Ваньо Танов: Има картел за цената на горивата

Цената на литър бензин с акциз и ДДС е 1.80 лв., този марж от 45 стотинки и разликата от няколко стотинки като крайна цена, говорят за картел, обяви Ваньо Танов

Обратно в новината

Коментари - Ваньо Танов: Има картел за цената на горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умник , колко ли време му трябваше да стигна до този извод. какво откритие направи само - изненада цял свят . голям смях пада с такива като Танев . Какво да се очаква от човек бъркаш ЕГН с номер на мобилен телефон.

Госодина до сега явно е бил в КОМА.

В цялото ни общество се краде! Поголовно! Наред с това и се лъже! Станали сме абсолютни шампиони в тези дисциплини! Каквото и да разкрият като измами няма да се изненадам! Въпросът е има ли изход от това???

Я Ванката между 2 водки какви просветленя има.

ПОТЪРПЕВШ, че не искам да го цитирам. Можеш ли да направиш нещо, то само по телевизията не става. Верно, не може всичко навднъж - едно по едно. Ние сме тук - избирателите.

ще видим казват руснаците. Ще дойде септември, ще си дойдат ваканцуващите и ще видим кво ще направи Бойко.Сигурно пак ще бъде в свирката и то за три дни. Да, ама не - колкото и да сме гладни сме шофьори и именно за това ще следим кво става.

Къде видяхте разлика от 1-2 стотинки????? Всички продаваха месеци наред на една и съща цена. Газ - 99 ст. , бензин и дизел около 2,30, при това месеци наред. Валката Танов чак сега ли видя монопола , той е ясен от месеци наред. Да конфискуват рафинерията в Бургас........

Сетила се Мара да се побара.

Ами има един начин да се избегне този картел, ако има такъв. Някъде на околовръстното се прави обшествена бензиностанция (Държавна). с голям паркинг, продаваща само един или два вида бензин и нищо друго. Бензинз се продава в туби по 20 литра две или три туби пълни ( 40 или 60 литра ). Знаеш теглото на тубите, специфицното тегло на бензина ти го дават има малки отклонения и те се отразяват в цената. Предварително си си платил с дебитна карта и си задал количеството. Получаваш дата и час и с ена ръчна количка , която изваждаш от багажника на колата на паркинга, докарваш две или три празни туби , които оставяш. С дебитната карта се индентифицираш и получаваш две или три пълни туби , които по възможно най експедитивен начин с ръчната количка закарваш до багажника на колата и експедитивно освобождаваш паркинга. Можеш на паркинга да си премериш тубите пред чиновник за проверка и състава срещу заплащане. Работата на служителите на бензиностанцията е да обслужват автомат пълнеш тубите на идентифициралия се клиент и да му ги дават , ако всижхко е ок. Така оборотът би скочил примерно най - малко 10 или 20 пъти и цената би била ниска. Който иска качествено обслужване си плаща на някоя бензиностанция от някаква верига със съответната цена. Ако този начин на търговия има успех , би принудил веригите да са съвестни, в противен случай ще се появяват допълнително такива евтини бензиностанции до покриване на търсенето. Има абонамент за няколко години за да ползуваш такава бензиностанция за да може да се изплати, ако има реакция .

констататори в държавното управление бивши и настоящи. Няма държава 30 години вече ,щом стане нещо и веднага го забелязват, верно има случаи когато не го забелязват, както "бежанците"-по добре за "картели" да говорим а?

И при бираджиите има картел,сега да не почнат да се самоубиват бензинжии!!!!!!!!!!!!!!

Да беше само при горивата картелната далавера - с мед да я намажеш...Ами, цените на мобилните оператори? Монополът на електроразпределителите, на топлофикациине на ВиК дружествата? Приватизацията на монополни предприятия подсказва едно сиво бъдеще на безкрайна корупция и изнудване на крайния клиент - превърнат в крепостен консуматор.

Някой беше казал " За Бога братя, не купувайте" !

Атанас Тасев каза че няма картел. Айде разберете се как точно да ни излъжите, че нещо се разминавате.

Браво Ваньо, Браво Танов. Откри топлата вода. Петролът трябва да падне на 10 долара ли, за да стигнеш до този извод, че има картелно споразумение за цената на горивата в България между най-големите вносители. Вече и децата от детската гради знаят това. Виж колко падна петрола и колко е спаднал бензинътна нашия пазар. Петролът се вдига цената по бензиностанциите се вдига. Петролът драстично пада стига минимални нива за последните 9 години в България бензинът се вдига. Отново се намира причина да се каже на обикновения човек, че въпреки спада на петрола в България има такива основателни причини да се вдига цената на горивата. Да ти скъсат душата от обяснение, направ да те разплачат от доводи. И обикновения българин пак бърка в джоба и си плаща скъпия бензин. А на който не му изнася да си зарежда от друга държава. Това широко разпространено извинение като не ти изнася махай се намали населението на България на пловина само за 25 години. Но какво ли му говорим на Ваньо Танов като той едва сега констатира картелното споразумение и едва ли ще промени нещо, защото той не вади от джоба си левчета да плаща горивото си на бензиностанция. Служебен автомобил. Данъкоплатеца плаща ли плаща. И с депутатите е така и с министрите. Дий воле, дий!

абсолютно съгласна с казаното! с всеки изминат ден едни 15-20% (начело с правителството) от населението на страната лъжат, крадат и безчинстват безнаказано . По всичко личи, че са загубили представа за граници, за съвест, за култура.

как така не предава информация към НАП?! За какво им е софтуера на НАП, за да гледа някое мижаво магазинче или да наблюдава в реално време големите бензиностанции?! с голям автомобилен поток. Защо не правят наблюдение данъчните на тези бензиностанции, ами кибичат в магазин за кучешки храни от сутрин до мрак, за да установят, че българинът се отказва вече дори и куче да храни. Смешници пълни! Абе ви статистици ли сте, или органи на управление?!? Е кой задава посоката в поведението на данъчните субекти - не е ли държавата?!?

Цар Тиква се изтапани пред целокупното българско човечество и попита-къде е държавата да се намеси?!?!?!?! То бива наглост и дебелоочие ама..

А, бе правят се някакви опити, но едва ли.

Та как беше приказката за лудия и баницата "Не е луд тоя дето я яде ми тоя дето му я дава" - иначе казано докато има клиенти ще има и дерачи. Българинат е свикнал да оди то тоалетна с колата. Я всички, тия дето реално могат и без кола, да слеземе от колите пък да видиме как и какво ще стане!

бойкот ве

Вальо Танов във КЗК ли е? Нали Боко поискал комисията да се произнесе!Шефа на митницата защо бърза като пърле пред майка си? Той да каже за мафията в митницата...!

...........Има картел за цената на горивата....................... И ся кво прайм?

Публична тайна е че бензина и дизела излизат от Лукойл преди налагане на акцизи на една от най-високите цени в ЕС...... Цената му по бензиностанциите е поносима само благодарение на най-ниския акциз в целия ЕС.... Извода???? Някой яко закриля Лукойл,и те си надуват цените както си искат...... Не са виновни само бензиностанциите.....

гпупости

Да не говорим, че България е единствената държава, в която дизелът е по-скъп от бензина въпреки, че производствените разходи и акцизът за дизел са значително по-ниски от тези за бензина. Причините са същите.

Едва сега ли разбраха че в горивата има наднормена сяра. И какво ще предприемат? Инфантилна ни е държавната администрация.

Има картел между ББ и Ваньо, и още няколко красавци.

от въздуха вилите на веселото село,а сега поредното отчитане на работа...До тука четем и слушаме констатации. Сега очакваме реакцията на властта и реални резултати . Ако няма промени, означава че всичко е предизборен "кьор фишек".

Слуга си на криминален престъпник.

Танов, отворете пазара за свободен внос и отнемайте лицензи при картел.

Кой ти забранява да внасяш?

OMV си внасят бензина, ама нещо не виждам да са смъкнали цените, защо така?

Една стока струва толкова, за колкото успее да се продаде...... Естествено продавача гледа да вземе максимално висока цена, купувача иска най-ниската вьзможна.... След като се купува бензина на тази висока цена, значи доста Бьлгари са склонни да я плащат...... А иначе картел е кристално ясно че има, при разлика от една-две стотинки на литьр бензин по бензиностанциите......

Правилно сте усетили пазарната икономика, но за картела не сте прав, няма нужда, каква е разликата на доматите на пазара? В България Лукойл задава парада, а другите ги следват.

нали сме руска република и петрола които русия ни доставя е скъп следователно и горивата ще са скъпи.

Бензина излиза от Лукойл на цена 1,80 лв..... Оттам Би трябвало по различните бензиностанции да има цени от 2,00 до 2,30...... След като цените на всички бензиностанции са практически еднакви ( разлика от стотинка-две не е разлика ) значи има картел между самите бензиностанции........ Друг е вьпроса за цената на бензина от Лукойл, като че има предвид ниската себестойност на произведения вьв Бьлгария бензин ( ниски даньци, акцизи, работни заплати )

Всеки го знае , Танов защо мълча до сега или не искаше да обидиш Софиянски !

Не моем да тръпим рушняци!

Още през 1935г. Федералният Апелативен Съд на САЩ (Съдия Лърнид Хенд /1872-1961/) по делото Хелверинг срещу Грегъри постановява: ВСЕКИ Е В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ДА УРЕЖДА СВОИТЕ ФИНАНСОВИ ДЕЛА ТАКА, ЧЕ ДА ПЛАЩА ВЪЗМОЖНО НАЙ-НИСКИ ДАНЪЦИ; НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗБИРА НАЙ-ИЗГОДНИЯ ЗА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ МОДЕЛ НА БИЗНЕС; ПЛАЩАНЕТО НА ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ НЕ Е ПАТРИОТИЧЕН ДЪЛГ

В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА си пропуснал леко

Като гледам, скоро барел петрол ще е по евтин от литър бензин у нас. В Германия днес литър дизел е едно евро, ама тия са загубили втората световна и е редно да е по евтино. Виж, ние сме друга бира.

Браво Танев, усвоил си нова думичка, дано да знаеш и какво означава и как се притиводейства на картел. Айде сега да помогнем с още една нова думичка - Монопол. Какво означава - за справка - речник на чуждите думи. А как се противодейства? С облекчаване на вноса и строг контрол. Ясно е че трябва да се пълнят партийни касички, но трябва и бюджета да се понапълни другари - бивши, настоящи и бъдещи.

Тази наглост на Лукойл е смайваща.Намалявнето цената за един барел от 106 $ допреди 7, 8 месеца на 45 $ в момента е приблизително намаление с 55% Цената на дребно в бензиностанциите беше 2.55 лв.,а сега е 2.30 лв. или намаление с 15%. Честито и браво наруската политика

Така е с руснаците!

Лукойл не е Руска компания , а Английска виж в регистъра , татарина Аликберов е менаджер !

Така и така горивата са с европейски цени!Да вдигнат акциза!!

Браво Танов трябва да се борим с руската мафия и хората и тук.

Ти добре ли си с главата или просто така си плямпаш нахалост !

Ти на глупак ли се правиш?

По цените е ясно,че е така!!!Защо спи премиера или са го"приспали"с някой лев???

всяко нещо си има цена,тиквите също

Като има картел, не трябва ли веднага да санкционират всички бензиностанции? Какво е направено досега?

ДобрУтро! Сетила се Мара да се побара.

къде живееш. Според теб няма черна икономика, няма незаконни цистерни. Те не са закопани - стоят си на открито, но нашия продажен като теб народ си трае.

Борисов може само да контролира да няма на черно продажба на бензин. Иска чрез пломбити да спаси поне ДДС-то.

Има, естествено.Той не открива Америка.Само, че трудно се доказва.Трябва повече бой.

чувал ли си - това е пазарна икономика. Всеки продава на цени, каквито си иска. Картел - това е обединение на крадци - казват толкова ще продаваме, добре,че не са решили да продават на 5 лв. литъра. Щото казал съм - няма бедни хора у нас - за ракийка, салатка и бензин винаги се намират пари.

ама всички тук пишещи като че ли са собсвеници на бензиностанции, босове в енергийния бизнес, разпределители и пр. Нали се сещате,че нито правителството, може да се оправи с крадците. Само ние техните клиенти. Ако една-две седмици устоим "за Бога, братя не купувайте". Колкото и Танов да е лош, той изчисли, че търговците, прекупвачите и др.сволачи печелят на ЕДИН ЛИТЪР БЕНЗИН - 40 СТ. - И 4 СТ. ДА СА - ИЗЧИСЛЕТЕ колко пара е. Затова врещят като кози, а вие им се връзвате.

До тука четем и слушаме констатации. Сега очакваме реакцията на властта и реални резултати . Ако няма промени, означава че всичко е предизборен "кьор фишек".

за толкова години шеф на митниците в момента със сигурност е мулти милионер! Аферим!Машала! Чок гьозел!

Има бръмбар в главата си- на всяко колонка митничар и да събира разликата на ръка.