Медицинският одит глоби с 2000 лева лекарка за смърт на дете

Изпълнителната агенция „Медицински одит” е глобила с 2000 лева пловдивска педиатърка за смъртта на дете.

Обратно в новината

Коментари - Медицинският одит глоби с 2000 лева лекарка за смърт на дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо никаде не се съобщава ,че детето е реггистрирано с чуждо ЕГН и след смъртта роднининте го признават ,защото ще спират детските .Друго- колко време ще отнеме да се напрви снимка ,да се разчете ,да се извика линейка ,за да закара детето до съседната болни ца. С такси от едната до другата болница е не повече от пет минути т.е. се пести време зо започване на лечение.Освен това отказът за приемане е от лекарят ,,който е в отделението , а не от лекарят в спшният кабинет.Защо не е проверен този лекар???Всичко е за хвърляне на прах в очите на обществото.Просто трябва да има виновен .

лекарска грешка трябва да се наказва с - "хоспитализация на лекаря в столипиново за 72 часа" Наказание за крадец - 100 тояги на голо изкаран на майданя пред народа (май ся е модерно да е майдан вместо мегдан :)) ако е откраднал хляб или кило плодове/зеленчуци - 10 тояги... Но за мошеници като Тонев и сие с Клатикурина - сто дена в столипиново без ддс, мита, такси и акцизи...

Детето е родено с тежко заболяване.Близките са престъпен контингент - никога не внасял осигуровки или данъци. Бабата не е закупила назначените дни преди смъртта на детето лекарства и детето не е било лекувано изобщо в дома си.Наказаната педиатърка е действала адекватно и е насочила детето веднага за болницата. Резултати от аутопсията не се съобщават в медиите. Край на темата. Не се знае от какво е починало детето предвид, че е родено със сифилис. Всички коментиращи да се извинят! От медите също за настройването на хората срещу лекарите за сметка на малцинствата и техните привилегии. Край по темата.

Аз нямам за какво да се извинявам, защото не съм казала нищо невярно или пък обидно за никого. А медиите са зле, това проверка на източници е Terra inkognita за тях. Едни журналисти няма кат хората. Само повтарят кат папагали.

В такива случай бебето има образувания (подобни на кожните сифилиди) около устата, дланите и ходилата, силни нарушения в костната система, увредени вътрешни органи, анемия и тежко цялостно състояние.

БОЛЕСТИ ПРЕДАВАНИ ПО ПОЛОВ ПЪТ,ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ ИСКАТ БАРДАЦИ,КОИТО СА ОСНОВЕН ИЗТОЧНИК НА ИНФЕКЦИЯТА,И МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕ ЕПИДЕМИЧНИ РАЗМЕРИ ВКЛ И ДО БИТОВ СИФИЛИС...СИФИЛИСЪТ ПРОТИЧА НА СТАДИИ И СЛЕД ВТОРИЯ СТАДИЙ ЗАСЯГА ОРГАНИ И СИСТЕМИ НАПР СЪРЦЕ И АОРТА,МОЗЪК И НЕРВНА СИСТЕМА,КОСТИ

Детето, което е починало е родено в затвор в Германия, къде в момента излежават присъди двамата родители. За това го гледа бабата. Освен това детето е родено с вроден сифилис. Повече няма да коментирам! Само ще кажа, че претенциите на роднините са към Д-р Дудекова, а не към наказаната Д-р Илиева. Към нея близките нямат претенции, нито имат оплаквания от нея. Не прави чест на журналистите от дир.бг, че спестяват тези подробности от случая!

И двете лекарки имат вина. Едната е трябвало, като вижда тежкото състояние на детето, без да губи време да го изпрати с линейка в болница. Другата лекарка е спала, вместо да вземе мерки и с това е утежнила състоянието на детето дотолкова, че е станало късно да му се помогне. А относно това, какви са родителите, няма никакво значение, това е дете, жив човек.

детето не е било в тежко състояние,а с бронхит -нали четете

Tака е, има пропуснати доста фатални грешки. Xарактерно е, че при децата заболяванията на долната дихателна система протичат с бърза клиника и затова трябвало колкото се може по рано да се започне лечението. Eдин опитен педиатър би трябвало да разбере тежкото клинично състояние на детето.

Никъде в статията не прочетох, педиатърката да е отказала хоспитализация. Всъщност точно тя е тази, която реагира правилно на ситуацията и насочва детето за хоспитализация. Така то е прието 40 минути по-късно в болница. Това, че в болницата, където е работила тази педиатърка не е имало свободни места, не виждам педиатърката каква вина има. Нима е трябвало посред нощ да изгони друго дете, за да се освободи място за новото дете? И ако клиниката разполага с малко легла, кой е виновен, не е ли управителят? Съгласна съм напълно, че трябва да има наказания и то най-строги, но за тези, които наистина имат вина, а не за най-удобната жертва.

Ами да! Елементарната логика подсказва от цялата история, така разказана, че педиатърката не само че няма никаква вина, а напротив - реагирала е адекватно и може би ако първо бяха попаднали на нея нямаше да се стигне до фаталния край. Може детето да е имало пневмония още първия път, или да е развило при повторното идване, но не, те са си навили на пръста "остър бронхит". Разбира се, ние не можем да провеждаме следствие "дистанционно", има си "компетентни" органи за това. А доколко са "компетентни" не става много ясно. А най-трагичното е, че няма пари, няма лекари, няма свястно здравеопазване. Не че някога е имало. Но вече става катастрофално. И все поради липса на пари най-вече. Каква вина е имала педиатърката че не е транспортирала детето с линейка? Ако е имало свободна линейка и е отказала, тогава значи наистина е била виновна. Ами ако е нямало и една линейка? Освен това, казва се че не била назначила изследвания. Еми аз не съм лекар, ама като пациент съм бил в болница и мои роднини и близки са били в болница също, та от опит знам, че изследвания се назначават когато те приемат. А след като тя не е имала физическата възможност да приеме детето, тогава за какъв отказ от изследвания се говори, за Бога??? Сбъркана държава.

Прочетете и коментара по-горе. Детето е от рискова среда, родено в затвор от родители с турско-цигански произход и е родено болно от сифилис. Бабата най-вероятно изобщо не му е купувала назначените лекарства, може би защото не е имала пари, макар, че за това дете тя е получавала детски и други социални помощи.

Какви пари, не са си свършили работата. Липса на професионализъм и човещина.

Отказа е е болднат в третия абзац ако не се лъжа. Поздрави

Тя преценява, че детето трябва да бъде настанено в болница, но тъй като в Св. Георги няма свободни легла, насочва бабата към общинската болница Св. Мина.............

Джурналистче, много добре знаеш, че заглавието ти е невярно и провокативно. Детето е прието в друга болница 40 минути след това (по информация от същата твоя статия), и е починало три часа по-късно. Тоест, не отказаната хоспитализация е основното - а това, че е преглеждано преди, и т.н. Аман от нещастни джурналя, които само насаждат омраза.

хоспитализация именно от тази лекарка,според статията. Вече е било толкова зле, НО СЕ ПОСОЧВА,ЧЕ НЕ С ЛИНЕЙКА, А ЛИНЕЙКИ НЕДОСТИГАТ,КАТО РАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ 2-ТЕ БОЛНИЦИ Е ПО-МАЛКО ОТ 1 КМ, около 5-10 минути пеша. ПО-ВАЖНО Е ДАЛИ БАБАТА Е ИЗПЪЛНИЛА РЕЦЕПТАТА КОГАТО И БИЛО САМО С БРОНХИТ ,ПРЕДИ ДА ДЕСЦЕНДИРА В НАЙ-МАЛКИТЕ СТРУКТУРИ НА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА ИНФЕКЦИЯТА,ИЛИ НЕ ИСКА ?ДА СЕ ХАРЧИ ЗА ЛЕКАРСТВА И НЕ ОСТАВЯ НАСТРАНИ ПАРИ ЗА ТАКИВА СЛУЧАИ. ВСЕКИ Е ДЛЪЖЕН ДА ПЛАНИРА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ И ДА ВНАСЯ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ -ПО ЧОВЕШКИТЕ ЗАКОНИ,НО ТУК САМО 25% СА РАБОТЕЩИ ДАНЪКОПЛАТЦИ,И НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЛИНЕЙНИ ЗАТОВА

Боже опази децата ни. Ако бабата бе дала подкуп детето щеше да бъде живо. Аз съм живот за живот. На такива лекари да се отнема завинаги провото да практикуват професията.Жалко, че един живот на бъдещето на България е оценено на 2000 лв. Срам и позор г-н Москов, затова ли Ви подържат медиците за да вършат безобразия. След такъв случай следва да си подадете оставката.В цивилизования свят това е правило.

Боже, пази ни от простотията! Вие четохте ли статията? Къде видяхте някъде да пише, че 2000 лева е цената на детския живот? Това е глоба за неспазени медицински стандарти. За смъртта на детето ще има дело и там в съда ще се разбере кой какво не е свършил по цялата верига от първия преглед до последните минути в болницата.

внасял осигуровките и данъците,щеше да има повече и по-добро здравеопазване -ТОВА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ. ДОРИ В АНГЛИЯ ПРЕДВИД БЮДЖЕТНИЯТ ДЕФИЦИТ ОТ НЕ-ВНАСЯНЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ МИСЛЯТ,ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА Е БЕЗПЛАТНО В ТОЧКАТА НА КОНСУМАЦИЯ, В ДЪРЖАВНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ЗА КОЕТО ВСЕКИ ВНАСЯ ВЕЧЕ ДО 12% ОТ ДОХОДА ИЛИ ФИКСИРАНО МАЛКА СУМА ЗА НИСКО ДОХОДНИТЕ ИНДИВИДИ,А ИМА И НА ПОМОЩИ,КОИТО НЕ ВНАСЯТ,А КОНСУМИРАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ,БЕЗ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ

деер

Защо, бе изроди такива, скривате комента? Какво ви различава от онези стотици изроди в България които скриха новината на гръмналата атомна електроцентрала в Чернобил? Боли ли истината, че сте изроди ли? Ами променете се!

деер

Утре вашето дете ще е следващото!

Това което ми прави впечатление (освен всичко казано дотук от другите ) е, че присъдата от 2000 лв е обжалвана. Явно не смятат дори че са сбъркали...

Ами къде е сбъркала според вас тази жена? Тя не е отказала лечение, а е насочила детето веднага за болница. Къде е грешката, че не я виждам? Може би е в другата докторка, която 2 дни преди това не е обърнала достатъчно внимание на детето. Тя защо не е наказана и не и е потърсена отговорност?

Вместо отговор нека Ви попитам ако почти в ръцете Ви почине дете, дали това което щеше да Ви интересува единствено е дали ще платите глоба от 2к лева?

Е била бронхит. Бабата купила ли е лекарствата? Прочетете за ДИНАМИКАТА НА БОЛЕСТТА, НА ВСЯКА БОЛЕСТ И НА БОЛЕСТИТЕ НА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА НЕ Е ПРИЕМЛИВО ДА СЕ ЛЕКУВАТ В БОЛНИЦА ЛЕКИ И СРЕДНО ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. В БОЛНИЦА СЕ ЛЕКУВАТ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ИНАЧЕ ИМА РИСК ДА СЕ ЗАРАЗИ ВЪТРЕБОЛНИЧНО С ДРУГИ И ТЕЖКО ПРОТИЧАЩИ ВИРУСИ, БАКТЕРИИ И ГЪБИЧКИ, ВКЛ РЕЗИСТЕНТНИ на лечение ФОРМИ. Придобитите в обществото инфекции на дихателната система най- често започват като вирусни , към които се прибавят бактериални агенти след 2- рия ден. Предид влагата, която се образува вътре в дома от съвременните тук дограми и изолация, с конфенза, се създават условия и за ГЪБИЧКИ - СТАВА СЛОЖНО. КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА РЕШАВАНЕ ТОЗИ ПРОБЛЕМ с конденза от дограмите, и защо във влажната Англия няма конденз?

Изпълнителна агенция медицински одит................ бля-бля. Какви сте Вие, бе уроди? Да оцените смъртта на едно дете на 2000 лв. и всичко си продължава по старому. ЗАщо не дадете на бащата на детето един АК-47 и справото срещу 10 000 лв. да се разправи поне с петима от виновните - от доктора през здравната каса-през медицинския одит-та до министъра. Ето това е здравната реформа. За едни милиарди, за другите - да мрат.

Е била бронхит. Бабата купила ли е лекарствата? Прочетете за ДИНАМИКАТА НА БОЛЕСТТА, НА ВСЯКА БОЛЕСТ И НА БОЛЕСТИТЕ НА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА НЕ Е ПРИЕМЛИВО ДА СЕ ЛЕКУВАТ В БОЛНИЦА ЛЕКИ И СРЕДНО ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. В БОЛНИЦА СЕ ЛЕКУВАТ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ИНАЧЕ ИМА РИСК ДА СЕ ЗАРАЗИ ВЪТРЕБОЛНИЧНО С ДРУГИ И ТЕЖКО ПРОТИЧАЩИ ВИРУСИ, БАКТЕРИИ И ГЪБИЧКИ, ВКЛ РЕЗИСТЕНТНИ на лечение ФОРМИ. Придобитите в обществото инфекции на дихателната система най- често започват като вирусни , към които се прибавят бактериални агенти след 2- рия ден. Предид влагата, която се образува вътре в дома от съвременните тук дограми и изолация, с конфенза, се създават условия и за ГЪБИЧКИ - СТАВА СЛОЖНО. КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА РЕШАВАНЕ ТОЗИ ПРОБЛЕМ с конденза и за майсторите...

...платихте ли си здравните...?!

Доста коментари има под изказването, но нека да споделя и аз защо моето дете се гледа от баба му. Сутрин ставам, и поглеждайки през прозореца виждам детската градина срещу нас - градината в която моето дете не ходи, защото била на границите между две общини в града и видиш ли не можело да се използва критерия за това, че съм от квартала. В следващият момент докато чакам детето ми да се облече наблюдавам как пред същата детска градина започват да пристигат коли с деца приети там. Всеки ще си каже, че кое му е странното? Ами то идва в момента в който обърнете внимание на номерата на автомобилите - Перник, Кюстендил, Благоевград и т.н. и нито един, подчертавам НИТО ЕДИН с регистрационене номер на града в който живея. И започвам да се замислям след като аз немога да оставя детето си в детската градина, в която аз съм отраснал като малък, както и всички деца от квартала, как тези тарикати са си вкарали децата в нея? Те в техния град детски градини нямат ли си? Местата са силно ограничени и когато видя такива наглеци започвам да се изнервям сериозно. Какво следва след това? Ами същите тези работници оставят колите си по улицата, която и без това е тясна и няма места за паркиране на живеещите там пък какво остава за приходящи и отиват на работа с трамвая или тролея. А за мен остава да се правя на експерт по ориентирането и да разчитам на късмета си, за да излезна с колата от квартала, да закарам детето си до другия край на града и да го оставя на баба му да го гледа, защото съм на работа.

Та драги ми "що не направите това и онова" кажи ние който си плащаме осигуровките, бием ваксините, плащаме данъците, плащаме сметките и заемите с приоритет, чистим квартала всяка пролет от боклуците на тарикатите, поправяме счупеното от тях за наша сметка и изобщо опитваме се да живеем що годе нормално, какво следва да направим? Българина като цяло се превърна в едно оскотяло същество, чиято цел е да скапе всичко хубаво, което види. На българина не му пука дали спира на забранено място, или такова за инвалид, не го интересува, че като краде от парното на блока всичките му съседи биват натоварвани с неговата сметка, не му пука, че аз няма къде да си заведа детето на ясла, защото видиш ли той е бутнал пари най-вероятно или е изкарал фалшиво медицинско на детете си, за да заеме мястото на моето, че колата му замърсява въздуха който аз дишам след като той си тругне, както и моето дете, което развива алергии от този въздух. Та кажи какво да направя аз?

Това дете не е гледано от баба си, когато родителите са на работа! То, очевидно е постоянно на грижите на баба си /най -вероятно майката е малолетна/! Бабите /нищо лошо за тях:)/, трудно може да се справят с отглеждането, изцяло на децата! Как така детето от три дни е било болно и нито, майката, нито бащата са предприели нещо?

Предприели са. Три дни поред е водено на лекар. Ама ако се научиш и да четеш...

това ще те успокои навсякъде е така- и аз ги гледам лъскавите коли, ядосвах се, че съседките разбрах са си платили рушвета, а на мен даже не ми поискаха такъв. И аз я гледам пред нас детската градина. Но има и по зле-като се хванеш на рушветите трябва и да можеш да си плащаш, съседка така постоянно й връщаха детето, че уж било болно. Изпокара се с тях, ама смееш ли, детето ти остава при тях. Радвам се, че детето ми не е в детска градина, няма как да го оставя на такива мафиоти.

Ааа, виждате ли? И вие се подлъгвате. Значи тезата Ви е, че по регламента за прием в детските градини Вашето дете трябва да е в градината срещу прозореца Ви. Този регламент е прескочен от PK, КН и т.н. Ако, обаче, беше спазен, Вие щяхте да се чувствате възмезден за гражданското си поведение с данъци и доброволна дейност по градинките. Има, обаче, още нещо. Има недостиг на места в детските градини - не малък, с хиляди. За мен, пък, това е проблемът. Държавата следва да осигури места за всички деца, иначе минаваме в режим, който може, оцелява. И регламентът се сменя, защото изначално не е спазен. Моето дете е в частна градина, поради причината, че няма места. Но не ми се приспадат данъци и такси. И не мога да виня родителите, чиито деца са приети по един или друг начин. Хората оцеляват някак си, кой както може. Като група сме виновни, включително и аз, че не протестираме по регламент срещу държавата. Няма какво да плюя родител, че е родител. Със здраве!

Да смятам, че детото ми има право да е в тази детска градина, защото тя е в квартала ми, а в него има още 3 деца на същата възраст, тоест няма да им бръкне в здравето да ги приемат, НО поради измислена причина с цел получаване на пари под масата от приходящи на работа хора се получава така. Нямам нищо против това, че работят тук имам против да водят и децата си тук. Във всеки град има недостиг на места, но в София той е най-силно изразен, не е нормално за 20 свободни места да има 227 чакащи. Ето това ме дразни, тук има ОГРОМЕН недостиг на местас и приходящите деца само и единствено усложняват проблема. Това е най-дразнещото. Щом Вие имате възможност да давате детото си на частна градина е добре за Вас, но аз не мога да си го позволя, не разчитам на благотворителност, но такива тарикати направо си плюят по тези, които се опитват по честен път да оцеляват.

Че в Бълагрия няма правосъдие няма, че лекарите още повече те закопават в 30% от случаите е ясно. Ама баба и родителите също са се издънили, най вече от простотия и безхаберие. Болното дете да си беше седяло къщи на топло, да си е пило антибиотика вместо да го разкарват по болници. Ами да бяха платили за частен преглед да минат бързо вместо да висят в държавните псевдо болници. Детето щеше да е живо. А между другото Пловдив чупи рекордите по мръсен въздух и там и на разходка не отивам.

Викторе, разбирам че ти трябват кликове, ама как можа да сложиш подобно заглавие? Те във Офф-а звучат по адекватни.

Който не е бил с дете по болници да не си прави труда да излива злоба и жлъч. Много лесно се плюе, но трудно се лекува особено малко дете. Не случайно е казано ... "който е праведен пръв да хвърли камъка"

Циганите са по-корави от нас бре! Отстояват си правата, както могат. Ние само толернтно мрънкаме по форумите. За това и страната ни вече е Цигания.

БЕЗ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ ВСЕКИ ИНДИВИД ЗА ИНДИВИДУАЛНИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА,няма как да има изобщо права....ПРОЧЕТЕТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ЗА ПРАВАТА -в универсалната декларация по човешките права и в закона за задължителното здравно осигуряване . В Англия питата как е възможно ромите да искат нещо или всичко , срещу нищо от тяхна страна...

Поредното доказателство за безхаберието на държавата. Да я закриват най-добре, неможе такова отношение .....

На мен ми се случи нещо подобно, за щастие с щастлив край. Отказ от приемане за хоспитализация на дете. Преглеждащият лекар в спешния кабинет- болен с ужасна хрема (недопустимо!) отказа да напише причините за отказа, устно ни бе съобщено, че липсват свободни места. С цялата си наглост ме накара да се кача при завеждащия отделението да напише тя да напише причината за отказа. След скандал прозвъни няколко болници и уж намери свободно място за детето. Не бе осигурена линейка за транспортиране, а издадено само направление за хоспитализация. За щастие и благодарение на изключително съвестен лекар нещата се уредиха ОК за нас, но проблемът здравеопазване е голям. Не мога да остана безучастен след като на следващия ден прочетох как майка, родила в леген детето си и избягала от болницата, била върната там на сила и лекувана. Недоумявам как за едни няма места, а когато следва да се точи здравната каса места се намират(да става въпрос за различни случаи). Желанието ми винаги е било да чета все по-рядко случаи като този в тази статия.

Няма държава в света, в която медицината да е на такова ниво, че да няма смъртни случаи! Все пак да не забравяме, че лекарите лекуват болни хора! Всички ние не се възмущаваме като общество и сме търпими, когато пияни изроди на пътя избиват невинни деца, но когато действията на лекарите не са довели до спасяване на дете се нахвърляме върху тях! Сбъркана ценностна система!

Не бе, не е сбъркана. Когато някой е проявил престъпна безотговорност, трябва да си носи последствията.

И колко убийци на пътя са в затвора? Не повече от лекарите, повярвай ми!

Да твърдиш, че навсекъде имало смъртни случаи, значи всичко си било наред и по този начин да приравниш българското здравеопазване с това в белите страни, е най-малкото неинтелигентно, а също доста безочливо. Има статистика. А когато ТРИМА различни доктори, за ДВА поредни дни поставят грешна диагноза, която убива дете и ти го оправдаваш - това е безобразие!

ПРЕДИ ДА СЕ РАЗВИЕ БРОНХОПНЕВМОНИЯ,ИМА ПРЕДШЕСТВУВАЩ БРОНХИТ....Днес прочетох,че някъде имало депутат,който мислел,че хапчето от устата отивало директно във влагалището......

Едногодишно дете три дни са го подхвърляли по лекари и никой нищо не е направил. А сега се оправдават като девственици. Ето това е цялата работа.

Лекарите станаха едни комерсиални същества,които "лекуват" по gsm и само чакат пари и пак са недоволни.

Другия път не ги карайте по телефона да ви казват какво да пиете ами си размърдайте задника и идете на преглед.Това е ваше право и никой не ви е виновен, че не сте се възползвали от него.

Вместо да дремеш по форумите и да се зъбиш, по-добре се хвани да понаучиш някои полезни за теб работи.

Статията е доста тенденциозна. Само ни вкарват в разпри и излишни коментари. Лоши били лекарите, а жирналистите с винаги обективни

90% от коментиращите не са прочели и 1 ред от статията, а плюят, храчат и показват виртуални мускули на общо основание.

Трябва много тежко наказание за лекарска небрежност.Години затвор и забрана да практикува.Е да видим тогава как ще се правят на тарикати, убийците в бели престилки.Знам още два случая на приятели с предизвикана от лекарска некадърност или мързел смърт, напълно сгрешена диагноза.Татко ми чакахме 2 часа линейка, за да са сигурни че скоро ще им звъннем че вече е пояинал и така и стана.

ТИ СИ ЗА ЛУДНИЦА БЕ! НА МОМЕНТА! ЗА СПЕШНО ВЪДВОРЯВАНЕ !

"Педиатърката обжалва санкцията..." Срам за Вас, д-р Илиева! Имате вина за смъртта на дете.

Срам за вас, че не сте прочели статията, госпожо! Голям срам! Ако бяхте прочели, щяхте да разберете, че точно тази няма вина и е реагирала адекватно.

Как се определи цената на детенцето за 2000 лв? Не трябва ли да се отнемат лекарските права на педиаторката? Може и друго дете да си отиде.

жалко за детето. Но да го заведеш в 23.30 ч. на лекар значи СИ ЧАКАЛ СЪВСЕМ ДА СЕ ВЛОШИ. Пневмония не се хваща и проявата за 10 минути. Този тъжен изход в такъв случай е предполагаем.

Три поредни дни детето е водено на лекар. Поне да беше прочела статията. А при малките децата нещата бързо се влошават.

Ти явно не си дочел статията, но бързаш да си изкараш парите. Не четеш ли, че два дни по-рано детето е водено на лекар

Гражданко, четете внимателно цялата статия, а не само заглавието. Детето е прегледано предния ден на два пъти от д-р Веселина Дундекова и след това е направена консултация с дежурния лекар в Клиниката по Педиатрия. Така че това не е една, а 3(три) лекарски грешки, от трима доктори, които поради некадърност са убили дете!

абе май няма да е случайно, че циганите ги бият....

Ами пожелавам ти докато си на работа да те пребият една рода цигани. Все ще има за какво да те бият. Може да не бият и просто защото са пияни и агресивни без ти да имаш вина.После ела да коментираш пак!

Мен няма да ме бият никога!!! Защото не свеждам глава. Поне двама трима ще ги пратя при Свети Петър. А ти пак се жалвай по форумите.

Лекарите имат вина със сигурност, но имат най-малка вина по веригата. Виновни са тези, които са позволили да има 1 милион души неплащащи здравни осигуровки. Виновни са тези, които са позволили да има близо един милион държавни служители, на които държавата им плаща осигуровките. Виновни са тези, които позволяват Здравната каса да се източва по знайни и незнайни методи. Виновни са тези, които позволяват лекари да завършват с 3.00 в дипломата си, и после да лекуват. Виновни са тези, които са позволили при голяма част от лекарите да е такава мизерия, че просто да бягат зад граница. РЕЗУЛТАТ? Резултатът е, че читави лекари просто НЯМА в България. Който лекар е бил читав, той е зад граница. Няма лекари, няма сестри, няма дори и санитари. И виновни сме ВСИЧКИ НИЕ, че сме позволили това да се случи. За това и го отнасяме когато трябва да идем на лекар, но за съжаление го отнасят и децата ни.

Какво общо има всичко, което казваш, с лекарската грешка или нехайство. Навремето лекарските заплати бяха по-малки от тези на квалифициран работник, но лекарите бяха далеч по-отговорни. Сега имат много повече възможности да се оправдават и свободата да манипулират населението с витиевати софизми. И най-големият коз на доктора е: като не сте доволни от мен, ще отида в чужбна и няма да има кой да ви лекува. И какво става в случая - лекарката обжалва глобата от 2 000 лв. /колкото струва човешкият живот у нас!/, защото изобщо не чувства никаква вина!

Ти, драги, нищо не разбираш от проблема. Когато е станало така, че добрите лекари са в чужбина, а тука са останали тройкаджиите, нормално е да има повече лекарски грешки. Нормално е да не те лекуват добре. Няма какво да сравняваш с байтошово време - тогава малко хора можеха да идат в чужбина. И въпреки по-малките си заплати тогава, лекарите можеха да живеят нормално. Сега няма как да взимаш 800-1000лв., да те бият цигани, да имаш възможност да емигрираш, да си добър лекар - и да стоиш тук. Няма как да стане. А относно глобата от 2000лв. - нищо не си разбрал - тя е за смъртта на детето - там разследването предстои. Прочети внимателно преди да коментираш.

Когато се е приел законът , аз не бех съгласен и не си избрах личен лекар, затова не плащам здр. осигуровки.Насила хубост нестава.

да, но пък всички по веригата крадат и не искат промяна и лекарите не искат промяна

Проблема е, че слагате гнилите ябълки редом със здравите. Когато някой лекар се е отнесъл безотговорно, редно е да си носи последствията. Но в такива случай не говорете за лекарите в множествено число, защото това е опит за бягане от персонална отговорност в случая.

Та за какво са глобили лекарката тия цървули? Заради това, че не е имало свободни легла ли? Правилно е насочила детето към друга болница и изобщо не е било нужно да има линейка. Детето е утрепано в болницата където е прието!!! Това трябва да се проверява (защото е престъпление), а не да замитат следите с някакви глобички, като хвърлят проблема от болната на здравата глава!!!

Много сте ербап всички да биете лекари, но съм сигурен, че никой от вас, дето по - долу настоявате за линч не сте спасили нито един човешки живот! Е, хубаво ще вкараме лекарите в затвора и какво ще последва по нататък? Може би вие ще лекувате, или пък ще си внесем "съветски" или западни лекари?

Ще последва, че тези, които са отвън, ще си вършат по-читаво работата - това ще последва! Защото почти всички лекари станаха търговци - само пари са им в главата! Затова абсолютно наложащо е някой от гилдията да влезе в затвора!

Ще последва това, че и нечитавите, ще си намерят друга работа, пред опасността да идат в затвора. А читави- има още тук -там някой в предпенсионна възраст и после - НАНАЙСИ, брато !

Защо никой не задава публично въпросът "А защо бият само докторите?". Няма по-отвратително отношение "лекуващ персонал - пациент" от това в българските болници. Арогантност, достигаща нива на вулгарност, никакво, дори формално уважение към човека и несъвместим с професията цинизъм!

Защото това е връх на мъжествеността за БАЛКАНЦИ И МАНГАЛЦИ!

За какви глоби говорим, когато става въпрос за живота на човек - при това детенце. Тази докторка трябва да й се вземе разрешителното за цял живот.

Горката лекарка! Глаби ли са я с почти 1/3 от месечното и възнаграждение. Как ли ще изкара сега месеца :(

В днешно време само парите са важни. Ужасни са хората, които говорят и мислят само за пари.

Антибиотиците достигат оптимални нива, за да подтиснат инфекцията на 2-4 ден в зависимост от вида антибиотик. Ако детето направи алергия от него е още по-сложно- спира се този, чака се другия да подейства- не лишавайте децата си от лекарства и лечение, лекарите не правят чудеса.

Apollony

Така е, след като в БЪЛГАРИЯ останаха само некадърници изкарали дипломите си с рушвети и преписвания. Тепърва това ни чака от "висшистите" ни.

А задавал ли си си въпроса, другите що избягаха ?Или пък- Какво ще правим , когато тук останат само некадърниците? Друг искаш ли- Как да се справим, когато в цяла една област примерно няма нито 1 специалист от дадена специалност, независимо дали е добър , или лош? Или- налага ми се спешн аоперация, обаче няма кой да ми даде упойка, щото виждаш ли те анестезиолозите са по Франция и Германия...

Колкото политици зад решетките, толкова и лекари. Започвам вече да си мечтая за Румъния.

Е как ще има като всички са от Сивата икномика ООД - политици, лекари, митничари, полицаи и т.н. и т.н.

Не забравяй, че румънците сложиха Чаушеску до стената и го разстреляха, докато "меките" българи се мазниха на бай Тошо до смъртта му, че и след това! Кой от румънците щеше да приеме в парламента да се решава критичен закон за дълга за поне 5 години напред, а премиера да се е "скатал" и се почесва между краката в кабинета си някъде?

и после трябва да идеш до пандиза, че да ти дялнат маясълите

ВЕче съм стар,получих малък инсулт,в бърза помощ в Търговище един боклук с брада каза че съм пиян 5 минути след като ме закараха и да си ходя. Добре,че от отделението слезе един съвестен лекар и веднага ме закараха на легло. Благодаря му, не му знам името - младеж с вид на битник, ама си разбираше от работата

Кой носи отговорност за смъртта на детенцето? КОЙ? КОЙ? КОЙ?

Българите сме странни хора - над 1 млн не си плащат здравните осигуровки, 60% от майките пият и пушат по време на бременността си, оставят бабите да се грижат за децата им, не водят редовно децата си на лекар, отказват ваксини и като се случи най-лошото започват да обвиняват този, който не е могъл да направи вече нищо! Разбира се, че има лекарски грешки, но когато ти докарат един вече влошен пациент вероятността да го спасят е доста намаляла!

На една година пациентите бързо се влошават.

Утре ако е твоето дете в новините, да не забравиш да напишеш същия коментар.

Не пожелавам на никого детето да е в това положение! Ако си справедлив обаче ще видиш, че има много повече случаи /за радост/, в които медиците спасяват хора и деца, понякога в безнадеждно състояние! Но тогава някак си не забелязваме лекарите, а се кръстим и продължаваме напред! Няма понятие лекарите има понятие лекарЯТ! Ние българите сме много силно в това да съдим всички около нас, а ние винаги да сме чисти като сълза!

Да, за съжаление и аз съм от майките, които оставиха дацета си на 6м. да ги гледа бабата, за да ходя на робота. Днес , като са болни пак тя ги гледа и не ходят на у-ще и детска градина. Аз и баща им трябва да работим. Работим, за да изкарваме НЯКАКВИ пари!Крайно недостатъчни. Помагаме финансово и на бабата - плащаме и от 9г. , за да ни гледа децата, за да робитим. Тя вече е пенсионер и с 160лв. пенсия не се оправя. За това ги гледа. Ние работим, тя си взима заплатата, а децата са с баба си, а не с майка си. Това е истината в 95% от случаите / ако не е баба е детегледачка!Не искам, но нямам избор.

за съжаление то ва е деиствителността в БЪлгария-но не си мислете че в другите страни(на пример аз живея в Англия) е цвете.ако не си за спешно -чакаш.. В списъците им и т.н.но поне няма корупция -а аз на пример оставих сина си на месец и поло ина баба му да го гледа за шото трябват пари да се живее нормално и трябваше да се връщам на работа.

А заради такива убитаци като тебе сме на тоя хал. Много ги разбираш нещата бе бастун! Акъл давай пред огледалото и се наври в някое село с 20 души и си плащай данъците! Айде бегай!

Може и да си прав по принцип, но коментара ти не само, че няма нищо общо със случая описан в статията, но е и обидно да го изтипосаш точно тук. Как са виновни родителите на детето, че са го оставили на бабата - ми, може да са го оставили за 1-2 дена, толкова ли е странно? И за вечни времена, обаче да са го оставили детето се е разболяло, не е като да е повяхнало от мъка по родителите. Или пък ще обвиниш бабата? От описаното жената е направила каквото е могла - три пъти, ТРИ пъти е ходила в болницата да иска да му помогнат. Голяма трагедия, нека родителите и роднините на това детенца да имат сила в тежките дни.

Ето че ти обобщаваш! Това с ваксините, невнасянето на здр. осигуровки, пушенето и пиенето изобщо не е вярно. Поне не и за българския етнос. Можеш и сам да се досетиш за кого намеквам. Лекари има читави, но има и доста некадърни.

И има наглостта да обжалва???!!!

Ами да вземе да се обеси ли, бе идиот ? Къде по-точно виждаш вината и ?

Не, просто достойно да си понесе жалката глоба... ( Апропо - идиот може да викаш на този, който те е създал )

Ми след такава некадърност и отношение към пациентите си това ще е най-правилното решение. Явно провален професионален живот.

Не мога да приема по никакъв начин безотговорността към едно дете. :(