са намалели с 4,98% през 2011 година спрямо 2010 г. Намаление се отчита и при престъпленията против паричната и кредитната система - с 19,58 %, при които щетите са за 844 хил. лв.

Никакви отстъпки, като за всички и за всичко. Нека затворят. Законът е един за всички. Стига имитации, че се върши нещо. Зареждащ бензин, а от колонката бензин с мноооооого..... въздух..въртящ циферблата. Да се въведе тотален контрол.

Ами да ги затварят и толкова! Трябва тотален контрол над измекярите! То и без това преди време в Западната преса бяха писали, че в България бензиностанциите са толкова на брой все едно се намираме в Кувейт! Хахаха Така страната ни ще стане и по-чиста!

Нали за това го правят, да оправят бизнеса на големите вериги като Лук Ойл, ОМВ-и, ШЕЛ

Дори и ШЕЛ са малки бензиностанции работещи с франчайзен договор към Шел. Зареди,погледни си бележката и ми кажи къде на нея пише ШЕЛ

Никаква отсрочка! Въртите далавери на черно, продавате разредени горива, не плащатае данъци. Никакви такива! Като не ви харесва да спазвате закона - затваряйте и си търсете нова работа.

Браво!

Законите ще се спазват, когато са справедливи и са направени от хората за хората.

Той, Дянко, точно това иска - да затворите. Всичко върви по план. Точно както се е разбрал с най-новите си приятели - олигарсите и монополистите. Първо умъртви дребния бизнес, сега е наред да се дестабилизира средния.

че кога е имало среден бизнес ?? Нали предните си правиха вноса на всичко, те тршаваха на кой дилър какво отстъпки да има, и не плащаха данъци, така нямаше как някой да ги конкурира при внос, ако не си плати при тях не го ли наеше Ежко ?

Това наистина е идея без покритие. Горивото се кара с документ,разтоварва се с помпа при напълно затворени цистерни,продажбата е електронно свързана,пистолета не може да зарежда без това да се маркира от компютъра,от цистерната НИКОЙ не може да тегли гориво по друг начин.Така че това което го интересува Дянков го има. Допълнителния монтаж на една система е свързан с преработка на всеки люк с монтаж на нови отвори за което е задължително изпразване на горивото от цистерната . Монтира се окабеляване от люковете до помещението а това е свързано с изкопи по трасето което означава СПИРАНЕ работа за няколко дни и възстановяване на бетонови и асфалтови настилки. Така належащите работи също струват много пари и много време без работа. Крайния резултат е нулев защото и сега в НАП никой не поглежда отчетите от предишното изискване а със въвеждането на още отчети в НАП трябва да се открие нов отдел "бензиностанции" който да следи само движението на двата отчета /наличност и продажби/

Ти остави тея работи на мен. Аз що щуротии съм измислил за далавера ти е бедна фантазията. Цял ден седим и мислим как да пре..ебем системата с ортаците и да ти кажем , че файда има голема. Нема сега да ти отварям очите, щото мразим и други тарикати да има. Ха наздраве сега и да знаеш , че кинти нямам, щото нема оборот. Идва ми да драсна клечката, ама по напред да направим тарикатска застраховка, че ден без далавера е мъка, брато !!

Ха-ха-ха...!!!! Е това е върхът! Броаво на теб ,който и да си-това е живата истина не само за тия,а и за всички плачещи в бг, търговци!!!

Ще се закачате към НАП къде ще ходите. На мен касовия ми апарат не ми излиза от джоба. В другия джоб кочана с фактурите и елката за смятане която също мисля да сменя с такава със СИМ карта за връзка с НАП. Само на оная работа не са ми сложили датчик нападжиите но предполагам до края на годината и там ще сложат я брояч я километраж. Догодина ще ми сложат и въздухомер с чип към НАП и лайомер също. Тогава очаквам вожда тиква да излезе с обръщението към нацията: - Малко сеете и еб*те мили комсомолци не се излагайте а и не се опитвайте да дишате през ушите щото само аз вожда на кучетата от калпав матреал мога така.

не си далеч от истината - ако населението продължи да застарява в един момент няма да има кой да плаща пенсиите и пенсионната система ще се взриви. Та очаквам в скоро време апели за по-активно размножаване ;-)))

Е, то и на челото им пише, че са мутри. То бива наглост...

Какво от това.

абе то хубаво, ама това за контролните инструменти не е от вчера. Къде са спали тези "бизнесмени"?

В Гърция има много малки семейни бензиностанции като разликата в цените стига до 0.50 евро за литър от Север на Юг. Защо да мачкаме малкия бизнес, или ще даваме всичко на олиго/монопола?

Не приемай задълженията ти към държавата като мачкане. Ако не можеш да издържиш, не стъпвай на това поле....или тази държава.

И децата в детската градина знаят, че малките бензиностанции са печатарски манифактурки за доста големи пари. Действително е време или да се очовечи тариката или да хваща гората. Тези сълзливи и сополиви трагедии да си ги говорят в хоремага на площада докато му пълнят от колонките ерзац горива (нещо като пърцуца за ракията). Давай смело Дянков и хич да не ти пука !!