Канада стана първата страна, която се оттегли от Протокола за Киото

Канада стана първата държава, която официално се оттегли от Протокола от Киото за намаляване на въглеродните емисии, предаде Ройтерс. Така Канада нанесе символичен удар на буксуващото глобално споразумение за борба с климатичните промени.

Обратно в новината

Коментари - Канада стана първата страна, която се оттегли от Протокола за Киото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Канадианците, казват, винаги са били в режим на перфектно знаене на `две и двеста` ... Я вижте как дискретно го казват -- ефективността ( на Протокола ) е нефелна ; Ерго -- как тогава да харчат данъкоплатска парса ?!

Браво на Канада! Най големите чзви на планетата са Индия, Китай и Исламския свят - те трябва да се принудят да спазват споразуменията. Зелената мафия финансиран абогато от своите азиатско/исламски господари постоянно и постепенно УБИВА евроамериканската цивилизация.

Да вземем да ги чуем тез канадианци ?! Какво бихте казали, Българин ?

А някой брои ли, че Канада с огромните си площи тайга е един от големите поглъщатели на въглероден двуокис?

Не само, че не броят тайгата на Канада, ами африканците искат да им плащаме, за да не си секат тяхната гора, пък те нищо да не плащат и да нямат никакви ограничения за въглеродния диоксид, който изхвърлят в атмосферата. Ако знаеш какви коли карат в Африка, ще ти падне шапката. Пушат повече от нашите Икаруси едно време.

bobsyn@

Ако твърдим, че хората сме интелигентни и възпитани същества то всеки от нас е наясно, че с оглед живота ни и възрастта на планетата ни сме изключително за кратко време на Земята, но в същото време много държим да живеем както ни харесва без оглед какво ще остане след нас. Дори някои се опитват да твърдят, че едва ли не боклуците, които правим не оказват лошо влияние на околната среда.

Само Китай и Индия са ви в главите, а САЩ?!, а Канада, какво като участва като нищо не е постигнала?!

Пише, че Китай и Индия са най-големите замърсители. Канада и САЩ не са! Не може всички да са най-големите за да ти угодят на теб!

Току що по БТВ излъчиха изказването му. Каза, че най-голямите замърсители са Китай и САЩ!!! Не знам кой идиот, нарочно или не, е написал на дир.бг Китай и Индия.

"Премиерът Харпър току що се изплю в лицето на хората по света, за които борбата с климатичните промени е въпрос на живот и смърт". Африка е 2 млрд. и половина души, Китай - 1 млрд. и 100 млн. души, Индия е 1 млрд. и 100 млн. души - това са повече от половината население на Земята (7 млрд.) и те не са подписвали никакъв документ да се борят с вредните емисии и парниковите газове и по никакъв начин не плащат за тях. Ето това са хората, за които "борбата с климатичните промени е въпрос на живот и смърт", само че искат друг да се бори за тях! А да не забравяме, че те не ползват и отопление през зимата, за което всички ние плащаме, защото имаме нужда. Ето това е новата ГЛОБАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ!

А как седи въпроса с САЩ - все още най-големият консуматор на минерални горива? Нещо не си спомням да се е присъединявал към ограничаващия протокол.

за сащ, като за мъртвец - или хубаво, или нищо

Може да са най-големият консуматор на минерални горива, но не са най-големият замърсител. Толкова ли е трудно да се разбере?

Провери си учебника по география или по точно вземи си някакъв с по-нова дата. Преди мнооого години Китай е минала покрай 1 млрд. и 100млн. ... вече сигурно и 2 млрд. са минали. Индия също ... са към 2-та

Филипе, Филипе, нищо не си чел. По данни на World Health Organization Китай е точно 1 353 311 000 души, а Индия - 1 198 003 000 души! Какви 2 млрд., какви пет лева. Ако те слушаме теб и твойте умозаключения далеч няма да стигнем. Чети и цитирай след това, а не приказки на вятъра. Вятър си те вее Филипе-е-е-е ...

е капацитетът на земната система. каквото ще последва ... може и да не видим. През м. май 1985 година Китай "чукна" милиард. Сега са 1,5 - 1,6 милиарда, а в 1956 година бяха "само" 600 милиона.

Ама тия продължават с глупостите за човешкия фактор за парниковия ефект?

Не разбра ли, че хората имат много високо мнение за себе си. Това е като властвалия преди около 50 години лозунг "Да преместим планините, да обърнем реките!". Само дето сега е нещо като "Ей, ама земята загряхме! Не сме ли велики!"

Протокола ЗА Киото??? Може би от Киото?