Референдум: Парламентът ще има да работи и по трите въпроса

Участниците в националния референдум вчера удържат мощно "Да" и по трите въпроса. В това няма съмнение, след като ЦИК обяви най-новите си предварителни данни.

Обратно в новината

Коментари - Референдум: Парламентът ще има да работи и по трите въпроса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...и сега в народното събрание отменят всички 3 точки ... иии, готово, защото ако не греша депутатите трябва да приемат резултатите от референдума с гласуване!!! Искам атентат, НЕ РЕФЕРНДУМ Да се пусне въпрос "Искате ли да има атентат срещу Народното събрание", гаранция, че всички ще гласуват ДААААА! ;) Лека нощ!

Да, въпроса дали референдума е валиден, оставаме на съзнанието на ЦИК . Но, като гледаме как размутават торбите с бюлетините, като нищо ще "забравят" да преброят няколко торби и референдума няма да се приложи задължително!

Ако броя на гласувалите не надхвърли този от 2015 год! Защото , нали, тогава гласуването НЕ БЕШЕ задължително и гласували 3 мил. и 500 хиляди, а сега е задължително, па гласували 3 милиона!Това, българина е много странно животно - когато го задължаваш да направи нещо, то прави напук!

Чалгун изпълни комунистическата поръчка частично. Комунистите които все повече западат много искат мажоритарния вот да ги бетонира като втора партия. Ако бяха прдложили те регерендума и 20 процемта нямаше да постигнат и използваха старото протеже Чалгун , който им докара 35 процента . Обаче не стига да стане закон и затова вариант 2- Чалгун в политиката като патерица.

А комунистите ли искат 1 лев на глас за партийни субсидии? Пак ли те искат 120 дупедати?

Разчет: ако гласувалите с "ДА" от участвали 2150614 са 50,1 % то съответства на гласували 4292642 гласоподаватели или с 741642 по-вече от необходимите . Това значи ,че решението на референдума става веднага закон и няма защо да се занимава парламента с него . за останалите два въпроса е аналогично, Матиматиците и социолозите да си кажат мнението .

Закона за референдумите /"закон за допитване до народа/ Много специалисти по конституционно право се навъдихте!

Какво се притеснявате. По-лошо от това, което е в момента няма да стане. Ей, крокодила Гена ще ни става президент (с малко п)

Дали ако смисълът на въпросите беше обърнат, т.е. вместо с ДА да трябваше да се отговаря с НЕ , нямаше ли резултатът да е същия.

Нема на къде ще работят и оро ще играят.

Олигархията в лицето на чуждите корпорации и НПО-та хвърля шапки във въздуха - при мажоритарна система и 1 лев субсидия само нейните кандидати ще са в парламента. Малките партии ще го гледат отдалече. Народът ще е представен мощно от ГЕРБ, БСП и ДПС.

Много подценяваш народа. Човек ще има възможност да избира. Сега няма възможност да определя, кои да са депутатите, а ги определят по 10 души въс всяка партия. Сега самите олигарси притежават партиите, а така наречените малки партии, са просто придатък към големите. Ако положението беше хубаво или се развиваше в положителна посока, нямаше да има толкова хора да гласуват със "да"

Виж какво стана вчера-на балотаж отиват ДВАМА! Познай от кои партии. След неделя ще остане ЕДИН! Ами СЪЩОТО е с мажоритарната система! Не го разбрахте и това си е!!! /И не ги посочваш ти.Посочените от теб ги огсвиркват тези с поддръжка от големите партии/...

На бас, че депутатите няма да се съобразят с гласа на народа, с резултатите от референдума въпреки че активността е по-голяма от тази през 2015 г. и далеч над 50% са дали отговор "ДА". Дали депутатите са над народа, дали могат да правят каквото си пожелаят без да се съобразят с волята на милиони българи.

Ако някой си мисли че ще се съобразят с народа да ходи веднага на лекар.

продължавам да не разбирам как може да има хора, които твърдят, че въпросите на Шоуто били разклащали политическата система, статукво и биели по интересите на мафията???? Че то - по-внимателният прочит на въпросите и 10 минути размисъл ясно показват, че тея питания са добре дошли за ББ (в частност) и не се учудвам, че искаше даже референдумът да е по-рано, а не да чака до есента. Истината е, че ББ не бързаше да хвърля оставка, щото не беше сигурно дали референдумът ще е задължителен или не. А не заради загубените президентски избори. Макар, че може да се спори доколко Радев е негов кандидат, а не на БСП. Слави е бизнесмен - със сигурност е взел бая пари за такова вдигане на топката за воле. Баце ви Боко ще вкара и ще падне за дузпа с едно движение.

Ако ББ има полза от референдума мислиш ли, че нямаше охотно да го рекламира??? Мислиш ли, че щяха да гласуват за изключване на камерите и че не е необходимо бюлетината за референдума да са с печат??? Имайте предвид, че откакто е дошла така наречената демокрация нашите политици имат консенсус само и единствено когато им се застрашават техните "благинки"... и сега е така...

не се напъвай да разбираш като не ти се оттадава, ...

" Мнооого си тъп бе Сашеее"

А бате Слави, носителят на чалгата до вчера беше с мутрите и от днес изведнъж са загрижи за България. Винаги съм се чудил кой му гледа изтърканото предаване бъкащо с простотии. Е отговорът дойде от референдума.

Тъпан*р смотан, аз не гледам Слави от години и повечето хора предполагам. Гласуваше се за ВЪПРОСИТЕ, а не за това КОЙ ги е лансирал. Ма отде толкоз акъл! Аз пък все се чудя що ли все сме зле, ама ти ми даваш отговора. Прав е бил Ботев, много прав.

че то същото, но с много по-голяма сила се отнася и за Боко....!

ЯВНО 3.5 МЛН ДУШИ ГО ГЛЕДАТ

Българинът, в по-голямата си част не мисли много. Нали като обеднеят партиите и ще започнат да ги купуват както си искат. Ама ндрешко победи, ще спести 200 лева. Ееее, кой каквото сам си направи...

О, да... те сега не ги купуват както си искат... колкото и пари да им се дават пак ще ги купуват вярвай ми... човешката лакомия няма граници...

без-ти съзнаваш ли какви глупости пишеш-партиите щели да обеднеят,ами давйте им милиони левове ,пък те стях си купуват избиратели -ЦИГАНИ!Прост народ - с лаба държава!

Повечето хора тук ругаят референдума.Колко лошо щяло да стане за партиите, за хората и т.н. Но при сегашното "хубаво"положение България е на последно място в Европа/не в ЕС/ по всички показатели-образование,наука,здравеопазване ,стандарт на живот. Е колко по лошо да стане. Габон,ЮАР, МАРОКО, Алжир ,Танзания и други са с по висок стандарт на живот от нас.

Това са платени тролчета... те са не повече от 10 човека с по 10-15 различни регистрации... не ги вземай "насериозно"...

А стига бе. Децата като кашлят се притесняваш нали? Ама веднага ли се впускаш на първия антибиотик? Ако да - не се учудвам, че се хващаш на фактора нещо да се промени. Промяна и мерки не значи подобрение. Далеч, далеч не.

А ако седнат да посмятат субсидиите на партиите ? 1. ГЕРБ, 48 млн 2. БСП, 23 млн лв. 3. ДПС - 22 млн. лв. 4. РБ - 13 млн лв. 5. ПФ - 11 млн. 6. ББЦ - 8,5 млн. (бюреци) 7. АТАКА - 6,6 млн. 8. АБВ - 6,2 млн. 9. Движение 21 - 1,8 млн. 10. "Глас народен" - 1,7 млн. ГРЕШНИ ПАРИ са това .... не ги заслужават политиците ни, особено в тази беднотия и мизерия, която цари в България! Цари точно заради същите тези политици ...

Общо 140 МИЛИОНА. БАЛАМИ ГАСУВАЙТЕ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГЛАСУВАТЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ МИЛИОНЧЕТА. ХА-ХА!

Вече наистина не издържам на постоянно обърканите ви статии и разменена информация, недовършени изречения. Ебати медията загубена сте вие. Оправете си данните за втория въпрос от референдума. Скоро наистина ще престана да влизам в тоя постоянно объркан сайт.

Точно това се надява Тиквата да мине референдума , за да подаде оставка и на мажоритарен вот да се завърне на бял кон! Ето какво стори антибългаринът Славейка Трифонова!

Абсолютно. Ще се отърве от досадни "реформатори", "патриоти" и прочие. Хора като Гоце, Калфин и прочие, може да се шмугнат, но няма да имат хора за парламентарна група.

Чувам, че патриотите щели да правят коалиция с Марешки и тогава стават номер 1?! Да видим дали ще се получи това

Мажоритарна система в БГ? Това ще е последния пирон. Не, че сега е хубаво, но при мажоритарен вот в два тура парламентът би изглеждал така: ГЕРБ - мнозинство /нищо чудно и конституционно/ +БСП +ДПС + Слави Трифонов +Христо Стоичков, Бербатов, Преслава, Кондьо, Дует Ритон и Криско

Само където има една разлика, че ДПС ще мине пред БСП

Да, не е нужно да са в тази последователност. Най-вероятно ДПС ще имат повече депутати от БСП

няма, защото Местан им отмъкна около 15-20% от електората. Нали това важи само за първите избори - после те ще се размножат... :) пък БСП електората ще се пресели на едно по-добро място.

Че то сега да не е по-различно?

По-различното е, че на теория пропорционалната система представя по-широк кръг от избиратели. От сегашния парламент биха отпаднали и РБ, и Атака, и ПФ, и АБВ в този им вид. Хубави или лоши - това е друга тема.

Егати, нямате дори въображение да си измислите ник. Не се учудвам обаче. И други липси имате в ГЕРБ и слугинажа им.

Много си далеч от истината ! 20 области вече губят ГЕРБ и ще загубят още и тогава ако са 3 сила в парламента ще си е успех.Иначе казано вървят с бодра крачка по стъпите на СДС и Костов :) Единият Генерал , а другият Командир и ще си правят лафче на по бира ;)

Пак ще си говорим

Хайде опитай се да погледнеш мааалко пред носа си...

Нещо много невалидни гласове, бе! Що ли тъй?

проверяващите имат химикалка. За да невалидизират, де, каквото трябва.

Ми да! Един Х и на другия отговор и готово.

Дебили, мнозинството бг решиха да няма задължителен вот. Също така мнозинстовто не са гласували з Да за въпросите от референдума. кога ще спре тази диктатура на малцинствата,която вече 27 години катстрофира БГ?! Малцинства гласуват и избират,малцинства паразитиран, убиват и крадат, малцинства искат бракове,и манифестират демонстрирайки представете си половата си ориентация...

Така ще е, докато булшинството не почне да гласува и да избира само!

болшинството в едно стадо е от овце. Ако пастирът не става за нищо, стадото измира. Ако бъде разпуснато, то се пръска и става лесна плячка. Болшинството управлява само при комунизма на болшевиките. Но там проблемите са други и не ми се обсъждат тук (а и е извън темата). Та, с една дума, болшинството не решава нищо с урните. Решава само като стигне до сопата.

Така ще ги нагласят нещата, че да НЕ стигне с малко... политиците няма да позволят референдума да мине... по този въпрос от всички партии има невероятен консенсус...

И да видим кое ще се изпълни, или пак само на хартия ще си останат остане? За прословутия референдум агитира една лелка ,която се нахълта във фризьорския салон да пита дали го подкрепяме. Носеше и брошури.

Добре де, да попитам: Ако са гласували необходимите 3500000 (числата са малко неточни) за да има задължителен характер референдума и от тях 51% са отговорили "ДА", значи задължителност се придава от 1785000 гласа "ДА". Ако обаче са гласували по-малко от въпросните 3500000, например 3200000, но пък 80% са казали "ДА", което е рално 2560000 гласа "ДА" - тогава няма задължителен характер? Та излиза че с 1785000 може, а с 2560000 - не. И що така?

Защото на депутатите в момента и пари под д-то

Защото политиците искат да си правят каквото си искат и си правят закони в своя полза.

Т.е. отнемат правата на суверена.

Защото така им изнася...

щото такъв е закона. Принципно, повтарям ПРИНЦИПНО трябва да има някаква спирачка на "народният вот", щото може да си правиме референдуми дето да участват минимално количество хора и да приемат всякакви правила. Но в текущият закон въпросният принцип не е реализиран по най-добрият начин, което между другото може да бъде корегирано с референдум :)

натъкмистика...сто човека ще се окаже че не са достатъчни....в тая скапана държава тия неща не се дават даром требва СОПА

...славейче...

в процентите гласували за президент и референдум дава процента на гласували роми.

"Две са условията, които законът поставя, за бъдат задължителни решенията на един референдумът. Първото е по всеки от въпросите да гласуват поне толкова хора, колкото са участвали в последните избори за Народно събрание. А второто е с "да" са гласували над половината участвали в референдума." Не случайно условията са такива. Най-интересното в цялата ситуация е, че НС гласува закони, които после пречат на суверена да взима решения, както е в случая на референдума. Тези закони пазят статуквото от промени. Но когато става въпрос за другите избори, които не са референдум, там и 10% да гласуват всичко е легитимно.

еми има резон. Утре електората на дпс ще направят референдум да приемем исляма и все ще съберат 10%...

Подобни неща могат ясно да се дефинират с различни изисквания за референдуми с различни цели. Забравяш, че щом в случая става въпрос за закони, които могат да се променят от НС, то ДПС може да ги промени, когато е на власт. Тези неща не са записани в Конституцията, а и освен това в конституцията пише следното: "Чл. 153. Народното събрание може да изменя и допълва всички разпоредби на Конституцията с изключение на тези, предоставени в правомощията на Великото Народно събрание."

човек, то НС приема закони дето правят трудно живеенето на суверена ти ми говориш за вземането на решения.

Славчо вместо да се информира от интернет, да вземе да гледа филма на Бойко Василев / БНТ / за референдумите в Швейцария, чак тогава да тръгва да прави, защото там разяснителната кампания трае една година, отделно, че всеки гражданин получава материали за плюсовете и минусите. Май БНТ трябва да ни повтаря този филм всяка седмица поне по един път, белким народа го изгледа и проумее. Там се правят референдуми от 100 години, не от вчера и не по такива въпроси.

След,като -така му нареждат от север,а?!...

А8 да попитам/ КОЛКО ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖАВАТ РАЗЯСНЕНИЯТА И ДЕБАТИТЕ НА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА САЩ и колко на нашите? нАЛИ ЩОМ ЩЕ ГЛЕДАМЕ В ПАНИЧКАТА НА ШВЕЙЦАРЦИТЕ Е ХУБАВО ДА ПОГЛЕДНЕМ И В ДРУГИ ПАНИЧКИ!

Проблемът не е в конституцията, нито в законите! Проблемът е в прокуратурата и в съдебната власт! Няма ни един осъден и наказан! Това е. Румънците не си променяха конституцията но ни изпревариха защото крадливите министри там лежат по затворите а не ги уреждат на топли службички!

Да! Но от политическата скамейка аз не виждам НИТО ЕДИН, който би се осмелил да промени прокуратурата и съдебната власт. Нещо повече. Тази власт се контролира от Пеевски и ДПС най-вече с извънзаконови средства. Малко са хората, които биха отишли на престрелка с молив в ръката!

Нищо! Хората гласуваха за Радев, подкрепен от БСП и ДПС. Познайте какви ще са съдиите от Президентската квота.

И триете власти са свързани. Изпълнителната власт държи законодателната. А съдебната се контролира от закони.

На втория въпрос: "Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите", с "Да" са отговорили 6,84 на сто, с "Не" - 26,22 на сто и без еднозначен отговор са 9,47 на сто. С ДА НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО СА ПОВЕЧЕ.ПОНЕ НА ТОЗИ ОТГОВОРИХ С ДА И СЛЕДИХ ЧЕ ДОСТА СА ОТГОВОРИЛИ С ДА .ОСТАНАЛИТЕ СА ПЪЛНИ ТЪПАЦИ ДА ИСКАТ МАЖОРИТАРНО.

хилядите разяснения да не се участва в поредния капан на путлерастката мафия и да не пускаш референдумна бюлетина, ти си се хванал като поредния балък.

Смятам, че грубянщината е присъща на невъзпитаните хора, но в случая се налага да ти кажа, че тъпака си ти. Гражданите имат законно право да упражняват властта си чрез референдуми. Друг е въпросът, че управляващите са против правата на гражданите.

Плондер. Това сигурно е останало от Хелоуин...

Журналистите масово са тройкаджии по математика и числата са им непонятни.

аха, та значи сега какво НС ще обсъжда - задължителното гласуване... а то сега не е ли задължително??? я да сравниме активността спрямо предните президентски избори... ООООО Изненада!!!!!

Слави вместо да се информира от интернет, да вземе да гледа филма на Бойко Василев / БНТ / за рефереендумите в Швейцария, чак тогава да тръгва да прави, защото там разяснителната кампания трае една година, отделно, че всеки гражданин получава материали за плюсовете и минусите. Май БНТ трябва да ни повтаря този филм всяка седмица поне по един път, белким народа го изгледа и проумее. Там се правят референдуми от 100 години, не от вчера и не по такива въпроси.

А ти очевидно няма никога да инициираш референдум, щот първо трябва си извадиш главата от зад*ика на политиците.

славуната бе тъпаци непоръбени ? От както е тръгнал срещу Запада, сЕ мутрите са зад гърба му.

Не приемам и няма да приема да ми вменяват задължения за нещо, което е ПРАВО по Конституция. Ако искат да задължават тогава да променят нея. Тази точка от референдума на гологлавия чалгар няма да приема НИКОГА!

Основното образование по Конституция също е както право така и задължение. И това ли не приемаш?

Той ( онзи с ник АЗ) явно не е упражнил правото си на основно образование, защото в противен случай щеше да разсъждава по-логично.

че и данъците са така. Задължително право.

А дърво де.

Конституция на РБ Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа. Пояснение:Нямат право да избират гл. прокурор, областни управители, висши съдии ит.н. (2) Организацията и редът за произвеждане на избори и референдуми се определят със закон. Пояснение: как ще си упражниш правото да избираш се определя от изборния кодекс, а не от Конституцията. В него може да пише правото на избор може да е по желание или задължително. Разбра ли?

Като си ми цитирал текстове и членове на Конституцията, хубаво си го написал, ама сам си ѝ противоречиш! "Гражданите, навършили 18......имат ПРАВО да избират държавни и местни органи...." край на цитата. Е, щом Конституцията казва че става въпрос за ПРАВО, откъде на къде някакъв избирателен закон ще подменя ОСНОВЕН закон и ще ми вменява ЗАДЪЛЖЕНИЕ???

Че кой те кара да приемаш, можеше да кажеш не. Ама сигурно не си гласувал даже, а врещиш сега.

Естествено че няма да гласувам за манипулативен референдум!

В Германия 30 % от парламенталистите се избират мажоритарно. Хипотетично е възможно, но ако бъдат заловени в корупционна схема да си носят ефективно последствията.

Май ще сме като англичаните след техния референдум. Дали си дават хората сметка мажоритерен избор, тогава чакайте, Азис и компания, разни бизнесмени, или пък само две партии, останалите да духат супата, ще бъдем непредставени. Има мажоритерни избори по света, но там нямат като нашето народно събрание, обикновено са президентски републики с двукамерни парламенти, с конгресмени избрани по смесени системи. Изобщо да направиш такъв избор без да знаеш къде те води, е страшно. За пореден път показа българския народ, че го третират като овца и си заслужава.

Може ли да обясниш, моля те, предимствата на сегашната система? Дори и едно добро свойство да изтъкнеш? Не съм забелязал да ѝ липсва нито едно от нещата, с които толкова много ни плашите. И не съм забелязал най-голямата в Европа субсидия да е предотвратила грам корупция и да е накарала някого да работи за общественото благо.

КЛИШЕТААААА! Никой не ги вярва. Лъжат с референдума. А овца си ти, не си никакъв избирател, ми си платен драскач

"Така че въпросът каква валидност има допитването засега остава отворен." - Не отворен а нагласен и то удобно нагласен на бай ЙУХ

ще направят и невъзможното за да не мине. Изборното законодателство направи всичко необходимо за да не могат десетки хиляди хора в чужбина да гласуват.

това няма нищо общо с избирателния закон, вече има решение за електронно гласуване, през 2018, това е единствения начин, защото по пощата май нямаме доверие, че можем да го правим. Иначе да се угоди на партрЕидиотите се приеха огранченията заради 40 хиляди хласа загубихме повече от половин милион...

Определено е глупаво, когато инициираш референдум на базата на някакви впечатления, взети от Интернет - в САЩ гласували мажоритарно, в Гърция - задължително, а пък в Германия плащала държавата 1 евро. Само че в комбинация се получава, че в парламента може да има САМО КУПЕНИ депутати, които и за в бъдеще ще разчитат на тези пари. :Дадена партия с 51% от гласовете могат да вземе 100% от местата в парламента. А след като и с референдум не можеш да гласуваш за промяна на Конституцията (въпросът ти ще е неконституционен и няма да се допусне) това положение ще остане още 25 години. Едно е да пееш, свириш и плюеш, друго е да мислиш.

51% си е абсолютно мнозинство. другите 49% може да са разпределени между5,10 или 15 партии и ефекта е един и същ. Нали разбираш?

51% мнозинство може да доведе до ЕДНОПАРТИЕН парламент. Това сме го играли

Така не се прави референдум. При референдум, трябва да има широка дискусия по въпросите, поне 1 месец трябва да си обсъждат и оглеждат от всички страни, всички ползи и вреди и всички последствия. Само така народа ще може да вземе правилното решение. А сега какво стана. Никакво обсъждане и народа реагира първосигнално, от омраза и много глупаво. Мажоритарния вот за парламент не е добър избор.

На човек, който не мисли, и 3 години да му обясняваш - все тая. Освен това от партията, която стои зад Слави, веднага ще му обяснят как го лъжат и колко хубаво нещо е парламентарния вот. Пат.

Бегай да спасяваш Цоцка, що дириш тука. Срам ли те е от нещо? Развяла е Копита към РБ

Жалко само, че махнаха въпроса за намаляването на броя на депутатите. Те тогава щеше да прескочи задължителната бариера по активност.

Аз, само по този въпрос исках да гласувам а те го махнаха.

vasil

Повечето европейски държави с население 5-10 милиона имат по 200-300 народни представители.Не сме някакво изключение.100-120 депутати имат страни с милион и нещо,докъм 3 млн население.Ама нали сме божем най-хитри...

Може, но техните депутати ходят с метрото на работа, а нашите на две години си купуват луксозни коли за дебелите си задници и си гласуват несъразмерно големи заплати и още куп привилегии. Така че ако са на половина, ще е по-добре и по-икономично. Ако има референдум "Заплатата на депутатите да станат минималната за странат, и да не се ползват от никакви привилегии", тогава може и 1000 депутати да бъдат, няма да има праблем.

Мажоритарен вод на депутати - бетониране на местните феодали във властта. Намаляване на субсидиите на партиите - всеки олигарх вече ще може да си купи партия, понеже тя няма на какво да разчита, за да живее. Задължителен вот - и?

Щото сега не си ги копуват. хахаха

Като ми крадеш ника, поне пиши грамотно. Пише се кУпувам.

Слави може да е всякакъв. И чалгаджия и учиндолски селянин. Но никой не може да откаже качествата на Слави, които доведоха до това, че не някакъв си партиен бонза, а той успя да предизвика референдум, от които политиците така много се пазят. Но това е само началото. Слави вече влиза в обороти и ще стигне далеч.

Не, не са качества, а много пари, които някой дава - и за ефирно време, и за клипове, и за печатна реклама. Трябва да си много сляп или заблуден

"той успя да предизвика референдум, от които политиците така много се пазят" Точно пък така зададени въпросите на този референдм политиците ни НИКАК НЕ СЕ БОЯТ! Напротив, той си беше тяхна идея и така се бетонира властта им, че вече нищо не може да ги махне от там! А народа нека си мисли, че Слави е направил нещо полезно за тях! Да, ама другия път! Особено като се знае чий проект е Трифонов и работата е съвсем ясна, колко хубаво си го набиха сами всички гласували на референдума!

Ще стигне точно там където стигна и Бареков. Въпроса за шефовете на РПУ говори колко нискоинтелигентен човек е писал всички въпроси.

Очакваме общите резултати за активността, включващи и гласувалите сред сънародниците ни в чужбина!

Алооо ДИР-а! Пак има груба грешка в статията: Относно гласувалите за втория въпрос от референдума - отговорилите с ДА определено не са 6.84%!!... Айде четете ги тези статии, преди да ги излъчвате!

Шило

Резултатите от рефгерендума са своеобразен бунт срещу наложените правила за избор! Жалко е наистина, хора като бат Сали да стават депутати с около 300 гласа, щото такъв е избирателния район, а на други да са им необходими по 5000, например.

Бат Сали пак ще влезе в Парламента. Хората искат мажоритарен вот. На практика хората гласуваха в Парламента ни да има само хора като бат Сали.

Не се знае... Хора като Бат Сали не са склонни да дават от своите пари...