Глобален спад на фертилността

"Бейби провал" пълни страните с баби и дядовци, вместо с внуци

Обратно в новината

Коментари - Глобален спад на фертилността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво лицемерие всички много били учудени ще се свиете но ако приехме мургави диваци(емигранти) всичко ще се оправи само дето вас няма да ви има.А на китай от щатите им забраниха да раждат повече от 1 дете разбирасе не забраниха в африка или индия защо ли? И нас така са инструктирали затова обезлюдява така страната а празна територия не съществува.

Така: 1. "Фертилност" е употребена навсякъде в статията грешно, защото се коментира раждаемостта 2. Що се отнася до фертилността - дали е намаляла или не - вероятно има някакъв спад, дължащ се на начин на живот, хранене, различни лъчения и химия, но тук това не е засегнато, а и не смятам все още, че е проблем. 3. Защо раждаме по-малко от доста време е обяснено. Има две причини - алчност и икономическа логика. И по точно: 4. До войните през миналия век и индустриализацията не е имало солидни здравно-осигурителни и пенсионни системи. Раждането на много деца е замествало тези системи. Децата ти гарантират, че въпреки войните, болестите и браковете, ще има кой да работи в стопанството ти, кой да те гледа на стари години. Затова си е струвало вложението на усилия в отглеждане на деца. Горе-долу към средата на миналия век ползите и негативите се изравняват и след това отглеждането на дете става повече разход и ангажимент, отколкото полза. Съответно алчността води до нежелание да имаш деца. Вместо тях, на старини те гледа системата - пенсия, здравно осигуряване. За сметка на това детето отнема време и пари, които можеш да вложиш , за да си поживееш. 5. Всяка страна, която полека лека се индустриализира, неминуемо среща спад в раждаемостта. Дори и по-светските мюсулмански държави. Появят ли се сносни икономика, социално и пенсионно осигуряване - край с раждаемостта. 6. Илюстрация - в България най-много раждат ромите (извинете за термина), защото гледат на децата си като на източник на доход - помощи, надбавки... а и крадат. :) Как да не раждаш?

Колкото по-развита е една страна, толкова по-осъзнати са мъжете

Защо нивото на фертилност спада? ... -по-умни и осъзнати мъже, които са осъзнали, че има много повече от еба...е

Проблема е с китаиската стока престига мизериа с клечки за заби сте иадете орис ,

Изчислено е, че от хиляди години някъде до към 1000г. от н.е. населението на света е било около 255 милиона. След това до 18 век започва да нараства плавно, а след това и рязко за да достигне сегашните 7 милиарда. Т.е. докато човекът е бил подвластен на природата е имал 255 милиона. Това е естественото ниво на популацията.

Спад на квоооо?

населението не яде достатъчно фертилайзери (изкуствени торове)! Иначе драскачите-дирници удариха дъното - да не правиш разлика между фертилност (плодовитост) и раждаемост е все едно да бъркаш разнообразието от питиета със системното напиване ;)

Като се има предвид глобалното пренаселение и задъхващата се планета - КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ! Новината щеше да е прекрасна, ако не беше "малката" подробност, че най-неуките и необразованите са с коефициент 5-7, т.е. продължават да се плодят като за световно. Изчезваща дефакто е бялата раса...

Не е точно така. Пише го и в статията. В някои страни се раждат 5-7 деца, но само 1-2 от тях достигат полова зрялост.

Като се има предвид глобалното пренаселение и задъхващата се планета - КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ! Новината щеше да е прекрасна, ако не беше "малката" подробност, че най-неуките и необразованите са с коефициент 5-7, т.е. продължават да се плодят като за световно. Изчезваща дефакто е бялата раса...

Заявявам, че не ми трябват жени, щото всичко което ми трябва са порно сайтове и чат пат продтитутки . Жените да ходят да бачкат, те нали това искат. Обаче да поемаш ангажимент към някоя да я храниш, пък тя после да ти вземе всичко при развод, айде другия път

Тебе пък кой те излъга, че си мъж...

Доклад на учени разкрива спад във фертилността в почти половината страни по света, които са изправени пред "бейби провал" (baby bust). -То учени в Европа за това ли взимат пари ,за да стигнат до онзи дядов извод-там дето няма ебане,няма и деца???Може и да няма деца в Европа,но пък има джендъри:(а те водят и имигранти,които ще ги заместят в генофонда на Европа

Големият проблем е, че населението нараства все още бързо в региони, където и сега не може само да се изхранва - Африка и Индия например.

така е защото народите от Африка за Африкатаами като се ограбват богатствата им от алчи наглеци .

Трябва да се стимулира сурогатното майчинство и така срещу заплащане циганите ще раждат и по едно българче докато майка му работи и стига сте ми троши коментара пороя въпрос

Джорналисти, фертилност, или плодовитост на български, е възможност за оплождане и зачеване, тя си е наред. Става въпрост за раждаемост, не за плодовитост.

ми така ше е. претоварване, нема врама за хармониа и почивка. искат те натоварен 24/7 за да имаш достъп до кредит за хлеб. убивай.

Трудно ми е да повярвам! В САЩ и Канада хората имат между 2 и 6 деца! Нормалното е да имаш три. Относно пенсионирането - тук се пенсионират на 65, в момента имам трима колеги на 70, и тримата още работят и не искат да се пенсионират. Чувстват се активни и се страхуват, че ако спрат да работят ще се разболеят.

кан ю фил ит?

За сметка на това компютрите се увеличават. Къщите не са пълни с баби и дядовци а вместо деца се пълнят със смартфончета, таблетчета, лаптопчета, компютърчета и-и- ?

нека да ви кажа: като се знам какъв съм бил, като дете.. кротък, послушен, добърр... и никога не съм искал да имам деца. но нима бихте разочаровали съществото, на което сте падали на колене да ви даде? не, нали? и тогава се ражда едно(, две, три... ) дете, което отделя окончателно жената от мъжа. жената вече е доказана, че може да е майка. мъжът остава в сянката, в ролята на портфейл, чието съдържание майката дарява на детето и то признава само един източник на благосъсстояние, а именно майката. тук е местото да спомена, че обичам жените за техните умения да "побеждават" мъжете, чрез тяхното поколение. поклон, жени!

Спад има при белите хора. При негрите и циганите се ражда като за световно.

ти трябва да си гении, ако не си чел, какво пише!

Къде какво пише? Статията не съм я чел, но чак пък да съм гений...

тити многоникова, как успя на себе си да сложиш денонощния си минус, а на себе си денонощние си плюс... :-)))

Проблема на раждането на деца е в трудността на отглеждането им. Всеки желае децата му да растат щастливи, задоволени, добре образовани в най-добрите училища и университети, и да им се помогне като пораснат за дом например, кариера и спокойствие. Дори и да получаваме пъти повече пари от нашите дядовци и баби, то сега е по-трудно отглеждането на деца и много по-скъпо. Сигурността за бъдещето е близо до нула, дори и за най-успешните.

помислете защо децата днес все повече заменят реалността с други, нека ги наречем "неща" (дрога, "виртуална реалност", което е нонсенс или оксиморон, "бягство от къщи). ще ви кажа, защото нямат сигурност в бъдещето, което ги очаква. разбира се, че никоя система не може да гарантира, че някой си няма да бъде смачкан от автомобил, да речем, но липсата на перспектива отказва всеки от надбягването в живота, както наричат големоносите глобалисти техния безчовечен глобализъм на писта... с тяхната диярия...

Така е при феминизма. Третата причина си го казва. Свиквайте с "независимите, силни жени". И по-зле ще става, защото мъжете все по-малко искат да си рискуват имуществото при евентуален развод, или да бъдат обвинени в сексуален или битов тормоз и да им съсипят живота без никакви доказателства.

ако четете внимателно и вярвате на написаното ще видите, че точно децата от мъжки пол са в повече, което трябва да ни наведе на мисълта, че са излишни. нормално е женските създания да са в повече. защото докато една жена във фертилност е в бременност тя може да прави секс, но не може да бъде зачената повече. докато един мъж през това време на нефертилност на жената може да оплоди още... нека да бъдем скромни във фантазиите си и да кажем още само пет жени. т.е. на природата ѝ трябват повече жени, отколкото мъже за да може да увеличи прираста на даден свой продукт (ако приемем нещата по икономически :-)))

Не е така в Азия и Африка. Не подвеждайте под общ знаменател всички раси, етноси и религии. Изчезва бялата раса, християните.

робите от африка, докарани от евреите, които се крият в бункерите на фед и кристалинската банка си остават по местата. на тях даже няма кой да им промени гена ... :-))). всички се гнусят... :-)))

тази ми реплика не се получи. поради технически причини. важна е следващата!

точно това е написано. че всички изчезваме, а робите от африка, докарани от евреите, които се крият в бункерите на фед и кристалинската банка си остават по местата. на тях даже няма кой да им промени гена ... :-))). всички се гнусят... :-)))

Еми като не ги бива, да изчезват. Християните докато се молят на колене и вярват какъв грях бил сексът, другите правят деца.

сексът не е забранен в християнството. просто църквата на баш попето във ватикана го предпочитат с деца от мъжки пол. отделно от това секс не значи деца, а джендър. по най-новите понятия на теологията на медиите на неолиберал болшевиките.

Аз да съм казал, че църквата го забранява? А това, че секс значело джендър, си го пази за гей-прайда.

ето да ви кажа още (на час по лъжичка :-))): когато бяха измислени роботите, то те трябваше да работят за хората, а хората да се занимават с усъвършенстването на собствения си интелект и разум. какво се получи от тези визии? популизъм на писта с диярия се получи. в проучването трябваше да бъдат сметнати и роботите, като липсващата бройка на фертилността. за да сме честни спрямо гладуващите в нигер със 7,1 деца на фертилна майка за да получим точно данните за покритието на пенсиите, а не увеличението на годините за пенсия.

Аз ли не знам думата фертилност или журналистът, търсещ сензация? Фертилност не е ли способността за зачеване, а не желанието да имаш деца. След като масово искат 1-2 деца или съзнателно отлагат за 30-35 годишна възраст, за какъв спад във фертилността се говори?

вие сте прав, разбира се. но на мен ми харесва думата фертилност, използвана в случая, за да потвърди именно липсата на интелект. аз за това я повтарям така настойчиво... :-)))

"Фертилност" на български е "плодовитост". Само че загубените милениалчета, дето "сириъсли" се имат за "мега свежи", няма как да го знаят, понеже в училище са "чатвали с френдовете" и са "поствали във фейса", вместо да се погрижат за общата си култура.

вие въвеждате нещо ново сред изкуствения интелект. а именно понятието "обща култура". моля бъдете внимателни и не клатете системата! :-)))

но да ви кажа накрая и моето заключение: въпросът не е в това, дали има, или няма деца, а колко от тях могат да продължат съществуването на разум и интелект на тази Планета. като се смята, че разумът и интелектът тук са толкова рядка ценност, че политиците дори искат да го поддържат чрез развитието на изкуствен такъв, за да го запазят, след като така системно го унищожаваха, чрез всичките си медии и учебни програми. ma, това е, приятели.

Написаните причини са пълен ташак.....дори селянин от простолюдието няма да им повярва. Истинските причини са застоялият начин на живот, ГМО-храните, постоянното облъчване от антени и монитори, както и глобалното замърсяване на въздух, почва и др.

В посочените държави с по-ниска раждаемост живеят разумни хора, които мислят какво бъдеще ще дадат на децата си. За жалост много деца раждат тези, които сами не знаят защо са се родили на този свят и застрашително увеличават броя на населението на Земята, която вече се задъхва.

Как да стане в България....когато в момент на откровение ме питат: като си толкова време в САЩ, къде са ти парите, бе?!

А може би раждаемостта спада, защото родителите по-дълго са живи и са постоянен съпътстващ фактор в живота на младия човек. Едно време старите или са умирали рано, или по-малко са се месили на децата, защото са имали 5-8-10 и не са се фокусирали персонално върху добруването на никого. То, и да са искали не са могли да им помогнат в оцеляването, така че се е налагало младите да си започнат свой живот. Така вредното влияние на родителското тяло е било сведено до минимум.

Глифосата се пръска над градовете. 10% от всички бебета в САЩ са с неврологични увреждания -- най-често аутизъм (даже Тръмп е жертва), ендокринни субститути има във всички заленчуци. И на всичкото отгоре яловата мъжемразка Меркел на власт. Е какво искате? Да ви се вдига самолета?

ми то се вижда по закръглените физиономии на мъжете наоколо, соята не прощава...

Вярно е! Аз имам приятели и приятелки на моята възраст (45), които все още не искат да имат деца, дори и едно! А имат сериозни възможности, с апартаменти, вили,коли, високи доходи/бизнеси. Но предпочитат екскурзиики, телефончета, коли, леки връзки и т.н., но не и деца! ВИкат ми, що да си развалям спокойствието и съня, да мия наакани бебешки дупета и да слушам мрънкането на мъжа/жена ми! (за сравнение, аз имам 3 деца на различна възраст) Абе размножават се само ромите, арабите и негрите! Бог да прости бялата раса! :(

Миграцията си има лимит също. Много хора от Индия например не желаят вече да имигрират, особено от големите градове, където спокойно се изкарва 1500 долара на месец и има условия . Аз лично работа за фирма в Англия дистанционно, за какво ми е да ходя там? Ниска раждаемост си е причината-никой не иска да гледа 5 деца

Фертилността е намаляла, защото сексуалността е намаляла. Хората не се впечатляват вече от почти нищо. А и стресът си казва думата.

Спокойно, "мигрантите" ще подобрят прираста! Проблема е, че те не работят, а само товарят социалните системи на държавите, но това е друга тема.

Има повече възможности за учене, работа, кариера, които станаха приоритет. вместо децата, избираме това докато навършим 30. След това 1-2 деца за да имаме време за кариера и по-спокоен живот. Така че причината си е у нас, личен избор. Все сме свикнали да търсим чужди причини и конспирации

Има един социологичен експеримет -- mouse Paradise, може да се намери в тубата. Дават на мишките колкото искат храна и те се изтребват лека полека защото престават да имат малки. Един народ с изпитания и санкции трудно се унищожава, но ако му запушиш устана с вкуснотии за няколко поколения с изобилие, особено дадено "гратис" се екстерминира много успешно.

На колелото! Ами как няма да има спад при този начин на живот, и битието като цяло на днешния цивилизован човек. Ами вземете един пример като следствие от това: Гейпарадите! Според вас те какво явлени са и кое е в основата им! Навремето мъжете са се възбуждали само от вида на малко разголен глезен, а днес дори пределно разголените жени не впечетляват мъжете. Жената инстинктивно чувства, когато интересът на мъжа към нея спада и това се отраява на облеклото и поведението й.Все по-лесно падат дрехите й и все по-агресивна става тя. Нормалният мъжки тип е на изчезване. И тогава жените ще осъзнаят какво се случва и как се оставиха да ги измамят. Е, под ръла ще имат негри и араби. Но и те се движат по същия път, само че с по-мачлка скорост.

Хич не се притеснявайте !Негрите ,арабите и циганите,ще запълнят тая дупка !

Амова е целта! Да се претопи бялата християнска цивилизация! Крайно време е д се събудите.

То една цивилизация.....що за цивилизация е тази, която се кланя на Монетата и Путката????? Не ставай смешен.

И какво от това ? Я колко чакат на границата - само да ги пуснат и почват да работят !

"Без миграция държавите ще се сблъскат със застаряване и свиване на населението." Хаха, за това ли ви платиха - да правите изсмукани от пръстите си изводи? Я да видим кои бели държави имат положителен прираст! Беларус, Русия, Унгария, Полша ... там където няма либерални ценности - изводите си ги правете сами!

за сметка на броя на педерите

Всъщност бг работодателите затова искат майчинството да се съкрати и да не е платено (нали така беше), ми те си знаят, че няма кой да ражда. Сигурно, според тях, всички бременни са "уж" бременни с "уж бебета" в себе си и най-вероятно лъжат, ще знаете ... ммммда.

Целта е съсипване на християнския свят и превръщането му в мулти културен такъв,целта е всички християнски ценности да се премахнат,да цари педерасия и разврат,всеки да се чувства,какъвто си иска,царството на психично болните да станем,всички закони Божи да се нарушават,масово човечеството да се увлича от материалното и парите!!!!! Това е целта на ООН!!!!

Oooo Daaaa...

Естественият подбор не може да се подведе. Дори да изчезне човечеството, природата ще оцелее. Дори да взривим земното кълбо, Слънцето, едва ли ще си промени орбитата. Или, както се изразяват завеяните (вярващите) -Господ си знае работата!

На рептилите, с които ООН-то и сродни организации са пълни. Целта на плана е унищожаване на качествената част на земното население, за да може планетата да бъде завладяна по-лесно. ора, Т.е. да не останат читави хорам които могат да оказват съпротива.

Ко риечеее? Я мойте не моа им запомна имената и до толкова не моа броа..

наскоро ми каза, че от 4-5 години насам над половината родилки (първо раждане!) са около 40-годишни. После се чудим ама що така стана...

Пак добре, че са хванали последния влак. Следващите поколения обаче ще се чудят до 50 годишни и природата сама ще им каже - не.

Нали това искат евгенистите-ционисти неолибералисти Плана ''Златния милиард''/Голдьн Билион/-само 1МИЛИАРД души обслужващ персонал на Севтовните господари-банкери и техните бушони политици поклоници на Сатаната-рогатия БАФОМЕТ/на арамеиски БАФО-версия на..МЕТ-на арамеиски -старо иврит СМЬРТ краи ,д енд -геим оувьр/ останилите 4-5 МИЛАРДА аут

Последната версия на плана е "Златните 1000"

О Боже! капитализма е в опасност, трябват повече роби, защото африканците и индийците не искат да работят а китайците си работят само за китайци , по малко хора=по големи заплати , какво да правим , не искаме да продаваме мерцедесите на любовниците си, искаме робите да бачкат за жълти стотинки а ние да живеем на тяхен гръб , това е опасна новина

Хаха, китайците си работели само за китайци. Хахахаха...