Без книжка за три месеца при 0,5 промила алкохол

Транспортната комисия в парламента прие промени в Закона за движение по пътищата. С тях финансовите санкции за нарушителите драстично се завишават.

Обратно в новината

Коментари - Без книжка за три месеца при 0,5 промила алкохол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ZA SAZALENIE TOIA ZAKON 6TE E SAMO ZA OBIKNOVENITE HORICA KAKTO VINAGI!!!!!!!!!!TAPI GADNI 4ENGETA!!!!

МАЛУУМНИЦИ колкото искаш!Закона няма да мене в този си вид помнете ми думата.То и депутатите имат коли на тяхно име дето ги кара друг, или имат бирарии дето некой трябва да консумира бира.

za kamerite ima vazdushni pushki.za alkohola sam saglasen no za ostanaloto ne .

Малко ще е трудно да плати собственика на колата, ако шофьорът е извършил нарушение. Защото - невинен до доказване на противното, помните ли?

искаме си комунизма. Нека бойковци крадат от държавата ни, а не от нас. Ама преди това да я пълнят, както комунистите я пълнеха -с работа за всички, с износ на домати и ток, и оръжия ако щете. А от 20 години само ни дерат кожите. Ама нали са ни кожите дебели, все браво им викаме и се обвиняваме взаимно, щото сме тъпаци. Всички ние, вкл. и аз, че търпим. Декларираха официално че притежават милиони (а неофициално не се знае колко), и ние овцете: браво! Умни са затова. Не са те умни, а ние сме тъпи. И тъпи ще си измрем.

Нещо не ми стана ясно от статията това с отговорноста на собственика при нарушение? Собствен на автомобил може да е повече от едно лице, например с жена ми имаме автомобил на който и двамата се водим собственици. Кой ще понесе вината в случай на нарушение за което не е установен водача. Айде глобата може и някак солидарно да ни я разпределят но точките как ще се разделят не виждам? А ако са и повече от двама собственици... Дано в закона да е описано по точно.

Така ви се пада умници,като гласувахте за тоя пожарникар!Сега си теглете хомота,ааа ии това е само началото !

До Софиянец: Алоооо свльо фрацузите имат една поговорка: Париж не е Франция мога спокойно да я перефразирам на София не е България и това че в София взимате големи пари не значи че по другите градове взимат колкото вас. Има населени места в които заплата от 300 лв се счита за добра. А законите са цяла България, а не само за София!!!

За употреба на алкохол мерките наистина трябва да са драстични.Но понятието превишена скорост е доста относително.Безопасн на движението не зависи само от скороста, а от много други фактори - от опита на шофъора, от състоянието на колата, от повидението ти та пътя при разминаване, при изпреварване , при спиране и престой и т.н. Един водач, движейки се с 70-80км/ч може да бъде мнооого по-опасен за движението от друг, движещ се с 100км/ч.Само, че вторият ще опере пешкира, а другия ще продължи, стиснал до изпотяване волана, навел се над предното стъкло и облизвайки пресъхналите си устни и казвайки: дано да стигна по светло, пък и недай си боже да завали...Аз лично познавам човек, който на фарове или в мокро време въобще не сяда в колата си.Мен определено ме притеснява срещата с такива водачи.А те не са малко,като се има в предвит ,че няма мъже ,които да не разбиран от футбол, да са слаби любовници и калпави шофъори.

Приветствам, защото става въпрос за спасяване на човешки животи! Нооо... трябва да се дообмисли наказанието към собственика, който не е извършител.

егати корумпираните катаджийчета сега....... малеле колко пари ще смъкнат от обикновенните хорица.

Мисля като Ого. И книжката! Освен това бой и кютек. Рецедивистите на каторга. Всяка година отнася 1.3 милиона жертви. Отделно ранените. Отделно инвалидизираните. Отделно роднините на жертвите. Тези, които с аотбелязали зa хазната са прави. Но най-важното е да се озапти войната по пътишата. ..малоумност- Схванал си диалектиката. Но да се наядваме, че тук групата с интереси эе бъдат гражданите. Мен, уместно казано. пешеходците и тяхютребе да гои клобяват. За оцелелите колоездачи не знам. Струва ми се, че те вървят комплект с алеи за колоездачи и други екстри. А на главата с каска.

Г-н Гого не нарушавайте закона и няма да се притеснявате че заплатката ви от 300лв ще отиде за глоби.Все пак Вие сте си избрали да дойдете от село в София и да работите за 300лв

КОГА ТОЗИ ЗАКОН ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ПРИЛАГА И КЪМ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА А НЕ САМО КЪМ ШОФЬОРИТЕ. Не забравяйте че всеки който е на улицата попада под този закон. За тези които не могат да се сетят да поясня - става дума за ПЕШЕХОДЦИ, КОЛОЕЗДАЧИ и разни други каруцари. Голяма част от произшествията са именно по тяхна вина а се гонят само шофьорите!!! ДОКОГА???

я елате пиленца при батко .....

Г-да управляващи,поне ден си починете от глупости,и то засягащи хора със 200-350лв заплата!

Аз съм тъпчо тъп и искам някой да ми изясни написаното в публикацията... Д драстична мярка, която удря по джоба, е по 50лв.глоба за всеки 5км над ограничението, ако скоростта е превишена с 50км в час., нещо не го връзвам.

Все ми се струва, че отговорността трябва да е лична. Ясно е че на некадърния полицай все някой му пречи. НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВНИТЕ ПРИНЦИПИ, ЗАЛЕГНАЛИ ОЩЕ В РИМСКОТО ПРАВО - и то с единствената цел, да могат някой мързеливци в днешно време да си свършат по-добре работата. Нека се замислим - как вносителите на този законопроект биха се чуствали, ако някой друг извърши нарушение с тяхната кола. За мен е абсурдно, отговорността да се носи от собственика на колата. Ами ако собственик в юридическо лице. Как ще му вземем точки на юридическото лице? Как ще глобим юридическото лице, че е карало колата? Общо взето, проблемите в българия със Закона за движение попътищата са свързани с това, че всичките се правят от катаджии. Ако си спомним, ще видим една непрестанна тенденция за повишаване на глобите, съчетана с повишаване на смъртните случай. От това личи, че полицаите са некадърни да променят закона, така че да се намалят смъртните случаи. Затова трябва някой друг - извън КАТ, да направи промяна на Закона.

Bahti tapite 4engeta.Samo pari im v glavite kak da pribirat

Пореден начин да се гушат полицаитезастанали в храсти и горички.Какво ще правят шофьорите които откажад да платят рушвет на измислените полицаи, ще им съдират задниците от измислени нарушения.Първо трябва да се изчисти полицията от изметта в нея,а след това да се пристъпи към подобни, че и по-строги наказания.С тоя личен състав и интелектуален потенциял ще се постигне само облагодетелстване на измислените полицаи по родните пътища.

Явно и тия няма да се занимават с ИКОНОМИКАТА, а ще напълнят БЮДЖЕТА с такси, данъци и глоби. Иначе сценария е предсказуем: Станишев, Първанов, алкохола, цигарите, КАТ, паркирането в София и задръстването, боклука. Просто премиера се усети,че става скучен със Станишев и в ролята си на артист трябва нови постановки, който са до болка познати,старите. Законите трябва да се спазват, затова са написани.

Кой ще ми определи ,кога да си сменя летните гуми със зимни. В това топло време ,още не е за зимни гуми.

Абе май пак недомислица,почти половината коли в Бг се водят на инвалиди,ще препуска джигита и хич не му пука,бабичките и старците да плащат с инвалидните си пенсии.Много от тях и не знаят на кого са дали правото си на инвалидност по времето когато с тази недомислица се накупиха колите и се спестиха мноооого данъци,които вместо да влязат в държавната хазна влязоха в джобовете на автоджамбазите.Сега на практика пак чичо и стринка ще плащат за некаадърността на поредните управляващи.

Искам тия дето ще подкрепят тия предложения да ги съди народен съд и да ги обесят на долу с главата! Мръсни изедници!

А сега сещате ли се, каква миза ще вземат момчетата с палки.Ето това е бърз начин за излизане от кризата и икономия на бюджета за заплати в МВР.Браво Бойко, браво Цвятко, браво ГЕРБ!

Поредната простотия.Защо трябва да носиш отговорност за чуждо нарушение?Депутатите да го ДУУУХАТ.

КАРАНЕ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ В ЦЕНТАРА НА СОФИЯ -ХИХИХИХИ

Ами спазвайте си правилника за движение. Карайте цивилизовано и толерантно. И стига сте мрънкали по форумите ... кретени ненормални ( тук хленчат само нарушителите)

v angliq 4oveka karal go otnasq, ama te angli4anite sa tapi...kvo praim kato kolata e pod naem. na lizing ili pak na imeto na 4ovek bez knijka xa-xa-xa

Който кара пил е потенциален убиец, на такива хора още по-дълго време не трябва да им се разрешава да карат автомобил! Само не ми стана ясно, ако на някой му откраднат колата и собственика не знае в дадения момент че е открадната, как ще го обвинят че той е виновен ако с въпросната кола стане инцидент.

Книжки трябва масово да се взимат. Тези които продължават да карат след това да влизат в затвора. Стига ревали смотаняци. Колко време ще ви търпим да се опитвате да убивате невинни хора, щото сте безотговорни слабоумници?! А катаджиите, които вземат подкуп трябва да се санкционират според закона и уволняват моментално.

А честито на всички умници, гласували за бат Бойко.. ХА ХА ХА............

Ого е прав в случая. И за да те вкарат в панделата за превишена скорост не ти трябва да имаш американска заплата:)

Малко е трябва като хванат някой дори с 0,5 в кръвта направо в панделата ,никакви глоби никакви простотий .Малко в затвора малко обществено-полезен труд на никого не е навредил .А тука простотии първо провинение второ провинение ,да ама пиянчищата по пътищата изтрепаха народа .

mai she se kupuvat cobri na poraziq

Пак ще се вдигнат рушветите...

abe vie normalni li ste be?! otkade nakade sobstvennika na kolata da nosi otgovornost vmesto tozi deto q e opravlqval !!!

Мдаа милицията е закъсала за пари......

кога щесе измени закна към другите учасници в движението каруците които се движат без венетка застраховка жилетка пиинали и никои нищо нети плаща даже без вина каква правова държава сме

...Предвижда се и до 3000 лева глоба, ако а шофьора не му е за първи път...Ако човек не си плати задълженията към КАТ в рамките на месец, сумата се събира с всичко останало, което би могъл да дължите на държавата.кой ли нормален би могъл да плати 3000 лева глоба в рамките на месец

Ако колата е открадната и крадеца не е заловен, кой плаща глобите, собственика или ченгетата.

Нека, нека, и повисоки да са глобите. Току виж така се научим да караме. Сега ще си помисля два пъти преди да превишавам. Дано най-вече се изкоренят тъпите пияни убийци. Трябва за 0.5 промила колата да ти взимат

Нека,

Очаквайте скоро пускането в експлоатация на четирите нови концлагера и построяването на още два! Добре дошли в Дарфур на Балканите :)

защо неприемите в закона точка дасенаказват и тези които трябва да подьржат пътищата такали трябва дасе подържат с огромни дупки повреме на мъгла без маркировка

SUPER!!!KRUTI MERKI I GLOBI SA VSI4KI MOJA4I NA PATJA!!!AMAN OT PIESCHTI I KARASCHTI KOLI LIZA!!!

Чакам да видя пияници, на които са им взели книжките, че карат пили! Дали ще го доживеем? А за тези, които карат надрусани, какви мерки ще се вземат? Пълно е с такива дето не знаят на кой свят са, а са седнали в колите и натискат до дупка.

Г-да управляващи,закрйте КАТ и създайте Агенция за контрол по пътищата по европейски а не балкански модел.