Коментари - КЗК обвини ”Лукойл” и още три петролни фирми в картел | dnes.dir.bg
назад

КЗК обвини ”Лукойл” и още три петролни фирми в картел

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предяви твърдение за картел срещу четири компании на пазарите на бензин и дизелово гориво, съобщи пресцентърът на институцията.

Обратно в новината

Коментари - КЗК обвини ”Лукойл” и още три петролни фирми в картел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не погледнат малко и счетоводните документи на тези фирми. Например как така Лукйол Нефтохим Бургас АД търгува със свързани компании и чрез трансферно ценообразуване печалбата й се прехвърля основно към тези свързани компании. През 2010 г. Приходите от продажби са били 5'346'438 хил. лв., а себестойността им е 5'301'872 лв., което се равнява само на нетна разлика от 44'566 хил. лв., която с малко надути разходи от 289'150 хил. лв., води до счетоводна загуба от -126'854 хил. лв. Над 90 % от продажбите на фирмата са със свързани лица. А от тези разходи 289'150 хил. лв. Най-голям е делът на другите разходи, от които най-големи са разходите за поддържане на неработещи системи. Друг интересен факт, е че фирмата няма печалба, продава почти на толкова, колкото купува, даже и на загуба, което беше заявено дори от Валентин Златев, а в същото време време получава кредити пак от свързани кредити и плаща по над 58 млн. лихви, с което допълнително се намалява печалбата и се създават големи задължения към свързани предприятия. И така при нарастващи обеми на продажби вместо да растат и печалбите и да се плаща корпоративен данък, печалбата се прехвърля към чуждестранни свързани лица.

добро утрооооо. ето че чухме някои да каже на глас една публична таина.... и кво от тва - тва чудо ще е само за 3 дни...

vin

Николов, Николов не ти ли стигат толкова милиони които надипли най вече защитавайки монополистите. Разбрах че къщата ти в Драгалевци има и вътрешни асансьори, с които да се возиш. Мечта от детските години.

Най-накрая първа плаха стъпка към добра новина. КЗК има облика на излишна и продажна държавна институция. Ако тя самата се огледа на какво са способни нейните европейски и особено американски антимонополни комисии и сравни своя административен и морален капацитет, честно казано, тя трябва да се почувства в каменната ера. Много важно е да довърши стъпката си и наложи максимално допустимите глоби на тия разпасали се у нас от десетилетие дерибеи и търгаши в пазара на горивата. Било като удовлетворение за народа над когото издевателстват с надути до небесата цени, за назидание и проява на справедливост и възмездие, било като солидна сметка за попълване на държавия бюджет, който така е закъсал, че се чуди как да издържа държавата и си плаща мждународните финансови задължения. Държавата в държавната ни "Лукойл" трябва да бъде разбита и поставена там където и е мясотто, да стане данъкоплатец 1, какъвто си беше. Изобщо законите ни трябва да се променят така, че в Бг. да се забранят да действат и оперират офшорни компании и сметки. Другият начин е да станем офшорна зона, ако има как изобщо..

dikobraz

а сега да погледнат и картела сза цената на яйцата, че Великден е близо

dikobraz

а сега да погледнат и картела за цената на яйцата, че Великден е близо

при положение, че не фирма, дали е картел к'во те касе? лошо гигълс:)) да проявяваш селски тарикатлък на висок държавен пост. ти или държавата ще плаща са, селски? което знаеш за теб к'во значи, мм?

Кой спря рекетьорите в БГ

Ей козьо спомни си колко струваше бензина по костово време ААА

Предприятие с 900000000 дм дълг ти за колко ще го продадеш аааа

И какво следва сега? Глоба, която фирмите ще ги избият от нас, намаляване цените на горивата, или нищо?

Уличиха... или най-после признаха?

d4

Картелът не е "евентуален", а очеваден! Но на другаря В.Златев не му пука, защото е над законите. И не само той.. Очаквайте бензина и дизела да минат 3,00 лв. Много скоро!

Те на някои от горните фирми всичко им е престъпно. ОМВ например работи доста години със софтуер, които ИТ менижъра им нагло е откраднал от една пловивска фирма. Ръководството им много добре знае ама си трае. Само правят схеми и грабят кои както хванат. Наглеци!!