Бебе гигант се роди в Деня на независимостта

Бебе с тегло 5320 грама и ръст от 56 см се е родило вчера - навръх Деня на независимостта в столичната УМБАЛ "Св. Анна".

Обратно в новината

Коментари - Бебе гигант се роди в Деня на независимостта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аферим машалла

Трябвало е да го кръстят Бойко! Да е голям, силен, умен и красив като Бойко. Тогава можеше Бойко да му стане кръстник и като порасне Бойко да го направи голям човек.

Родена съм през 1970 год. по нормален път с тегло 5,100 и 52 см. цял живот съм между 55 и 60 килограма.

А майка ти как е? Без майтап...

Благодаря, жива и здрава! Имам и сестра по-малка от мен. Престрашила се е да роди второ. Аз също имам дъщеря и син , но не с такива размери само 3,450кг.

Хубаво име - Божидар, много здраве и щастие! Честито и на таткото!

Майката на 28 г. първо раждане... браво...

Да са живи и здрави и юначето, и неговата майка! Спрете да сипете безсмислици за диабета и естествено родените едри бебета! Преди няколко години родих в същата болница по естествен път и без епидурална упойка бебе с тегло 4625 гр, 55 см. Просто в това родилно отделение, за щастие, не толерират секциото за щяло и не щяло. Освен това по време на бременността ми правиха обременяване с глюкоза и нямах данни за гестационен диабет, въпреки че лекарите се съмняваха точно защото виждаха голям плод. Едрите бебета често са генетично предопределени - и аз съм била над 4 кг, а майка ми, да е жива и здрава, няма диабет.

Ти сама го каза: "лекарите се съмняваха точно защото виждаха голям плод" Лекарите много добре знаят в какво да се съмняват и какво е вероятно, а ако сте изключение, плюйте в пазва.

Разбрахме, че сте експерт по гестационен и всякакъв диабет, затова не е необходимо под всеки коментар, който опровергава Вашето мнение, да ни убеждавате в едно и също. Да, лекарите знаят най-добре. Но също така едър плод не винаги означава диабет, както и това, че една жена е родила дребно бебе, не означава, че е застрахована от диабет.

мигрантите минават и ....

Да е живо и здраво момчето!

да е живо и здраво бебето, но маиката е родила естествено бебе колкото на 3 месеца.

Да е живо и здраво бебето, ама не е за хвалене, а за порицание. Първораждаща не трябва да се оставя да ражда нормално такова едро бебе, просто рискът от усложнения е твърде голям. Това говори, че колегите не са имали много представа какво ги чака

Няма гаранция, кои рискове са по-големи - да се роди нормално и в срок или да се направи преждевременно секцио.

Тези неща не са за твоята глава. Не си давай мнението по въпроси от които нищо не разбираш! Първо е много рисково да се роди над 5 кг без секцио и второ ако се е родило 2 седмици по-рано пак със секцио е щяло да бъде далеч по-безопасно.

Нормално тегло при новородени: Долната граница на нормалното тегло е 2500 г, а горната 4360 г за момче Преди да кажете нормално е 5 кг бебе, защото познавам здрави хора, подени 5 кг - ДА БЕ, затова го пишат в новините.

Преди години като раждах, имаше само 1 жена в отделението, която бе родила едро бебенце 4,500 кг. Направо я бяха осакатили с ръгане и късане с форцепс. Милата жена не можеше да става и да ходи. Тя каза: мисля, че бебето стана толкова едро, защото последните месеци пиех витамини за бременност. То при кравите със стимуланти и витамини се увеличава маса и млеконадой, пък при хората ли....

Стига пишете простотии . През цялата бременост пих витамини и бебето ми се роди 2850 на термин ! Аз съм родена близо 5 кила и съм здрава като бик .

Охххх, журналисти! Не ви ли е срам?! Какво е това "бебе гигант"?! Гигантизмът е заболяване, причинено от прекомерно производство на хормони на растежа, а това си е здраво детенце. Нито е за първи път, нито ще е за последен да се роди такова едричко бебе. Да е живо и здраво, пък вие мислете като пишете.

Вместо да слагате минуси напишете в Гугъл "гигантизъм" и прочетете. Наясно съм, че в статията изразът е употребен метафорично, но е напълно не на мястото си. Звучи грозно, като от жълт вестник.

Причината за раждане на толова голямо бебе е тъкмо хормоналният дисбаланс на майката, свързан с диабет. Този гестационен диабет е преходен, т.е. трае само през бременността , но е сериозна индикация, че в бъдеще може да се очаква същински диабет. Естествено, че за да стигне такъв ръст и тегло е имало излишък на растежен хормон, което е всъщност е определението за гигантизъм.

За последните десет години честотата на захарния диабет в България е нараснала четири пъти и продължава да расте. Болните вече са над 1 милион. Родилка с 5 кг. бебе преди е била просто застрашена от диабет. За тази вече е сигурно, че е болна. Скапан живот, скапана храна, скапан стрес. Много по-зле сме. При тази тенденция след още 10 г. няма да има и 1 здрав човек. Опичайте си акъла.

Да им е живо и здраво детенцето!

Така е трябва много да се внимава с храната. Има вече много хора дебели лсобено сред подрастващите. Ядат. Всякави боклуци и повечето майки не готвят сухоежбини. Та да живо и здраво бебето моята дъщеря се роди 2,650гр. На 1г. Беше 7кг. Много злояда и това не е добре

не е циганче или турче,а голямо ,хубаво българско бебе.

абе не знам колко е щастлив таткото след като 5кг бебе е изскочило през мястото където е правено. Скоро време бая луфт ще има.

ей.... много пикли от БГМАМА са се преселили тука.

Мястото се възстановява, приятелю. Липсата на мозък обаче остава до живот.

Борисов ще използва това, за да намали парите за майчинство!

Новият Ивайло, Спасителят на България!

Бебе > oт 5 кила не е за хвалене, ама щом Дир.бг са решили, така да е! :)

Що бе, ако майката е 150 кила , колко му е ! Като гледам днес какви дир-ници порят пространствата на столицата , хич не се чудя ! Да е живо и здраво детенцето и майката , също !

Диабетеца чукааа

Абе не знам кви са тея новите норми и стъкмистики но голяма част от приятлите ми моя набор (79-80) сме над 4кг, аз 4.300, единия ми приятел 5,0 а брат му 5.300 и майките нямат диабет и сме родени естествено ... тея стъкмистики сега ми се струва че ги правят да си оправдая безумито с цезаровите - оо над 4кг задължително цезарово! Имам 3 деца и 3 те се родиха над 4кг (4, 4,1, 4,3), като последните два и са момиченца. Поздрави

Двете майки с бебета над 5 кг да ходят да се прегледат, то е ясно, че няма да знаят дали имат диабет, ако не са си правили изследвания. А неоткритият диабет е много опасен, защото действа подмолно. Прочети по-надолу какво е казала ендокриноложката.

Ти иди се прегледай! Как може да си представиш, че дори в България през 21-ви век при влизане в болница не се правят елементарните кръвни изследвания?!

Еее дървени философи колкото шеш... За 35+ години от тогава дали не са се забелязали / са се прегледали?

Напълно съм съгласен! Аз съм малко по-стар, но и моя набор бяхме в тези рамки - от 4 до 5,5 кг, по две три деца в семействата на нормални хора ( чиновници, работници и др., живели в купонната система след войната. Да не говорим за бума на раждаемостта след Освобождението от "присъствието"! Да ти е живо и здраво семейството!

Да е жив и здрав Божидар! Да радва родителите си и да расте здрав, умен и щастлив! На всички изпратили зложелателни коментари - и двамата ми родители са родени с тегло над 5 кг, аз съм се родила на термина си 2.2 кг, моята дъщеричка се роди 3.3 кг - теглото е без значение. Важните неща са здравето и любовта между родителите и децата.

не мога да си представя бебе над 5 кг да го израждат по естествен път- горката жена, сигурно много се е измъчила - да са живи и здрави, дано всичко да му е наред на бебенцето

Така е, както казваш. Но виждам, че доста здрави и яки г*зове са ти писали минус, те знаят как е и сигурно им е било добре. В природата не съществуват толкова едри човешки плодове - това е болестно отклонение. Наистина вагината не е създадена да пропуска ебе над 4 кг.

Роден съм нв началото на септември с тегло 5,5 килограма и съм си съвсем нормален човек! Въпреки ръста си от над 193 см и тегло от 120 кг съм още витален в пълния смисъл на думата и сит.новете и внуците, втова число и внучките, са все едри и високи хора, но не страдаме от гигантизим! И преди е било нармално да се раждат едри, в сравнение с тези с тегло от около 3 кг и 40-50 см, бебета и това не е било никаква сензация, а хората са го приемали за нещо съвсем нормално! Ако пишещия/пишещата е със среден или под него ръст е разбираемо, но да се прави журналистическа сензация от раждането на нормално едро дете и глупост, защото това не е гигант, а нормално дете!

Когато става дума за 5 кг. бебе на едри родители е разбираемо. Но когато от хора с нормален или нисък ръст се роди такова дете - то почти винаги майката е развила диабет през бременността, а детето също има почти 100% предразположеност да развие същото заболяване + затлъстяване в зряла възраст.

Не е задължително, но има голяма вероятност за развиване на диабет от майката. Трябва да се следи.

А е трябвало да го кръстят Крали Марко!

A защо да го кръщават на един сръбски предател? Tочно този страхлив сърбин предаде четата на Kосово поле, прекарвайки турските орди през една пътека, в гръб на сърбо-българския отряд. A вече се е виждала победата... Aко не беше Mарко Лазаревич, предателят, историята на Балканите щешет да е съвсем друга. Hапълно неразбираемо е защо и българи, и сърби искат да си присвоят като национална светиня този предадател. Aз се радвам, че той е сърбин, а не българин.

Признавам си тази история не съм я чувал, Ще поровя какво има писано по случая.

Това е Новия Бойко!Бог да го поживи и да му даде стоманена десница да изтреби до крак изчадията на комуняро-сидерастията!

Sm3hurk0

Ахххх .. да ти имам и черния политически хумор... Слагам ти +, защото долавям иронията.

Родил се е новия Крали-Марко. Честито на родителите ! Съболезнования за бащата . . .

... лекарство за рак има още от 1963 г. ... виж на www . link / 2016/03/rak . html

Да е живо и здраво! Жалко обаче за жената. Това раждане, колкото и безпроблемно да изглежда сега, след години дава отражения. Не говоря наизуст, питайте жени, минали по този път.

Да, дори е изключително странно как лекарите са позволили естествено раждане - на ехограф се е виждала едрината на бебето и трябваше да вземат мерки. Ако е протекло леко, е рядко щастливо стечение, а можеше да стане мазало. Лекарите са за бой.

която съм прочела от дълго време насам. Бъдете живи и здрави,радвайте се на този богатирчо!

Бог да те благослови, Божидаре! Здраве, дълголетие, разум и сила да ти дари! Като пораснеш спаси България от всички нейни вътрешни и външни врагове!!!

Поздравления за малкия юнак и хубавото българско име, което родителите са избрали!

Аплодисменти за акушерката! Да акушираш нормално раждане на 5 кг бебе е виртуозна работа.

Жив и здрав Божидар. Да е винаги голя и силен. Майката е героиня.

Стани, стани юнак, Балкански ! Ще имаме нужда от Боримечковци!

А мама е герой...небето и се е видяло стотинка при тия килограми на бебето. Казвам го от опит...4070гр бебе родих навремето и да ви кажа...това си е цял подвиг при нормално раждане. Бъдете щастливи цялото семейство!

Да е жив и здрав малкият, КРАЛИ Божидар?

Детето е на приятелско семейство - млади и стойностни хора. Моля ви да редактирате грозните коментари, все пак новината е за бебе, нека хората сипят цинизмите и негативите на друго място.

Тъкмо, ако си добра приятелка я предупреди да си промени начина на живот навреме. Лекарите предполагам са й казали, но не пречи.

Момичето води много добър начин на живот, просто и в двата рода има много високи и големи хора. Има ген все пак, не всичко е въпрос на хранене или болест.

Националният ни празник е 3 март. 22 септември е един от официалните ни празници. Малко обща култура се иска.

Националният празник 3 март е само за русоробите! За нормалните българи това е една дата на която един поробител се заменя с друг!!

Интересна теза. Все пак след 3 март България си остава в рамките на Турската империя...

Да им е живо и здраво и голям мъж да порастне! Децата на България са най-голямото и богатство!

Да е жив и здрав Божидар. Майката да се следи за диабет.

Тези мутанти са от хрсните, пълни с хормони, хич не е на добро, не е за радост, а за мъка.

Как може да си толкова глупав и недоброжелателен?

От тъмно зелените ли е или е бяло? Щом майката е на 28 г., може и да е бяло.

Честито! Дано са я закърпили добре с голямата губерка. хе-хе

Чернобил си казва думата.

Кръстникът се роди 5,6кг и 58см. Това 77ма година. Много преди Чернобил.

Добро хранене+плюс добри гени...

Може ли да си толкова тъп(а)?! Повръща ми се от такива боклуци като теб!

Ооо дааа ,за теб важи в пълна сила:)