Коментари - 200 лева глоба за правосъдния министър за превишена скорост | Днес.dir.bg

200 лева глоба за правосъдния министър за превишена скорост

Глоба от 200 лв. за превишена скорост е наложена от полицията в Търговище на правосъдния министър Екатерина Захариева, съобщи „Труд”.

Обратно в новината

Коментари - 200 лева глоба за правосъдния министър за превишена скорост | Днес.dir.bg

Коментари

Курвистърката на Курвосъдието си позволява са прикрива престъпник! Класика!!! Който е ЗА да има Независим Народен Съд, да гласува с +. Който е за насилствената смърт без съд и присъда на Курвистърката, да гласува с -

Егати и тъпия съдия - да наложи глоба на министърката заради шофьора, който е направил нарушението. Това е пример как на държавна служба са назначени пълни безхаберници и безмозъчни хора.

Явно ти, умния не знаеш законите, защото е точно такъв закона - когато нарушението е с автомобил на юридическо лице и ръководителят му не посочи кой е бил водача, то глобата се съставя на ръководителя на предприятието. То и затова лизингополучателите се пишат в талоните, щото иначе всички глоби ги отнасяше лизингодателя.

Кате, Кате, закона ли още не си научила или пък моралът ти куца! Ти си истински образец на управляващ! Пример за нас!

Все едно когато някой служител на фирма наруши закона , глобата да я отнася шефа?! Каква е логиката да се глобява министърката, след като изобщо не е била дори в колата?!

Закона си е много точно приложен в случая.

Ами да си купи антирадар, толкова ли няма пари.

Това е мъдро държавническо решение. Висша адмистраторка в защита на слабия, обикновения човек от несправедливостта на бездушния закон. Министърката не се поколебала за миг да излъже, дори с цената на пълната си излагация, което говори за висок морал и чувство за справедливост. Духът на закона е много по-важен от сляпото му прилагане.Това е малката правда, все пак 200 лв. са пара. Защо да ги дава на държавата, щом е могла да си спести и дари на беден пенсионер?

Чакаме по аналогични причини да бъде глобен и министъра на МВР за чиито разпасани служители няма ред и закони

Много правилно. Забележете колко много полицейски коли не правят елементарното да подадат мигач при завой. Да не говорим за самите коли на МВР, когато излизат от ул. Паренсов и 6-ти септември или Шишман. А те трябва да са пример и да действат възпитателно.

смех другарко Петрова

Нищо не сте разбрали - плаща я минестерството в качеството си на собственик на автомобила т.е. министърката като принципал, а не лицето Захариева от джоба си!Въпросите които може да си зададем, е как министър на правосъдието на знае законите?, Как министерството прикрива нарушител? и как минестерството упражнява контрол на повереното му имущество?Все едни такива характерни нещица за управляващите...

Да, глобата се плаща от всички нас като данъкоплатци. Шофьорът е само с предупреждение, т.е. няма да му се удържи от заплатата. Както се казва, честито на печелившите.

Турих ти +, ама не съм много сигурен дали си прав - ето го текста: Чл. 188. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) (1) (Предишен текст на чл. 188 - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство. (2) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.)Когато нарушението е извършено при управление на моторно превозно средство, собственост на юридическо лице, предвиденото по този закон наказание се налага на неговия законен представител или на лицето, посочено от него, на което е предоставил управлението на моторното превозно средство. ... Все пак акта се съставя персонално на човек, а не на ЮЛ.

Не разбрах министърката ли е прецакала държавата, или обратното?

Много хубаво е направила правосъдната министърка.Където трябва и където не-камери, че и те търсят след 5-6 месеца.Нека засичат, контролират и глобяват, но да е наистина за опасни места и отсечки.Нека да е глоба, нека да е 200-300, а за рецидив и повече , но без разни унижения и пртакания игубене на време.Нека се взима под внимание и биографията(какви и колко нарушения на пътя) и стажа като водач, защото при съвременните автомобили някой ограничения са просто абсурдни. имайки предвид мощност на двигател и спирачна система.

Не е ли успяла "да се оправи" с КАТаджиите?! Едни 50 лева правят чудесааааа......!

Ухапала я бълха!!!!!

Уау! Спазили са закона и това е новина...

Това, че автомобилът е служебен не означава, че водачът му не носи отговорност за управлението му, както е описано събитието, той е спрян и му е направена забележка, което означава, че е идентифициран от длъжностното лице, защо не му е написан акт, а е изпратен фиш до Министъра? Не съм сигурен фишът дали изобщо може да се обжалва, тъй като не представлява наказателно постановление, а глоба. Глобата се плаща в случая лично от собственика /материално отговорното лице/ и негов проблем е дали и как ще си вземе парите от шофьора, действителният нарушител.

Щото не е спиран!Засякан е от стационарна камера!Затова не се знае кой е карал...

Тая барем едно нещо ще научи от съдебната практика!

Не мога да си представя че правосъдния министър е подал жалба срещу отсъденото нарушение за движение с 103 км при ограничвение 60. Къде е моралът на Министъра, който трябва да е образец на поведение за спазване на законността и нормите. Явно всичко е едно лицемерие, което се доказва с обжалването на отсъденото нарушение. Как тогава ще се изисква от всички останали да спазват правилата, точно от това неспазавене или стремежа винаги да се нарушавт правила е един от най-големите проблеми на страната. Според мен правилното поведение не праосъдното министрество е уволнение незабавно на шофьора, също уволнение на този който е дал идеята за жалбата, предполагам возещата се зам. министърка, която се опитва да покрие проблема. Нека да се поучат от външно министерство, което уволни гл.секретар преди няколко месеца за неговото своеволие на Руски паметник. Въпреки всичко нечувано и немислимо е подобно поведение на правоъдното министерство...

трябва да е образец Мчи че тя е баш образец за модерно мислещ министър - шашми, далавери, тарикатлъци. А 200 лв. са си двеста лева. Защо да ги харизва на държавата? Та не знаете ли, че държавата е лош стопанин.

За 43км/ч превишена скорост глобата ми беше 300лв!!! Снимаката е от септ 2015 и се чудя, намалени са глобите за превишена скорост или информацията, която се разпространява не отговаря на истината?!

Преди 2 години получих снимка на големия ми син придружена с глоба.Наложи се да платя,защото колата е на мое име.Той "още ми връща" парите.Това е най-скъпата снимка на сина ми която притежавам.Нека е жив и здрав.Ще я дам на внучето!

Всяка трета кола в лявата лента на магистрала Тракия се движи със скорост от над 160 км./час Никой никого не контролира или глобява ... а ескортите на министри, зам.министри, народни представители и мафиоти - си карат със 200 ! Конграчулейшънс БорисоФФ

Съгласно ЗДП максималната разрешена скорост по магистрала (при липса на друго ограничение) е 140 км/ч. Санкцията за превишаване на скоростта с 11 до 20 км/ч е 50 лв. Чудо голямо!

Глобата ще плати министерството, т.е. бюджетът, т.е. ние. А министърката пак ще си прави каквото си знае и нема хич да ѝ пука :(

Глобите са лични. Министерството не може да плаща. Няма как - в брой не може, по банков път съвсем. Ако все пак, някой плати ще бъде извършено по-голямо закононарушение, което след време ще бъде забелязано (или не) от Сметната палата и титулярът, министърът ще бъде глобен и за второто нарушение. Друг е въпросът, че ако за "компенсация" бъде "стимулиран" с някое бонусче, "стимулирането" може и да не е нарушение...

При такова превишаване на скоростта ,не трябвали да се отнеме и свидетелството за правоуправление за 3 месеца?

Глобата й е наложена като представител на институцията, на която се води колата, защото не е установено кой реално е шофирал колата по това време. И да - ще обжалва, много ясно. В края на крайщата, ако махнем имената и длъжностите от новината, това си е съдебно дело и обжалването е част от него. Все пак никой не е застрахован от неправилни глоби.

Една влюбена жена защитава любимия/какво като е шофьор?/ Ех вие, безсърдечници, не сте ли обичали никога?

Примерът е важен - обикновено шмекеруване, но от министърка. Правосъдие ли? Типично за нашето време.

Новината е обжалването от министърката и потвърждаването на глобата от съда. Преди време мой приятел карал фирмената кола в центъра, извършил неправилна маневра и фиша със снимката пристига при шефа на фирмата. Понеже мъжете не работят в министерство, постъпиха прилично и интелигентно - служителят не отрича пътното нарушение, шефът не се прави на интересен, глобата е платена, работата си продължава, случката е забравена, а шофьорът си е взел поука и трупнал опит.

И какво от това като няма да се бръкне в собствения си джоб а и сигурно ще да и изчислят някакъв бонус за нанесените и ''морални терзания'' че подчинените и видите ли действали според закона който обаче тя е оспорвала

Нищо странно няма в случая. Ако дам колата си на приятел и го засекат с превишена скорост фишът ще е на мое име, освен ако не го издам на полицията, че е карал той. Единственото дразнещо нещо е, че глобата ще я платят от бюджета на министерството, тоест плащаме я ние данъкоплатците.

Глобите са лични. Не може да се плати от ничий бюджет, щото ще е закононарушение. При това сериозно нарушение. Но законно може да се "компенсира" глобеният, с "бонусче" от 2000 лева, например...

Ами натопяваш, че е карал някой злобен съсед, да му пратят фиша на него. После КАТ влиза в омагьосан кръг, защото съседът ще каже, че не е карал той, а ти, а пък ти ще твърдиш обратното.

Мигар не разбрахте какво е станало!?? За да не плати глобата шофьора на служебния автомобил от джоба си, минист рката не е посочила кой е управлявал служебния автомобил! В този случай гло0ата ще я плати министерството от гласуваният му бюджет! С две думи, глобата я плащаме ние ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ! Защо г-жа Минист рката прикрива истинския нарушител??? Ееяе, сладка работа, нарушаваш закона и друг ти плаща нарушенията! Мисля че малко хора осъзнават какво се е случило!!!

Като прочетох повечето коментари съм напълно съгласен, че повечето не осъзнават дълбочината на проблема! МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРУШАВА ЗАКОНА КАТО ПРИКРИВА ИЗВЪРШИТЕЛ НА НАРУШЕНИЕ. Ето това е проблема! После как искаме някой друг да спазва законите!?

НАВСЯКЪДЕ ПРЕСТЪПНИЦИ .......

Книжката на шофьора да не е на името на Захариева,че ще глобяват нея оня карач нали си има име,че то така щом се пише на нея всичко какво ще им пука на шофьорите от министерството.

Там е точно проблема! Министерството не иска да даде справка кой е бил шофьора. Пише си го в статията. Чететет бе хора!

Когато справката не е дадена в срок, няма значение дали някой е искал да я даде или не- там просто влиза в сила срока и акта се прави на ... в случая на шефа.

Правосъдната Калинка да си подаде оставката! Незабавно!

Ние в Пресцентъра на Партията сме абсолютно съгласни с вас. Ако беше наш министър, то нямаше да допуснем такава глоба. А такива като г-жа захариева са крайно пагубни за Партията и за българия.

А възможно ли е да разбера, истина ли е, че Бойко Борисов е бивш комунист? И то бивш комунист, който се отказва от членството си в партията едва през 1995 година. Истина ли е, че Бойко Борисов е един от малкото бивши комунисти, може би единственият, който си позволи откровено да хвали и превъзнася най-тъпия и най-гадния комунистически диктатор в цяла източна Европа Тодор Живков. Негов работодател, между другото. Истина ли е, че Бойко Борисов и Георги Първанов застанаха на почетна стража рамо до рамо при възкресяването на паметника на Тодор Живков в Правец на 7 септември 2001 година?

Шофьора да внесе парите от собствения си джоб, защото пак ние данъкоплатците ще я платим! Не ми пука колко са го мъмрили, да върне парите. Писна ми да плащам заради някакви тъпанари!

По принцип си прав. Проблема е че щом го прикливат така усилено, значи е наш човек и дори по документи да си внесе сам сумата по глобата, в края на месеца ще му измислят някоя награда и ще му я върнат. Накрая като сложиш чертата, пак ние сме платили всичко. Положението просто е неспасяемо! Както се казва рибата замирисва от главата!

Явно тези не се ревнуват, а се... Шофьор, министърКА, зам-министърКА. Заслужил е шофьора чадър.

прогнилият, корумпиран и некомпетентен пост-комунистически съд тотално се излага! понеже ги погнаха за корупция, сега селските съдии си отмъщават на министърката. какво общо има захариева за това, че някакъв прост шофьор със служебна кола е нарушил закона, и тя даже не е била в колата и не е знаела? ами ако простият каруцар беше прегазил някого, пак ли щяха да осъдят министърката да му излежи присъдата? тъпи съдийски паразити!

Абе тъпанар, естествено, че към нея ще е акта, нали тя отговаря за това министерство! То бива да си прост, ама като не разбираш някой неща не се обаждай, че си палячо по този начин ! Пък даже ако искаш да го бяха и пуснали да не го глобят, смешник прост !

какъв българин си ти бе, помияр? я бегай да си сменяш ника и да не срамиш повече името българско.

Г-жа министърката е представител на минитреството, чийто автомобил е нарушил закона. Какво не ти е ясно?

Г-жа не е просто представител, а представляващ и затова глобата е на нея. Ако пратят някой от юристите им, той пак ще представлява министерството, но от името на министъра, но няма да му съставят глобата на него. Дано си разбрала тънката разлика.

Понеже, не си разбрал, пояснявам: глобяват Министъра, защото тя (т.е. Министерството за което отговаря) не е пожелало да предостави справка пред съда кой е карал автомобила в този момент (т.е. прикриват закононарушителя)! В този случай глобата се налага на представителя на юридическото лице собственик на автомобила - а това е точно министъра. Надявам се сега вече да е ясно!

B Швеция за 11 км. ме глобиха 240 евро . на тая пръдла трябва да и отнемат правото за Шoфирaнe. Във Финландия уволниха началника на полицията за превишена скорост. Нау4се се най после , над закона няма никой . вместо да дава пример , тя самата наруШава -ужас !! 2000 лева глоба.

Не е вярно "сама раушава". Подвел си се, че министърката е превишила скоростта за което е глобена. Превишил я е служебен шофьор, возещ друга подобна особа. Интересното е, че правилно са глобили министърката, при опит да се скрие реалния нарушител.

Нищо не е станало... превишена скорост... глоба ... отнемане на книжката за два месеца....и така. Ако съда прецени може и да и намалят наказанието ... но надали .... това е камера... няма субективен фактор.

Евтин популизъм в стила на умствено бедни хора. Иначе звучи революционно, някакъв дълбоко провинциален съд осъжда работодателя си. Никой не може да ме убеди, че това не е театро.

Не може човек с такова отношение към закона да заема важен пост в министерство!

Да плати от заплатата си. Иначе от нашия джоб, голяма работа, че от едното министерство в другото.

Ах видите ли тя обжалвала пръц !

Затова българските пътища са безумно регулирани. Защото хората от които зависи, не спазват тези ограничения.

На този държавен служител е отправено най-тежкото държавно наказание - мъмрене пред строя. Смешници. По-добре да си бяха мълчали.

ОСТАВКА!!! ЗАКОНЪТ ПОГАЗВА ЗАКОНА!!!

Само така!!! Всички са равни пред закона!!

Бълха я ухапала

правосъдната министърка. какъв пример дава? въпреки, че знаем че сме виновни и че камера доказва това, обжалвайте и не плащайте. карайте превишавайте скоростта, обжалвайте и не плащайте. уау, ужас. то бива бива наглост , ама като тая е прекалено.

Трябва сега да се възхитиме на това, че съдебната ни система е непреклонна ли??? Добре. браво...

Коментари - 200 лева глоба за правосъдния министър за превишена скорост | Днес.dir.bg

200 лева глоба за правосъдния министър за превишена скорост

Глоба от 200 лв. за превишена скорост е наложена от полицията в Търговище на правосъдния министър Екатерина Захариева, съобщи „Труд”.

Обратно в новината

Коментари - 200 лева глоба за правосъдния министър за превишена скорост | Днес.dir.bg

Коментари

Курвистърката на Курвосъдието си позволява са прикрива престъпник! Класика!!! Който е ЗА да има Независим Народен Съд, да гласува с +. Който е за насилствената смърт без съд и присъда на Курвистърката, да гласува с -

Егати и тъпия съдия - да наложи глоба на министърката заради шофьора, който е направил нарушението. Това е пример как на държавна служба са назначени пълни безхаберници и безмозъчни хора.

Явно ти, умния не знаеш законите, защото е точно такъв закона - когато нарушението е с автомобил на юридическо лице и ръководителят му не посочи кой е бил водача, то глобата се съставя на ръководителя на предприятието. То и затова лизингополучателите се пишат в талоните, щото иначе всички глоби ги отнасяше лизингодателя.

Кате, Кате, закона ли още не си научила или пък моралът ти куца! Ти си истински образец на управляващ! Пример за нас!

Все едно когато някой служител на фирма наруши закона , глобата да я отнася шефа?! Каква е логиката да се глобява министърката, след като изобщо не е била дори в колата?!

Закона си е много точно приложен в случая.

Ами да си купи антирадар, толкова ли няма пари.

Това е мъдро държавническо решение. Висша адмистраторка в защита на слабия, обикновения човек от несправедливостта на бездушния закон. Министърката не се поколебала за миг да излъже, дори с цената на пълната си излагация, което говори за висок морал и чувство за справедливост. Духът на закона е много по-важен от сляпото му прилагане.Това е малката правда, все пак 200 лв. са пара. Защо да ги дава на държавата, щом е могла да си спести и дари на беден пенсионер?

Чакаме по аналогични причини да бъде глобен и министъра на МВР за чиито разпасани служители няма ред и закони

Много правилно. Забележете колко много полицейски коли не правят елементарното да подадат мигач при завой. Да не говорим за самите коли на МВР, когато излизат от ул. Паренсов и 6-ти септември или Шишман. А те трябва да са пример и да действат възпитателно.

смех другарко Петрова

Нищо не сте разбрали - плаща я минестерството в качеството си на собственик на автомобила т.е. министърката като принципал, а не лицето Захариева от джоба си!Въпросите които може да си зададем, е как министър на правосъдието на знае законите?, Как министерството прикрива нарушител? и как минестерството упражнява контрол на повереното му имущество?Все едни такива характерни нещица за управляващите...

Да, глобата се плаща от всички нас като данъкоплатци. Шофьорът е само с предупреждение, т.е. няма да му се удържи от заплатата. Както се казва, честито на печелившите.

Турих ти +, ама не съм много сигурен дали си прав - ето го текста: Чл. 188. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) (1) (Предишен текст на чл. 188 - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Собственикът или този, на когото е предоставено моторно превозно средство, отговаря за извършеното с него нарушение. Собственикът се наказва с наказанието, предвидено за извършеното нарушение, ако не посочи на кого е предоставил моторното превозно средство. (2) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.)Когато нарушението е извършено при управление на моторно превозно средство, собственост на юридическо лице, предвиденото по този закон наказание се налага на неговия законен представител или на лицето, посочено от него, на което е предоставил управлението на моторното превозно средство. ... Все пак акта се съставя персонално на човек, а не на ЮЛ.

Не разбрах министърката ли е прецакала държавата, или обратното?

Много хубаво е направила правосъдната министърка.Където трябва и където не-камери, че и те търсят след 5-6 месеца.Нека засичат, контролират и глобяват, но да е наистина за опасни места и отсечки.Нека да е глоба, нека да е 200-300, а за рецидив и повече , но без разни унижения и пртакания игубене на време.Нека се взима под внимание и биографията(какви и колко нарушения на пътя) и стажа като водач, защото при съвременните автомобили някой ограничения са просто абсурдни. имайки предвид мощност на двигател и спирачна система.

Не е ли успяла "да се оправи" с КАТаджиите?! Едни 50 лева правят чудесааааа......!

Ухапала я бълха!!!!!

Уау! Спазили са закона и това е новина...

Това, че автомобилът е служебен не означава, че водачът му не носи отговорност за управлението му, както е описано събитието, той е спрян и му е направена забележка, което означава, че е идентифициран от длъжностното лице, защо не му е написан акт, а е изпратен фиш до Министъра? Не съм сигурен фишът дали изобщо може да се обжалва, тъй като не представлява наказателно постановление, а глоба. Глобата се плаща в случая лично от собственика /материално отговорното лице/ и негов проблем е дали и как ще си вземе парите от шофьора, действителният нарушител.

Щото не е спиран!Засякан е от стационарна камера!Затова не се знае кой е карал...

Тая барем едно нещо ще научи от съдебната практика!

Не мога да си представя че правосъдния министър е подал жалба срещу отсъденото нарушение за движение с 103 км при ограничвение 60. Къде е моралът на Министъра, който трябва да е образец на поведение за спазване на законността и нормите. Явно всичко е едно лицемерие, което се доказва с обжалването на отсъденото нарушение. Как тогава ще се изисква от всички останали да спазват правилата, точно от това неспазавене или стремежа винаги да се нарушавт правила е един от най-големите проблеми на страната. Според мен правилното поведение не праосъдното министрество е уволнение незабавно на шофьора, също уволнение на този който е дал идеята за жалбата, предполагам возещата се зам. министърка, която се опитва да покрие проблема. Нека да се поучат от външно министерство, което уволни гл.секретар преди няколко месеца за неговото своеволие на Руски паметник. Въпреки всичко нечувано и немислимо е подобно поведение на правоъдното министерство...

трябва да е образец Мчи че тя е баш образец за модерно мислещ министър - шашми, далавери, тарикатлъци. А 200 лв. са си двеста лева. Защо да ги харизва на държавата? Та не знаете ли, че държавата е лош стопанин.

За 43км/ч превишена скорост глобата ми беше 300лв!!! Снимаката е от септ 2015 и се чудя, намалени са глобите за превишена скорост или информацията, която се разпространява не отговаря на истината?!

Преди 2 години получих снимка на големия ми син придружена с глоба.Наложи се да платя,защото колата е на мое име.Той "още ми връща" парите.Това е най-скъпата снимка на сина ми която притежавам.Нека е жив и здрав.Ще я дам на внучето!

Всяка трета кола в лявата лента на магистрала Тракия се движи със скорост от над 160 км./час Никой никого не контролира или глобява ... а ескортите на министри, зам.министри, народни представители и мафиоти - си карат със 200 ! Конграчулейшънс БорисоФФ

Съгласно ЗДП максималната разрешена скорост по магистрала (при липса на друго ограничение) е 140 км/ч. Санкцията за превишаване на скоростта с 11 до 20 км/ч е 50 лв. Чудо голямо!

Глобата ще плати министерството, т.е. бюджетът, т.е. ние. А министърката пак ще си прави каквото си знае и нема хич да ѝ пука :(

Глобите са лични. Министерството не може да плаща. Няма как - в брой не може, по банков път съвсем. Ако все пак, някой плати ще бъде извършено по-голямо закононарушение, което след време ще бъде забелязано (или не) от Сметната палата и титулярът, министърът ще бъде глобен и за второто нарушение. Друг е въпросът, че ако за "компенсация" бъде "стимулиран" с някое бонусче, "стимулирането" може и да не е нарушение...

При такова превишаване на скоростта ,не трябвали да се отнеме и свидетелството за правоуправление за 3 месеца?

Глобата й е наложена като представител на институцията, на която се води колата, защото не е установено кой реално е шофирал колата по това време. И да - ще обжалва, много ясно. В края на крайщата, ако махнем имената и длъжностите от новината, това си е съдебно дело и обжалването е част от него. Все пак никой не е застрахован от неправилни глоби.

Една влюбена жена защитава любимия/какво като е шофьор?/ Ех вие, безсърдечници, не сте ли обичали никога?

Примерът е важен - обикновено шмекеруване, но от министърка. Правосъдие ли? Типично за нашето време.

Новината е обжалването от министърката и потвърждаването на глобата от съда. Преди време мой приятел карал фирмената кола в центъра, извършил неправилна маневра и фиша със снимката пристига при шефа на фирмата. Понеже мъжете не работят в министерство, постъпиха прилично и интелигентно - служителят не отрича пътното нарушение, шефът не се прави на интересен, глобата е платена, работата си продължава, случката е забравена, а шофьорът си е взел поука и трупнал опит.

И какво от това като няма да се бръкне в собствения си джоб а и сигурно ще да и изчислят някакъв бонус за нанесените и ''морални терзания'' че подчинените и видите ли действали според закона който обаче тя е оспорвала

Нищо странно няма в случая. Ако дам колата си на приятел и го засекат с превишена скорост фишът ще е на мое име, освен ако не го издам на полицията, че е карал той. Единственото дразнещо нещо е, че глобата ще я платят от бюджета на министерството, тоест плащаме я ние данъкоплатците.

Глобите са лични. Не може да се плати от ничий бюджет, щото ще е закононарушение. При това сериозно нарушение. Но законно може да се "компенсира" глобеният, с "бонусче" от 2000 лева, например...

Ами натопяваш, че е карал някой злобен съсед, да му пратят фиша на него. После КАТ влиза в омагьосан кръг, защото съседът ще каже, че не е карал той, а ти, а пък ти ще твърдиш обратното.

Мигар не разбрахте какво е станало!?? За да не плати глобата шофьора на служебния автомобил от джоба си, минист рката не е посочила кой е управлявал служебния автомобил! В този случай гло0ата ще я плати министерството от гласуваният му бюджет! С две думи, глобата я плащаме ние ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ! Защо г-жа Минист рката прикрива истинския нарушител??? Ееяе, сладка работа, нарушаваш закона и друг ти плаща нарушенията! Мисля че малко хора осъзнават какво се е случило!!!

Като прочетох повечето коментари съм напълно съгласен, че повечето не осъзнават дълбочината на проблема! МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРУШАВА ЗАКОНА КАТО ПРИКРИВА ИЗВЪРШИТЕЛ НА НАРУШЕНИЕ. Ето това е проблема! После как искаме някой друг да спазва законите!?

НАВСЯКЪДЕ ПРЕСТЪПНИЦИ .......

Книжката на шофьора да не е на името на Захариева,че ще глобяват нея оня карач нали си има име,че то така щом се пише на нея всичко какво ще им пука на шофьорите от министерството.

Там е точно проблема! Министерството не иска да даде справка кой е бил шофьора. Пише си го в статията. Чететет бе хора!

Когато справката не е дадена в срок, няма значение дали някой е искал да я даде или не- там просто влиза в сила срока и акта се прави на ... в случая на шефа.

Правосъдната Калинка да си подаде оставката! Незабавно!

Ние в Пресцентъра на Партията сме абсолютно съгласни с вас. Ако беше наш министър, то нямаше да допуснем такава глоба. А такива като г-жа захариева са крайно пагубни за Партията и за българия.

А възможно ли е да разбера, истина ли е, че Бойко Борисов е бивш комунист? И то бивш комунист, който се отказва от членството си в партията едва през 1995 година. Истина ли е, че Бойко Борисов е един от малкото бивши комунисти, може би единственият, който си позволи откровено да хвали и превъзнася най-тъпия и най-гадния комунистически диктатор в цяла източна Европа Тодор Живков. Негов работодател, между другото. Истина ли е, че Бойко Борисов и Георги Първанов застанаха на почетна стража рамо до рамо при възкресяването на паметника на Тодор Живков в Правец на 7 септември 2001 година?

Шофьора да внесе парите от собствения си джоб, защото пак ние данъкоплатците ще я платим! Не ми пука колко са го мъмрили, да върне парите. Писна ми да плащам заради някакви тъпанари!

По принцип си прав. Проблема е че щом го прикливат така усилено, значи е наш човек и дори по документи да си внесе сам сумата по глобата, в края на месеца ще му измислят някоя награда и ще му я върнат. Накрая като сложиш чертата, пак ние сме платили всичко. Положението просто е неспасяемо! Както се казва рибата замирисва от главата!

Явно тези не се ревнуват, а се... Шофьор, министърКА, зам-министърКА. Заслужил е шофьора чадър.

прогнилият, корумпиран и некомпетентен пост-комунистически съд тотално се излага! понеже ги погнаха за корупция, сега селските съдии си отмъщават на министърката. какво общо има захариева за това, че някакъв прост шофьор със служебна кола е нарушил закона, и тя даже не е била в колата и не е знаела? ами ако простият каруцар беше прегазил някого, пак ли щяха да осъдят министърката да му излежи присъдата? тъпи съдийски паразити!

Абе тъпанар, естествено, че към нея ще е акта, нали тя отговаря за това министерство! То бива да си прост, ама като не разбираш някой неща не се обаждай, че си палячо по този начин ! Пък даже ако искаш да го бяха и пуснали да не го глобят, смешник прост !

какъв българин си ти бе, помияр? я бегай да си сменяш ника и да не срамиш повече името българско.

Г-жа министърката е представител на минитреството, чийто автомобил е нарушил закона. Какво не ти е ясно?

Г-жа не е просто представител, а представляващ и затова глобата е на нея. Ако пратят някой от юристите им, той пак ще представлява министерството, но от името на министъра, но няма да му съставят глобата на него. Дано си разбрала тънката разлика.

Понеже, не си разбрал, пояснявам: глобяват Министъра, защото тя (т.е. Министерството за което отговаря) не е пожелало да предостави справка пред съда кой е карал автомобила в този момент (т.е. прикриват закононарушителя)! В този случай глобата се налага на представителя на юридическото лице собственик на автомобила - а това е точно министъра. Надявам се сега вече да е ясно!

B Швеция за 11 км. ме глобиха 240 евро . на тая пръдла трябва да и отнемат правото за Шoфирaнe. Във Финландия уволниха началника на полицията за превишена скорост. Нау4се се най после , над закона няма никой . вместо да дава пример , тя самата наруШава -ужас !! 2000 лева глоба.

Не е вярно "сама раушава". Подвел си се, че министърката е превишила скоростта за което е глобена. Превишил я е служебен шофьор, возещ друга подобна особа. Интересното е, че правилно са глобили министърката, при опит да се скрие реалния нарушител.

Нищо не е станало... превишена скорост... глоба ... отнемане на книжката за два месеца....и така. Ако съда прецени може и да и намалят наказанието ... но надали .... това е камера... няма субективен фактор.

Евтин популизъм в стила на умствено бедни хора. Иначе звучи революционно, някакъв дълбоко провинциален съд осъжда работодателя си. Никой не може да ме убеди, че това не е театро.

Не може човек с такова отношение към закона да заема важен пост в министерство!

Да плати от заплатата си. Иначе от нашия джоб, голяма работа, че от едното министерство в другото.

Ах видите ли тя обжалвала пръц !

Затова българските пътища са безумно регулирани. Защото хората от които зависи, не спазват тези ограничения.

На този държавен служител е отправено най-тежкото държавно наказание - мъмрене пред строя. Смешници. По-добре да си бяха мълчали.

ОСТАВКА!!! ЗАКОНЪТ ПОГАЗВА ЗАКОНА!!!

Само така!!! Всички са равни пред закона!!

Бълха я ухапала

правосъдната министърка. какъв пример дава? въпреки, че знаем че сме виновни и че камера доказва това, обжалвайте и не плащайте. карайте превишавайте скоростта, обжалвайте и не плащайте. уау, ужас. то бива бива наглост , ама като тая е прекалено.

Трябва сега да се възхитиме на това, че съдебната ни система е непреклонна ли??? Добре. браво...