Условна присъда за експолицая, убил Големия Риж

Година и 6 месеца условно постанови Бургаският окръжен съд за бившия полицай Петко Лисичков, който застреля криминално проявения Калоян Стоянчов в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за експолицая, убил Големия Риж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жал ми е, че само един от 60 коментара е право в десетката. Значи имаме под 2% мислещи хора. Браво! Без вас мислещите щяха да са НУЛА.

Значи така - защитаваш живота си и те наказват за това, че си се опазил жив! На всичкото отгоре те задължават и да плащаш на роднините на човека, който те е нападнал???!!!

Благодаря, приятел! След твоя коментар тази тема вече е забравена за мен! Кратко, ясно, с три реда - ама от тоз начин на писане журналистите ще умрат от глад!

Вьзниква следния вьпрос-какво озна4ава превишаване на пределите на неизбежната самоотбрана?. Има нападение сьс смьртоносно орьжие,пове4е от един нападател,явно сьс един изстрел не е постигнато прекратяване на нападението,какьв е тогава проблема за да не се даде оправдателна присьда?

Много я разбираш Америката, бе Владо...

Абсолютно е прав Владо. Аз живея в САЩ, в щата Мисури и имам разрешително за оръжие. Знам цялата юридическа страна на неизбежната самоотбрана. В конкретния случай, при наличието на трима въоръжени с ножове нападатели, човекът е в абсолютното си право да стреля докато неутрализира заплахата. Законите в България имат определено нужда от промяна.

САМО ЕДНО НЕ РАЗБРАХ...КАКВА КРЪВНИНА ЗА ЗЛОДЕЙ, КОЙТО Е ПОЧЕРНИЛ ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ДУШИ И КАКВА ПРИСЪДА ЗА ГЕРОЙ , КОЙТО НИ ОТЪРВА ОТ БОКЛУКА...НЕ БАЩАТА ДА ОБЖАЛВА А НАРОДА ТРЯБВА ДА ОБЖАЛВА ЗА ДА СЕ СВАЛИ И ТАЗИ ПРИСЪДА ЗА ЛИСИЧКОВ...

коi от двамата е по-голям разбоiник ще каят от страсбург! и колко да платим!

0541 - аз съм навит :)

това е добро решение - 300 бандита по 40000 лв = 12000000 - т.е. доста под бщджета за борба с престъпноста...

Но трябва да намериш 300 математика.

Сега съдията ако може да посочи кой са пределите на неизбежната самоотбрана при 4-ма нападатели с ножове. В тази ситуация няма време за преценки и целене. Стреля се срещу водещият докато падне. Това обикновено спира останалите.

шибана държава с шибано правосъдие! вместо да го наградят, че е утрепал един престъпник, който е трябвало да бъде зад решетките, те го наказват!

Не присъда, награда трябваше да му дадат!!!

Този път съм съгласен с условната присъда..

на ред е малката рижа помия ха ха ха

Сега дано човека да обжалва, и да го оправдаят!!! Хайде, от къде на къде ще го нападат 3 маймуни, и той няма да може да се защити? Ама те били с ножове и палки, а той с пистолет... ами да, с пистолет ще е. Аз ако бях - да ги бях гръмнал и тримата!!!

Егати "правосъдието" - излизат от кола най-големите боклуци в бургас за да те бият, ти се защитаваш, за да не те пребият или убият и после те осъждат на затвор и "кръвнина" за роднините на тези "мили момченца", които са пострадали "безпричинно"! А ние какво да правим - да си изядем боя и после да ги съдим при същия този "справедлив" съд ли..........................................

Дай Боже, повече такива стрелци за да ни чистят от боклуците, а тия 40 000 лева да ги платят родителите на Рижавия за престъпленията които е вършил.

Шом дават такива присъди, хайде тогава всички на нож с наглите престъпници !!! Един път да съм доволен от съдебната система в БГ.

медал за Лисичков, не присъда!

ЧЕ И КРЪВНИНА 40 000лв!!! ЛЕЛЕЛЕЛЕ КАКВА КРЪВНИНА ЗА САМООТБРАНА ДА НЕ ТЕ УБИЯТ?! ТОВА САМО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ГО ИМА!!! ХА-ХА-ХА И ПОСЛЕ ЗАЩО МЛАДИТЕ БЯГАЛИ!!! А КАКВО ДА СТОЯТ ДА ГИ УБИВАТ БЕЗНАКАЗАНО ЛИ ГОСПОДА СЪДИИ?

ОТБРАНЯВАЙКИ СЕ,а трябва да изплати 40 000 кръвнина??!! И ЗАЩО??!!

НЕВИНЕН!!!! това е истината!!!!

за постъпката на този човек не условна а награда трябваше да му дадат, а да осъдят родителите на рижия пумияр да платят на Лисичков и всичките пострадали от агресията на сина им- наркоман по 40000лв. Цял град търпи погромите на тия двамата боклука рижковците.

После се чудим , защо полицаите недоволстват ... При самозащита хем си ченге и пак те изкарват виновен , а на наркобоса му се плаща кръвнина ! Странно а ?!?

Най после една смислена присъда.

По-голяма простотия от това решение на съдийте здраве му кажи!,Значи ако искат да те утрепят,нямаш право и да се защитиш!!!!Българио,докъде стигнахме!

Една от малкото що-годе читави присъди на българския съд! Но пък и 40000 лв. кръвнина - това е прекалено! Да заплати разноските по погребението и толкоз!

Доста странно правораздаване. А и доста странна позиция на прокуратурата ??!!