Гореща точка: Москва обеща защита на Приднестровието, Молдова - това е "пропаганда" на Тираспол

Тънката ивица земя по поречието на река Днестър де факто се контролира от проруски сепаратисти след разпадането на Съветския съюз

Обратно в новината

Коментари - Гореща точка: Москва обеща защита на Приднестровието, Молдова - това е "пропаганда" на Тираспол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко му е руснаците да отделят едни 50 000-100 000 войника и нужната техника за да "освободят" и тая територия? :))) Само трябва да намерят пролаз откъде да минат, щото нямат достатъчно десантни кораби да превозят толкова народ, а и двата дето им останаха няма да могта да направят повече от 5-10 курса... Малко вероятно е украинците да ок с това да им се появат 100 000 руснака в тил... :) Ама, какво ли разбираме ние, соросите от гениални 3 дневни военни опреации. :)))

Нещо да ти говори рускоезична територия?

Първо да се освободи одеса от укро нацистите, а след това и Преднестровието!

Е, айде де, вече 2 години я бавите тая Одеса. Само с ракети я обстрелвате. От любов към рускоезичното населине предполагам. :)))

Трябва да изгоним всички с руски паспорти и им се отнемат имотите в България че Путин може да реши да защитава руските Варненска и Бургаска народни републики.

Ти тъп ли си или умствено изостанал, бе?? Най-вероятно и двете. Кой си ти, че да гониш и пъдиш бе, пръдльо насран?? Руснаците с имоти в България са си ги купили и ПЛАТИЛИ, ако евентуално не знаеш! Ти ЕПМ проста, от де все такива кретени ви копат там от американското посолство??

С щеревци е безнадеждно, не се занимавай, той си е доказан, потвърждението е че не го разбира.

Давай Вова карай ги наред.Мачкай тази атлантическа сган

Брей, че как ще ги "защити" Русия, през Румъния и Молдова ли ще влязат или през Украйна?

Решат :)

Жалко, че не могат да вземат решине от толкова много възможности. :))))

САЩ подкрепяли суверенитета и териториалната цялост на Молдова в пределите на международно признатите граници??! Пък за Косово друго твърдяха. Те и за нашите хора в Македония така говорят, че са сепаратисти, а те единствено искат да говорят майчиния си език и признание на собствената идентичност. Една от т. нар. ценности, с която колективния Запад ни проглушава ушите, е правото на самоопределение. Само че за Запада самоопределение е само когато някакъв ненормалник реши да си смени пола и дотам...

88888

''...Една от т. нар. ценности, с която колективния Запад ни проглушава ушите, е правото на самоопределение...'' Незнанието не е оправдание за интелектуалната леност, която обаче може да се осребри отлично- Из БЪЛГАРСКОТО уики- ''...Правото на самоопределяне като принцип на международното право Правото на самоопределяне е един от общопризнатите принципи на международното право. Процесът по установяване на тази норма започва още през 1792 г., когато присъединяването на папските анклави Авиньон и Венсен във Франция се осъществява въз основа на плебисцит.[5] Правото започва да получава международно признание в процеса на разпад на колониалната система след 1945 г., а след това и чрез Декларацията за предоставяне на независимост на колониалните страни и народи на ООН от 1960 г. В Международния пакт за граждански и политически права, както и в Международния пакт за икономически, социални и културни права, е заложено: „Всички народи имат право на самоопределяне. По силата на това право те свободно установяват своя политически статут и осигуряват свободно своето икономическо, социално и културно развитие… Всички участващи страни в настоящия пакт… трябва, в съответствие с разпоредбите на Устава на ООН, да насърчават упражняването на правото на самоопределяне и да зачитат това право“. Подобни принципи са утвърдени в документите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 1975 г.: Заключителния акт от Хелзинки от 1975 г., Заключителния документ на Виенската среща от 1986 г., документът от Копенхагенската среща на Конференцията за човешкото измерение на ОССЕ от 1990 г. и други международни правни актове. Правото на нациите на самоопределяне е провъзгласено още в началото на 20 век от правителството на САЩ (Удроу Уилсън), както и от руските болшевики, които правят утвърждаването му едно от основните изисквания и направления на първоначалния период на дейността си....''

88888

''...Икономиката на региона се основава на тежката промишленост и широк спектър от логистични връзки, особено от пристанището в Одеса, но стандартът на живот остава много нисък....'' Това е квинтесенцията на руската жизн- нисък стандарт за масовия крепостен и висок и луксозен стандарт за неговите господари- руските политически и икономически олигарси. Не, няма да направите същото и в България, а този, който иска да я поднесе на тепсия на путлер, просто ще бъде спрян със всички средства, на всяка цена, по всякакъв начин. Защото измяната и предателството към България НИКОГА няма да бъдат простени, за нищо на света, на никого. А също и българофобията, псуването на майка на всички българи и на народа ни като цяло и пропагандирането на език на омраза на основа български етнос, от руски ''коментатори'' в този уж български форум...

Грузия, Украйна, Мол;дова ще има ли край. Беше само ДНР и ЛНР, след това Крим, след това решихме че и Запорожието ни трябва и Херсон. Тия в Молдова искат руснаците, за разлика от тези в Украйна, обаче ще има ли край този фашизъм. Разбира се сега Русия ще реши че всяка подкрепа за тази област трябва да стане изцяло за сметка на Украйна. По-добре двигателите на ракетите да заграяват, вече много сериозно се върви към Трета СВ.

Ирак, Югославия, Афганистан, Либия, Сирия.... ще има ли край. Беше само Ирак, след това Югославия, след това решихме че и Либия може да унищожим. Решихме, че можем да крадем петрола от Сирия, обаче ще има ли край този фашизъм. Наистина по-добре двигателите на ракетите да заграяват, вече много сериозно се върви към Трета СВ.

Коя Югославия ве, пиздун ебанйтый? За няколко дни твоите комисари изколват 23000 българи, нежелаещи да се пишат македонци. 130000 насила са изселени в НРБ а 160000 са изселени в Гърция в Беломорието. Точно това пробва днес Путин в Украйна и мечтае за Молдова.

Господ го е решил най-добре - "Кротките ще наследят земята". Само не разбрах защо трябва да съм глупак за това че не ми е мъчно за такива като Садам, Кадафи или сърбите, хора на които Путин все повече заприличва.

МОЛДОВА ИЗГОРЯ ХЕХЕХХЕХЕХ РУСКИЯ БОТУШ ЩЕ СМАЗВА МОЛДОВСКИ КУХИ ТИКВИ!

Ще минат чебурашките, През Украйна? Или през Румъния? От началото на войната в Украйна, на границата на Румъния, с Украйна, е дислоцирано Острието на Американската армия - 101-ва Въздушнодесантна дивизия. А сте пробвали да полетите към Молдова, а са ви изгорели още във въздуха.

тък ли си или да? Много ясно,ч е като освободят Одеса ще помогнат и на преднестровието!Откъде ва намират толкова тъпи тролове не знам!

Много книжки четеш.

В базата край Констанца в момента е разположена само една бригада от състава на посочената дивизия, около 4 000 души.

Ден 736 от моята победоносна 3-дневна война и ден 7000+ на моето доживтно президентство. Всичко върви по план. Днес обещах да защитя Приднестровието. В края на краищата обещаването не е като даването и нищо не струва. Също така обещавах, да завърша бързо войната в Украйна, преди това обещах да не воювам в Украйна, даже преди това се зарекох че нямаме нищо обющо с малките зелени човечета в Крим. Добре че моите крепостни селяни имат кратка памет за обещанията. Иначе можеше и да имам проблеми. Ама не ми се вярва..,.... Оствам велик стратег, спортист и просто прекрасен човек.

На който не му се отдава да те контролира чрез Посолство, ще те контролира чрез армията. Ето..САЩ ни контролира чрез посолството си, за какво да ни бомбят? Садам и Кадафи неслушаха посолството и ги разбомбиха! Когато Украйна слушаше Русия, нямаше никакво СВО! Когато спря и започна да слуша американското посолство, СВО-то започна. Нищо лично, както казват Господарите на извинението за държава наречено България, просто бизнес и реалност!

На джуджето няма граници и усещам, че скоро ще се задави от преяждане.

Моето момиче, единственото което усещаш от гарсониерата в Перник, един по твърд от циганина от съседният блок.

Русия-Просия е гадна Кочина

хайде по-бързо да се "присъединяват" към рф, за да може украинците и румънците да ги разчистят за 2-3 дни, румънците по въздух, а украинците по земя, тамън каквото е останало по складовете ще им свърши работа на украинците...

Америка винаги побеждава.

не падайте духом джендъри и соросоиди

добре нафталине, краят и глупостите ти са скоро

Т.нар. колективен Изток се провали и рухна като дърво без корени. Джиджавките не му осигуряват никакво предимство. Велика Америка е подготвена идеологически и военно за да превзема умовете, сърцата и не на последно място да анексира изконно нейни територии както и да си сътрудничи със народи и страни като нейни сфери на влияние.

Украйна ще се превърне в страната на вдовиците, освен ако Киевската Хунта не хвърли и жените на фронта

Копирал си поста ми по-долу като си разменил думите Запад и Изток :). Иска ти се Запада да владее ама акъл не ти стига да го опишеш как ще стане.

Русия винаги побеждава

Да печем питки с хляб и сол и така да посрещаме руските братя

ТЯ ВИНАГИ СЕ РАЗПАДА...

и фалира!

Т.нар. колективен Запад се провали и рухна като дърво без корени. Джиджавките не му осигуряват никакво предимство. Велика Русия е подготвена идеологически и военно за да превзема умовете, сърцата и не на последно място да анексира изконно нейни територии както и да си сътрудничи със народи и страни като нейни сфери на влияние.

кьонингсберг - язва срещу полша и германия . македония - язва срещу българия . преднестровия - язва срещу румъния . южна осетия - язва срещу грузия . абхазия - втора язва срещу грузия . карабах - язва срещу армения и азербайджан ----------- язви, чрез които кървавата недо-империя /която скоро ще бъде унищожена/ държи в постоянно подчинение и напрежение половин европа !

Забрави Мексико бе, мършо проста.

Трябва да се помогне на хорицата за не се разложат като едни на Балканите от соросоидно сатанистко педарастичната зараза колониална!!!

Тоя пак помга от дивана в България... Ех, организатор и вдъхновител момчето. Не е изпъхлнител явно с тия меки ръчички и кръгло дупенце... :)))

Русия е най-големият цирей на планетата, който трябва час по-скоро да бъде изрязан.

Русия е велика сила Слава и РЕСПЕКТ

Братушките са необходими

И ПУТИН Е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК РЕСПЕКТ

Непобедима е

Блатните орки са като краста - пуснеш ли ги веднъж в дома си и няма отърване. Това са най-гадните навлеци на света. Веднага да затваряме границите си за блатните орки и да им конфискуваме всички имоти в България.

учи турски - ще ти трябва в демокрацията .

Хасане, не се обаждай

да превземат Херсон обратно, че както беше навсегда в РФ така и избегаха като нас_ани от там. И как смятат да стигнат до Молдова? Десант? Половината черноморски вече е под вода...

Той вече е превзет ГЛУПАКО

го превзеха и после се изнизаха от града през моста на другата страна на реката като пръдня в гащи. Оставиха хиляда билборда как Херсон бил в РФ на всегда. Много бързо забравихте русоробите...

Блатната Кочина нема ли да обещае защита и на българските русороби?

Русия е велика сила Слава

Непобедима е

И ПУТИН Е ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК РЕСПЕКТ

слива...

Пробват втори фронт монголските копледаци...

Е айде нема нужда!

ТРЯБВА

Слава на Русия Поклон

ВЪН ОТ ЕС И НАТО!!! НЕПРЕКЛОННО!!! ИСКАМЕ СВОБОДНО ДА КОМЕНТИРАМЕ!!! ЗАЩОТО НАД 95% ОТ БЪЛГАРИТЕ И НАД 57% ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ПРОТИВ ФАШИЗМА!!!! ЦЕЛИ 3 МИНУТИ ДИРАДЖИИТЕ НЕ СА ТРИЛИ КОМЕНТАРИ И НЕ СА ПУСКАЛИ НОВИНИ ЗА НАВАЛНИ!!!! ПОЗОР ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА!:))))))))))))))))))))))) ДИРАДЖИЙСКИ НЕ КА ДЪРНИ МО ДЕ РАТОРИ!!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС И ДРУГИТЕ ЧЕСТНИ КОМЕНТИРАЩИ!!! ВИЕ ИЛИ НЕ КОНТРОЛИРАТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО И НЯКОЙ СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА, ИЛИ СТЕ В ИГРАТА И МАНИПУЛИРАТЕ ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ, ТРИЕТЕ И БЛОКИРАТЕ ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ЗАКОНИ, ПРАВИЛА И ПРОТИВ КОНСТИТУЦИЯТА!!!! ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА МЕДИЙНАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!! ИЗПАДАТЕ В СМЕШНА СИТУАЦИЯ КОГАТО РАЗБЛОКИРАТЕ ЧОВЕК, А СЛЕД НЕГОВ КОМЕНТАР ОТ ЕДНА ДУМА: "БРАВО", ВИЕ ОТНОВО ГО БЛОКИРАТЕ!!!??? ТОВА Е УНИКАЛЕН ПОЗОР!!! НА ТОЗИ САЙТ ПРЕЗ ЧАС ДВА, МОДЕРАТОРА МИНАВА С ОГРОМНА ФАШИСТКА МЕТЛА И ПРОЧИСТВА ГЛАСА НА НАРОДА!!! НЕ БИВА ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ НАД 90% ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ!!! ОТНОШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 70/30!!! ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПОСОЛСТВОТО!!! ПОЗОР!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин ...........НО ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ КАЗВАТ!! ТВЪРДО ЩЕ СПАЗВАМЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА ПОСОЛСТВОТО! ЩЕ ТРИЕМ И БЛОКИРАМЕ КОМЕНТАРИ ПРЕЗ 10 СЕКУНДИ, НО ЩЕ ЗАТВЪРДИМ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ!!! НЯМА ДА ДОПУСНЕМ РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ ОТ ТОВА НА ПОСОЛСТВОТО!!!:)))))))

Е айде нема нужда!

ТРЯБВА

Слава на Русия Поклон

Да печем питки с хляб и сол и така да посрещаме руските братя

Е, с какво ще я защити? Войниците и танковете свършиха. Или може би с гротеските Цомчо и Костя? Или с Волгин, който прилича на сперматозоид? Или с тримата хохавели дето пишат в Дира? С какво ?

Явно не си чувал за оръжейните складове, охранявани в Приднестровието от Руски части. Количеството е много сериозно!!! Ако се гръмнат, в София ще има земетресение 7 по скалата на Рихтер! А именно това са предупредили руснаците - не пипайте Приднестровието!

тези складове са на книга. Руските блядки, които ги охраняват, отдавна ги продадоха на молдовските цигани. Тези складове са пълни с 50 годишни ръждясали муниции. Същите, както СЕВЕРНОКОРЕЙСКИТЕ на руснаците в Украйна- ГЪРМЯТ ПРЕДИ ДА СА ИЗСТРЕЛЯНИ.

Лумпене (преполагам, че е ника, който си си избрал), малко четеш, много мразиш! Не е добре за здравето. Това, което не ти изнася го замиташ под килима, но истината винаги излиза. Ако можеш да мислиш, опитай си да си дадеш отговор за какъв чеп им е на Руснаците тази ивица земя, ако тези оръжия бяха само на книга!

Умните ракети свършиха през март'202, глупавите бомби - през май'2022 ... направиха още малко ракети с чиповете от крадените перални, но и те отдавна свършиха ... танковете бяха до средата на 2023, а войниците - още преди това. Да се чуди човек как останалите, въоръжени с кирки и лопати, напредват с по няколко километра на ден ...

Лопати има на корем :) А прасе се трепе с лопата най добре :)

Молдова да се влее в Румъния и веднага става член на НАТО и Евросъюза .

Поредният руски цирей на тялото на Европа.

Ами и аз искам да съм в Русия. Бедни - бедни! Портрет на Путин във всяка класна стая - портрет! Но важното е че сме против ерогейските рептили дето пият кръв на деца!

Ми заминавай бе, кой е седнал да се тръшка тука за тебе. Оттърви ни, моля, Благодаря

И последният ми залък бих си дал за олигарсите. Те ни водят към светло бъдеще! Пметници да има, плача плача!

Чамодан, вокзал, Киев Скоро ще си в западна Русия

Скоро, скоро...колко скоро? 2-3 дни, ма коя година ще се уточни друг път...

А,Косово като беше откъснато от Сърбия не беше ли нарушаване на международното право,за неприкосновеност на държавните граници на Сърбия?

По същия сценарий Москва започна и войната с Украйна. Уж населението покрай Днепър било тероризира о и искали помощ от Путин. Сега тези сепаратисти пишат до Кремъл за уж натиск от Молдова. А започне ли война с Молдова все едно са на нашата граница

Други континенти да има желаещи помощ руски граждни

Още две села бяха освободени днес от славната руска армия.. иде видов ден!

Освободени или изравнени...?

Русия ще си вземе каквото си иска до собствените си граници. Ние ще мърморим защото така са ни казали и никой няма да ни обръща внимание

Това означава ли че Путин иска и България и ще си я вземе

не ще да си седи мирно но ще си го получи по ботоксовия зад...

Там са се менели граници между Русия и Румъния. Но нещата се объркват след ПСВ.

Това са все български земи на Царство България. БесАРабия се нарича не защото е без араби а защото през 165г.н.е. там бяга жреческия царски род БЕСИ. Родът БесАР е давал българските войводи управлявали Богданската земя над Дунава и са дали князете на Молдова и Влашко. МИРЧО СТРАШНИ е от родът БесАР. Воеводата БесАР на Богданската земя е погребан в "Св.40 Мъченици" в Царската столица Търновград а внучката му Ана Влахиня е Царицата на цар Иван Срацимир и майка на цар Константин Втори Асен.

Мръсното хомосексуално дръгливо кремълско джудже, явно се кани да запали нова Световна Война ... Но крайно време е просташката кочина пРоссия да бъде изпредашена с ядрено оръжие!!!!

НАТО веднага да влиза в Молдова преди да е станало късно. В Украйна изтърва момента и сега на войната не и се вижда края. Ако имаше натовски войски в Украйна, война нямаше да има. Ако руснаците се намъкнат и там трябва да ги посрещне сериозна армия.

Да не би да има англосаксонци в Украйна, че да влизат там натовски войски? АКО имаше натовски войски в Украйна, сега щеше да си на фронта или вече 2м. под земята. Тъпунгер, защо трябва да се буташ, там дето не ти е работа?

Русия ще си вземе каквото си иска до собствените си граници. Ние ще мърморим защото така са ни казали и никой няма да ни обръща внимание

Както казват в Русия "Курица – не птица, Болгария – не заграница!"

Беше нявга, я сега се пробвай, и ще ядеш дебелия ....

Крайно време е и ние българите да поискаме защита! Докато тоя сглобена сган не е досъсипала държавата!

От бандитска и дивашка пРоссия ли ще искаш "защита" бе полу-българино ....

Найш как ше дойда и така хубаво ще защита, боклук възрожденски......

Молдовските МАНГЛИ,явно са ЗАРАДЕЛИ за Х"Й,а ???

Время е всичкити руснаци, собственици на имоти по Черноморието, да се обединим и да поискаме въоръжена помощ от майка Русия, срещу нахалните болгари.

КИРООООООООООООООООООО,дочакахме ГО,а НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ "сглобкаджии" ???

Както казват в Русия "Курица – не птица, Болгария – не заграница!"

Казваха, НО вече не казват, а само ЗАВИЖДАТ на България!

Какъв Тодор си ти, бе? Какви Тодоровци имаше едно време ! Бай Тошо уста в уста се целуваха с Леонид Илич.

руска селянко! Едно време смятахте за шестица от тотото някой българин да ви вземе за жена, че да избягате от съвеЦката кочина. България ви даде и дом и работа и децата си да отгледате, че и пенсия да ползвате, а вие дори не се научихте да говорите български език правилно.