Първите проверки - малко нарушители. Дянков ще прави забележки на пушачите

Вицепремиерът Симеон Дянков тръгва от днес на проверки с полицията по Южното Черноморие за да проследи спазването на забраната за тютюнопушене, която влезе в сила от полунощ. Здравният министър Десислава Атанасова отчете със задоволство, че първите нарушители са малко.

Обратно в новината

Коментари - Първите проверки - малко нарушители. Дянков ще прави забележки на пушачите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще проверяват ли училищата? Пред 31-во училище сутрин стотина ученици продължават да си пушат.

Абе идиот от всичките лайна, които тровят въздуха цигарите са най-малкия проблем.Чист възух в България WTF

Ограничаването на правата и свободите никога не е било на добре. А държавата вместо постепенно да си намалява функциите (за сметка на засилване на демокрацията) се натоварва с глупави ограничения и забрани. Дянков ще следи за пушачи и ще им прави забележки - това или е недодялан популизъм, или е решил че само така ще може да закърпи бюджета - чрез глоби от пушачите и собствениците на заведенията? Много пушачи, много заведения - гарантирани приходи в хазната.

А тази приятелка как я накара да дойде да живее насело? Добра самарянка, която ти чете Монтен, когато очите ти се уморят? Или има надежди за скорошно наследство? :))

поздравление за написаното- и моите съболезнования за ротителя ти... знам какво е да почине близък човек от рак ... макар и не точно на белите дробове...... съялявам ... и ако ми разрешиш- ще се опитам да допълня само още един много интересен факт за доста от пишещите пушачи и непушачи тук... - свързан с пушенето.... мпже би някои знаят това - а други не - но е проверено и доказано практически и теоретически , че при пушене на цигари-ч костния мозък малко по-малко се отаяват и наслагват радиоактивни елементи...\ да радиоактивни- не се бъркам...те спомагат от своя страна за инкубация и развитие на доста страшни и интересни болести.... по-интелигентните се досещат ... така , че - всеки да си знае , избора си е негов- и като казва- аз искам да си живея живота както ми е приятно- да се подразбира- аз искам да се самоубивам така както ми е приятно... дано съм бил ;полезен и интерсен за някои... - а за върлите пушачи- над 20г пуших -и сега само аз си знам какво ми е ... за никого-никога не е късно да се спре-това носи само ползи-и няма грам вреди... !!!!!!!!!!!!!

1chovek

Г-н Дянков, в момент на остра икономическа криза, значително по-тежка от тази в Европа и дължаща се главно на нас си и тукашните условия и последици от "прехода" - вместо да се занимава с финансите на държавата, тръгнал да прави проверки за пушене? Явно е осъзнал, че финансовата сфера не му е силна страна и се е прехвърлил към нещо, където може да е по-продуктивен? Да се смее ли човек, да плаче ли...

Поздравявам Ви за това, което сте написал. Никотинът влияе върху мисленето на човека и го кара да вярва, че той трябва да го употребява на всяка цена. Така се раждат всякакви несъстоятелни теории подкрепящи пушенето. Може би е добре да се съберат в един текст и да с публикуват. Тук има вече повече от 10000 коментара и аз успях да прочета доста "никотинови" мнения, които събрани накуп ще прозвучат доста смешно. А ето, че в живота всъщност изобщо не е смешно.

Ludiamaus

Като чета постовете от вчера и днес се убеждавам, професионално, че не е само генетично, но и малкото никотин погълнат от пушещите наоколо, Ви си е казал думата. В такъв случай само Господ може да помогне може би. Иначе казано прабаба ми е починала твърде млада от рак на белите дробове, като никога не е пушила, но и не е посещавала Софийските заведения, като е оставила и доста дребна челяд

Казват, че човек, независимо на каква длъжност е, винаги го тегли към дейности, в които той се смята за силен. Например може да си заместник министър-председател, но да се изживяваш като елементарен счетоводител (брояч на бобви зърна) или като инспектор от РЗИ. Нищо лошо, но нека тогава господин Дянков да коригира длъжностното си описание и, разбира се, и заплата си, нека бъде така стриктен към себе си както е към другите.

Абе то и на коланите в колите много се правиха но след някоя друга глоба и виж след еднс год вече на всеки му стана навик да го слага

Пич, опомни се! Става въпрос за свещеното право на пушачите да кадят, където си искат! От малко пушачи очаквай разбиране!

Наркоманче, не си взе поука от думите ми! Май много те е яд, че не си си оправил грешното обръщение? Имаше една поговорка навремето - "Ако беше малко по-умен, щеше да разбереш колко си прост". Мисля, че ти пасва!

На моето работно място има няколко надписа "място за пушене", и "тук се пуши" както и куп пепелници и куп пушачи,но никой не идва да глоби фирмата или пушачите.Всичко е прах в очите,министри или служители от министерство ще правят проверки,а как ще стигнат до морето?С хеликоптер или самолет ще пътуват всеки ден?

Ами подай сигнал, друже, сигурно ще ти се усмихне щастието :)

първият политик, който въвежда забрани за тютюнопушене на обществени места и разработва план за цялостното ликвидиране на тютюнопушенето, се казва... Адолф Хитлер.

де да имам касмет този копелдак да ме провери, ще му навра запалената цигара в министервския задник.

Тия съвсем откачиха. Дянков за да намери пари е готов и майка си да продаде. Сега ще глобяват хората и за това, че дишат. Българите, обаче не са толкова тъпи, колкото се мъчат да ги изкарат. И ще го докажат за пореден път като ги изритат и тези, поредните скапани управляващи още на следващите избори.

liusien

Така е.... Пушачите сме най-големите "престъпници"!!! А оная здравна министърка, вместо да приглася на шефа си Борисов - да си стяга подчинените и безотговорни лекари, защото вчера отново е починало малко дете, заради безумните "лекари", лекували го от всичко друго, но не и от истинския проблем!!! Бесен съм на тия ненормалници от ГЕРБ!!! Малоумие до малоумие, майно льо!!!..... Събирани от кол и въже, под път и над път - ненормални - всякакви!!! Да не коментирам и, че са без никакво достойнство!!!.................

liusien

Ей, малоумни "управляващи"!!!!! Гонете и хващайте истинските престъпници, бе!!! Какво сте се хванали за пушачите като удавник за сламка???!!! Здравната "министърка" да си стяга лекарите, че вчера пак е починало малко момиченце заради некадърни "лекари", а не - да имитира Боко Тиквата и да МУ приглася!!! Нещастни, некадърни и луди ГЕРБери!!! :(((((((((((((((((((((((((((

SUV

Те и поляците са мрънкали... и украинците са мрънкали... и русите са мрънкали... и чехите са мрънкали... И въобще много мрънкачи! А пък жените, дето не могат да бъдат поне малко МЪЖЕ, те кви мрънкачи са... Здравите сили ще поправят грешките на здравия разум! Нонес ще "носи вода" и ще знае, че това е Правилно :)

SUV

Министърът на финансите прави "чек" кой къде пуши, министърът на здравеопазването "разрешава" да се продават коли и апартаменти, министърът на труда и социалната политика "лично раздава" помощи за пострадали от природни стихии, министърът на културата пуши "пред блока", а министър-председателят рита мачле, щото става рано. 4-ти километър. Ама на наш .ъз.

sa6ko82

Споко пушачите - ще свикнеме. В Англия кат бях скоро - Пъбове, Бири, ма се излиза навън да се пуши. Въпрос на свиквание. Стига вой.

SUV

Те и жабите така. Слагаш ги в тенджерата, включваш котлона... и се сваряват щастливи. То, ти не си виновен, че си орязан де.

Ще свикнат, разбира се! Е,колкото останат! Все повече хора отказват цигарите.

Тръгнали на лов за пушачи. Отлично, значи пушачите са дивеч, който може да бъде отстрелван. Вредните емисии от цигарите са в пъти по малки от емисиите отделяни при нескончаемите задръствания в София предизвиквани от нескончаемите ремонти и голями инфраструкторни проекти,но задръстванията носят огромни приходи на бюджета, чрез акцизи и ДДС, а сега и пушачите ще пулнят бюджета допълнително. Евала на задокеанският лихвар с управленски функции.

nice one :)

Kalin

Крайно време е да се появят частните клубове къде ща се събираме да си пушим на воля напук на тъпите разпоредби.

А-ха, само искам да те видя как плащаш 3-4 хиляди паунда на година членски внос :) Циреи по г*за ще ти излезнат после, докато седиш в частния клуб :))

Kalin

интересно щото всички кадри които дадоха от нощгни заведения освен порсонала нямаше никой друг-за сметка на другите заведения които имаха външни площи там беше пълно.....с веселящи се и пушещи хора

за разнообразие, защо вместо няколко кутии цигари не си купиш букварче? и второ - научи се да се веселиш без да смърдиш. би ли обяснил какво е точно веселото да захапеш хартия с отрова и да я запалиш? тоест, весело ти е да се тровиш? ако това е забавно защо не пробваш с бутилка белина, ще ти е по-евтино, няма да даваш акциз на държавата, ще е по-ефективно и ще е мнооого забавано. enjoy!

Честито на пушачите! Вие с дружни усилия си издействахте този закон! Поздравления за успеха! И да почерпите, ама не с цигари!

+1 само дето никога няма да проумеят думите ти.

HPI

Този Дянков се взима много на сериозно,сага той като не пуши дай всички да спрем да пушим,ми като са толкова загрижени за здравето на хората да спрат старите автобуси и камиони от движение и да мият улиците

нещо не си разбрал. никой не ти пречи да пушиш. забраната е да пушиш там където има и други хора.

Kalin

а ни не разбра ли че част от тези други хора им е приятно там където се пуши!

Какви престъпници? Те поне имат право на адвокат. Жив дивеч сме!

Може ли и аз като министъра да отида за сметка на министерството по южното ченоморие? Обещавам да проверя 151 заведения и да напиша един акт за юни и един за юли. Няма да искам заплата като тази на министъра. Ще се издържам от к'вот дадат по заведенията.

Пак съм аз - 34-годишния. Уважеми ЛУДИЯТМАКС, не знаех, че сте от село и наистина нямах представа, че възрастните имали право да говорят на "ти" с хора, които са на зряла възраст. Доколкото знам, може човек да си позволи да заговори на "ти" някое дете или юноша, но за 34 годишен мъж - само по селата и махалите. Те там хората по принцип на никой не говорят на "вие". Тъй като забелязвам, че в безсилието си избихте на лични обиди, споменаване на майки, бащи възпитание в детска градина, кюфтенца и други, ще си позволя да ви посъветвам следното: г-н ЛУДОЯТМАКС защо не си стояхте там на село да отглеждате пиленца или да садите лук, целина или каквото намерите за добре, а сега се опитвате да бъдете целомъдрен онлайн оратор. Какво общо има уринирането зад спирките с тютюнопушенето на обществени места? Как така видяхте, че лелките в детската градина са ми крали "кюфтенцата"? От къде на къде ще коментирате живота на хора, за които нямате ни най-малка представа какви са и с какво се занимават?

Kalin

Интересно - министър на финансиите ловец на пушачи.То че от икономика не разбира не разбира ама чак пък от лов да разбира?Дано го нашамари някой да вземе да му дойде акъла.

лудите мисленето води до болки!

Към всички дизелови "непушачи" По същия параграф аз искам забрана на всички дизелови коли над 8 години.Я някой да каже зловонната кебапчийница дали трови дечицата му ?

Докога хора с отклонения ще се занимават с работа която не е тяхна.Желая да бъда командирован на околосветско пътешествие с цел изучаване проблемите на пушещите в Южна Америка.Предлагам да се въведат първо психиатрични прегледи преди някои да бъде назначавани/избирани/ на определени постове в държавата Булгаристан.Много станаха лудите и е напът цялата държава да е лудница.Или и тях ще ги забранят.

Да ми пуши от пурата!

Без цигари има стрес и загубени избори!!!

пушеща маймуна, мечка, жираф, лъв или крокодил?? Не нали! Следователно, това е което ни прави различни от животните - сиреч хора!! Да дадем отпор на тези, които искат да ни приравнят със животните!!

дразнител

ама ти верно ли се различаваш от добитъка само по дима който произвеждаш? чакай да те светна за още нещо, че да изпъкнеш. същите не се самоубиават и като захапят дулото на пистолет. отиди сега да се отличиш.

Планирам да създам собствен блог на пушачите. В края на краищата, човечеството се е развивало на принципа: харесвам - не харесвам (най-грубо казано) А когато две силни антитези се сблъскат - настава война. Е, като на война - на война! Аз смятам да извоювам правата си да пуша с други пушачи в заведения за пушене. В личния си живот, оттдавна избягвам контакти с непушачи...

Изпростяхте бе еййй... какви глупости почнахте да пишете малееййй...

Предлагам голяма група пушачи да се съберем пред Народното събрание и да им хриптим като Дарт Вейдър - най-стария пушач във Вселената! Не че ще постигнем нещо - но поне на излезлине да пушат навън народни т.нар. представители ще им е гадно!!! А това не е малко!

на курорт за наша сметка. интересно това ли е работата на финансовия министър?

симпатичен ми е Симо ама май живее в паралеллна държава. Нищо няма да постигне само ще озлоби хората които и без друго им е причерняло от всичко в тази държава. Ак щом пък има куража да ни сравнява с Германия и с другите държави, да посочи по кой друг важен и живото зависещ параметър сме се изравнили поне на полвина...

Хора,пушач съм ама не разбирам защо е това ежене,що е тази злоба.Никой не ни е длъжен да ни диша смрадта,още повече децата ни,освен това така даваме лош пример и модел на подражание на собствените си деца.Нека всеки сложи ръка на сърцето и признае иска ли неговото дете да пуши?Аз не искам."Да се тровя е мой избор" ако вашето дете ви го каже ще ви е приятно ли?Май не.В белите държави отдавна законът работи ма ние сме велики и доводи хиляди,нямат фалирали кръчми,или отлив на туристи.Не знам пушешти събратя дали някога сте излизали на запад?Имах възможност да работя в Германия,когато разбраха че пуша погледнаха на мен като на наркоман обясниха ми че мога да пуша в някаква стая която е на 8 мия етаж и има вентилация.Сещате се че не пуших 3 те месеца докато работя.Когато се огледах се оказа че много малко от хората с които общувах пушеха.Смешно ми е че се опитвате да заобикаляте закона с разни тарикатлъци типични за "Хомо Балканикус".Затова не ни щат никъде да си седим тук и да умуваме как да цакаме държавата да газим законите и да ругаем че държавата не мисли за нас.

няма ли други по-важни проблеми в дарявата, ами разиграват циркове пред народа? докога ще тарпите това правителство? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Има и по-важни. Например, че народът масово е прост и неграмотен. Масовите забрани са минимален опит да те накарат да изглеждаш поне малко Европеец, колкото да не ни излагаш пред чужденците.

От Много Дълго време .... Още от времето когато немските императори говореха на немски само с конете си , а анлосите живееха по дърветата в Шервуудската гора ..... ... Проблема е че още от времето на Алехандър Батенберг , нашите западни приятели сега искат да ни убедят че хомосексуалистите имат повече права от пушачите :)

Да, те цигарите са илачи и за това ги продават по аптеките, нали? А иначе пушачите верно не умират от инсулт, понеже преди това се гътват от рак.

ПРЕДЛАГАМ СЛЕД КАТО СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ ДА ЗАБРАНЯТ ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ -ТУРЦИЯ НЕ Е ЕВРОПА.И НА МЕН НЕ МИ Е КЕФ НИТО ДА ГИ ГЛЕДАМ ,НИТО ДА ГИ СЛУШАМ.

Решението да се отървеш е лесно - не ги гледай. Аз не мога да ти кажа името на нито един турски сериал или актьор. Ама ако се пуши навсякъде трудно ще го избегна, сещаш ли се къде е уловката?

да влезеш в заведение за пушачи, и да се оплакваш от дима, е все едно да скочиш в басейн, и да съдиш собственика, че е мокро. а табелката отвън за кой е, а? ама не, чукчи не е читател...

Да направят заведенията само за пушачи. И работните места. И училищата. И болниците. И детските градини. Пушенето да е задължително от 3 годишна възраст, а отцепниците да си стоят у тях. Гениално!

А, ако пуша в училищния двор, докато чакам детето да свърши училище и тровя с цигара единствено себе си - какво правим? Или по време на избори, като съм в комисия и изляза да изпавкам една цигара с полицаите, които ни охраняват? пак в училищния двор - това подсъдимо ли е или само подлежи на глоба от тези, с които съм пушил? ЛОЛ

Уважаеми пушачи, Представете си, че отивате на гости на приятел-непушач. Искате да запалите цигара, но той ви моли (или ви казва след като сте попитали може ли и къде) да идете на балкона. И вие на драго сърце удовлеворявате желанието на/съобразявате се с приятеля си! А не пискате, нали!??? Е, това ограничение е СЪЩОТО! Обществените места за нашият ОБЩ дом, където има и непушачи! Когато има пушачи и непушачи- пушачите отиват на балкона/навън-какво ТОЛКОВА се пенявите, НЕ Ви РАЗБИРАМ и това си е!!! Около и в училище, детска градина и т.н.т. "живеят" САМО непушачи- ДЕЦА! Затова не пушите и на открито НАБЛИЗО до тях, а просто на открито и малко по-надалече!!! Каква дискриминация, какви ограничения, какви човешки права, за Бога!!!??? Човешко "право" е и да се изп.рдите, да се изсекнете носа и т.н.т., ама не го правите на маса, нали!?? А отивате навън/в тоалетната/.... ИЗВЪН масата... Заведенията са нашата ОБЩА МАСА! Чисто и просто въпрос на възпитание, добри маниери и зачитане на другите!

Я не ми говори за зачитане, след като си затворил местата за пушене. Моше=нник.

Ако двама мъже се съберат и почнат да се целуват в заведение , а вие им направите забележка - това е дискриминация :) Обаче Ако двама мъже се съберат в заведение и си запалят по цигара, то това е закононарушение ... Перверзно братя, много перверзно !

е като салама.... който ти така безрасъдно решеж! Днеска ще отрежеш малко, утре малко (в името на хапването) и скоро ще видиш, че салама (свободата сиреч) е свършила! Затова не остовяйте свободата си в ръцете на Санчовци!!

Ако се целуват така, че те пръскат определено са нарушени твоите права и комфорт, а не техните. Така и с пушека. Слаба аналогия.

И аз искам на ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ДА ПРАВЯ ПРОВЕРКИ....

с гарата на Каспичан! Все толкова нарушители ще хванеш! А и няма да изгориш под палещите лъчи ;-)