През осем склада влиза в България контрабандно гориво

Общо осем са митническите складове по българското Черноморие и Дунав, на които няма измервателни уреди, а това позволява да се вкарва контрабандно гориво.

Обратно в новината

Коментари - През осем склада влиза в България контрабандно гориво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Тези пристанища са предпочитани от контрабандистите, защото реален митнически контрол не се осъществява и режимът на работа на тези обекти изцяло зависи от усмотрението на самите митничари." И "Митническите складове работят съгласно режим, създаден със заповед на директора на Агенция "Митници". И на практика ведомството само създава законовите норми и само се контролира дали ги изпълнява." Кажете ми сега, ако аз съм един митничар и от моето "усмотрение" зависи дали да взема едни пари или не, какво ще направя?;)) А другия "казус" - направо отговаря на питането ми защо сме номер 1 по корупция в целия ЕС!

НИКОЙ в тази скапана държава не е чувал за тези "пробойни" Добре, че идват избори и Реви Зоро ни открехна как се спонсорира "волята" на Магарешки

До Герджиков - служебен премиер : Г-не , вместо да лелеете по еврозоната, дайте първо да стегнем нашата къщичка и в тази връзка моля, да се разпоредите да се монтират измервателни уреди, а дотогава складовете да се наблюдават от специални служители на МФ и митниците със съдействието на НАП и БОП !

още в зората след дворцовия преврат почнаха да търсят клиенти за руския горивен експорт. Кой смее да проверява юнаците от службите, КОЙ!

Редакторите на сайта- оставете по-дълго време тази тема на първата страница. Както и тази за съсипаното бг село! От спорове по тях все може нещо да се научи! Оставете ги тия вести за нещастни катастрофи или къде си правят звездите купони!

Вижте за селото- над 1100 коментара за един ден!

по пристанищата митничарите всички са от ДС, верни на партията и са милионери от много години и са недосегаеми, дано има господ и той ги накаже

Голяма истина е разкрил Ревизоро,това е от 27години на това се крепи кретащата икономика на България.Има ли човек,които се занимава и с най-малкия бизнес да не го зная?Ревизоро не знаели,че този нелегален внос определя всичко:производство,движение на стоки,цени и партийте майки на роящите се недоносчета?Защо по бреме на изборни кампании се сещаме за очевидното?Няма ли най после избирателя да разбере,че без всенароден протест нищо няма да се промени?Комунистите имат една фраза"ВЛАСТ С КРЪВ СЕ ВЗЕМА И С КРЪВ СЕ ДАВА".Може ли да посочите една партия от прехода,която да не е създадена и контролирана от БКП? Искаме да се сравняваме с Румъния-те осъдиха Чеушеско на разтрел ние издигнахме паметник на Живков(Тато сам си го издигна приживе)За сега всичко върви по сценарий.ДАНО НА 26 МАРТ ПРОМЕНИМ НЕЩО!!!

Ето това е Главната новина за България : КАК се избягва плащането на АКЦИЗИ и ДДС !! А не новината за тримата кривокраки корейци шефове на Самсунг , за което изобщо не ми дреме !

Ох леле! Ревизоро - най-големият разбирател! А защо не кажеш, че 20А корабно място и спиртния терминал са на концесия при Домусчиев, а...? Но толкова некомпетентност не си демонстрирал откакто беше шеф на митницата

Е Ревизоро, за това ли членуваш в партията на Винкела от Бургас. И какво следва сега, нищо, ще си подредят кражбите законово, като "народа избере правилните хора на честните предстоящи избори". Булгаристан.

Защо Магарешки подкрепя безрезервно Тиквоной.

отдавна! Г-н Димитров и преди го е казвал, нищо ново! Думите му обаче, както и сега ще виснат в пространството! Ние тук ще се възмущаваме и коментираме, но нищо не решава, трябва да се работи по въпроса, но на никой не му изнася...., защото заплахите са големи. Г-н Димитров вече не е в системата, отдавна! Не беше удобен..., нямаше политическа подкрепа! Герджиков, ти пък ходеше и лъжеше как не са ти предлагали да си служебен премиер!!! Сега пак лъжеш, аман!

Като знам просяците на Калотина как дерат тираджиите и автобусите за да ги пропуснат, иначе се чака с часове за щателна проверка, представям си какво става по пристанищата.

Ми то във всичко е така! За обикновения българин - няма прошка, за фирмите - няма закони! Пример: Всеки български шофьор е ЗАДЪЛЖЕН със ЗАКОН да плаща Гражданска отговорност за превозното си средство с покритие 10 и повече милиона евро (вече 10 години аргумент за повишаване на цени), но Всяка фирма превозвач, дори на опасни товари, като тази, собственик на взривилите Хитрино цистерни НЕ ПЛАЩАТ или плащат минимална ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ с покритие до 100 000 лева!!??? Обикновения гражданин с лекавтомобил плаща за покритие до 10 000 000, а фирмите със влакове - НЕ ПЛАЩАТ и НЕ ДЪЛЖАТ ГО! Щетите ги "плаща" евентуално държавата с парите от нашите данъци т.е. пак НИЕ!

магарешки има ортак боико борисов от банкя и тиквата взема най-малко 30% от цената на контрабандното гориво

А за теб един гол ....

ChatGPT

Марешки да има нещо да добави?

Само Марешки ли? Той е в бизнеса едва от 2-3 години, а тази пробойна, за да не се запуши толкова години, явно някой друг има интерес

Е ревизоро ко упреква държавата нали той е част от държавата в качеството си на народен представител. Що не отиде толкова години с Боко Тиквоко да отрежат лентичка на някой измерителен уред.

И от къде можем да си вземем и ние от това гориво. Все пак ми писна от 2 лв за литър бензин...

Държавата е оставила вратичка за свои хора като магарето! Разграден двор!

ЗАТОВА УБИХА ВАНЬО ТАНОВ.ЗАТОВА ИЗПЛУВА ОТ БЛАТОТО МАРЕШКИ.

Толкова глупости не бях чел отдавна. Най-лесно се манипулират точно измервателните уреди. Затова и с т.н. броячи Лукойл най-много цака държавата. А танкерните товари се измерват ръчно, чрез рулетки и товара се изчислява по калибровъчни таблици. Електронни рулетки и танк-радари никъде в света не се признават. Само ние тук продължаваме по дилетантски да израждаме не само контрола в/у корабоплаването, но и управлението на цялата държава. Пази Боже Валери Винкела да придобие още по-голямо влияние от това, което му беше дал Бойко!

сам си монтира измервателните уреди и сам си ги контролира! Но това е друга тема, за танкерите има друга схема!Калибровъчната таблица си е направена за танк примерно 18 хил литра, а самият танк е свързан с още един допълнителен от 3 хил литра, който по документи се води за вода за пиене!Получателя просто знае, че ще получи 3 хил. повече.Давам просто пример!

Не може, значи, кафемашина с 5 лева дневен оборот да не е свързана с касов апарат и с НАП, а митнически склад за горива- може, защо не. Всички в тази псевдодържава са ЛУДИ без изключение!!!

характеристика за българите. Циганите , турците и помаците имат други качества. Те не се връзват на тъпата еврейска пропаганда идваща от Еврейския съюз, но се връзват на еврейската мюсюлманска пропаганда на Турция.

Което, обаче, не ги прави по-нормални от Българите.

Чудесно, така управляващите ще крадат от друго, иначе пак щеше да е от бюджета.

Тази атака срещу Марешки ще постигне обратен ефект. Кой болен мозък ще повярва, че цялата държава от 27 години е подготвяла контрабандата, от която Марешки да се възползва, който пък е на пазара през последните 2-3 години!

Hе ме интересува дали са нелегални горивата,важното е да са евтини.Bсички българи това ги интересува,

Като са нелегални горивата означава, че за тях не се плащат данъци, т.е. няма приходи в бюджета. При това положение обществените разходи се покриват с външни заеми. Тези външни заеми ги плащат точно "всички българи, които не се интересуват", но с лихви. Т.е. накрая евтиното излиза скъпо. Да ви е жив и ждрав ДДС-ар 1 на България!

апетитът идва с краденето.

При една проверка да не излезе че точно в тези региони са най-богатите митничар (или техни роднини)? За един преАтел питам.

Австрия - 0,457Е Румъния - 0,467Е Германия - 0,51Е България - 0,545Е -------------------- Цени без акциз и ДДС за днес според energy . eu

За дизел.

Оказа се че Лукойл доставя 40% от горивата но внася 60% от акцизите. А разни овчици продължават да блеят старата песен...

Къде се оказва или просто си пишеш наизуст?

оказа се че овчиците могат и да пишат.

А някой журналист дали ще попита всичките мин.пред. до сега дали са знаели това?

Ало Ваньо, изведете нашите хора от тези пристанища! Боко, от оня свят ще ми е трудно. Вчера Мишо ми вика, че и тук в рая се подготвят за бензинаджии.

Журналята са на хранилки. 90% задават подготвени и предварително одобрени въпроси. Защо никой журналист не попита Корнила, как на 28 се става изпълнителен директор на Техноимпекс и Техноимпортекспорт? Защо никой не показа на дебелото Лиле, новите разбити пътища, когато се пенеше в студиото, че всичко ново, било здраво?

Г-н Герджиков може да разпоредите тези складове без измервателни уреди и връзка с НАП да се затворят докато не се оборудват съгласно закона- справедливост за всички.

Те не с само за контрабанда на горива, от там минават много повече стоки. Искаш да блокираме целия внос-износ ли?

Ха-Ха Говорителя на Златев отново изпълзя. То и в Австрия, Люксембург и половин ЕС са на контрабанда. Нека продажника руски обясни как е там че да е по-ниска цената на горивата.

Сега разбрахме откъде зарежда Вазелин Мерашки...

защо няма уреди и защо се позволява вече 27г???гатанка

А стадото си блеее: "Най-евтино при Марешки". А сега дами и господа, разбрахте ли къде е ключа от палатката !? Не е под черджето пред нея, някъде другаде бил, казват едни хора с ТИМ-но минало !

марешки

С една дума няма държава.