Големи щети от ураганния вятър в страната, кран се наклони над хипермаркет в София

Отнесена е част от покрива на филиала на Великотърновския университет във Враца, в Монтана вятърът разпали пожари в полето

Обратно в новината

Коментари - Големи щети от ураганния вятър в страната, кран се наклони над хипермаркет в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБЕРСКОТО САНИРАНЕ -ПЪЛНЕНЕ НА ЧЕКМЕДЖЕТАААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

То ако слагаш само по един крепежен елемент на изолационен блок и разчиташ само лепилото да го държи щеше да е изненадващо ако изолацията не се беше отлепила. Сега фирмичките дето са слагали изолацията да я оправят за собствена сметка, ако не да ги плати от джоба си кметчето, което ги е назначило да извършат поръчката.

те се виждат крепежите на снимката!!!!!!!!!!

Саниране по ганьовски.Вземат парите и залепят криво ляво по един стиропор.

На Лойко изолациите......

Топлоизолациите, това означава, че не са направени както трябва.

кранове у софето сефте не падат... голем празъ

и Пена духа,ама за нея нищо не се пише......

санираното с ресто за гердеробчето ...

трябва като киро канадеца - нула за ремонти, нула за строежи и 9 милиарда за 9 дни за одити и консултации.

яовеко праи квот може за благото на америка

Това не е от вятъра, а от некадърно и корумпирано управление! Видими мизерни резултати от учителката по руски и вожда тиква!

Добре, че у нас редовно: 1) вали проливен дъжд 2) духа силен ватър та да се почиства малко от боклуци, прах, изгнили дървета и ръждясали стулбове...

Интересно,прокуратурата ще се самосезира ли за падналата изолация на училището,която си личи,че изобщо не е правена,като хората,буквално си личи,че е спестявано от материали,ама изместо,не на 50% пестене,ами на 80% пестене... Ако не бе вятъра тая изолация щеше да се свлече и сама,но е можело да убие и деца при падането си,просто късмет,че сега се е срутила,когато не е имало никой в района. СДВР и прокуратурата,къде са?!?

Аналоговата прокуратура брои биткойните от usb хъбовете на Nexo :D

Добре, че сутринта излязох без шапка. Щях да остана без нея.

Един ветрец събори половин София. Хората от ураган имат по- малко щети.

Видими са резултати от ремонтите правени от боковите фирмички !

Русофилистици шибани, носете по една тухла във всеки джоб за да не ви отвее ветъра

ПоЗдраВи на майка ти у работното място в задния двор на паркинга

У южните щати или у Сливен такова ураганче е само за разгрявка, но тук ни попиля просто. Цяла нощ не можеше да се спи, едва не изкърти един голям прозорец, който ако трябва да го сменям по спешност, ми идва в повече. Не съм излизала навън, дори и на балкона, та още не знам там какви са пораженията.

НРБ - ще ти го навря дълбоко в гъза - до сливиците, твойта мамица путинофилска !!!

Трол Ейбус ............................. що така бе. нима това което е написал човека не е вярно. а и дали до сливиците или до стомаха ще го навреш ако ти е толкова голям, пак не променя факта че човека е написал факти. имахме индустрия -сега нямаме. сега произвеждаме на ишлеме дрехи, кабели имахме селско стопанство с което можехме да изхраним цяла Европа - сега внасяме ябълки от Македония, домати от Турция, дини от Иран преди строяхме язовири - сега не можем даже да ги поддържаме бяхме на първи места в международни класации по качество на образованието, сега сме на последни завършихме комунизма с 11-12 милиарда долара дълг, сега е над 45 милиарда. ето линк ако не вярваш https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnbdownload/202210sgedpressa1bg.pdf

Тези снимки са нагледен пример, за корупцията обхванала цялата държава по време на герб/дпс. Строителната фирма - герб/дпс , поставя некачествена изолация. Държавната администрация - герб/дпс приема на агро обекта. Хубаво ще да се знае, не само коя е фирмата -изпълнител, а и името на държавният служител, парафирал приемането на обекта. Сега Бокича ще каже - Не бяхме ние- пп-то са !

На бая места бойковата "изолация" е отнесена! Какво правим сега, ремонта за чия сметка ще е? Съмнявам се да е на мангалите които работеха

Всичко беше изградено с много труд от българите за 30 години след като американци и англичани бомбардираха и разрушиха България във ВСВ. Откакто предателя горбачов ни предаде на краварите 1989 всичко върви на деиндустриализация, ликвидация и затъпяване. Американските медии постоянно тръбят лъжите колко сме малки, прости и мързеливи и че трябва да ходим да слугуваме на господарите на запад. Целта е унищожението на българите. До тук от 9млн до 5млн !!

добре сипи си сега една носталгична ракийка, па се успокой

Кремълски трол слабоумен, резулатите са такива, именно защото децата и внуците на вождовете от НРБ управляват тези 30г. Краят на българската държавност настъпва 9ти Септември 1944г.

Малоумен безмозъчен трол.София беше бомбена, поради това че обяви война са САЩ и Великобритания. А останалото са ти го обяснили по-горе.

Ей така се взимат едни пари и се прави изолация! Няколко петна теракол, два винта и ааре - готово е!

Като гледам даже и два не са - по един в средата само. Икономията е майка на мизерията....

така "работят" през последните 15 години. Лъжа, кражба, убийство.

Гледам изолацията - от български майстор - по-страшно няма! По-страшен е и от съветска ракета в Украйна!

майстори. Това са просто едни престъпници. Те нямат националност. Те са от друго място, дълбоко под земята.

На моята къща изолацията защо не е мръднала? Много се краде байно, много се краде.

злото соросоидче не пропуска да наклепа българите. А ми нали омазаха сградите с отровна пяна за да краднат твоите началници. А е нескопосни за да прави ремонт на ремонта на ремонта. При Бай Тошо квото е построено не е мръднало ! Парното бумтеше цяла зима и бяхме на отворени прозорци, не да клепара сградите без причина и да крадете от народа !!

Всички калинки от “зелени системи” да са на терен днес за почистване от прогнилите зелени системи!!!

нищо не може да се сравни с щетите, нанесени от политическите боклуци на България!

Аз съм съгласен! Така ви нацаках! Ха ха ха! Исках и 16-та република на СССР да ви направя, за да ви пращат в Афганистан, Чечня и Украйна на война, но не ва щяха. Казах - нищо не става от вас. Такива лизачи не щем. Ха ха !

Вятър събаря изолация, вятър разпалва пожари... няма виновни ;)

Убийците в човешки тела на Живота. Само и единствено те.

То като гледам и дървото направо за нула време вятъра го е ''изсушил'' и него,, Фандъкова се прави, че все е ''изненадана'' ама ''работещите'' там не са изненадани от превода в картата никога.. Толкова изсъхнали дървета има които не се премахват, че после вятъра ''виновен'' за пораженията.

Това с изолацията най- много ми харесва. Сигурно с лепило са ги лепили нещата към сградата. Ама е важно, че е прибрана парата сигурно по тия програмите за саниране.

народа е казал "Нее луд оня дет лапа по 10 баници, а другия дето му ги дава!"

Браво на колегата дето е правил 45то училище! Много яко ги е минал с по 1 дюбел на топлоизолационна плоча! Е ако обаче беше Баш Майстор кат мене и единия дюбел нямаше да ковне! Туй в нашия занаят му викаме "кьорав карти не играе!". Сега шушумигата дето е приемала обекта да си мисли оправдание.

Ей, глупак! Защо просто не си свъшите работата ?! Защо някой трябва да ви следи постоянно. Ти като ходиш на лекар някой прави ли си експерименти с тебе кво ще стане ако ти отрежат крака и не го зашият после.

Мизерия е думата...

Престъпление. Към всичко.

Добре, че е природата за да видим колко некачествено се санирали за 3 млрд. лева и колко пари са откраднали. Вижда се, че на една плоча от стиропор са слагали по 1 дюбел, а трябва да се слагат по 5 дебела на всяка плоча. Като икономисват 4 дебела, така фирмите които санират крадат пари, същото е с магистрали, земеделски субсидии ...

Един вятър и всичко в страната се разпадна в резултат на построеното през великата "демокрация", а какво остава за няколко ракети. Да му мислят войнолюбците и промитите евроатлантически мозъци.

Разпада се и стореното при комунизма, пример тунелите на магистрала Хемус, Кремиковци, "Червена могила Радомир", Дунав мост, Аспаруховия мост ... Магистрала Тракия я преасфалтиране на всеки няколко години освен заради некачествени асфалт и заради некачествената основа, която е под асфалта. Докато я построиха цялата 100 пъти ремонтираха построеното преди. И след 1990 и преди 1990 се строи еднакво некачествено, защото строителните работници и ръководителите им са едни и същи. Разликата е, че дворците на милионерите след 1990 г. се строят много по-качествено от дворците на комунистите преди 1990 г.

примитивно-несъществено мнение. Пълно с грешки логически и фактологически.

разпадат се построените мостове, тунели, автомагистрали от комунизма, защото след него няма строени такива

... да да да да точто така, точно така, много лъже момчето по-горе, много добре се строеше по бай Тошово време, не му вярвайте, не му вярвайте (хихихи клъвнаха ли рибките)

Нищо войнолюбско не виждам в евроатлантиците, точно обратното, руските подлоги-комундета, все за война говорят, все оръжия дрънкат, подкрепят агресори нахлуващи в суверенни държави ... Има нещо шизофренично у вас комундрелите-русофили, национални предатели.

По времето на т.н. социализъм и при управлението на другарят Борисов такива неща нямаше. Ни е бяхме 'победили природата' , тя ни лазеше в краката и правеше само това дето ние и разрешавахме, е ........... и нЕкои други неща, ама ние не ги съобщавахме на населението.

много тъпо написано , като теб. Пробвай пак.

наречените "щети" прозира евтино саниране, неподържани зелени площи и плачещи от десетилетия за смяна разждясали светофарни уредби. Като малък си спомням (преди 89 та) други буреносни ветрови дни ама не си спомням да са падали мазилки, светофарни уредби и т.н.

Аз пък си спомням една буря в София по времето на комунизма пролетта на 1988 или 1989 г. която там, където сега се нарича Овча Купел 2, силен вятър беше бутнал един голям ламаринен склад. Преди стотина години Баба Ванга също е била ослепена от силна буря. Силни бури и градушки е имало и преди. Различното е, че взеха да стават много по-често. Преди ставали на 50-100 години веднъж. А сега всяка година стават по няколко природни бедствия.

Като малък толкова си спомняш. Всичко падаше, но не го даваха по телевизията и във вестниците не пишеха за него. А при първия по-силен дъжд с градушка като сегашните се беше наводнил подлезът а НДК до толкова, че след това фонтаните не работеха близо месец. Ако беше от София, може би щеше да си го спомняш поне това. Сигурно и метростанциите са били наводннени, обаче кой да ти каже, след като в тях не влизаха хора.

Това срутеното на снимката, от програмата за саниране на Боко ли е? Каквито магистралите, такива и другите ремонти на некадърниците от хунтата ГЕРБ

Искам да дам и аз малко информация по случая . Живея точно до Хит Младост и там строителен кран няма ! Абе, журналистите, какви глупости пишете ?

Обем бе брато изискват срещу парата дето дават.. И без това никой не ни вярва защо да не си измисляме на воля.

Бах тоа ветър ! Изкриви ми носа , отвя ми каскета , а комшийката забременя ! Разсипахте я тая държава и те тва е !

Като се абстрахираме от неподходящия за топлоизолация на обществена сграда /и то училище/ ,материал /стиропор/, следва да обърнем внимание на грешното изпълнение с "кюфтета", недсостатъчното дюбелиране и отсъствието на противопожарни пояси. Хубаво е, кога ще направят ремнта на ремонта?

Ще почнете и с ремонтите на ремонтите...

Мисъл на инженер : Като знам как съм завършил ме е страх да ида на доктор. Така и за специалистите по санирането-100 процентови мърлячи.

За тези пари толкова. За 3 милиарда ,това е резултата.

Санирането няма как да е качествено. От парите 30-40% прибира ГЕРБ, от останалите пари герберската фирма прибира 90% печалба и с 10% наема ромове и им дава най-евтините материали. Резултата го виждате на снимката. После ми ревете, че сте бедни. Ами с Тиквата начело.. Пак добре, че сте живи.

В Пловдив ли ги бяха изловили за картел, че да надуват цените. Да не говорим дали са огнеупорни? Че да не пламнат цели блокове.

Че то трябва да си много неумен, че да санират в Пловдив и Бургас, там сняг пада веднъж на 10 години и се задържа половин ден. Ефекта от топлоизолацията е никакъв. Преди санирането сметката за парно в Пловдив и Бургас е била 35 лева месечно, след изхарчените 3 млрд. лева за саниране. Сметката за парно в Пловдив и Бургас станала 30 лева месечно. Задача по математика за 4-ти клас, колко живота ще трябват на данъкоплатеца за да се изплатят 3 млрд. лева за саниране в Пловдив и Бургас при икономия от 5 лева месечно през 4-5 "зимни" месици в годината там?

_stankow

Дърветата, които са садени по времето на урбанизацията на България - 50-то, 60-те, 70-те години вече са 50,60,70 годишни. Изгнили са отвътре, корените са се разраснали, някои корени са плитки, не са могли да се захванат добре. Та за подмяна са. Цели булеварди - трябва да се изрежат. На тяхно място да се засадят нови и за 4-5 години ще имаме нови, млади дръвчета.

Пълен идиот....

_stankow

Виждам, че сте ходили на курсове по добри обноски. Но групата за начинаещи е била запълнена ... :D :D :D

Г-н Станков, тук 99 % от четящите оценяваме високо коментарите ви и ги четем с интерес. Не си правете труда да отговаряте на анално прищипани тролове, повечето от които дори не са на заплата.

идиот си ти, че нямаш елементарно възпитание камо ли образование.

мнението Ви за тоя Станков. Отвратителни коментари. Все едно е спал десетки години, събудил се е и е решил да убива. В случая дърветата.

И квото засадиха, изсъхна.....а стаите от западната страна станаха взривоопасни и пожароопасния лятото през август .....това не е работа за шибани идиоти, има си специалисти по физиология на растенияаот от БАН , те трябва да преглеждат с отношение дърветата, а не ти , циганино, от панелите на София или циганите от софийска община

Тополата, всъщност е най-неподходящото за урбанизирани райони дърво. Да, бързо расте, но за сметка на това, бързо умира, гние и става опасно. Да неговорим за пролетния му цъфтеж и пухчетата, които разгонват фамилията на всички алергични... всяка пролет.

Цъфтежа на тополите съвпада с цъвтежа на житни растения, които предизвикват алергията, защото са микроскопични и ги вдишваш ....може ли при цялата тая информация вече да сте толкова прости и неуки бе ...шибаняци......а изсечените тополи бяха здрави със здрави пънове, без петно гнилост в тях....

Тя също е от соца.....да ти Ева майката и на простака , само да сте посегнали на дърветата ...обезлесихте цялата планета, докарахте ни до тия катаклизми и още искал да сече....

за всеки, който е ЗА живота на здравите дървета. И безкрайни минуси за убийците на дървета и техните поръчители.

Предлагаш да се действа радикално, като обезлесим София, така ли? Имаш ли представа, за колко време расте едно дърво до размер, за който вече може да се каже че е на "зряло" такова? Явно не...

Тъпи, тези дръвета ги наричат "widow-makers". Ако не се отстранят малко преи да ти счупят тъпата кратуна, възникват вдовици и сираци.

Господине ,вие сте доста умен човек .Навсякъде старите дървета се подменят ..Правилно

кубикът продаваме по над 200 лева, всичко ще изсечем

Аз карам мотор с 2 коша !

Саниране само с морска пяна е грабеж .Кога ще проверят заварките на панелите ?

Теглят и то няколко десетки хиляди левове кредити от името на целия блок от банки за дофинансиране на стареопора и лепилото

_stankow

Каква е пък тази операция, откъде я измислихте ? Съгласни ли сте да ви изкъртят апартамента, за да "проверят заварките" ? И после отново мазане, таван, тапети ? Цял месец газите в прах и накрая 3000 лв на апартамент ?

в ревизионни шахти са заварките

Саниране всъщност се прави чрез проверка на заварките, подмяна на ВиК и електроинсталации, подмяна на дограма, подмяна на покривна конструкция. Това, което се случва в БГ е псевдо топлоизолация, няма нищо общо със саниране. Резултата от голямата кражба на Герб е видима на снимката.

само заварките... Ами ел. инсталациите, вик инсталациите, асансьорите, стълбищните площадки, вертикални отоплителни инсталации (парно отопление) ако има трябва да се преправят във хоризонтални... И още кой знае кво пропускам!

Путин и Русия са виновни!

Много си прав, но с толкова малко мозък няма да разбереш и да ти обяснявам.

Добре, че и магистралите не е дигнало. И те като санирането са тотален майтап. Ама вие гласувайте за Бащицата. Той ще ви оправи. Колкото Путака оправи Раша Говняша.

Колкото лайнен "оправи" ЕС

Селски, ЕС на Запад от Унгария е перфектен. Ела и виж.

Перфектен джихат

Обаче бил създавал стабилност в държавата бе, викат тъпите електорални овце..... С тая промяна рязка на климата, ураганите ще зачестяват, ако остане и една санировка на мястото, ще му подаря на Тулупа пушка да ходи да се бие в Украина....

при всяко саниране има технически има и една ДРЕБНА подробност - клиента трябва да удари параф на края на цирка - по интересното е - КОЙ СЕ Е ПОДПИСВАЛ ,КОЙ Е НАБЛЮДАВАЛ И КОЙ СЕ СЪГЛАСЯВАЛ АМА МНОГО ЗНАЕТЕ ДА ЛАЕТЕ НА ТЕОРИЯ - дано поне ви плащат ...

Ава пичове и пички, вий къде гледате га ви слаган термоизолацията ве ? На секи лист са слага дюбел в четирите кюшета и на средата още два слагам на 30 санта един от друг А ся фанте майстора дет ви е дюбелирал дуваря да ви върне парите Оти на снимките си личи че дюбелето са слагани през пръсти

Не виждаш ли, плати ли са го всички българи, включително и ти

можи, не споря много работи платих напоследък и им загубих дирята веки

Ами така е, ще пада изолацията... Погледнете как точково са мазали лепило, абсолютно непрофесионално, маже се целият лист, сега кой ще им е виновен, а да, вятъра...

Както асвалт от магистралите

Новото, модерно строителство.Бас ловя,че имам по стари чорапи(и по здрави) от тоя майтап.Един ветрец да духне и ти разопакова къщурката.

Всичко което е от обществена поръчка не може да изкара и една година. Следва нова поръка и ремонт. И така безкрайно усвояване на обществени средства.

А в синоптик от два дена пише - леко полъх! Хвала!

Винаги съм се чудел на хората, които се информират оттам.

Засега няма още жертви...

Спокойно. Ще има. Защо е тази припряност. После и мерки ще се вземат. Комисия ще се събере. Журналисти ще квичат.