ЦИК наложи 3 глоби на Местан за агитация на турски език

Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи 4 глоби за агитация на чужд език на ДПС. ЦИК сезира прокуратурата за изказвания на Хюсеин Хафъзов.

Обратно в новината

Коментари - ЦИК наложи 3 глоби на Местан за агитация на турски език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези вагабонти ги създадохте вие българите.

nie nyamame botev,levski-rakovski.imame HUSEYIN,DOGAN i MESTAN,.

отбиха номера и сега Местан сръчно и мноого интелигентно ще си го премести в другият крачол!

Браво на ЦИК! Сега е интерсно какви ще са присъдите на заловените в опит за даване подкуп за да се гласува за определена партия. Ако тези присъди са достатъчно високи, може би следващите избори ще са по-малко корумпирани

Ще му накривят капата с 6000 лв. Кой знае колко пари са се изсипали да плащат на гласоподаватели, та с 6 хиляди ще го уплашат. А пък тоя с 200-те лева, да не говорим.

Г-н Местан най-демонстративно показва на всички, че е над законите в държавата. Това е народен представител, който трябва да бъде пример за гражданите в страната ни. Но как, да не говори на майчиния си език с избиратели си. Ако говори на български език, а всички знаем, че обича да демонстрира уменията си да борави с богатия си речник рискува да не бъде разбран от електората си, който в голямата си част е необразован.

Aз cъм българче.. 1клас ..Извинявай ?????????

Браво Местане- Браво ДПС

Този Хафъзов е с български паспорт, нали?! Защо не го лови закона, дори да е говорил в Турция? Този човек трябва да бъде ОСЪДЕН!

Освен това, относно изказвания на Хафъзов, които могат да се тълкуват като призив за национално и етническо противопоставяне, ЦИК ще сезира прокуратурата. И после Местан пищи , че имало ксенофобски,националистически и фашистки партии в парламента. Местане , как може да избирате за депутати такива необразовани изроди като Хафъзов.Ами той е само с първа сигнална система.

Доган и Местан са много хитри. Това, че Местан говори на турски значи, че въобще не му пука за законите на България, които много добре знае. Какво имат на ум тези турци наглеци?

Ако пламнат балканите ще стане най-страшното и колкото и да не ни се иска - ще има само една държава и тя ще се казва Турция. Няма нито ние нито гърците да оцелеем.

Такава простотия може да изръси само един резняк!Ти си пълен глупак!

Пламне ли конфликт, турците ще ги е страх да не се отцепи част от територията им. Май 1/3 там са кюрди. Тях трябва да ги е страх повече от нас. Освен това ако нямахме кретени като сегашният министър на отбраната и Плевньо, Русия щеше да ни помогне. НАТО едва ли.

ЦИК сезира прокуратурата за изказвания на Хюсеин Хафъзов. Гледах преизборната агитация в Турция на този "примат"/да ме извини примата че го обиждам/. Там той говореше за обичта си към неговата родина Турция, и съвсем ясно отправяше етнически заплахи. Ако бяхме демократична държава на този селяндур, който се турчее, трябваше директно да му вземат българското гражданство и да го експулсират в Турция- неговата родина.

Защото няма държава и държавност на тази територия,затова не се налагат моментални крути мерки срещу това неграмотно нищожество Хафъзов!То всичко започва от правната ни система,корумпирана и бездейна!ДПС добре знаят,че няма кой да ги санкционира и затова си веят байряка безнаказано!А това е стимулиране на анархията и беззаконието в лицето на държавата!Разграден двор без стопани!

Когато някой си върши добре работата явно те дразни....

В тази държава си има закони бе резняк!След като не спазваш основния закон,ти си престъпник и не глоби,а директно зад решетките е решението на проблема!

Българийо, мразя те, срам ме е че съм българин. Ти си безкрайно скапана държава, пълна с идиоти и катили. Радвам се че, изчезваш, и дано по-скоро изтечеш в канала на. Историята

Лошо ! Дори и така да стане-пак ще бъдем заедно,защото вашето племе отдааааавна е там .

Умрииии, сбогомм......

Ами оди си в Индия бе твоята м..а!Защо ни цапаш държавата червей мръсен!

Когато ти си ходиш в средна Азия тогава и аз ще си ходя

ЦИК наложи 3 глоби на Местан за агитация на турски език Пред ЦИК Местан обяснил че е мислел че се намира в Турция и затова е говорил на майчин език.

Aре стига сте чесали езици за Tурция,за тия които имат способността да виждат по-далеч от носа си е ясно едно..,че .......кучета ги яли...както е казал чърчил за сърбия и българия-"това са две кравешки лайна през които е минала каруцата на историята"...стига ви толкова..

Абе мираж, ама друг път! Особено в сравнение с нашата "икономика" - минималната заплата в Турция е няколко пъти по-голяма от тази в България. Дори в прословутия ти Анадол, и в прословутия ти Диарбекир, и в най-затънтеното село заплатата им е по-голяма от заплатата на някой който работи в София! Няма какво да си говорим...

Тези глупости за заплатите в турция ги говори на моя малкия глупако!И ние сме ходили по Турция и имаме познати там!Ние знаем каква е действителността неграмотнико!

В Холандия бях на квартира с един българин.Ядосал се човекът и тегли майните на всичко турско.Вместо да се ядосвам стана ми смешно и го попитах,при кого е на работа-при турците,при кого е на квартира-при турците,от коя банка си изпраща спечелените гулдени-от турската,като за 4000дм взимаха 28дм.за сравнение с другите банки при 4000дм удържаха 400дм.Питам аз сега обикновения българин защо е тази омраза към турчина.

Драги Роко, Не си разбрал правилно. Повечето от Българите нямат нищо против Турски говорещите мюсюлмани в БГ. Работил съм ,служил съм в казармата , познавам доста такива обикновени хора и нямам нищо против тях ,тяхната религия и език. Но когато стане на въпрос за поведението на големците от т.н. ДПС и тяхната ОТКРОВЕНО ПРОТИВОБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.... вече е съвсем "друга бира"!

Няма омраза към турците.Защо като има толкова българи в Турция българският не стане официален език в техни избори пита....Защо , тогава, тук трябва да се проповядва на турски. Турците са добри хора и това е беззпорно.Поддържат се и в чужбина, което е похвално, но откъде накъде техният език ще се използва в България?

Ейвала шопе.Те османлиите ги пазиха векове но европейците ще ги заличат

Седя си в Радисън, в градината, пия си кафето, споделям сладки приказки с пребогатите ми европейски приятели и се чудя, защо скъпите ми съграждани, защо българите се превъзбуждат от толкова естетически уродливи, притеснително парфюмирани и със смайващо дисонансно поведение индивиди, от дебрите на Азия?

Проблема с ДПС и това дали са етническа партия е разглеждан още в началото на 90-те години от Конституционния съд в 5 членен състав като изхода от гласуването е бил 2 на 2 и един въздържал се! Тъй като един казус разглеждан веднъж от Конституционния съд и същия е излезнал с решение, след това неможе да се разглежда втори път! Гнусотията ДПС е проектирана много отдавна от продажни "Българи" и анти патриоти. Като се га заради тях страда цялото съвкупно Българско население. За това на ДПС неим пука от думата етническа партия!

Да, но във всеки един момент в определен вид съдебни дела всеки може да се позове на прякото действие на конституционните норми и може да се окаже, че и по-долустоящ съд може да даде друг изход по "казуса"

Нека сега турското население да си отиде към Турция с референдум...как ще гласувате тогава плиткоумни русофилски изчадия? Aнадънму?

То да е само това! Агитация на турски, имамско дело в Пазарджик , терор от цигански сватби в Бургас, нагли телефонни измамници, кражби, цели къщи разграбени в малки села и вилни зони, пребити и убивани възрастни безпомощни хора, бой между цигански кланове, наглост безподобна от неграмотни, турчеещи се и не, от мутри, от политици, "бежанци"..., за катастрофите да не говорим, може да допълвате! И на този фон искаме българката да ражда и отглежда деца!? Трябва, задължително е, но кой ще ги защити от тази реалност в България? Или един ден те да си вдигнат багажа и да напуснат възрастните си родители и Родината, която е мащеха за българите! Ужас някакъв, отвсякъде...

ДПС е партия, създадена от БКП по време на найното излизане в нелегалност! Доган е висш кадър на ДС и като такъв, той се ползва с върховни привилегии по време на цялата псевдо-демокрация, като по този начин има възможност да оперира с поверителни информационни канали и милиони левове, откраднати от БСП по време на Жан Виденов и Петър Младенов, след това вкарани в приватизационни сделки!! Всичко това прави ДПС и Доган, важен фактор в политическите събития в България!! Спасението за България ще дойде тогава, когато тази анти-бъгарска партия и всичките еничари, които са начело на този конгломерат БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ!! Не физически-финансово!! Трябва да бъдат спряни всички финансови потоци от и към ДПС! Да бъдат създадени закони, които да криминализират подобни агитации на чужди нам езици! Да бъдат мачкани по всякой законен начин всички изроди милеещи за тази анти-българска организация!! И това трябва да е най-важното, което трябва да направи ГЕРБ!! Веднъж завинаги да бъде унищожен този пагубен за България, комунистическо-еничарски тумор, наречен ДПС!

Я не сакам да съм добре,я сакам на вуте да му е зле,,.Те това е българската злоба.Аз нищо не правя за да съм добре,но злобея и срещу другите...

Когато десет души правят нещо ,а един го разваля... резултат няма!

Mайчиният език е турски????? Eла и си го вземи.....

Браво! Местан и компания отдавна са се превърнали в едни самозванци, които смятат, че в България трябва да имат повече права и от българите. Обаче такива глоби трябва да са само първата стъпка, защото ДПС трябва не просто да се глобява, а изобщо да се забрани. Колкото и да се опитват да излязат от имиджа си на етническа партия, привличайки в редиците си неколцина български родоотстъпници, ДПС си остава една партия на етническа и верска основа, каквито са забранени навсякъде по света. Кой знае обаче защо в България съществува тази партия!?! Конституционния съд отново трябва да разгледа въпроса с ДПС и е крайно време ДПС да се забрани.

С тези си изяви ДПС отново доказва че могат да печелят само когато разделят народа. Говорят на турски за да създадат впечатлението в своите избиратели че са различни от останалите българи, че са други и трябва заедно да бъдат обединени. Това води до раздори и създава изкуствено етничско напрежение което преди не било там! Глобите са символични и служат само като барут на Местан да вика "видите ли, те не ни дават ама ни сме готови да си платим..зарад вас го правим". Глобите трябва да са по неколко милиона и при повторение да има затвор.....мисля че в футбола е така...2 пъти и червен картон. ДПС отдавна трябваше да има червен картон и да извън играта! Но уви, нямаме държава!

Българите стават все по-бедни, по-болни, по-прости, по-нещастни и все по-малко на брой.

ДПС не са българи с друга етническа принадлежност и майчин език. Те са си чисти турци, живеещи в България, дошли да конщунстват с нови средства предоставила им демокрацията сега. Може да се наричат българи за пред хората, но по сърце са си турци и винаги такива ще бъдат! На такива преди няколко века са им викали еничари.

Глоби! Само глупости правят! Трябва конфискация на цялото имущество и изгонване от България. Него и неговия господар доган. Закриване на това "движение" и не допускане на друго подобно.

Сигурно всеки вече е забелязал, че действията на която и да е партия у нас, са абсолютно противоположни на името. ДПС не прави изключение!

Местан си го мести от единия джоб в другия.

Aгитация не е на чужд език--- а на Майчин език????????????

Нопрмално, "Мой турски народе" им викаше оня другия на агитацията му в Турция.

Като ти е майчин, беж при майка ти Турция. Там си практикувай майчиния език. ТУК В БЪЛГАРИЯ САМО НА БЪЛГАРСКИ. анадънму?

Ми,говори ,,майчиният" си език,на майка си бре.

След 1-2 години ще му се извинявате , и ще бъде Герой че глобяван и преследван !

Или излизаме и ги изнасяме разпиляпвайки цялата им централа, изпращайки ги по живо по здраво на път за тяхната родина Турция, или ограбването и публичната подигравка с Българския народ от страна на ДПС ще продължи!

и на марсиански да агитира пак ще е обречен да бъде намразен от онези, които са били достатъчно прости да му повярват на глупостите.

не ми харесва предложението,никаква глоба не е достатъчна за публичното унижение на българина от този нагъл фес,не е достатъчно,искам го с ефективна присъда,за нарушаване на човешките ми права,за нарушаване на конституцията на БГ! освен това е подвел неграмотните си избиратели,че тук не е турция а се намират в България и каквото и да им е обещал тогава,няма да стане!

Мисля,че този въпрос се раздухва излишно. Бил съм в тези села и те са изцяло турски. Много хора им е трудно да говорят на български и рядко са ходили по далече от съседното село. Има по няколко българи в тези села, които отлично говорят турски. Би било наистина предизвикателство, ако това се беше случило в някой смесен район

Пука му на Местан и останалата сган,че е глобен. Трябва всеки път да се увеличава глобата с по 2 или 5 хил лева. Не всеки път наново. А най-добре е да изтрием тази смешна не бг партия от нашата Бг земя и да не се допускат други такива. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Смешно е глобата да бъде до 2000 лв. Трябва да се актуализира. И да няма толкова широки граници - от 200 до 2000. Трябва да е конкретна сума, без да се шикалкави. Примерно: - 100.000 за първи път - 500.000 за втори път - 1.000.000 лв + затвор за трети път. И тогава Хафъзов да се пъне как и срещу какво щял да се бори - малоумен тиквеник!

Бълха го е ухапала с тези глоби. Смешно и жалко.

Много важно! Той "си изпълни задачата". Няма място в нашата политика и сред нашите политици! Това трябва да е мярката.

Смешници,наложили му глоба.Та той милиони натрупа на наш гръб,та какво са за него 6000лв.Дано иде по бързо в п...ла!

България - Хърватия, всяка втора песен беше СМЪРТ ЗА ДПС - СМЪРТ ЗА ДПС; мисля, че се чу и в Норвегия :)

Предното ченге бе по-добро от сегашното ченге. Сегашното прекрачи границите и показа явно целите - подялба на България. Така, че тепърва ще има не само песни и възгласи!

ДПС е етническа партия на "българите", които говорят по-добре турски и цигански, отколкото Български език. Тази партия трябва да бъде отстранена по някакъв начин от политиката! За момента, поради липса на смелост и желание в останалите политически сили, единственият начин да се намали влиянието и е на следващите избори да гласуват повече хора, които не знаят турски и цигански, и то да гласуват за партии (без да включваме АТАКА, която подкрепя ДПС), които намерят законен начин да направят нещо по въпроса бързо и качествено.

Глоба ли? За този трябва изселване в Турция!