Коментари - Готвят сурови санкции за стари храни срещу супермаркетите | dnes.dir.bg
назад

Готвят сурови санкции за стари храни срещу супермаркетите

Не съм съгласен, че акциите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са безрезултатни и че няма ефект от тях. Инспекторите извършиха над 10 000 проверки, има доста затворени заведения и търговски обекти и стотици актове.

Обратно в новината

Коментари - Готвят сурови санкции за стари храни срещу супермаркетите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за да бъдат на европейско ниво големите ХВ трябва да имат съответно достатъчно персонал за да покрие и върши всички изисквания на ДВСК , РЗИ и други държавни институции.но не би.много вожд,малко индианец.да не говорим пък за заплата.както и да е,важното е ,че има работа.за стоките с изтекъл срок на годност - ами какво да кажа,ако може някой да ми обясни дали е възможно 1 !!!! човек на смяна да-приема стока от директен доставчик,-да приема стока от склад,-да прави поръчки,-да зарежда,-да пуска съобщения до фирми ,да бъде касиер...и да -да проверява сроковете на продуктите .ето я Била България .добре,че клиентите са свестни и готини,та поне с тях няма проблем.тръгнал Мирчо на кирия :) егати и тъпанара :)пожелавам му да работи поне 2 год във ФФ или Кауфланд за да разбере за какво иде реч

Както винаги нищо няма да излезе.Само ще изгорят душичката на някой тьрговец.

Мирослав Найденов - ПРЕЗИДЕНТ ЧОВЕК ,КОИТО ПСЕВДОБИЗНЕСЪТ НА БЪЛГАРИЯ ,НЕ БЕШЕ ПРЕДВИДИЛ И ПРОПУСНА ДО ВЛАСТА,ЧОВЕКЪТ КОЙТО НИ ПОКАЗА,ИСТИНАТА, С КАКВО НИ Е ТЪПКАЛ И ТРОВИЛ БЪЛГАРСКИЯТ ХРАНИТЕЛЕН БИЗНЕС,КОИТО ВСЪЩНОСТ Е НАД 65% ОТ БГ БИЗНЕСЪТ В МОМЕНТА ВЕЧЕ ВИЖДАМЕ И ПОСЛЕДСТВИЯТА...РЯЗКО,ОГРОМНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ,МАСОВО ЗАТЛЪСТЯВАНЕ...БГ ХРАНИТЕЛНИЯТ БИЗНЕС ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ПОДЕЙСТВА НА БЪЛГАРИЯ КАТО РАДИАЦИЯ ОТ АТОМНА БОМБА.ТЕ ПУСНАХА БОМБАТА И СЕГА ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 50-100 ГОДИНИ СА ПОКОСЕНИ И ОСНОВНА ВИНА ИМАТ ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ ПРАВИТЕЛСТВА ,КОИТО ДОПУСНАХА ТАЗИ"РАДИАЦИЯ" ДА СЕ РАЗПРОСТРЕ ДО ТАКЪВ РАЗМЕР. СИМЕОН,СТАНИШЕВ,ДОГАН,КОСТОВ ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ ТАЗИ ВИНА ...И НЕ ЗНАМ ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВСЯКО НАКАЗАНИЕ Е НЕДОСТАТЪЧНО

Това майтап ли е?

Точно пък миро мазното е човек на доган

по магазините изчезнаха надписите "от краве мляко". остана си само "краве сирене"/ всяко чудо за 3 дни. е, сега може и 4, защото наблияват избори. вчера даже ни измиха улицата. случи се за прав пат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нашят министар си прави поредната пр акця. какво кисело и прясно мляко, какви месни продукти, какав хляб, като няма земеделие. за да има добри продукти е необходима качествена суровина. тои забрави, че е министар и на замеделието *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И "Леденика " затворихме и "лукойл" затворихме даже и на М-тел направихме забележка ама те не я чуха

Този мушморок няма морално право да говори за безопастни храни. Всеки друг може, но не и Ирландеца. Ако някой реши да прави дарения, то това няма да е заслуга на държавата, най-малко на Миро създърмата..

Добре че каза комунисти, защото бях забравил че тоя мазник Миро Ирландеца е бил секретар на Партията в университета.....

И член на ДПС.

Трябва пот, за да свършиш работата, но за да я критикуваш е нужна само малко слюнка.

прави нещо във ваш интерес!Комунизмът ви направи толкова злобни мърлячи!Какво се суполевите,да не искате да ядем боклуците,които ни предлагаше "зайчето Станишко?!"Но пасаран!Червеният капитал,трябва да бъде спрян в стремежа си да ни убива с произведените от него боклуци!

Пийни си ракийката, боцни си от салатката и не се напъвай да мислиш - не ти се ОТДАВА!!!

а защо промени ще има на закона и наредбите чак наесен??нале цели 2-години готвихте тази агенциъ по храните, нали знаехте/за разлика от предишните управлъващи?/ и искахте всичко да стапи на законова основа?? ъсно че така е по-лесно: да саздаваш впечатлението че варшиш нещо важно и наи-важното по всъкакав начин да удаляваш безполезниът си престои вава властта....сега проблема е като с ирланското месо през 200шг. за вноса и преработката на което даде разрешение сегашниът министар наиденов..ето тои още тогава е знаел как се прави това...а сега след 2-години вав властта ще променъ закони и наредби...и тогава добре му плати пловдивската фирма вносител и преработвател на месото ъвно и сега добре се плаща за лобиране и заблуждаване че се варши контрол...г-н борисов непозволъваите да ви заблуждават и подвеждат такива бивши кадри на троината коалициъ!!1 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нищо подобно. Този елементарен човек само си прави реклама. Та той същия вкара 20 годишното ирландско месо и ни го пробута с приятелски фирми във вид на създърма. Този същия сега ще разследва храни с изтекъл срок? То е ясно, че не е загрижен за нас, просто симулира работа. Дава идеи които се практикуват, плаши със затваряне, като, че това е много хубаво. Нали, ако затвори такъв магазин, по неясни какви критерии, ще остави хора без работа. А България точно от това има нужда, от армия гладни и безработни/послушковци/.

И коя храна ще се дава на социално слабите? Едно е да раздадеш сирене и кашкавал, съвсем друго е яйца и месо. Миро мършата пак се изцепи без да мисли.

Миро Найденов като Христос , който е нахранил народа с две риби , сега ще нахрани социално слабите с два камиона крилца и кълки. Въпроса е кой ще плаща гювеча в предизборна обстановка, защото това си е чист популизъм , демагогия и пи-ар. Герб с нищо не се отличават от останалите партии, които пекат кебапчета и раздават капачки за буркани. Тези пък решили да нахранят социално слабите, само , че за сметка на фирмите производителки. Не знам, голям геноцид в тази мижава държава. Голямо надлъгване, големи репресии срещу измъчените хора ... КОЙТО КАКВОТО ДА ВИ ГОВОРИ , СТАВА ВЪПРОС ЗА ИНТЕРЕСИ, ПАРИ И ВЛАСТ. Който може да бяга!

Колко "хуманно" е да храним социално слабите с развалени храни? Тази опция за мен не бива да съществува.

Закона трябва да е следния: Шефовете или лицата, които предлагат развалена храна - да отиват в затвора. Това е същото, все едно да тровиш хората. А на социално слабите да се предлага годна храна, а не развалена. Все пак това е първия министър, който се опитва да прави проверки на храните. В последните 10-15 години това министерство имаше министър от ДПС, те явно предпочитаха да ни изтровят.

Не обичам да се повтарям, но за Вас ще направя изключение: "Един от най-големите скандали в контрола по храните у нас гръмна през 2006 г. В България бяха внесени 75 тона 20-годишно ирландско месо, част от което бе преработено и продадено под формата на саздърма на вътрешния пазар. С поста си тихомълком се разделя главният секретар на НВМС и изявен кадър на ДПС Мирослав Найденов. Днес той е министър на земеделието и храните от ГЕРБ. "

от тогава му остана името Миро Ирландеца ама май е време отново да си скопява прасета само свинар не беше ставал министър а от един свинар е ясно само свинщини да очакваме ...удри по българския дребен бизнес да живеят веригите

Г-н Найденов, също така Ви призовавам, да обърнете внимание на външния вид на хляба със Утвърден стандарт. Напоследък е като хляба за животни, които предлагаха по селата преди години. Изключително лош вид. Нарушена целостта на филиите. Дори и да е качествен и истински, съграсете се, че когато външният му вид е лош, то потреблението ще е сведено до нула.

И аз се опитвам повече от 22 години да живея нормално ама не става все едни л...а с твоето мислене ми пречат.

Само не мога едно да разбера, защо все още годна храна не може да се върне на производителя за топлинно обработени продукти, а за социално слабите ще е годна за употреба? Нещо много ми намирисват добрите подбуди.

Браво! Създадохте прекрасни условия за корупция. Щом има човешки фактор да определя дали една храна е годна или не, означава, че от съвестта и интереса на този ще зависи колко обективна преценка ще се прави. Само камионите с конфискувана храна да не заминат в някои тайни цехчета приближени на Войнов, Хвойнов и Трендафилов.

Стига се ядохте ами почетете малко повече! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сега се сетих защо Найденов ще затваря магазини! Защото после може да звънне един телефон на началника и да каже: "Другарю Борисов, кога ще ви е удобно да резнете една лентичка...?"

"Вместо това, ще бъдат предлагани за екарисаж или за социално слаби." Аз предлагам, направо социално слабите да бъдат предлагани за екарисаж... Кво да се мъчат хората в агония, натровени с развалена храна!...

..най-добре да не се прави нищо, че само се гневят празноглавците по форумите!

Веднъж да си прав. Мазно изглеждащият празноговорящ субект, който случаено е министър НЕ ПРАВИ НИЩО. И затова хората се ядосват.

Поясни -на тия на които им плащат да се ядосват.

Доволен съм,това е меко казано!Възхитен съм,от способността на Хората на Мирослав Найденов!Най-накрая се намери един умен мъж да сложи край на мошениците!Този народ най-накрая разбра какво значи грижа за човека-храни,магазини,производители,всичко е под контрол!Браво,възхитен съм!

Това скрита ирония ли е, или сте спрели хапчетата поради липса на средства?

Сменил е дилъра и го цакат с нестандартизирана дрога...

браво , бе ? Те къде са ,че Ахчиева да им лови негодниците. Заети са с пи ар , да хванат някоя старица с кошница яйца, да рекламират стандарта - е какво като няма соя а е пълно с мас и лой . Или да няма в сиренето раст . мазнина , свинска мас - може! Безхаберниц, интересчии.

ПИАРА ПРОДЪЛЖАВА, ВИДЯХМЕ И ГРЪМКИТЕ ЗАКАНИ ЗА ЛУКОЙЛ И НАГЛИТЕ И Т.Н ЗА НИЩО НЕСТАВА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ

Кампании, кампании. След това пак по старому.

СТИГА СТЕ РЕВАЛИ ЗА ПАРИТЕ НА БОГАТИТЕ. САНКЦИИ ДО ДУПКА ,НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ. НЯМА ДА ПЛАЩАМ ЗА БОКЛУЦИ И ДА ИМ ПЪЛНЯ ГУШИТЕ

Предлагам да се санкционират само вериги, които връщат продукти от стандарта Стара Планина. :-) И тъй като този стандарт го няма никакъв, то за съжаление министърът е отново (горкият) с вързани ръце. Поредния PR за съжаление. Пък да я бяха затворили тази Билла за 2 месеца, то ще им е достатъчна санкция. Аман от празнодумства.

По-добре щеше да бъде ако тоя, който вика "Дръжте крадеца" не беше крадец, уволнен през 2006 след скандала с внесеното старо месо от Ирландия. А много по-добре щеше да бъде ако всички си вършеха работата тихо и спокойно, вместо само да се показват по телевизора и да тръбят как всички други са виновни и само те са праведни.

Мамулчооо, каква критика? Човекът се възхищава на левента от снимката! А и ти - наистина ли градивната критика по-долу не я виждаш или не смееш да мецнеш?

Градивната критика е по-долу. Защо не репликираш нея?

Този дребнобуржоазен шарлатанин от провинциален тип лъже и маже най-безсрамно. Типично за ГЕРБ проявява словество блудство и никакво действие. Цените задушават икономиката, разоряват българските граждани, а тези негодници на пожарникаря и шайката му продължават да срутват държавата. След време ще бягат презглава в новите си имения в Кан и Ница, тези селски дръвници..

По коментариите ви личи колко сте прости и злонамерени. Не ви е виновен Бойко, че има бедни и социално слаби. Нито министърът е виновен, че търговците са лъжливи и крадливи и се мъчат да пробутват развалени храни. Освен това, при капитализма цените не се регулират от държавата, така че изказването е напълно наивно и некомпетентно и може да направи впечатление само на някоя баба от село, но те и без това си обичат Станишев.

ВЪПРОС : УНИЗИТЕЛНИ СА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ,ИЗВЪРШВАЩИ ПРОВЕРКИТЕ ,КАК ЩЕ КОМПЕНСИРА МЕНИСТЕРСТВОТО ЗАПЛАХИТЕ ,КОИТО ПОЛУЧАВАТ ТЕ -ДИРЕКТНИ И ИНДИРЕКТНИ

Ама това на снимката си е Татко Смърф!!! То и муцунката му... и синичкото, само дето шапчицата можеше да ебеличка!

Всичко е избирателно нагласено. Избират кои фирми да тормозят -- може би тези които не са си платили. В тази връзка наскоро пътувах с автобуси на "ЕТАП" и "БИОМЕД". В автобуса на БИОМЕД всичко беше по конец с 2 шофьора, стюардеса, задължителни колани, места и т.н. Казаха, че така ги задължавали. Автобуса на ЕТАП беше потрес, ръжда навсякъде, смрад, потрошени седалки, всеки се изляга където си иска, дъвки, боклуци, няма и следа от колани. Как сега ще ме убедите, че законите се прилагат за всички еднакво? Който даде подкуп не го закачат "наши хора" другите ги гонят до дупка. По-мутренско правителство от това не съм виждал до сега, голям рекет голямо нещо.

АЛОО ГЕРБ НЕ СЕ ЛИ УМОРИХТЕ ДА ЛЬЖЕТЕ ХОРАТА

ЗВУЧИ МНОГО ПРЕДИЗБОРНО НЕ ЗА ПЬРВИ ПЬТ СЕ ОПИТВАТ ДА ОМАЙВАТ ХОРАТА С ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ТОВА Е ДЕМАГОГИЯТА НА ГЕРБ

Разбирам ентусиазма на политиците. Но да помислим трезво - кое точно разрешение ще отнеме министъра на търговска верига Х за да спре търговската и дейност? Не съм чувал за комплексен лицензионен режим освен за тютюн и спиртни напитки. Освен това ако подхождаме само към големите търговски вериги странно е защо другите не са цитирани (всички до един са в схемата). А какво да кажем за малките търговци. Там брак няма... няма и да има. Иначе клиента има право...ха-ха

Министърът казва: "Не съм съгласен, че акциите на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) са безрезултатни и че няма ефект от тях." 1. Кой е казал, че БАБХ НЕ ВЪРШИ РАБОТА? 2. Колко от храните оттук нататък ще БЪДАТ БЕЗ ДДС, защото са за социално слаби? Министерски трюфели и черен хайвер без ДДС, м? 3. Каква е тази олигофрения: "хората предпочитат да дадат храните в екарисажа, където не се плаща ДДС. "??? Абе, другарю министър, КОЙ ЗАПЛАЩА ДДС-ТО - търговецът или крайният клиент??? Веригите карали в екарисаж продуктите, защото НЕ ПЛАЩАЛИ ТАМ ДДС??? 4. Нещата по Черноморието с храната се подобрявали??? КАК ПО-ТОЧНО И КАКВО УСТАНОВИ БАБХ ТАМ, освен 200 килограма НЕПРАВИЛНО СЪХРАНЯВАНИ продукти??? Пък и то, ахмако невеж - сезонът свърши, да очакваме ли декември да има най-вкусните манджи по Черно море?

До всички комунета тука.. свърши се !! Започваме да приличаме на нормална държава ! В Билла-та в Австрия ако намериш продукт с изтекъл срок на годност в магазина си го взимаш. Тук любимите Ви вождове си затваряха очите и месото само се оцветява и преетикира..Всички мутренски вериги описани в статията го правят това с години/.

То и тук в билата няма продукти с изтекъл срок, защото глобите са големи, даже и без тоя глупак да си развява шапката. А, да, добре че каза комундета, защото твоя любим мазник е бил партиен секретар във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.....

Споко, най-големите герберски фенове във форума са НЕПРЕБОЯДИСАЛИ се БКП членове! Повечето са пенсии и ми ядат в момента от моите пари, докато дращят глупотевини тук. И - ПРЕДСТАВИ СИ - КГБ, Распутин и подобни са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГОРДИ, че от редовете на БКП не са станали "бояджии" - да отидат в БСП! Какво да ти разправям за армията от...?

Как ще има в Била храни с изтекал срок,когато те карат работниците да измиват мухлясалия салам и да го пакеторват на ново.Същото правят и с кашкавал,само,където изрязват плесента и си го пакетирват на ново.Това го знам от братовчедка която работи в Била.Аз в тази верига магазини не стъпвам,а камо ли да си купя нещо от там.

БИЛА - МУТРЕНСКА ВЕРИГАААА! ММуууУУУаааААХХа-хааа!!

Не е вярно,беше уволнен по политически причини от СЕР-ГЕЯ и групичката му!Освен това той беше прекалено квалифициран за онези негодници!

Или прекалено подкупен? Щото аз знам че е искал 50000лв. за да мине месото, но тоя, който го внасял, не ги дал.

Ирландското месо, произведено 1986-та година беше ИЗЦЯЛО продадено/вложено в колбаси, че дори и една част от него изчезна "мистериозно" от митнически склад. Преди това - лично министър Найденов от факса в кабинета си пуска разрешителните за внос...

kgb777kgb

Четете етикетите и като нещо ве се стори съмнително дирекнто при министъра в министерството ! Така ще затворим най-големите мошеници и крадци , а те са много ! Докато не забранят слагането на етикет на български върху оригиналния нищо няма да стане !!!

Пак не си разбрал - длъжни са да сложат етикет на български.

Понеже обичаш да обиждаш и си всезнайко, я да те подкарам с обичайни твои думи: Абе, как ще стане това: "Докато не забранят слагането на етикет на български върху оригиналния нищо няма да стане !!!" КАК СПОРЕД ТЕБЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ, многознайко? Знаеш ли каква е глобата, ако се разминава инфото от единия и другия??? В другите страни - как е? Занимавал ли си се с внос, за да знаеш как се организира за някои стоки отпечатване на български върху опаковката? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Лесно става с малко акъл, за глоби не знам ама знам че инфото винаги се разминава... те изродите точно затова ги лепят върху оригиналното инфо, да имаш по малък шанс да забешежиш разликата. Питам аз, какво пречи българскяит етикет да се лепи отстрани на оригиналния печат с информация?

Това е пътя!!Браво!Пред закона всички са равни.

прав си пирате. така е в другите страни и при нас трабва да стане . само герб. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най-накрая имаме правителство,което се грижи за храните на народа!Алчни за печалби търговци натрупаха пари при предишното правителство,за сметка на онкологични заболявания и смърт на бедния народ!Знайно е,че бизнесът у нас е "червен"направен с нашите пари,затова Сер-ГЕЙ и глутница не го закачаха,пък и поради некомпетентност!Затваряйте вериги,но спрете убиването на българите!

Миро Мазното откри ловния сезон и започна лов на....глупаци! Точно Миро Мазното беше уволнен 2006г. от поста главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба в София, заради скандала с внесеното стро ирландско месо. Предизборно ще затваря вериги, а следизборно ще ги отваря пак ли? Или Боко Тиквата ще им реже лентата?

така ли е наистина?

Бойко и милиционерската клика са по-червени и от Станишев.

Щели да затворят голяма верига смяяяях смяяях. Плаши Миро гаргите. Знаем, какво ще отсъди независимия съд ха ха ха ...... нещастник.