Състоянието на 300 от най-богатите се е увеличило с още $524 млрд.

Съвкупното състояние на 300 от най-богатите хора на планетата се е увеличило през миналата година с 524 милиарда долара до 3,7 трилиона долара.

Обратно в новината

Коментари - Състоянието на 300 от най-богатите се е увеличило с още $524 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Богатствата в развитите страни са свързани с дейности свързани с икономиката и високите технологии,а у нас с кражби,далавери,водачи на партии.Кой работи всъшност?Работещите са бедни,пенсионерите с 40 годишен стаж-супер бедни,неработилите престъпници супер богати.На това се казва Български манталитет,с цигански кючеци,робски народ,престъпно управление!!

Дневното ви напомняне, че в Америка 1% от населението притежава 40% от богатството на страната. Това не е капитализъм, това е гнусна олигархия + як лобизъм.

Или както се казва,проблема не е че не можем да нахраним бедните,трудно ни е да храним богатите!!!

Богатството на богатите се увеличава, бадните обедняват, пък вие си протестирайте против правителството, което се мъчи да направи нещо за бедните.

както винаги ДИР-ника ви пуска кьорфишеци да се джафкате, богатите изобщо не са споменати, тези са най-бедните от богатите

А колко африкнчета, азиатчета, че дори и европейчета стържат мангизи от активите на тея с постиженята, усукват хормони и генетичен материал и си правят нови африканчета, азиатчета, че дори и европейчета? Ти сигурно работиш в некоя фирма от където взимаш примерно 1000 кинта месечно, но предпочиташ фирмата да бъде закрита, защото не искаш собственика на фирмата да получава повече, отколкото ти считаш за справедливо. Споко, има изход за теб - направи си свой бизнес и плащай ти заплати!

Истината е, че фирмаджиите /особено в БГ/ дават на работниците си супер мижави заплати, за да могат те да богатеят, да си купуват скъпи коли, яхти, къщи ... Затова и разликата в стандарта става все по-голяма.

Абсолютно съм съгласен с теб, така е! Дават точно толкова, колкото някой да се 'навие'. Порочният кръг се завърта от момента в който хората се съгласят да работят за несъразмерно малко пари и ослепеят за всички възможни алтернативи.

Ами правиш фирма и ти, щом е така лесно и почваш да даваш по 4ооо,- заплати.

Ако не сте го видели да ви го кажа - разслоението води до радикализъм. Умряха национал-фашизмът, социал-фашизмът, но сега е ред на религиозният фашизъм. Факторите показват, че има идеология има и големи маси недоволни. Някой съвсем скоро ще съжалява, че е взел повече от колкото може да преглътне.

Ама глупости са написани, богати-бедни, тра ла ла . . . тея чичовци притежват активи, които ако се капитализират се оценяват на някакви си мангизи - некаква фикция. Да не мислите, че Бил може да извади 'суха пара' 78Е+12, $ да си купи примерно Луната - чушки, или пък да ги раздаде на бедните деца в Африка и Азия, ха!

И колко африканчета, азиатчета и дори европейчета умряха от глад, за да може днес да се похвалите с тези постижения?

Не ми харесва да съм на тяхното място. Мразя да карам ферари и да имам скъпя яхта. Мразя всяка жена в света да е моя. Мразя и всички останали хора да ми завиждат и да ме мразят. Не не и пак не не искам да съм толкова богато, не е честно да ме сполети такова нещастие.

състоянието на милиони голтаци се е свило под критичния минимум.

От когато се разруши двуполусния модел капиталистите започнаха да показват истинското си лице и да експолатират народите в по-голяма степен.

Абсолютно точно. Соц. системата принуждаваше западния свят към по-социална политика.

Питам се Бисеров, дали не е направил и той някой милиард, защото той не краде от вчера!

Ами така е! Дори по време на криза-а може би имено заради ния-милиардерите си увеличават богатството! Е,някои от тях,е нормално да пострадат.Системата не жали никого.Но повечето,страдат дотолкова че да загубят някой мирлиард който да възстановят следващата година... А глобализацията-в смисъла в който днес се прилага-е точно това!Да има-в крайна сметка-само милиардери и ратаи.Тук-таме,разбира се ще има и малко средна класа-тя е стената ....... Животът,с напредването на технологията,се подобри много!Това е факт.Както е факт че земевладелчеството си предаде мястото на паривладелчеството!Ако направим сравнение,ще видим че разликата между живота на обикновения човек и милиардера,е точно толкова,колкото и между крепостния селянини и земевладелеца!! И тези които защитават-или критикуват"капитализма"да не избързат с изводите и аргументите!! Теоретиците на капитализма,никъде не говорят за такъв хал!!!!! Напротив,някои от тях-като Кант-предупреждават,да се избегне точно тази ситуация,и дават насоки как да стане това! Защото както и да го погледнеш,не е много правдиво-примерно-95%от хората да живеят с 30%от парите и да плащат 80%от данъците..... Трябва да има данъчно облагане според доходите,и от един момент нататък,да не може да се притежават повече пари!Как да стане това ще кажете!!"Кадърните"милиардери няма да имат стимул да развиват икономиката...не е така..Много е лесно да се направи така че в момента в който"спреш",да започнеш да губиш-постепено-богатството си.Никой не е вечен!Най малко парите! Решението не е да няма богати хора!Решението е да няма НЕПРИЛИЧНО богати хора! Просто е срам за човечеството,да има хора които си разполагат със суми и активи,достигащи годишните бюджети на няколко многомилиони държави-взети заедно............

Едни 3000 човека в света имат повече пари от останалите 4-5 милиарда население. Милиони измират от глад и после разни лицемерни конвенции, човешки права, достоен живот, ала бала... Не се ли наядоха тия бе? Кво ще купиш с 80 милиарда дето не можеш с 8??? Скапан свят и върви към самоунищожение, един сериозен рестарт е нужен като на забил Уиндоус...

Като каза windows, защо му въртят постоянно интерфейса, от малоумен към неизползваем? За пари - да е мътилка, да иска ново обучение.

ОТВРАТИТЕЛНАТА СВЕТОВНА КРИЗА ПРЕПРАЗВА НАШИТЕ ДЖОБОВЕ И ПЪЛНИ ТЯХНИТЕ !ВСЯКА ЕДНА КРИЗА СЕ СЪЗДАВА ТОЧНО ЗА ТОВА - ДА ПОПЪЛНИ КАСИЧКИТЕ НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ! САМО ЗА 4 ГОДИНИ ОТ 1100 МИЛИАРДЕРИТЕ СА СКОЧИЛИ НА 2400 ?! С ЧИЙ ПАРИ ? НИЩО НЕ СЕ ГУБИ , ПРОСТО СМЕНЯ ПРИТЕЖАТЕЛЯ СИ ! КОЛКО МЪКА И МИЗЕРИЯ ПО СВЕТА РОДИХА И РАЖДАТ ТИЯ , НЕ НАЯДОХА ЛИ СЕ... ,ДА ИМ ЗАСЕДНЕ !!!

Винаги е било така, при подем богатите стават по-богати, бедните живеят по-спокойно, при криза богатите стават по-богати, бедните по-бедни.

Това е истинското лице на демокрацията! Един неприлично богатее на гърба на много други, закрилян от шепа управляващи, на които богатия хвърля огризки под масата! Естествено един има повече заслуги от други, но разликата в благосъстоянието е несъизмерима и е направо престъпна! Важното е че хората вече го разбират и скоро ще настъпят промените, които ще доведат и до спасяването на нашата планетата, защото ресурсите са вече на изчерпване! А дали си богат или беден - всички умираме!

Ох, знаем си, че пари при пари отиват, ама не многото при малкото, а малкото при многото...как няма да си ги увеличават!

Това е и целта на Новия световен ред. Но дали такъв ред е необходим и полезен за човешкия род?

За човешкия... не.

Вчера изнесоха между другото и фактите, че Киев разполага само с 4-5 милиардери,, докато в Москва са 120. На Киев му трябвали 150 млрд. долара да се пооправи, а Масква им отпуснала 15. Справка - интервюто на Тома Томов, а той знае, ох, как знае-е...

Не отричам че някои от богатите са алчни но все пак не забравяйте че повечето от тях весе пак са създали нещо, ако не беше Бил Гейтс сега никои от нас нямаше да може да използва този форум за да си напише мнението

И най-вече като не си прочел една книга през живота си, а само списания с повечко "картинки" пишеш глупости по форумите.

Твоята любима книга сигурно е нещо от Маркс

А, да те светна ли, че само 16.69% от уеб сървърите вървят под Windows?!?

Това е каймакът на алчността, да грабиш с пълни шепи ресурси, които никога не можеш да използваш. Какво значи после дал 100 милиона за благотворителност? Ако бяха инвестирали в подобряване на средата или някоя друга общочовешка кауза цялата си печалба, бих ги уважавал, но техните очища са отворени само за още...

че психиката на богатите няма нищо общо с психиката на нормалните хора. Те мислят по коренно различен начин, може би затова не ги разбираме, а може би е вярно, че първият им милион е от престъпление, а може би имат, защото са невероятно стиснати. Както и да е, на бодлива крава Господ рога не дава. Аз например затова нямам, защото ги харча с мегаудоволствие, и то веднага!

Това е истинското лице на глобализма и неолиберализма - богатите стават по-богати , а бедните по-бедни. Богатия може да си позволи много инвестиционни грешки, а бедния няма тази опция.

300 бройки х 3 евро парчето могат да променят историята на Капитализма :)

Бе, що тъй в тез класации отсъстват банките с трилионите!? Може ли ми каза някой?

Щото трилионите не да собственост на банката, глупако. Там не е България.

Виждам, че ги разбираш тези работи, та да те питам: а така за за собствениците на банките не им ли остава по някой и друг милиардец?

е как бе, нали "кризата" е световна

Кризата е за бедните. За богатите е оживление.