След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец.

След срещата Джевдет Чакъров заяви:

"Проведохме задълбочено обсъждане с нашия почетен председател. Видно е, че има натрупано напрежение. ДПС не функционира нормално, необходимо е да се върне към нормалността, което означава автентичното ДПС с функциониране на колективните органи, диалог, съобразно нормите в устава на партията. Нееднократно сме казвали, че колективните органи не функционират, няма обсъждания, няма вземане на решения. Връщане назад няма и за напред трябва да се възстанови нормалност. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава".

Той беше категоричен, че трябва да има стабилност в страната и "трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство".

Той допълни, че ако това не се случи, ще се отиде към нови избори, което "не е най-доброто решение".

"Виждаме какво става с права за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим. Ние вярваме в потенциала на ДПС. Очакваме позитивни стъпки и решения от хората, които са ни подкрепяли в страната, и в Турция, и в Европа, отбеляза председателят на ДПС. Осъзнаваме нашите отговорности, трябва да има стабилност в страната и да се положат всички усилия за съставяне на правителство. Ако не съумеем, естествено ще се отиде на избори, но това не е решение, заключи Чакъров.", каза Джевдет Чакъров. 

По-рано шест коли с представители на ДПС пристигнаха в къщата на почетния председател на партията Ахмед Доган в парк "Росенец".

Депутатът Рамадан Аталай, който беше изключен преди дни от Парламентарната група на ДПС, също пристигна в къщата на Доган. Аталай не пожела да разговаря с журналистите.