Коментари - Година след пожара: Дарителите се отметнаха, а "Нотр Дам" все още е развалина | Днес.dir.bg

Година след пожара: Дарителите се отметнаха, а "Нотр Дам" все още е развалина

Макрон отново потвърди ангажимента катедралата, подложена на тест от огън, олово и карантин, да бъде възстановена до 5 години

Обратно в новината

Коментари - Година след пожара: Дарителите се отметнаха, а "Нотр Дам" все още е развалина | Днес.dir.bg

Коментари

ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ПИСАХ: НА БЛУДНАТА ИМ СТОЛИЦА НЕ И ТРЯБВА КАТЕДРАЛА! ТЕ ОТДАВНА СА СКЪСАЛИ С БОГА! ДА НАПРАВЯТ ЕДНО КАБАРЕ И ТАКА! ДА СПРАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ХРИСТИЯНИ!

Ако има народ, за който може спокойно и без угризения да ни бъде през оная работа, това определено са французите. Самодоволни, арогтантни, изпълнени с гордост и самочувствие, непонятни за по-успешнете нации наоколо. Единствено утешение е, че все повече французойки забременяват и раждат от имигранти от Магреба и Черна Африка. Затова най-бързо нарастващата група там е на смесените бракове. Това се пада на Франция. А на загрижените за катедралата - не ви отива да се правите на някакви по-големи европейци, отколкото сте, изглеждате като деца, които безуспешно се опитват да се харесат на безразлични възрастни. Насочете си съчувствието си към народи, които не се смятан за центъра на света.

Местя!

Изцяло е построена, за да служи за ритуали, свързани със слънцестоенето. Разгледайте я. Освен на олтара, някъде другаде има ли го Исус? Това прилича ли ви на християнски храм?

Ъъъ... Ама да, определено прилича на християнски храм, като всеки друг готически християнски храм. Исус е на олтара, защото това е най-важното място в църквата, а самата й форма е формата на кръста. В готическата църква всяка част от архитектурата има точно теологическо значение и Исус се поставя на определени важни места, а не където си искаш. Другото изображение на Исус е на централния портал (западната фасада). Исус се поставя на портала, защото е пътят към спасението по цитата от библията “Аз съм пътят, и истината, и животът“ и т.н. Често (както и на Нотр Дам) изображението на портала е на Страшния съд с Исус като съдник, за да се плаши населението вън и да му се припомни да влезе в църквата (т.е. да търси спасението на душата). Това е теологическото значение.

Защо трябва да се възстановява? Къде сте чели Исус Христос да препоръчва строеж на подобни сатанински храмове? Гаргойли, всякакви демони по фасадата? Като демонът със слонски хобот на снимката? Цялата катедрала е в арабески, най-малкото. Да се срине и на нейно място да се изгради истински християнски храм. Да й се направи реплика, но не в центъра на Европа, баш в Париж. Катедралате е заснета и дигитализирана изцяло в три измерения. Няма никакъв проблем да се построи отново. И ще излезе много по-евтино, отколкото да се реставрира.

Оххх... Катедралата е архитектурен шедьовър и паметник на културата с европейско и световно значение. Заедно с катедралата в Шартр, където са короновани френските крале, Нотр Дам е една от катедралите с “галерия на кралете“ на фасадата и освен църквата, символизира и държавата. Благодарение на Виктор Юго е един от най-важните символи на Париж и самото градоустройство на Париж в този регион се е ориентирало по Нотр Дам. Идеята да го бутнат тва и да му построят реплика някъде другаде, ама не в Париж, е толкова абсурдна, че не знам дали някой парижанин ще умре от възмущение или от смях. Гаргойлите по фасадата са толкова сатанински, колкото и нашите кукери, и имат подобна функция. Поставят се само отвън, а не вътре в храма.

ТИ КВО? ЧЕТЕШ УИКЕПЕДИЯ И РЕЦИТИРАШ?!

Не, това не го пише в Уикипидия. Просто съм учила специалност История на изкуството.

ненам дали франсетата са толкоз тъпи или всичко е манипулирано макарона е доказано ротшилдов лесно манипулируем гьотверен запалиха преднамерено и съсипаха един от християнските символи тоя боклук макарон требва да го набият на кол или франсетата са мноо зле или е кат в бг яко манипулирани избори и ги финтират кат нас и ги мандръсат

Как няма да се отметна като Макрончо реши да я че не може в мултикултурен Париж да има стар християнски символ и заяви че ще я направи с някакъв купол символизиращ съвремието (разбирай като идиотщината, която предните социалисти превърнаха входа на Лувъра).

Още тогава ми беше ясно, че Нотр Дам повече няма да има...За сметка на все повече джамии, от минаретата на които вият имами в християнска някога Европа...Онемях от един такъв клип в Германистан, точно на Разпети Петък... Грозно, гнусно, либерастко !

А нещо за разследванет? Изгоря един от символите на Франция и виновни няма! Всичко мина с някакви мъгляви предположения за късо съединение. Ако наистина беше късо съединение, фирмата виновна за това трябваше вече да е обявила фалит. Не искат да кажат, че скъпите гости от близкия изток и удариха клечката. Жалки мишоци!

А някакви доказателства да имаш, или една жена на пазара ти каза! Отде ви изравят такива бе.

Някога янките разрушиха телевизионната кула Авала на Белград. Тя нямаше военно значение, унищожиха я ей така за кеф, да покажат на света, колко е лошо да не си послушен. Няколко години кулата стоя разрушена бяха необходими близо милиард евро, за да бъде възстановена. Но след това изгря звездата на един велик сърбин - Новак Джокович. Той заедно с друга сръбска тенис звезда - Ана Иванович организираха редица благотворителни мачове, на които се събраха повечето от необходимите средства. Кулата беше възстановена и Белград отново се гордее с нея. Ама франсетата си нямат Джокович! Помня, собственикът на Луис Вултон беше обещал 200 милиона, още един беше обещал 100 милиона, но са велики само на думи.

Изгоря като ,,факла,,Толкова години е оцеляла с толкова съвременна техника за опазване Усещането ми е ,че е умишлено.Кой е посегнал на ,,тази светиня,,щд бъде наказан,рано или късно

То ако беше такава светиня, нямаше тъй нареченият бог да прати огън, нали така!

“Съвременната техника на опазване“ е включвала съхранинието на няколкостотин килограма леснозапалими лакове в дървен покрив. Тази трагедия беше причината да се преосмислят правилата за реставрация на културни паметници.

стисняри, сър.

мароканци, алджирци, саудитци и се точеха от векове най-после и драснаха клечката

ГЛУПОСТИ! КОЛКОТО АРАБИ СРУТИХА КУЛИТЕ ВЪВ ФАЩ! САМИ СИ ГИ СРУТВАТ И ПАЛЯТ!

Аз като Вуте искам да питам какво стана с парите където ги събираха за Хаити там бяха милиарди защото там е даже по голяма мизерия от преди заметресението

съжаление на запад отдавна почти всичко е развалина и едно двуличие комбинирано с лицемерие.

Това е резултата, от поканата и заселването на милиони мюсюлмани с които месното население е задължено да живее. И въпреки омразата един към друг, да я прекриват с фалшива толерантност.

И откъде ви е информацията, че на това скеле са работили реставратори мюсюлмани, или че настоящата епидемия и забавянето на средствата имат нещо общо с тях?

Щото арабите,също като азиатците,СА НЕЧИСТОПЛЪТНИ и смърдят!!!

Какво общо имаме ние с тази френска църквичка?

Има ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ от която сме,бе, КАУН!!!!

Ние НЕ СМЕ от западната цивилизация най-малкото защото сме източноевропейци. Ти като се чустваш като част от нея бягай нататък. От изток изгрява слънцето на запад е залезът, Т. Е. КРА-ЯТ. Капиш?

Дир-а, засрамете се ! Разпространявате фалшиви новини ! Обещанията на спонсорите са спазени. Досега са събрани 901,5 милиона евро, от които 188,3 са преведени според нуждите в момента.

А бе бутайте я тази катедрала, и издигайте един хубав МОЛ!

Или поне една джамийка барем ...

събирам дарения

Аз обещавам дарения

отмятам се

Това да не са стотиците разрушени катедрали в Дрезден, Хановер, Хамбург и още безчет немски градове?

Кога мина година бе.

Да пуснат една българска строителна бригада там, ще им реставрират всичко. Гипс-картона е ключа към бързата реставрация. Иначе тия дарители са като циганина на сватбата. Като разбрал, че подаръците се дават на следващия ден подарил коня.

И кои са тези "големи" дарители, които използват намалението, за да се измъкнат без да спазят обещанието си? Може ли поименно или ще ни обвините, че сме антисемити?

Големите дарители, които помагаха със средства, вече заявиха, че ще отменят своите помощи, - ето така се прави - дарение на разсрочено плащане. знаят се какви са мангали и за да намалят риска от злоупотреби дават следващо дарение срещу свършена работа. интересно данъците дали така им се опрощават - на база декларирано намерение за дарение или на база направено плащане?

Това ако беше у бегето, Бойко до сега щеше да извади няколко милиарда!

Грешка - щеше да ги ОБЕЩАЕ

нали се събраха там едни пари да не ги е взел макарон за баба му?!?

Нотр Дам, замъци, много други храмове и постройки ги изгориха Господарите за да заличат следите от заграбването на властта над планетата! Затова направиха и Вирусът за да избият определени хора и да забранят на независимите изследователи на да намират и да показват фактите за фалшивата история на фалшивите държави! И нашето скапано херцогство "българия" никога не е било, не е и няма да бъде "държава"! Дори не ни питат кво да сме ; руска губерния, турски вилает или западно херцогство!

Но относно нашето "херцогство", ние сме си били тук и преди западам, и преди Русия, и преди Турция и ще останем дълго след тях. Помни ми думите!

Запада се е упътил към пълен разпад.

Като гледам предишния коментар, северозападът май е по-зле.

Така ще си остане! Даже ще се срути напълно както всичко изработено от човека!

Батки, с парите които са събрали, могат да направят 5 такива, че и по-хубави, чисто нови. Всичко останало е тупкане на топката ;-)

Господ искаше да накаже разюздания западен свят, но както знаем, покрай сухото гори и суровото!

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ ГЛАВА 6. - 2. И тъй, кога правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерците по синагоги и по улици, за да ги хвалят човеците. Истина ви казвам: те вече получават своята награда.

равнис! гръгом! марш!

Ей това е лицето на демокрадията в западния свят. Лицемерие до безкрай.

Вместо да пишеш глупости, започни да четеш книги. Но не трудовете на Ленин, Сталин, Брежнев и Живков, а класика. Ще ти се отвори кръгозора.

Голяма грешка си. Не ме интересуват нито един от посочените, не съм фен и на Русия. Обиколил съм над 60 държави, в 5-6 съм и работил. Говоря от личен опит, а не защото съм чел нещо някъде. Най-голямото лицемерие е в САЩ, след това UK, Франция, Белгия ... При нас е доста по-добре от тази гледна точка.

църквата се запали, може би от мюсюлмани. като предупреждение . после дойде и пандемията. бог наказва запада заради греховете му.

От тъпаци, дето мразят Запада - резак ли си ? Ако не - лесно е да станеш - ще ти клъцнат малко от пишката.

Резакът цъка минуси

Само не ми е ясно как така обичаш запада, а мразиш резаците? Американците са резаци.

В "Малкия гмурец" с Луи дьо Фюнес където той играе бизнесмен има пълен майтап с един френски поп на който му се разпадаше църквичката и крънкаше пари от героя на дьо Фюнес за да я ремонтера. Голям скеч е, класика.

Няма вече такива филми. Сега всичко е политкоректно, внимава се да не се накърнят нечии чувства. Чувството за хумор умря заедно с хумора. И масовите бози на Марвел за промиване на мозъци.

А как им се радвахте на милиардерите, как ги хвалехте, мед ви капеше от устата...

Гигантските крадци изсмукващи цялото общество обещаха някакви суми, които да тях са джобни пари. Направиха си добра реклама, балъците им ръкопляскаха. Ама то обещаното не било като даденото.

Подвеждащо заглавие, което привлича читатели

че в 21 век не могат да строят по този начин, както е направена катедралата и ..който я видял . видял.....в бъдеще ще гледат руините!

Катедралата на ДЯВОЛА. Няма сила на света да възстанови този храм на ЗЛОТО. В момента сме поробени от ЗЛОТО.

Хем си прост , хем си ограничен ! За твое съжаление, катедралата ще бъде възстановена. През Първата и Втората световна война са разрушени до неузнаваемост няколко катедрали, но днес те са красиви, както преди.

Коментари - Година след пожара: Дарителите се отметнаха, а "Нотр Дам" все още е развалина | Днес.dir.bg

Година след пожара: Дарителите се отметнаха, а "Нотр Дам" все още е развалина

Макрон отново потвърди ангажимента катедралата, подложена на тест от огън, олово и карантин, да бъде възстановена до 5 години

Обратно в новината

Коментари - Година след пожара: Дарителите се отметнаха, а "Нотр Дам" все още е развалина | Днес.dir.bg

Коментари

ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ПИСАХ: НА БЛУДНАТА ИМ СТОЛИЦА НЕ И ТРЯБВА КАТЕДРАЛА! ТЕ ОТДАВНА СА СКЪСАЛИ С БОГА! ДА НАПРАВЯТ ЕДНО КАБАРЕ И ТАКА! ДА СПРАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА ХРИСТИЯНИ!

Ако има народ, за който може спокойно и без угризения да ни бъде през оная работа, това определено са французите. Самодоволни, арогтантни, изпълнени с гордост и самочувствие, непонятни за по-успешнете нации наоколо. Единствено утешение е, че все повече французойки забременяват и раждат от имигранти от Магреба и Черна Африка. Затова най-бързо нарастващата група там е на смесените бракове. Това се пада на Франция. А на загрижените за катедралата - не ви отива да се правите на някакви по-големи европейци, отколкото сте, изглеждате като деца, които безуспешно се опитват да се харесат на безразлични възрастни. Насочете си съчувствието си към народи, които не се смятан за центъра на света.

Местя!

Изцяло е построена, за да служи за ритуали, свързани със слънцестоенето. Разгледайте я. Освен на олтара, някъде другаде има ли го Исус? Това прилича ли ви на християнски храм?

Ъъъ... Ама да, определено прилича на християнски храм, като всеки друг готически християнски храм. Исус е на олтара, защото това е най-важното място в църквата, а самата й форма е формата на кръста. В готическата църква всяка част от архитектурата има точно теологическо значение и Исус се поставя на определени важни места, а не където си искаш. Другото изображение на Исус е на централния портал (западната фасада). Исус се поставя на портала, защото е пътят към спасението по цитата от библията “Аз съм пътят, и истината, и животът“ и т.н. Често (както и на Нотр Дам) изображението на портала е на Страшния съд с Исус като съдник, за да се плаши населението вън и да му се припомни да влезе в църквата (т.е. да търси спасението на душата). Това е теологическото значение.

Защо трябва да се възстановява? Къде сте чели Исус Христос да препоръчва строеж на подобни сатанински храмове? Гаргойли, всякакви демони по фасадата? Като демонът със слонски хобот на снимката? Цялата катедрала е в арабески, най-малкото. Да се срине и на нейно място да се изгради истински християнски храм. Да й се направи реплика, но не в центъра на Европа, баш в Париж. Катедралате е заснета и дигитализирана изцяло в три измерения. Няма никакъв проблем да се построи отново. И ще излезе много по-евтино, отколкото да се реставрира.

Оххх... Катедралата е архитектурен шедьовър и паметник на културата с европейско и световно значение. Заедно с катедралата в Шартр, където са короновани френските крале, Нотр Дам е една от катедралите с “галерия на кралете“ на фасадата и освен църквата, символизира и държавата. Благодарение на Виктор Юго е един от най-важните символи на Париж и самото градоустройство на Париж в този регион се е ориентирало по Нотр Дам. Идеята да го бутнат тва и да му построят реплика някъде другаде, ама не в Париж, е толкова абсурдна, че не знам дали някой парижанин ще умре от възмущение или от смях. Гаргойлите по фасадата са толкова сатанински, колкото и нашите кукери, и имат подобна функция. Поставят се само отвън, а не вътре в храма.

ТИ КВО? ЧЕТЕШ УИКЕПЕДИЯ И РЕЦИТИРАШ?!

Не, това не го пише в Уикипидия. Просто съм учила специалност История на изкуството.

ненам дали франсетата са толкоз тъпи или всичко е манипулирано макарона е доказано ротшилдов лесно манипулируем гьотверен запалиха преднамерено и съсипаха един от християнските символи тоя боклук макарон требва да го набият на кол или франсетата са мноо зле или е кат в бг яко манипулирани избори и ги финтират кат нас и ги мандръсат

Как няма да се отметна като Макрончо реши да я че не може в мултикултурен Париж да има стар християнски символ и заяви че ще я направи с някакъв купол символизиращ съвремието (разбирай като идиотщината, която предните социалисти превърнаха входа на Лувъра).

Още тогава ми беше ясно, че Нотр Дам повече няма да има...За сметка на все повече джамии, от минаретата на които вият имами в християнска някога Европа...Онемях от един такъв клип в Германистан, точно на Разпети Петък... Грозно, гнусно, либерастко !

А нещо за разследванет? Изгоря един от символите на Франция и виновни няма! Всичко мина с някакви мъгляви предположения за късо съединение. Ако наистина беше късо съединение, фирмата виновна за това трябваше вече да е обявила фалит. Не искат да кажат, че скъпите гости от близкия изток и удариха клечката. Жалки мишоци!

А някакви доказателства да имаш, или една жена на пазара ти каза! Отде ви изравят такива бе.

Някога янките разрушиха телевизионната кула Авала на Белград. Тя нямаше военно значение, унищожиха я ей така за кеф, да покажат на света, колко е лошо да не си послушен. Няколко години кулата стоя разрушена бяха необходими близо милиард евро, за да бъде възстановена. Но след това изгря звездата на един велик сърбин - Новак Джокович. Той заедно с друга сръбска тенис звезда - Ана Иванович организираха редица благотворителни мачове, на които се събраха повечето от необходимите средства. Кулата беше възстановена и Белград отново се гордее с нея. Ама франсетата си нямат Джокович! Помня, собственикът на Луис Вултон беше обещал 200 милиона, още един беше обещал 100 милиона, но са велики само на думи.

Изгоря като ,,факла,,Толкова години е оцеляла с толкова съвременна техника за опазване Усещането ми е ,че е умишлено.Кой е посегнал на ,,тази светиня,,щд бъде наказан,рано или късно

То ако беше такава светиня, нямаше тъй нареченият бог да прати огън, нали така!

“Съвременната техника на опазване“ е включвала съхранинието на няколкостотин килограма леснозапалими лакове в дървен покрив. Тази трагедия беше причината да се преосмислят правилата за реставрация на културни паметници.

стисняри, сър.

мароканци, алджирци, саудитци и се точеха от векове най-после и драснаха клечката

ГЛУПОСТИ! КОЛКОТО АРАБИ СРУТИХА КУЛИТЕ ВЪВ ФАЩ! САМИ СИ ГИ СРУТВАТ И ПАЛЯТ!

Аз като Вуте искам да питам какво стана с парите където ги събираха за Хаити там бяха милиарди защото там е даже по голяма мизерия от преди заметресението

съжаление на запад отдавна почти всичко е развалина и едно двуличие комбинирано с лицемерие.

Това е резултата, от поканата и заселването на милиони мюсюлмани с които месното население е задължено да живее. И въпреки омразата един към друг, да я прекриват с фалшива толерантност.

И откъде ви е информацията, че на това скеле са работили реставратори мюсюлмани, или че настоящата епидемия и забавянето на средствата имат нещо общо с тях?

Щото арабите,също като азиатците,СА НЕЧИСТОПЛЪТНИ и смърдят!!!

Какво общо имаме ние с тази френска църквичка?

Има ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ от която сме,бе, КАУН!!!!

Ние НЕ СМЕ от западната цивилизация най-малкото защото сме източноевропейци. Ти като се чустваш като част от нея бягай нататък. От изток изгрява слънцето на запад е залезът, Т. Е. КРА-ЯТ. Капиш?

Дир-а, засрамете се ! Разпространявате фалшиви новини ! Обещанията на спонсорите са спазени. Досега са събрани 901,5 милиона евро, от които 188,3 са преведени според нуждите в момента.

А бе бутайте я тази катедрала, и издигайте един хубав МОЛ!

Или поне една джамийка барем ...

събирам дарения

Аз обещавам дарения

отмятам се

Това да не са стотиците разрушени катедрали в Дрезден, Хановер, Хамбург и още безчет немски градове?

Кога мина година бе.

Да пуснат една българска строителна бригада там, ще им реставрират всичко. Гипс-картона е ключа към бързата реставрация. Иначе тия дарители са като циганина на сватбата. Като разбрал, че подаръците се дават на следващия ден подарил коня.

И кои са тези "големи" дарители, които използват намалението, за да се измъкнат без да спазят обещанието си? Може ли поименно или ще ни обвините, че сме антисемити?

Големите дарители, които помагаха със средства, вече заявиха, че ще отменят своите помощи, - ето така се прави - дарение на разсрочено плащане. знаят се какви са мангали и за да намалят риска от злоупотреби дават следващо дарение срещу свършена работа. интересно данъците дали така им се опрощават - на база декларирано намерение за дарение или на база направено плащане?

Това ако беше у бегето, Бойко до сега щеше да извади няколко милиарда!

Грешка - щеше да ги ОБЕЩАЕ

нали се събраха там едни пари да не ги е взел макарон за баба му?!?

Нотр Дам, замъци, много други храмове и постройки ги изгориха Господарите за да заличат следите от заграбването на властта над планетата! Затова направиха и Вирусът за да избият определени хора и да забранят на независимите изследователи на да намират и да показват фактите за фалшивата история на фалшивите държави! И нашето скапано херцогство "българия" никога не е било, не е и няма да бъде "държава"! Дори не ни питат кво да сме ; руска губерния, турски вилает или западно херцогство!

Но относно нашето "херцогство", ние сме си били тук и преди западам, и преди Русия, и преди Турция и ще останем дълго след тях. Помни ми думите!

Запада се е упътил към пълен разпад.

Като гледам предишния коментар, северозападът май е по-зле.

Така ще си остане! Даже ще се срути напълно както всичко изработено от човека!

Батки, с парите които са събрали, могат да направят 5 такива, че и по-хубави, чисто нови. Всичко останало е тупкане на топката ;-)

Господ искаше да накаже разюздания западен свят, но както знаем, покрай сухото гори и суровото!

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ ГЛАВА 6. - 2. И тъй, кога правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерците по синагоги и по улици, за да ги хвалят човеците. Истина ви казвам: те вече получават своята награда.

равнис! гръгом! марш!

Ей това е лицето на демокрадията в западния свят. Лицемерие до безкрай.

Вместо да пишеш глупости, започни да четеш книги. Но не трудовете на Ленин, Сталин, Брежнев и Живков, а класика. Ще ти се отвори кръгозора.

Голяма грешка си. Не ме интересуват нито един от посочените, не съм фен и на Русия. Обиколил съм над 60 държави, в 5-6 съм и работил. Говоря от личен опит, а не защото съм чел нещо някъде. Най-голямото лицемерие е в САЩ, след това UK, Франция, Белгия ... При нас е доста по-добре от тази гледна точка.

църквата се запали, може би от мюсюлмани. като предупреждение . после дойде и пандемията. бог наказва запада заради греховете му.

От тъпаци, дето мразят Запада - резак ли си ? Ако не - лесно е да станеш - ще ти клъцнат малко от пишката.

Резакът цъка минуси

Само не ми е ясно как така обичаш запада, а мразиш резаците? Американците са резаци.

В "Малкия гмурец" с Луи дьо Фюнес където той играе бизнесмен има пълен майтап с един френски поп на който му се разпадаше църквичката и крънкаше пари от героя на дьо Фюнес за да я ремонтера. Голям скеч е, класика.

Няма вече такива филми. Сега всичко е политкоректно, внимава се да не се накърнят нечии чувства. Чувството за хумор умря заедно с хумора. И масовите бози на Марвел за промиване на мозъци.

А как им се радвахте на милиардерите, как ги хвалехте, мед ви капеше от устата...

Гигантските крадци изсмукващи цялото общество обещаха някакви суми, които да тях са джобни пари. Направиха си добра реклама, балъците им ръкопляскаха. Ама то обещаното не било като даденото.

Подвеждащо заглавие, което привлича читатели

че в 21 век не могат да строят по този начин, както е направена катедралата и ..който я видял . видял.....в бъдеще ще гледат руините!

Катедралата на ДЯВОЛА. Няма сила на света да възстанови този храм на ЗЛОТО. В момента сме поробени от ЗЛОТО.

Хем си прост , хем си ограничен ! За твое съжаление, катедралата ще бъде възстановена. През Първата и Втората световна война са разрушени до неузнаваемост няколко катедрали, но днес те са красиви, както преди.