Моретата и океаните се покачват по-бързо от очакваното

Нивото на моретата и океаните се покачва с 60 процента по бързо от прогнозите на ООН, заплашвайки ниско разположените райони от Маями до Малдивите.

Обратно в новината

Коментари - Моретата и океаните се покачват по-бързо от очакваното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има една книга на Майкъл Крайтън казва се "Състояние на страх " там е описано много добре всичко ....

Много майсторски ни се втълпяват неща, на които на всяка цена трябва да повярваме, защото ни мислят за тъпанари! КОЛКОТО ЕДНА ЛЪЖА Е ПО-ГОЛЯМА, ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СЕ ВЪЗПРИЕМА ОТ ТЪЛПАТА.

Естесвено,че има глобално затопляне и естествено че това пренасищане на планетата с замърсители ще доведе до нещо страшно.Изсичането на екваториалните гори,аерозолите фреоните които се извърлят постоянно... Природата ще си го върне със сигурност защото ние хората изтощихме планетата и ще продължаваме да го правим в стремежа си към модедрнизации и правене на пари :x

Това си е като всяко лято да ни плашат с глобално затопляне и всяка зима с глобално изстудяване?

имаме разтопяване на полярните шапки за това. и си гледайте работата където трябва.

Интересувайте се и четете кои са свъсщност истинските причини за това затопляне и нестабилно време - катаклизми и пр. Всичко идва от промените, които се извършват в открития Космос и Слънчевата с-ма. За планетата Земя "отговорно" за затоплянето е неимоврено нарастналата слънчева активност и процесите на самото слънце. Учените очакват пикът на тази активност да бъде през следващата година. Някои от прогнозите звучат твърде обезпокояващо - затова ни заблуждават с изгорели газови и пр. Какво стана с озоновата дупка?!

Тези катаклизми ги засилваме сами...засиленото изсичане на екваториалните гори - това е недопустимо...та те са баланса на планетата и оказват влияние върху целия климат на Земята. Доставят над 80% от кислорода на планетата. Тяхното изсичане води до измиране на най богатата флора и фауна на Земята ...Толкова е ужасно, че хората правят всичко за пари ...

Ура ще се давим! Урааааааааааааааааааааааааа!

Я някой да ми обясни, че май съм проста блондинка - защо всички замърсяваМЕ без да ни се плаща, а за да почистим - трябва финансиране?!?

Кой ти казва, че като замърсяваш не си плащаш? Живееш примерно в София. Не си абонат на топлофикация, но си на твърдо гориво. Боледуваш от белодробни болести, тях здравната каса не ги финансира ... достатъчно. Или се возиш с кола, вместо да ходиш пеша. Покачва ти се нивото на холестирола... и т. н.

Отговора ти се съдържа във въпроса. Замърсяването всеки е готов да го направи безплатно. Не всеки е готов безплатно да чисти.

Принципно си прав! Освен 11-годишния слунчев цикъл има и друг по-голям. Слънчевата активност се променя през вековете и това се смята за доказано.

Радостно е да ви ете човек.(и двамата) Браво !

По независещи от мен причини - само днес 28 ноември - срещата е от 20:30рм наше време. (Отбелязано е и в блога.) Благодаря предварително за разбирането ! -------- Да !, ще има и по тази тема конкретно.

А има ли 20:30 АМ?

Извинения !

"дъждовни гори" Алоу, преводача, би ли ме светнал какво значи горното? Да беше питал чичко Гугъл...

rainforests

Слънцето Хелиос от скоро е НОВО. /реновирано/ Това се отразява сега на земята Гея, като катаклизми.

Яаа ,повишението цените на найлоновите торбички от ГЕРБ до какво довело!Ами върнете старите цени на торбичките и океанското ниво може да спадне!

Много се ядосвам на разни колеги, които в желанието си да се докопат до финансиране ръсят абсолютни глупости, а журналята пък ги доукрасяват! Спътници има от около 60 г. - как предвидихте с колко се покачват океаните и моретата, като възрастта на земята е 4.5 милиарда години???? Имате ли данни за достатъчно дълъг период от време за да правите такива изводи? Същото е и за температурите! Имате данни от около 300 г. И моля ви се - теоретични модели и интерполации не се броят - всеки може да си измисли модел, има ги хиляди, като част от тях доста си противоречат! Така че това са теденциозни изводи с цел финансиране на безмислени проекти! Не че не замърсяваме планетата и не че не трябва да спрем и да си я почистим! Ама защо по тоя мошенически начин?

Уважаеми физик, ами и изследванията за дрейфовете на континентите също са са отскоро, нали? Изчисленията на констатантата на Хъбъл също се променяха няколко пъти, чак не се сещам коя е последната! Ми това е науката - правят се модели, един или няколко печелят временно купата за най-правдоподобни, и така до следващия модел! ФАкт е, че ледниците в Гренландия и Антарктида се топят. Факт е завишената човешка дейност! Факт е взаимодействието между двете явления! Само не се знае точната мярка на това!

Уважаеми любител, прав сте - непрекъснато се правят модели и изчисления във всяка област на природознанието. Прав сте и че нямаме единен модел или теория която да е абсолютна и да обяснява света в който живеем. Едни модели се появяват, други се оказват неточни или неверни. Това е нормално. Това, срещу което аз и други мои колеги негодуваме е, че се намират хора, които злоупотребяват с неинформираността на голяма част от хората, пробутват им НЕДОКАЗАНИ апокалиптични модели с цел да ги уплашат и им искат пари. Лично съм свидетел на това как после се разходват такива средства..... Ледниците се топят. Вярно. По време на "полярното лято". След това обаче замръзват. Кой е толкова велик та е изчислил какво е съотношението на стопения лед и замръзналата в последствие вода? Няма такъв! И кой може да представи достатъчно надежни данни, че топенето се дължи ИМЕННО на човешката дейност? Пак няма такъв! Имало било взаимодействие между явленията, ама не се знаела точната мярка... Моля ви се - в науката това е несериозно!

Не разбирам какво не ти е ясно от новината. Учените не са ПРЕДВИДИЛИ с колко се покачват океаните и моретата, а са го измерили. За това не е нужно да имаш наблюдения от милиони или милиарди години, а от поне няколко. 60 години са достатъчно дълъг период от време, за да се натрупа статистическа информация, че дори и да се ПРЕДВИДИ промяната в морското равнище за около 10-20 г напред, ако е необходимо.

Ако се беше занимавал малко с наука, щеше да знаеш, че такава величина (покачване на морско равнище) няма как да се измери директно. Особено пък с такава точност. Нейната оценка почива на косвени данни и зависи много от апроксимационния ТЕОРЕТИЧЕН МОДЕЛ, ИЗМИСЛЕН ОТ ХОРА, който се приложи. Данните за да се направи такъв модел са прекалено малко и снети за кратко време за да бъде модела надежден, да не говорим за точен. Сега по-ясно ли е?

Значи, ползваш кожен...

"Срещат се две планети: - Какво ново ? - Ами... Май съм прихванала разумен живот. - А, дреболия, и аз съм го карала. Шест-седем хилядолетия и отминава само. Ще вдигнеш малко температура ; за кратко, може и повече ако заразата сама стигне до термоядрена реакция. Ако се лекуваш на стадия на античността, обикновено започва ремисия. За профилактика взимам по три астероида на хилядолетие след всеки ледников период и нямам проблеми."

"Унищожаването на най-големите дъждовни гори в света - в Амазония, се забавя" - така .и??? "и то с рекордно темп" :))) какви глупости пишете? я се събудете или изтрезнейте!

Изсичането на горите в колосални региони - Близкия и Далечен Изток, Амазлонка, около Сахара - в продължение на хилядолетия е единият решаващ проблем и той неминуемо води до затопляне. Отсечете си дървото пред къщи и ще видите разликата през лятото. Другият равностоен проблем е употребата на месо за храна, от който произтичат най-големите замърсявания на планетата. Преди сотлетия хората са ядяли месо веднъж седмично. Днес почти на всяко ядене. Замърсяват себе си, замърсяват света тъпите чревоугодници. А е доказано съвсем ясно, че това е източникът на най-голямата беда на Земята. Несравнимо по-голям фактор, отколкото замърсяването от автомобили да речем. Все повече стават вегетарианците, но все оше са малко. Месоядните продължавата да оакват планетата.

Повече животни - повече метан и др.!

Наясно ли си с изхода от вражда между хищници и тревопасни? Идвам да те изям, да не страдаш повече. Междувременно си избий кучешките зъби и си монтирай резци на тяхно място, Краво!

Колега веган, може ли да ни обясните какво е било менюто преди 15-17000 години? Т.е. нещо повече за мръсните месоядни :)

Човек, вземи си лекарствата...

истината е че дори и да има глобално затопляне, хората нямат никаква вина за него. цялата работа е да може да се прокарва зелената икономика като ВЕИ централите, биогоривата и всякакви други опасни и скъпи за хората истории.. сами виждате как заради безсмислените ВЕИ централи тока скача като обезумял... аз предлагам тока от тия централи да го плащат еколозите щом толкова ги е еня, а пък евтиния от АЕЦ и ТЕЦ да го ползват всички останали

Не, цялата работа е да се продават вредни емисии на САЩ и Китай. Пак за пари говорим.

тва е се едно да продаваш лед на ескимосите...САЩ и Китай в момента строят толкова електроцентрали на въглища, че европа с нейните усилия да намали CO2 изглежда смешна и с основание.. не знам дали знаеш но токът за индустриални нужди в китай е около 30-40% по евтин от българския т.е те не ни цакат само с евтина работна ръка а имат и предимството на евтината енергия

Аз съм радетел за ЧИСТИ храни, въздух, вода, ЕНЕРГИЯ... Всичко това го има предостатъчно, но Световното правителство ни тласка към клоаката на безнадежността, чрез религията - юдейство, християнство, ислям и атеизъм. Дори едно такова вероизповедание, като Православието, е трън в петата на господарите ни. Но всяко време си има начало, следователно и край, за разлика от салама, който има два края.

Хахаха, салама...:)

...как само нареди и атеизмът до останалите религии... я, пак помисли!

Сега ревете, ама преди 1 месец цялото глобално затопляне беше конспирация за да ви вземат 35 ст. за торбичките. Сори, знам че ще има засегнати.

ако си купуваш торбички от производител напр. мегапорт цената е значително по-ниска.

Благодаря за "случайния" пример. ДИР-а - фактурирайте му рекламата моля :))

Знаеш ли колко CO2 отделя океанът и колко човекът? 10 към 1. А колко ли от тези 10% се пада на торбичките!? Значи ТИ не слизаш от самолетите и колите и гориш тонове нефт, а всички плащаме тези тонове през торбичките с тегло 1 грам.

Абсолютно си прав за планктона.

планктона консумира CO2 не го отделя

Да знам, това за въглерода и океаните е така. Проверил съм и не отричам. Но НЯМА СМЪРТЕН който да има правото да си позволи риска да игнорира ЕВЕНТУАЛНИТЕ опасности които създаваме.

Разбирам че всички сме БОЗАЙНИЦИ и макар и по-развити всичко се свежда до основните ни желания и задоволяване на консуматорските ни нужди. Ама все нещо трябва да отличава човека от животното.

гледам че и вулкан е изригнал който от 1976 не е изригвал-какво става?края ли идва?ако не е така защо само плашите хората и се създава масова психоза

Масовата психоза създавана от медиите е в полза на робовладелците. Новият световен ред се крепи на НЕВЕЖЕСТВОТО и СТРАХЪТ. Когато те не са в състояние да подчинят гоите, се употребява несъразмерна сила и цензура. Пресни са примерите с протеста срещу Бюджет 2013, миналият четвъртък и доматената афера с Кольо - босия. Миналата събота на площад "Народно събрание", все пак имаше хора в 17 часа. Видяхме ли репортажи по телевизиите?!

Да, имаше репортажи по всички телевизии, електронни и хартиени медии.

на земята не и пука ,че върху нея има хора.тя е била преди нас, ще се очисти и възстанови и след нас.земята просто следва своя космически път и еволюцията на планетарната система-ние можем да развалим нещо ,но реално сме нищожни за системата. предполагам,че едва ли хората ще съществуват толкова дълго колкото и динозаврите,просто технологичните цивилизации са склонни към упадък и саморазрушение. ние ще сме кратък епизод от живота на планетата,амин.

Точно на земята й пука за Човечеството. Земята много добре знае, че Човечеството е нейният УМ, а егоизмът е туморът в този ум. В момента се прекъсват (от Бог) нишките на енергиите захранващи този егоизъм. За 22 декември е запланувана "хирургическа" интервенция НА НЕВИДИМО ЗА ФИЗИЧЕСКИТЕ ОЧИ НИВО, с която да се елиминира рептилското генно инженерство, провеждано и отвеждащо към небитието и Гея и Човекът.

не съм писал за да ми отговарят хора с ментални проблеми или чели-недочели а.азимов.

Тези екологични глупости са само механизъм за отвличане вниманието на хората от реалните им проблеми. Защо не им обеснят с колко % са се увеличили онко-болните, сърдечно-болните, диабетиците... да не говорим за алергиите. Именно заради "новите технологии" и "съвременните средства" ?! Приказват ми за някакви ледници в края на света. Ако наистина ги е грижа да престанат да се гаврят с природата вместо да ни занимават с последиците от алчността си.

Учените койхто са писали прогнозата за ООХ, сега същите са се събрали на тази конференция и казват че прогнозите са верни.И това ако не е поредния блъф...

I miss my planet

какво ти липсва бе, земи един ден излез от вас да видиш че всичко си е на мястото

Осрано, отровено и погрознено от хора, които не разбират за какво са на този свят родени.

Глупости. Да не би превратностите в историята на Земята да ги е правил човек. Ти не знаеш ли български или си динозавър?

По принцип е така. Проблема е, че нямаме опции за системата "проба-грешка".

Има си то. Ама Взискват Много - и от Създаващите-Ги, а и от Прилагащите-Ги. (За реактивните реативности - а да не говорим...че току-виж ги реактивираме ;-)

Проба-грешка правим всеки ден. Това което оценяваме като "лошо" или "добро", е в следствие на този "механизъм", наречен още с името: ЗАКОН ЗА СВОБОДНИЯТ ИЗБОР. Разбери, НИЕ НЕ ГРЕШИМ! Човекът и човечеството понасят последствията от не хармоничните си избирания, спрямо Хармонията в Космоса.

We, the people in the entire world are cutting the branch on which we are sitting! We that is not understood, then very bad for our children and grand-children - NO future for them! I guarantee you this

Гениално ! ;) ( Genius ).

who damn are you GOOD,,???

И двамата сте "гениално" добри.

Глупак недоучен! Научи поне името на поета, което използваш. Та и на английски мъдруваш, а!? Иди и изключи слънцето за да спреш глобалното затопляне. Сега за нормалните - прочетете "Състояние на страх" от Майкъл Крайтън и спрете да вярвате на малоумници.

Абе то Ясно, че Ние Хората просто Имаме да Пренапишем онова-там от Града с Камбата - 'We, The People...' Глобално !

...едно 'на' отлетя при ъплода. Извинете !