Предлагат удвояване на глобите при неплащане навреме

При неплатена пътна глоба след определен срок тя да се удвоява, предложи бившият шеф на КАТ Пътна полиция Алекси Стратиев, цитиран от Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат удвояване на глобите при неплащане навреме | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Испания, ако спориш с полицай - лошо . Полицаите имат ПОС терминали в които не е нужно дори ПИН да въвеждаш. Ак не платиш в срок - директен дебит от сметката ти. Ако няма пари - запор на заплата , ако нямаш официална - запор на имущество. Повече подробности не знам

На времето в "За рулем" имаше една статия на руски журналист работещ в Япония и той разказва различни случки по пътищата. Веднъж карал зад един рейс и той прави лява завой, руснака кара след него и в този момент се появява полицай и го прдеупреждава, че е разрешено само за автобуси, не го чака да направи нарушение и да последва вечния въпрос "Кво прайм ся?", а го предупреждава да не прави нарушението. Почти като у нас, нали?

Ми аз тогава предлагам разстрел за катаджия, който ми се крие на сянка или дреме в патрулката. Предлагам убиване с камъни за фуражка, която взема подкуп. Още не съм решил какво наказание да предложа за сина ти и свитата ти, която регистрира луксозни коли като баничарки, но одиране жив, поливане с бензин и запалване ми звучи добре. Ето така звучат и твоите предложения за обикновените хора. Май идва време за дебелата сопа и ходене от врата на врата по къщите на такива като теб!!!

ирония.... най тъпите и корумпирани определят цените на подкупите........

Товарете,товарете магарето то накрая или ще избяга или ще пукне.За незапалени фарове посред лято 20 лв. после ще ги правите 40 лв. и т.н.,а тези дето бият децата ни понякога и себе си и лечението им струва на държавата стотици хиляди няма сила която да ги накара да си платят е ще поживеем и ще видим къде ще му излезе краят.

Тези съвесем са издухали. Защо водачът ще е отговорен за неплатени наказания на пътниците ?

Господин Стратиев каква е глобата ако регистрираш поршета като баничарки както правеше синъти

кой ще ги глобява и ще събира глобите ,когато те самите са в нарушение? Мога да ви пратя снимки как "паркират" куки ,а ние чакаме да научат другите на правилно паркиране.

ало смукачев.... а пътниците на влака ще проверявате ли за глоби и ще отнемате ли на машиниста свидетелството? А колко дни предварително да се явят на перона пътниците за да се извърши проверката?!?

" свидетелството на водача ще бъде отнето, тъй като вече има разпоредба в закона. " за кой закон говори този и къде да се провери истина ли е това, защото е пълен абсурд някой пълнолетен да отговаря за вината на друг пълнолетен и това е прецедент в световната история!

Принципно подкрепям по-високите глоби! Но след като ГЕРБ прие 2 годишна давност на глобите, доста от хората просто няма да ги плащат 2 години и хоп, вече няма висящи глоби. Първо трябва да се махне тази давност! Второ трябва да се обърне предложението. Глобите трябва да се вдигнат двойно и който си плати глобата примерно в едномесечен срок да ползва 50% отстъпка. Пак е същото, но психологичния фактор "отстъпка 50%" си оказва ролята.

Aз предлагам КАТ да бъдат също глобявани за пътища с дупки - за всяка дупка глоба , за лоши маркировки, за замъсен асфалт с вещества намаляващи сцеплението, за завои с обратен наклон. КАТ се е превърнал в комунистически мастодонт който само смуче. Защо не се внедри английската система за регистрации? Защото ще трябва да бъдат съкратени 90% , не можем да строим демокрация с комунистически табиети.

Малоумието на фуражките не познава граници. Що за идиотско предложение. Този тъпанар не вижда ли, че и сега високите глоби не могат да се плащат. Явно всичко се прави да се пълнят джобовете на дремещите полицаи.

Неграмотници, първо оправете маркировка и поставете адекватни пътни знаци, спрямо обстановката. Подменете и тези, които са поставени преди 40 години, защото на свечеряване не се виждат. Намерете и правилното място на знака (не точно преди мястото, което искате да ограничите , намиращо се непосредствено след завой) . Така както гледате запада и тогава мислете как да увеличите глобите двойно, ако не са платени навреме. Понякога за да се предотврати ПТП , поради камък на пътя, се налага преминаване в друга лента, а полицаят ( безмозъчен ) ти пише акт за пресичане на непрекъсната линия, защото по закон не е разрешено.

Абсолютно прав си!

Трябва глоби до 7 дена да стават двойни след 14 дена тройни ,ако не ги плати отнемане на имущество или плащане когато си плащаш данъците така трябва.Не половина кретени да карат с 200км/Ч и да трепят хората по-пътя,другите наспирали по тротоарите няма място да се мине и се бият викат все едно е на баща им доло улицата само сеч за селенията няма оправяне иначе мачкай докато го изкорениш

Гледах репортаж за немската пътна полиция. Имаха POS терминал в буса, приемаха и плащане в брой. Бяха застанали на магистралата, недалеч от границата с Полша, и особено се гордееха, че така, с POS терминала, глобените шофьори не напускат страната преди да са си платили глобата.

Не говори за екстра работа и полагане на допълнителни сили. Важното е да протестират за заплатки.

Така е! И не само в Германия! И полицаите знаят езици, учтиви са и никога не те стресират първо с глоба! Винаги питат за проблема.

И после се чудим защо хората се избиват по улиците и от къде тази агресия. Ами сори, ама то с такива нередности и мизерии, кой няма да е с високо кръвно. Защо не се вземете в ръце, как може толкова некомпетни хора да са на такива постове. Това ли е решението на всеки проблем- данъци, такси, глоби??!?!?!?!? Колко народ се изучи в чужбина и знаят как РАБОТИ системата в НОРМАЛНИТЕ страни! Не ми казвайте, че това са най-умите и кадърни хора в цяла България! То бива бива крадене до пръсване, ама тези пари на оня свят няма да можете да ги харчите! Направете поне едно ДОБРО за НАРОДА СИ, ЗА ДЪРЖАВАТА СИ! Защо живеете бе??? Човек е Човек когато ГРАДИ! Иначе сте по-нисши и от животните!

глобите са в компютър,свързан с бензиностанциите. Който има глоба, не зарежда бензин. Глобите не се плащат на бензиностанциите, а в техния КАТ. Това работи безотказно вече 20г.

Го може това - бивш, неработещ официално в системата чиновник да влияе и да се опитва да променя закони! Благодарим му за вярната служба, но сега да си гледа въдицата или там чифтето ако ходи на лов, а и внуците, вместо още да е така активен. Тук само вдигат двойно, тройно и драстично каквото падне на хартия и е само за определена част от обществото. Другата - нея не я лови, тя е с особен статус, смес от страх, връзки и страхотни икономически интереси, така че, мили хора, гответе се след скромното лято и безплатен тен да ни почернят пак живота.

Той просто не може да спре да пръска мозък! Впрочем такива като него са виновни за състоянието на нещата към днешна дата!

Някак тихо и без особено продължение отминаха резултатите ( единични и кампанийни) от проверките на Вътрешен контрол в МВР с прикрит автомобил, когато се установи, че всички освен един патрул от служители на КАТ са приели подкуп от ползвания автомобил с румънска регистрация. Защо тези проверки не са ежеседмични и защо санкциите не са същито толкова брутални спрямо корупцията в КАТ?

Защо гледате към запада само когато трябва да лапате пари? Защо не погледнете когато трябва да давате сносни заплати и социални помощи на безработните.

Къф е тоя дето постоянно му пробутват мнението

Ще кове закони и той, завалията...

Така и не разбрах каква е отговорността на тези, които приемат тия малоумия, а се оказва че са по-скоро вредни от колкото полезни.

Кат управлява държавицата. По-точно държавно образование. Глоби, такси, лихви, данъци! Май не са чули приказката за султана. Вече масово минаваме от към циганската стана. НЯМАМЕ ПАРИ, НЯМАМЕ СЪБСТВЕНОСТ, НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ БЕ!

А удвоени зааплати за неплащане на време кога?

Не шофирам, но някой знае ли къде отиват парите от тези глоби? Изобщо в 21 век сме, а защо нямаме повече системи в които всеки гражданин да вижда как се разпределят средствата на България? Ест. знам отговора, но вече технологиите толкова навлезнаха, време е да ги използваме.

Нагли ставате вече с тези глоби долни ГЕРБЕРАСИ, що не вземете да оправите пътищата, пък тогава да сънувате глоби пък и двойни при това.

Този е лобист на катаджийския рекет - долна утрепка. Ами защо премахнахте сайта, в който всеки електронно може да си провери дали има глоба и в какакъв размер? Не бил за слагане на ПОС терминали в полицейските коли - ало безотчетни пари ли искаш? Катаджиите трябва да сигнализират за опасни дупки на пътя и къде липсват знаци, капаци на шахти - нали безопасността е на първо място или само мислим как да вземем едни пари от хората без нищо да свършим, рекет на пътя в действие - ами така е нали Боко и Чоко теглиха големите заеми, сега глоби и нови данъци и по-високи цени на тока за хората.

В цяла европа има табели, които те предупреждават, че влизаш в зона на наблюдение и засичане на скоростта, но навсякъде има табели каква трябва да бъде. Тук в България, и по-точно в София има безброй места на които може да хвърляш боб за да знаеш каква е скоростта. Гледаш магистрала ама не. Не била минала актуване и айде отиваш на кино. Направете условията да се пътува и ТОГАВА налагйте глоби, а не да се чудите как да взимате на хората парите.

Г-н Стратиев, първо направете така, че човек да може да си провери във вашия сайт какви глоби има. После направете така, че след като съм си платил глобата, веднага да отпада от системата ви ! В сегашната ситуация трудно можеш да разбереш дали имаш някаква глоба, ако не са те спрели и написали акт. После, след като я платиш, доста време не ти опада от системата на КАТ и като те спрат си ти излиза, че имаш глоба. При последнто ми спиране, катаджията ме "посъветва" да си нося квитанцията от банката, за да не ми вземели книжката. Пълна пародия ! . . . а заключението на началника, че катаджиите не били касиери . . . май важи само ако не прибират парите за себе си и съответно процент за лапачите като вас !

Да се дава ежеседмичен отчет за събраните средства и разходваните суми !!! С възможност за граждански контрол на разходите!!!! Иначе ще ме намерят, ама в шестък

А как да разберем кога глобата ни е излязла като с месеци се влачим да презаверяваме актове?! Айде моля всичко да ни стане европейско и тогава да мислим за драстични санкции. Тия "бонус" наказания с висенето после как ще ни ги приспаднат?!

Тези вече се надпреварват кой по-голяма простотия да измисли. Мутрата паркира на пешеходна пътека, катаджията с ръце на зад-ика стои и пази колата. Това го даваха и по тв. Пред цигани и мутри се гънат като червеи, ама видят ли някой сиромах с вехт таралясник са мнооого стриктни.

не си плащам глобите защот парите от глоби изчезват незнайно къде,ако отиваха за нещо полезно бих платил ,но нямам никакво желание да хвърлям пари за да си палнят гушките разни хрантутници !!!!

аз предлагам на милиционерите от кат да им намалят заплатите наполовина ,затова че са прости и корумпирани !

КОНФИСКУВАЙТЕ АВТОМОБИЛИТЕ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ... ТЕ СЕ ДУЯТ НАЙ-МНОГО ....

Sm3hurk0

Абе, Дърт Келеш..... Помоли ББ да направи и електронна система, в която като въведа името или ЕГН и да ми съобщава, какви са задълженията на пасажера. По тая келешка логика, таксиметровите шофьори ще трябва да не возят никой или да рискуват да понесат пасивите на пътника.

на тоя образ защо не му бият 2 чимбера да се освести, прост милиционер се опитва да мисли!!!!!

Писна ми от такива "експерти" по безопасността, които са бивши началници на КАТ. Нали при тях като началници, отговарящи за тая сфера се е влошавала статистиката на катастрофи, пострадали и т.н.Всички са или уволнени, или принудени да напуснат доброзорлем и после почват да дават акъл. Ами да бяхте прилагали тоя акъл докато началствахте!

Този бивш шеф на КАТ е много вреден човек. Той научи пътните полицаи да стоят в канцеларии и по кафенета вместо да контролират движението по пътищата за което са назначени. Вместо да застави служителите си да работят ефективно на пътя, той измисляше и продължава да измисля нови и още по-нови глоби и други санкции за водачите на МПС, като по този първобитен начин мисли, че ще всее страх в недисциплираните водачи на МПС и ще намали катастрофите и жертвите от ПТП. Нищо подобно не се случва. След въвеждането на всяка нова санкция и глоба, ПТП-тата с летарен край се увеличават, за да достигнат само днес 09.07.17г. 3-ма убити и 35 ранени, 4-5 от които с опастност за живота. Това е резултата от глупавото ръководене на КАТ през последните 10-тина години. Купуване на камери, увеличаване до неузнаваемост и непоносимост на глобите и друти санкции и почти никакъв ефективен контрол на движението попътищата.

Sm3hurk0

Всички институции дружно ще навиват ръцете на народа..... А може ли да не*бавам, когато ми махат с палка и да се правя, че не съм ги видял ? Искам да ме спират с насочен пистолет в челото и да видим, на кой ще му излезе късмета..... А да Ви и харантутляците.... парите не могат да си съберат, ама голям го вадят....

Бо Бо

Симбиозата е в цялата държавна машина - политиците търсят всячески пари без елемнтарна обосновка и чрез схеми ги изнасят навън, като в мутренските времена от 90-те.

да ми вземат уя за камшик. ако закъснеят ще ми трябват 2 уя за да ги удовлетворя !

е па тоя е изкуфял старец - да се прибира и ляга в дървеното легло

Господин Стратиев каква е глобата ако регистрираш поршета като баничарки както правеше синъти

МВР отдавна трябваше да арестува виновните длъжностни лциа вкл нагло корумпирани депутати министри и други харчещи хиляди милиони ограбени от народа за покупка и монтаж на нагло престъпни тежко терористични техники вкл камери. Не остана неповредено дете в училища и градини от МВР терор камери аман от терористи на власт//

И на НАП и НОИ моля.............